Mei mama's 2016

Discussie in 'De mama's' gestart door Sammie1, 15 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LonelyWolf

    LonelyWolf Actief lid

    9 jun 2015
    289
    0
    16
    Fijn dat je weer thuis bent Elsa!

    En goed dat max het zo goed doet fenne. Ik wist eigenlijk niet wat ze allemaal doen bij zo'n eerste keuring. Ik mag volgende week met m'n kleintje.


    Ik heb nu voor mezelf duidelijk wat ik ga doen qua voeding. Ik kolf nu 2 keer per dag, en wat ik kan geven, geef ik. En de rest is fles. Anders voel ik me toch wel schuldig dat ik geen bv meer geef. En 2 keer kolven moet ik echt wel kunnen doen. Vind het anders ook zonde van m'n bv. Heb nu eenmaal veel, dus vind dat ik dat wel moet gebruiken.
    Bv geef ik 90cc en fv 90 + 3 scheppen, net als de meeste hier. En meestal blijft er wel een bodempje over. Ik zit nu op 7 voedingen dus dan krijgt ze wel genoeg binnen.

    Voel me nu eigenlijk wel weer wat beter. Beeb laat nu iets meer tijd tussen de voedingen in de nacht. Alleen zo jammer dat ik niet meer zo snel in slaap kom, kan ik nog steeds niet veel slapen :(
     
  2. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.461
    3.448
    113
    LoneWolf, wat goed dat je toch bv blijft geven.

    Hier geen bv meer. In het ziekenhuis is mijn productie erg terug gelopen en in de bijsluiter van mijn tabletten staat dat ik er geen bv bij mag geven, dus dat doe ik ook maar niet meer.

    Alleen is het voor mij ook erg puzzelen. Ik maak dus flesjes klaar van 90+3, maar soms lijkt het alsof ze nooit genoeg heeft gehad. Vanmorgen is ze tussen de voeding van 10.00 en 13.00 bijna alleen maar wakker geweest en loopt dan ook steeds te zoeken en te huilen. Tussen de voeding van 13.00 en 16.00 heeft ze wel ruim 2 uur geslapen, maar tussen die van 16.00 en 19.00 weer steeds wakker en ook weer steeds zoeken en huilen. Om 19.00 uur flesje klaar gemaakt, maar ze viel meteen in slaap toen ik haar die wilde geven. 's Nachts slaapt ze wel vrijwel meteen weer na de fles.

    Het huilen is niet continu, maar wel geregeld. Soms word ze wel rustig als ze bij 1 van ons ligt, maar ook lang niet altijd. Speentje wil ze niet.
     
  3. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Lonleywolf -> fijn dat je voor jezelf hebt bedacht wat je wil met voedingen! Dat geeft vast meer rust. Hopelijk slaap je snel beter!

    Elsa-> pittig dat ze zo huilt. Heeft ze krampjes? Of boertjes die niet willen? Of toch zuigebehoefte? Hoe snel drinkt ze de fles leeg?
    Misschien wil ze wel op je vinger sabbelen? Hier geef ik R, als hij last heeft van een boer wel eens eerst m'n vinger en als hij dan goed zuigt vervang ik m door het speentje. Als ik direct de speen geef dan lukt het em niet omdat ie te onrustig is.
     
  4. LonelyWolf

    LonelyWolf Actief lid

    9 jun 2015
    289
    0
    16
    Het blijft toch lastig die voedingen. Ik kwam erachter dat ik gewoon te veel gaf (nadat ze flesjes bijna helemaal weer uitgekotst had). Ook omdat ze tussendoor maar bleef huilen en happen en zoeken. Dat klinkt dus wel bekent Elsa.
    Maar bij mijn kleine is dat dus gewoon de zuigbehoefte. En ik geef haar nu echt niet te snel meer een flesje.

    Vandaag dus ook erg huilerig, alleen maar stil bij mama, op vanmiddag na. Toen kreeg ik haar niet stil en ook geen speentje.
    Wel een goede tip sammie om eerst m'n vinger te proberen. Zal ik volgende keer eens doen. Nu slaapt ze weer bij mij op schoot, maar zodra ik haar in de box leg is het huilen. Vermoeiend.

    Morgen trouwens naar de manueel therapeut. Vanwege dat krom liggen / overstrekken. Ben benieuwd wat die ervan zegt.
     
  5. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Hier krijgt R ook vaak teveel. Het duurt soms een hele tijd voor het 'tevele' er dan uit is. Hij ligt ook amper zelf te slapen. Meeste tijd in de draagdoek. 's Nachts gaat t vaak wel goed.
    Het schijnt zeker 6 weken te duren voor de bv gestabiliseerd is, dus daar zijn we hier dan bijna. Maar ik weet niet hoelang dat duurt als je gedeeltelijk bv en fles geeft.
    'zoeken' doen ze niet alleen als ze honger hebben. Ook als ze moe zijn of zich niet lekker voelen.
     
  6. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.461
    3.448
    113
    Sammie, vinger wil ze ook niet. Ik heb in het ziekenhuis een speen gekregen, speciaal voor kindjes die een gewone speen niet willen. Dat helpt soms, maar ook niet altijd. We proberen haar te laten boeren als ze zo huilt en soms laat ze dan een flinke boer. Darmkrampjes heb ik ook aan gedacht, omdat het in het ziekenhuis soms zo vanuit het niets kwam en dan keihard. Dus geven we haar infacol, maar ook dat werkt niet.
     
  7. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Reflux misschien?
    Je hebt daarvan meerdere varianten. Of iets met koemelkallergie misschien?
     
  8. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    @Lonelywolf, goed dat je bv blijft geven!

    @Elsa, dat huilen tussendoor herken ik dus ook heel erg. Vooral overdag is onz rklejne wakker, wil graag bij ons zijn en loopt voor ons gevoel veel te snel te zoeken. Hij heeft wel een speen, maar spuugt deze na 5x sabbelen weer uit, en dan begint het weer van voor af aan. Het blijft lastig hoor, je gevoel zegt dat hij meer wil, maar je verstand weet dat hij op zijn Max zit en niet meer mag hebben.
    Hier hebben we vandaag, na een fles waar maar 50cc uit gedronken was, de andere helft bewaard. Na 1,5 uur kwam hij weer voor voedsel en heeft hij de tweede helft gekregen. Daarna maakte hij wel weer 2,5 uur vol voor zijn volgende fles.
    Maar het blijft lastig, tussendoor kleine beetjes extra voeden is ook geen oplossing..

    Hij heeft wel veel last van krampjes. Infacol werkt hier wel, maar niet voldoende. Er blijven nog altijd krampjes, maar ze lijken minder.
    Trouwens, het lijkt haast standaard dat hij aan de fles krampjes krijgt en scheetjes gaat laten. Soms ligt hij huilend op zijn fles te sabbelen, omdat hij pijn heeft van de krampjes. Herkenbaar? (Het is op die momenten overigens wel 'flesjestijd', dus hij krijgt niet te vroeg zijn voeding)

    Een pink wil hij niet.


    We zijn vandaag trouwens op controle geweest bij de kinderarts. Mats weegt nu 4300 gram, en is 0,5 cm gegroeid sinds zijn geboorte :)
    Hij doet het goed! Het consultatiebureau mag de controles blijven doen, dus hoeven we niet meer naar de kinderarts :)
     
  9. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Anne, is dat geen KMA wat hij heeft dan?
    Fijn dat ie goed gegroeid is :)
     
  10. Fenne34

    Fenne34 Actief lid

    19 mrt 2015
    467
    113
    43
    NULL
    Tilburg
    Max heeft hier wel met regelmaat wat krampjes en lucht in de darmen maar dat hoort echt bij de leeftijd. De piek van krampjes ligt rond de 6 weken, daarna zou het minder moeten worden. Wij hebben dokter brown flessen en Max krijgt probiotica van orthiflor erbij. Wij geven de kunstmelk van nutricia de H.A (hypo allergeen) variant voor een verkleind risico op koemelkallergie. Ik ben zelf lactose intolerant en heb pds vandaar dat we geen risico willen nemen voor max. Max krijgt wel lactose binnen via mijn bv.

    Over infacol lezen wij wisselende dingen, het kan o.a. verstopping veroorzaken. Wij beginnen er niet aan.

    De eerste weken boerde Max slecht maar dat gaat nu steeds beter gelukkig.

    Max pakt zijn speentje inmiddels erg goed als hij sabbelbehoefte heeft. Hier zoekt hij ook regelmatig naar een tepel maar het zegt zeker niet altijd dat hij ook honger heeft. Hij zoekt dan vaak ook geborgenheid. Met het speentje of vinger en lekker bij ons pakken is het dan vaak goed.

    In de draagdoek logt hij heel graag en je merk dat hij gewoon heel graag je wilt zijn/ tegen je aan wilt liggen. In de box of naast je in bed vind hij dan te ver weg. Hij wilt gewoon lekker naar je hartslag en ademhaling luisteren, dat ontspant hem.

    Slapen doet hij heel weinig overdag en huilt best veel tussendoor als hij alleen ligt (lees op maximaal 2 meter afstand van ons), afgewisseld met een wakker uurtje, een "sport" uurtje (ligt dan lekker te spartelen), huil uurtje, dut uurtje, kijk uurtje, hang uurtje, tut uurtje enz... vooral in de draagdoek valt hij echt in slaap, maar als je hem dan slapend weglegt word hij vaak binnen een paar minuten weer huilend wakker. Dus dan word hij er weer bij gepakt.

    Max heeft inmiddels de tv ontdekt en vind het erg indrukwekkend kan er al echt naar liggen "kijken" :)

    Rond deze week (rond de.5 weken) maakt Max zijn eerste ontwikkelings sprongetje. Ik ben zo benieuwd :)
     
  11. Fenne34

    Fenne34 Actief lid

    19 mrt 2015
    467
    113
    43
    NULL
    Tilburg
    @annerose,
    Hier is het herkenbaar dat hij vaak juist tijdens het drinken last heeft van de darmpjes. Hij huilt dan overigens niet maar lijkt wel te persen en laat dan scheetjes of krijgt een volle luier :) vaak drinkt hij tijdens die flessen ook moeizamer, doet hij langer over zijn flesje. Het is niet bij elke voeding zo trouwens en ook niet of bv of kv is.

    Ik denk dat het vooral te maken heeft dat de darmpjes nog volop aan het ontwikkelen zijn en nog geen goed regelmaat hebben. En de voeding gaat nog snel door het lichaam heen. Maar vervelend is het wel voor die kleintjes en voor papa en mama want je kan er zo weinig aan doen om het weg te nemen :(
     
  12. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    @Sammie, ik denk niet dat het koemelkallergie is. Hij is verder een heel tevreden mannetje heeft geen last van gekke uitslag ofzo, en het gebeurt ook niet bij iedere fles dat hij huilt en krampjes heeft. Ook geen diaree of iets dergelijks

    @Fenne, hij is inderdaad nog vol aan het ontwikkelen met zijn darmpjes. En aangezien we zelf ook nog druk aan het puzzelen zijn met zijn voeding, kan het best zo zijn dat hij er nog maar weinig regelmaat in heeft. We kijken het nog even aan, en proberen hem zo goed mogelijk door zijn krampjes heen te helpen.
     
  13. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Annerose ik zou een dr Brown fles proberen als ik jou was. Dan kan hij niet schrokken. De melk komt Door het systeem in de fles geleidelijk binnen. Was hier bij mijn zoontje echt een uitkomst toen hij klein was. Alle flessen had hij binnen 5 Max 10 min leeg en dus nog enorme zuigbehoefte. Na die fles was dat een stuk minder eb spuugde hij veel minder .

    Lonelywolf hartstikke knap dat je bv blijft geven ook al kost het aardig wat moeite! In bv zot een stofje dat je snel weer in slaap valt. Als je echt moeite hebt om in de nacht in slaap te vallen zou ik proberen in de nacht 1 bv te geven.

    Infacol hielp hier ook niet en vond het zoveel gedoe.
    Nu cinababy dat werkt wel heb ik het idee. Ik merk dat ze eerst pijn heeft maar na die druppels word ze meestal na een tijdje rustig en lijkt ze geen of minder pijn te hebben.

    Als ik zo bij jullie lees mag ik heel blij zijn met het slapen. Hier slaapt ze meestal in haar bedje. Soms in de wagen of draagzak als ik weg moet. Dat gaat eigenlijk heel goed. Ik kan haar ook wakker weg leggen dat ze zelf in slaap valt. Soms moet ze heel even huilen en dan gaat ze slapen. Als ik haar bij het huilen eruit haal word ze helemaal overstuur en gaat ze nog lang niet slapen. Ik blijf dus altijd wel in de buurt en na 2 min is het over. Denk dat ze dan prikkels aan het verwerken is.
    Verder is ml vrij dus hij heeft haar afgelopen 2 nachten de voeding van 12 uur gegeven per fles. Ze slaapt er Max een uur langer Door dan bv dus wat dat betreft hoeven we het niet te doen. Wel is het lekker dat ik even een ruk kan maken en ik voel me daardoor ook een stuk beter! Helaas wel nu weer 1.5 dag niet gepoept en daar last van. Ook doet ze hier 40 min over een flesje en over de borst 20 min dus buiten het bijslapen van mij om heeft het verder weinig zin. Oh en de stuwing smorgens bij de ochtend voeding :$ ben dan altijd heel blij als ik haar weer mag voeden :p
    Maar ik heb dus heerlijke nachten achter de rug ;)
     
  14. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Vervelend hè, die krampjes. Ik moet zeggen dat ik wel weer bof met zo'n tevreden baby. Van de week was het ff veel huilen, maar ze had gewoon niet meer genoeg aan de 90 (ik schonk het af tot 90ml). Nu over op de 90+3, dus 100ml totaal en daar doet ze het super op. Slaapt veel overdag. In de avond, meestal tussen de een na laatste en de laatste fles, heeft ze haar huiluurtje.
    Om half 11 ongeveer krijgt ze de laatste fles en vannacht kwam ze daarna pas weer om 4 uur. Vervolgens slaapt ze weer tot uur of half 8. Echt niks te klagen dus hier. Ze slaapt nu ook zonder problemen in haar eigen bed, op haar eigen kamer. Ze ligt nog wel ingebakerd.

    Hier ook een dr.brown fles ivm gulzig drinken. Werkt heel goed.
     
  15. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    En zo kan het ook opeens omslaan. Meisje is verkouden en heeft heel slecht geslapen vannacht. Echt bijna geen oog dicht gedaan. Straks maar ff zoutoplossing halen in de hoop dat neusje een beetje open gaat.
     
  16. Hopefor2

    Hopefor2 Actief lid

    5 sep 2014
    278
    0
    0
    Almere
    Hé meiden. Fijn te lezen dat het goed gaat met jullie kleintjes! Hier gaat het ook goed. Heb nu wel weer voor de 2de keer borstontsteking dus doe toch iets verkeerd. Ik deed altijd eerst luier verschonen en dan voeden wat hij wilt aan een borst. Gemiddeld drinkt hij dan 10/15min soms meer soms minder. Maar denk dat hij hierdoor het niet genoeg leeg drinkt.
    Dus als nu toch maar eerst voeden dan luier dan verder drinken uit dezelfde borst. Kijken of het dan beter gaat. Voor nu eerst die ontsteking weg krijgen.
    Oscar slaapt ook goed in z'n bedje, wieg, wagen of draagdoek. Hij kan prima zelf in slaap vallen soms met wat huilen. Er zijn meestal 2 momenten op de dag dat hij weigert zelf in slaap te vallen raakt dan gauw overstuur denk dan echt teveel prikkels ofzo.
    Vannacht heeft z'n eerste x 6 uur tussen de voedingen gehaald! Fijn hoor! Dat slaap tekort breekt je echt op af en toe. Daardoor twijfel ik soms aan bv geven maarja staat nergens dat ze van kv langer slapen. En wil het eigenlijk wel minimaal zo lang als bij m'n dochter geven (3,5 mnd)
     
  17. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.461
    3.448
    113
    Pfff, wat een verschrikkelijke nacht. Fayèn had om 22.00 uur de fles gehad en sliep daarna keurig door tot 2.00 uur. Helaas weigerde ze daarna te gaan slapen. Toen werd onze oudste ook nog wakker om 3.00 uur en ook zij wilde niet meer verder slapen. Uiteindelijk is Fayèn rond een uur of 5 in mijn armen in slaap gevallen en heeft toen 3 uur geslapen. Mijn man is om half 6 met de oudste naar beneden gegaan. Zij was natuurlijk zo ontzettend moe en slaapt nu weer.
     
  18. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    @hopefor2, sterkte met je borstontsteking!
    @Elsa, bah, zulke nachten zijn pittig inderdaad :( hopelijk komen dit soort nachten er niet al te vaak!

    @hier, gisteravond zijn we een avondje weggeweest met de toneelclub. Lekker bowlen met zijn allen en daarna steengrillen. Heerlijk om er even tussenuit te zijn!.
    Het was wel eventjes wennen hoor, om die kleine hummel bij de oppas te laten. Maar hij heeft het super goed gedaan! Netjes gedronken, lekker geslapen. Vannacht heeft hij een slaap van 6 uur gehad, en daarna een slaap van 5 uur. Super goed dus!.

    Nu zitten we lekker aan het vaderdagontbijt. Vanmiddag/vanavond als het weer het toelaat barbecuen bij schoonvader.

    Fijne zondag allemaal!
     
  19. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    @Hopefor, sterkte met de ontsteking! Goed mee masseren als hij die kant drinkt, dan kan je helpen die plakken weg te krijgen.

    @Elsa, poe dat is idd pittig! hopelijk kan je wat bijslapen vandaag :)

    @Anne, leuk even weg! Maar idd wel even wennen als je je kleintje voor het eerst achterlaat..

    Hier zijn we begonnen met inbakeren. Ik heb hem de laatste weken geen moment kunnen neerleggen zonder dat ie ging huilen. In de draagzak is hij gelukkig en slaapt ie heerlijk. Maar hij weegt al zo'n 5kg en ik werd er erg moe van. Nu dus de eerste 24 inbakeren achter de rug. En hij doet t goed! Gister was hij na 20 min wakker zijn alweer moe, dus direct weer naar bed. Alleen vannacht had hij er een beetje moeite mee, maar als ik mijn hand 'zwaar'op z'n buik legt ontspant hij wel weer. En slapen dat ie doet! Haha
    Bij de andere 2 hebben we dit ook gedaan, kennelijk werkt dit bij ons. AL deden ze het vroeger altijd.
     
  20. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Hoe gaat het nu rataplan?

    Hopefor2 hier is er geen verschil qua tijd doorslapen op kv. Heb het geprobeerd maar ze liet er net zoveel tijd tussen als bv.

    Pff elsa wat een nacht! Gaat het nu beter?

    Annerose lekker dat je er ff uit bent geweest! En wat heerlijk zo lang tussen de voedingen Snachts!

    Sammie wat fijn dat inbakeren helpt! Ik twijfel er nog over. Ze maait heel veel met haar armpjes en beentjes.

    Verder laat ze hier in de nacht er Max 4 uur tussen en overdag om 2.5 a 3 uur. Heel ad en toe langer. Vind de nachten nog behoorlijk pittig dus!
    En ze slaapt nog best veel. Hoe lang zijn jullie kindjes wakker na een voeding?
     

Deel Deze Pagina