Mei mama's 2016

Discussie in 'De mama's' gestart door Sammie1, 15 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.463
    3.449
    113
    Die nacht was tot nu toe eenmalig. Gisteren kwam ze om 2.00 en 6.00 uur. Gisteravond was weer drama. Van 19.30 tot 23.00 wakker en het lijkt dan steeds of ze honger heeft, maar drinken doet ze niet. Niks is goed. Na de fles om 23.00 uur is ze in slaap gevallen, tot vanmorgen 4.45 uur. En toen doorgeslapen tot 8.45 uur. Daarna weer wakker tot nu. Net heeft ze weer de fles gehad, waarvan ze de helft heeft laten staan. Ben benieuwd of ze nu eindelijk gaat slapen.

    Gisteren op het cb geweest. Ze weegt nu 4075 gram en was 55 cm.
     
  2. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    We hebben weer een stukje gevonden in de grote 'hoe voed ik mijn zoon' puzzel.
    Mats schrokt nog steeds enorm. Je hoort het echt in zin maag klotsen, en hij slikt het soms met moeite weg. Met een dental speen gaat het al wat moeilijker, maar nog steeds veel te snel. Ik heb het cb gebeld, maar die wisten zoals ik al verwachtte geen raad met mijn vraag hoe ik dit op kan lossen. Mats knoeit enorm, spuugt en hikt na zijn voeding, om nog maar te zwijgen over de krampjes... Bovendien laat hij er steeds maar 2,5 uur tussen overdag... ('S nachts 5 uur gemiddeld, heel apart)
    Halverwege de fles is hij er klaar mee. Of hij is moe en valt in slaap, of hij heeft geen zin meer om te drinken. En dan laat hij soms wel 50cc staan...

    Gisteren was ik het zat. Ik ben naar de stad gegaan, en heb johannesbroodpitmeel gekocht. 1 schepje door zijn voeding gedaan. Resultaat: geen druppel geknoeid, geen spugen, geen gehik, en hoe wel hij nog steeds 50cc laat staan soms, hij lijkt wel langer verzadigd!
    Dus ja, dan maar eigenwijs en mijn eigen intuïtie volgen, maar dit werkt blijkbaar wel ;).
     
  3. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
  4. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.463
    3.449
    113
    Sammie, dat zou je inderdaad denken, maar ze vertoont totaal geen moeheid signalen. Ik geef haar de fles, verschoon tussendoor omdat ze tijdens de fles in slaap valt. Na de fles hou ik haar heel even bij me. Dan leg ik haar weg. Maar slapen ho maar. En als ze in mijn armen in slaap is gevallen, word ze vrijwel meteen weer wakker als ik haar in haar wieg leg.

    Die link zal ik morgen eens gaan openen.
     
  5. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Elsa: Hier ook eentje die overdag moeilijk slaapt tegenwoordig. Ik kan haar gewoon niet in bed leggen, want zodra haar kruin het matras raakt gaan die ogen open en gaat ze krijsen. 'S nachts is het trouwens geen probleem en slaapt ze zo in.
    Ze slaapt wel als ik op pad ben, dus in de maxi-cosi en in de kinderwagen.
    Ik laat het maar zo, het komt vanzelf wel goed denk ik maar. Ze slaapt overdag dus wel veel bij mij. Is wel vermoeiend, want ff een uurtje liggen terwijl zij slaapt zit er dus niet bij. Slaapt Fayèn wel bij jou overdag, dus in je armen of op je buik?

    AnneRose: fijn dat het wat beter gaat. Blijft altijd een beetje zoeken naar oplossingen.

    Verkoudheid is hier bij Liv gelukkig wel beetje over. Ze heeft daardoor 2 nachten heel slecht geslapen. En precies terwijl manlief nachtdienst had en ik er dus alleen voor stond. Was echt weer gebroken de volgende dag. Maar gelukkig heb ik een heel lief schoonzusje die even een paar uur op Liv heeft gepast, waardoor ik ff 4 uurtjes bij kon slapen. Afgelopen 2 nachten zijn gelukkig wel weer goed gegaan.
     
  6. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.463
    3.449
    113
    Als ik dat allemaal zo lees, dan denk ik inderdaad dat ze oververmoeid is. Ze heeft vandaag ook nog maar hooguit 3 uur geslapen. Slaapt nu net toevallig. En ik volg echt wel haar ritme. Zodra ze wakker is (als ze geslapen heeft), dan geven we de fles - tussendoor verschonen - rest van de fles - even met haar tutten (maar heel vaak slaapt ze dan alweer) en dan leg ik haar weg en word ze weer wakker. Is dan heel druk met armen en benen aan het zwaaien en jammeren/huilen. Ik weet even niet hoe ik dit patroon kan doorbreken.

    Ik heb een pacco inbakerdoek gekocht, maar volgens mij mag ik die (nog) niet gebruiken. Fayèn heeft van week 27 t/m week 33 in stuit gelegen en er wordt nog een echo gemaakt van de heupjes. Heupjes voelden maandag bij het cb wel goed aan.

    Ik weet het echt even niet meer. Bij mijn oudste nooit problemen gehad, maar ik weet...ieder kind is verschillend.
     
  7. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.463
    3.449
    113
    Rataplan, ze valt af en toe wel bij mij in slaap. Maar met die ondernemende en ondeugende dreumes van mij, kan ik niet de hele dag met Fayèn op mijn arm lopen.
     
  8. Fenne34

    Fenne34 Actief lid

    19 mrt 2015
    467
    113
    43
    NULL
    Tilburg
    #168 Fenne34, 22 jun 2016
    Laatst bewerkt: 22 jun 2016
    Rond de 5 weken maken de kleintjes een sprongetje in hun ontwikkeling. Vaak zijn ze daarvoor ook wat meer uit hun doen.... misschien speelt dat ook wel bij sommige mee!

    Wij hebben een inbakerdoek van Tiny Nanny, daar liggen de beentje vrij (zoals bijv in een trappelzak) voor nu heeft hij zijn armpjes nog op en rond de borst als hij ingebakerd ligt. Dit kan later anders gevouwen worden dat zijn armpjes naast het lichaam liggen maar daar is Max nu nog te klein/te jong voor. Hij heeft dus verschillende mogelijkheden voor verschillende leeftijden. Max slaapt overdag wel veel beter als hij ingebakerd ligt. Snachts slaapt hij al heel lang erg goed zo'n 6 uur. Op het moment is hij erg verkouden en dan merk je goed dat ze daar meteen flink last van hebben met slapen en vooral met de fles drinken. Hij komt gewoon adem te kort en verslikt zich dan snel. Zo zielig, we gebruiken al zoutoplossing neusspray maar het blijft behoorlijk verstopt zitten...

    Afgelopen zondag voor het eerst voor max gebeld met de huisartsenpost hier. Max zat ineens onder de rode uitslag.... zo zielig. Maar geen koorts gelukkig, dronk ook nog goed enz dus moest het even aan kijken. Ze vermoedden toen al dat hij mogelijk een virusje ofzo te pakken zou hebben en nu is hij dus flink neus verkouden. Als het morgen nog zo is, overleg ik even met de huisarts of we nog iets kunnen doen.

    Morgen moet ik op controle in het ziekenhuis bij de gynaecoloog en over 2 weken bij de internist. Hopelijk zijn we dan echt klaar met de ziekenhuisbezoeken.
     
  9. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Ah zo zielig he Fenne, als ze zo verkouden zijn. Hier is het gelukkig alweer een stuk minder, maar hier gaf ze ook halve flessen terug toen ze zo dicht zat. Echt zo sneu.
     
  10. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    Mats ligt weer in het ziekenhuis...

    Hij heeft koorts! :( :(
    Er isnurine afgenomen, dat is schoon. Nu bloed geprikt en infuus aangelegd. Zo meteen krijgt hij een ruggenprik om hersenvocht af te nemen, om te kijken of het misschien een hersenvliesontsteking is :( :( :(
     
  11. Fenne34

    Fenne34 Actief lid

    19 mrt 2015
    467
    113
    43
    NULL
    Tilburg
    :$:$:$:$ Annerose wat naar.... ik hoop dat het mee gaat vallen voor Mats.
    Ik ga hard voor jullie duimen
     
  12. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.463
    3.449
    113
    Oh jeetje, AnneRose. Ik duim voor je dat het geen hersenvliesontsteking is. Hopelijk zijn ze er snel achter wat het is. Sterkte.

    Ik ben vandaag op controle geweest bij de gynaecoloog. Ontstekingswaardes in het bloed waren nog 25 (hoort 20 te zijn) en dat was 2 weken geleden 145. Ik hoef nu geen antibiotica meer te slikken en ik hoef ook niet terug te komen. Ik moet het wel in de gaten blijven houden, want de kans is aanwezig dat het abces terug komt. Ik mag nu in ieder geval weer alles doen en moest vooral gaan genieten. Dus, na 4 weken, gaan we langzaam de draad maar weer eens oppakken.
     
  13. Hopefor2

    Hopefor2 Actief lid

    5 sep 2014
    278
    0
    0
    Almere
    Elsa,
    De inbakerdoek mag je wel gebruiken. Hopelijk geeft dit wat rust. Wat je ook zou kunnen proberen als je er bij bent, is haar op der buik leggen. Oscar is echt een buikslaper en kan soms onwijs onrustig zijn en zodra hij op zn buik ligt slaapt hij, en heel rustig ook.
    Wel erbij blijven dus. En laat hem ook wel even huilen als hij oververmoeid is. Steeds max minuut of 5 even mijn hand op zn buik leggen of rug hoe hij dan ligt.
     
  14. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    @ Anne, wat een schrik! Heel veel sterkte met Mats. Hopelijk valt het mee, maar een ruggenprik voor zon kleintje :( Dikke knuffel!

    @Elsa, het is opzich wel logisch dat ze wakker wordt als ze net in slaap is op je arm. Alleen als ze in een hele diepe slaap is kan je ze overleggen. Babys hebben verschillende fases van slapen, en als je ze bij de verkeerde fase weglegt zijn ze zo wakker.
    Bij mij heeft het patroon doorbreken geholpen door hem in te bakeren. bij het inbakeren is het juist heel belangrijk dat de beentjes vrij zijn. Dit doe je door de stof naast de heupen naar de zijkant uit te spreiden. Als het goed is moet ze dan zonder moeite haar benen in de kikkerhouding kunnen optrekken. Hier kun je dat zien (doorklikken in de slideshow) https://prezi.com/2o5zg7k4volc/baby-inbakeren-met-2-inbakerdoeken-hoe-doe-je-dat-veilig/

    Omdat ik het inbakeren wat eng vond voor R, ligt hij sinds 2 dagen op zijn buik. We hebben zijn patroon doorbroken door het inbakeren en nu houdt hij het ritme vast op zijn buik. Hierdoor kan hij wel makkelijk spugen.
     
  15. Hopefor2

    Hopefor2 Actief lid

    5 sep 2014
    278
    0
    0
    Almere
    Jeetje annerose, het zit jullie echt niet mee zeg!
    Ik hoop dat het niks ernstigs is en jullie snel naar huis kunnen om te gaan genieten! Veel sterkte!
     
  16. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    He bah AnneRose. Sterkte en duim dat het meevalt.

    Fijn Elsa, dat het in ieder geval befer gaat. Nu hopen dat het niet meer terug komt
     
  17. AnneRose

    AnneRose Bekend lid

    10 aug 2015
    643
    0
    0
    Update: Mats heeft dus inderdaad een hersenvliesontsteking! :(

    Hij heeft nu antibiotica gehad tegen de gevaarlijkste (herpes/koortslip) variant, en een variant die verreweg het meeste voorkomt.
    Ik wist niet dat er meerdere soorten virussen bestonden waar je hersenvliesontsteking van kunt krijgen, maar blijkbaar is dit dus zo...
    Van de meest milde varianten worden ze alleen wat ziek. Hoofdpijn en griepklachten. De arts zei dat er heel veel mensen zijn die gewoon ziek dachten te zijn, maar een hersenvliesontsteking hebben gehad zonder daar wat van te merken..

    Het is nu zaak uit te zoeken welke variant ons mannetje teistert. Ik duim zo ontzettend hard dat het niet de herpes variant is! Hoewel ik wel in de 2de week van zijn leventje een koortslip heb gehad... Maar omdat ik het vaker gehad heb, schijn ik antistoffen aan Mats te hebben doorgegeven, waardoor hij hier juist de eerste 3 maanden tegen beschermd is. Dus de kans is daarmee kleiner dat hij de herpes variant heeft... (Kleiner, niet uitgesloten!)
     
  18. BBoom

    BBoom Actief lid

    24 jul 2015
    134
    1
    0
    NULL
    NULL
    Hallo dames ik breek even in, ik ben in mei ook weer mama geworden en lees regelmatig mee. Nu ben ik niet zo heel actief met reageren dus vandaar dat ik me nooit eerder heb gemeld. Wel lees ik vaak herkenbare dingen en dat is heel fijn!

    De reden dat ik nu reageer is om AnneRose en Mats even heel veel sterkte te wensen!!! Ik duim voor jullie!!
     
  19. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Aah annerose wat heftig meid!!
    Hopen idd dat het dan de goede variant is!
    Sterkte hoor en Beterschap voor Mats..

    Welkom Bboom!
     
  20. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Hè gatver AnneRose. Lijkt me heel eng om te weten dat je kindje hersenvliesontsteking heeft. Heel veel sterkte en ik ga voor jullie duimen dat het de 'niet zo erge' variant is. Denk aan jullie.
     

Deel Deze Pagina