onbekende grijpt mijn zoon van 9 bij nek/kraag

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door sophia2016, 24 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sylvia29

    Sylvia29 Fanatiek lid

    2 jan 2010
    1.996
    0
    0
    Weet je wat zo rot is? Als welke onbekende mijn dochter zou aanraken, dan zou dit al heel erg snel tot tranen leiden.
    Als ze haar kraag zouden pakken terwijl ze ze niet aan ziet komen dan is het raak.
    Belangrijk is dus te weten hoe het gebeurde, was het echt kwaadaardig, of was het de kraag beetpakken zoals ik ook weleens een mouw beet pak van een kind dat niet van mij is, maar bijna de weg op rent, door wil rennen nadat het even een schop uit deelt, of welke andere situatie dan ook.

    Ik kan dat hier niet uit halen, en daarom kan ik ook niet zeggen of de reactie van 1 van de 2 mannen wel of niet oke was.
    Ik heb het zoontje van mijn schoonzus weleens flink in zijn kraag gegrepen, toen hij besloot niet te reageren/luisteren en door bleef rennen richting de drukke straat.
    Tijdens mijn run was het enige wat ik dacht "stoppen" en pakte zijn kraag, met mijn lange nagels dus ook nog eens een kras veroorzaakt in zijn nek. Aangegeven bij de moeder (want je voelt je echt lamlendig) en moet er niet aan denken dat deze mij een knal verkocht zou hebben omdat ik haar zoontje aangeraakt heb.
    Natuurlijk is dat wat anders dan een stilstaande jongen in zijn kraag pakken (wat niet nodig is want hey hij staat stil)
    Maar je weet niet of het aandacht trekken is, of ruw beet pakken (dat haal ik er dus niet uit)

    Als mijn dochter stil zou staan, onschuldig en chill, en er zou een onbekende aanlopen en haar met kracht aan haar kraag naar zich toe rukken....hm...ja ok kans zit er in dat mijn discussie dan heel erg verhit raakt. Of ik zou slaan? Ligt aan wat de ander zegt.
    Als de ander toegeeft, sorry zegt en wellicht wat uitleg verschaft kan ik behoorlijk nijdig blijven praten.

    Teveel dingen dus om rekening mee te houden voordat je kan zeggen of het wel of niet te begrijpen was (van beide partijen) en waar nu die grens ligt. Anyways, belletje trekken zal je zoon nooit (meer) doen.
     
  2. sophia2016

    sophia2016 Bekend lid

    10 apr 2016
    866
    2
    0
    Voor hem was het de 1e keer daar alleen te komen ervoor liepen wij daar wel is langs maar bleven daar niet spelen

    En nee ik heb goed gepraat met hem en hij heeft niet gebeld hij is daar eerlijk in ik hou niet van leugens en dat weet hij

    Stond met zijn rug dus naar de kant waar de man vandaan Kwam en hij pakte hem van achteren in zijn nek hij schrok want zag dit niet aankomen en was heel verdrietig

    Een andere moeder heeft hem naar binnen gehaald dat was het moment dat ik toevallig belde om te vragen of alles oké was.

    En ik snap wel als jij iemand pakt waar gevaar dreigt is heel iets anders

    En die man heeft toegegeven aan mijn man dat diecsat gehdaan had en ook op een manier van dat het hem niet speet

    Zijn vrouw wist hier niks van af en gaf mijn man gelijk
     
  3. sophia2016

    sophia2016 Bekend lid

    10 apr 2016
    866
    2
    0

    Dat is heel wat anders je vriend zag hun dat steeds doen

    Mijn zoontje komt daar net 1 x en heeft niks gedaan en krijgt zo een reactie
     
  4. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @sophia2016: mja maar iemand anders werkte waarschijnlijk al langer op die man zn zenuwen.. Hij dacht waarschijnlijk gewoon het goede kind te pakken te hebben.
    Vergissen is menselijk.

    Al snap ik dat je zoontje zich wild is geschrokken.
    Ik zou er ook niet blij mee zijn.
    (Maar ik sla nooit.. Dat is wel meteen ook weer een uiterste..)
    Je vriend vond ook dat hij in zn recht stond.. Net als de man in kwestie.
    En ik vind dat allebei niet echt de schoonheidsprijs verdienen.
    Maar onbegrijpelijk is het ook zeker niet.
     
  5. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    toen ik een school voor zoontje aan het zoeken was met schoolgids van onze gemeente stonden op de teksten bij de katholieke en christelijke scholen steeds van die zinnen, zoals 'opvoeden doen we samen met de ouders' die scholen dus vielen bij me meteen af. waarom dat zo is? weet ik niet zeker. ik kan wel hierover gezellig door speculeren, maar het gaat me echt niets aan.
     
  6. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Ik denk dat je die zin heel anders oppakt dan dat hij is gegeven.
     
  7. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    ja waarschijnlijk wel. ik klets ook maar wat over andermans school, en over de waarden en normen die ik maar steeds niet helemaal snap, toch?
     
  8. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief


    Dag zou kunnen ;)
     
  9. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    dag dag :)
     
  10. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    #90 Loesje86, 28 jun 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 28 jun 2016
    ;)
     
  11. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    ik reageerde op je telefoons auto correctie typ fout.(ik zeg het maar, anders denk je misschien iets anders)
     
  12. annneliesje

    annneliesje Fanatiek lid

    16 jan 2011
    3.569
    0
    0
    Administratief medewerkster
    Noord Nederland
    Ik snap de reactie van je man echt totaal, totaal, totaal niet. Als het mijn man was geweest dan had hij ook een gigantisch groot probleem gehad.

    Bij de kraag/nek pakken begrijp ik als het ware dat hij je zoontje dus wilde aanspreken op belletje lellen en ervoor wilde zorgen dat hij niet tegelijkertijd weg zou rennen.
    Als je zoontje het niet heeft gedaan, dan kan ik me voorstellen dat dit enorm veel indruk heeft gemaakt en mocht hij het toch wel hebben gedaan (ja ook dat is mogelijk) dan zal het ongetwijfeld ook veel indruk hebben gemaakt.

    Hier vroeger ook wel eens iets ondeugends gedaan (ookal was ik eens schijtluis eerste klas) en ja ik ben ook gesnapt en ja ook ik werd aan mijn arm beetgepakt en flink toegesproken. Vervolgens huilde ik ook nog eens, want owww wat vond ik dat eng en maakte dat indruk.

    Vervolgens heb ik het nooit weer gedaan en mijn vader en moeder hebben zowel mijn kant van het verhaal (ik kwam overstuur thuis) als de kant van het verhaal van die chagerijnige oude meneer gehoord.

    Slaan is nooit een oplossing, nooit. Het is zo verkeerd en je geeft een superslecht signaal af.
     
  13. Eki

    Eki Fanatiek lid

    20 jan 2012
    2.127
    1
    36
    Ik vind het wel heel bijzonder dat je nu reageert en totaal voorbijgaat aan het feit dat (bijna) iedereen aangeeft dat de reactie van je man echt niet door de beugel kan. Je praat het duidelijk alleen maar goed.
     
  14. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.513
    4.575
    113
    Als ik die man was zou ik aangifte doen van mishandeling... Je man heeft een strafbaar feit gepleegd. In de kraag grijpen is niet goed. Maar ook niet strafbaar.

    Het is te hopen voor jullie dat deze man niet naar de politie stapt anders kan het zeer vervelende gevolgen hebben! Er is immers ook een getuige en ik neem aan dat die klap ook wel zichtbaar is. Wat een asociaal gedrag van jouw man...
     
  15. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.449
    3.779
    113
    Ik val weer buiten de boot maar lekker belangrijk. :)

    Ik zal niet zeggen dat de reactie van je man slim is, maar mijn man had misschien ook wel zoiets gedaan. Of het gelijk een knal voor zijn kop was geweest durf ik niet te zeggen maar die kan ook behoorlijk uit emotie reageren als het op onze zoon aankomt.
    Ik vrees ook de dag dat iemand met zijn handen aan onze zoon zit en ik hem dat moet vertellen. Niet voor mezelf, maar voor die persoon.
    En nee, verstandig is het niet maar om iemand nu een tokkie en asociaal te noemen vind ik zelf te ver gaan.
    Je man reageerde waarschijnlijk uit woede en emotie. In mijn ogen kan het ook totaal niet door de beugel dat iemand anders met zijn handen aan je kind zit, ONGEACHT wat er gebeurd is.
    Als onze zoon ZO vervelend is of erge dingen doet dat iemand de neiging krijgt om hem bij zijn nek te pakken zou ik dat nog niet toestaan. ALS hij al een schop onder zijn kont moet hebben doe wij dat zelf wel, een ander blijft met zijn handen van mijn kind af.

    Of je zoon niets gedaan heeft weet ik niet. Met kinderen zou ik daar niet te snel van uit gaan. Ook al wat het zijn eerste keer wat verder weg, dan nog kan het goed zijn dat hij juist iets gedaan heeft.
     
  16. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.090
    4.264
    113
    Home
    ik snap het helemaal
    op het moment zelf zou ik die man ook een klap hebben gegeven als mijn man me niet voor zou zijn
    en nee ik ben helemaal niet agressief juist de rust zelvr maar .....

    niemand maar dan ook niemand komt aan mijn kinderen!
     
  17. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Ik snap de mensen niet die zeggen dat ze ook zo zouden reageren.. Hij heeft het kindje in de kraag gegrepen.. Niet keihard geknepen of geslagen ofzo. Op wat schrik na is er niets aan de hand.

    Ik zou het heel fijn vinden als andere mensen mijn kinderen zouden corrigeren als ze gedrag vertonen wat niet door de beugel kan en ik er om wat voor reden dan ook niet bij ben of het niet zie.
     
  18. Veera

    Veera Niet meer actief

    Nouja als ik andermans kind een dier pijn zie doen, iets zie jatten, pesten, in brand steken of wat dan ook dan grijp ik hem of haar. Als er dan een paar tokkie ouders mij aan de deur een mep in mijn gezicht geven ... Sorry maar dat is toch echt gedrag voor uit bepaalde buurten.
    Als je je eigen emoties bij zoiets kleins als dit al niet in de hand hebt, dan ligt dáár een probleem. Op die manier kan je je eigen kind echt geen goed voorbeeld geven van hoe je omgaat met ruzies en conflicten.
     
  19. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.090
    4.264
    113
    Home

    ja corrigeren ja dat kan ook door hem aan te spreken
    daarvoor hoeft geen onbekende vreemde man een kind bij zijn kraag te pakken en zo te laten schrikken.
     
  20. sophia2016

    sophia2016 Bekend lid

    10 apr 2016
    866
    2
    0
    Zo denk ik ook maar helaas veel mensen niet

    Voor mijn kinderen ga Ik door het vuur
     

Deel Deze Pagina