Welke blender voor maken hapjes?

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door Shaana, 21 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. fee90

    fee90 Fanatiek lid

    21 mei 2015
    1.679
    39
    48
    Action heeft mini blenders:)
     
  2. Magnolia83

    Magnolia83 Fanatiek lid

    12 jun 2014
    2.007
    1
    36

    Even off topic: B! hoe bizar dat je al met hapjes en alles bezig bent! Super leuk om te lezen! Gaat alles goed?

    On topic: het is een investering maar ik zweer ook bij de stomer/blender van avent. Ik heb hem dagelijks gebruikt bij onze dochter. Maakte er bijvoorbeeld ook pasta saus mee met courgette/(ontvelde) tomaten/ aubergine en gehakt. ( wel toen ze al wat ouder was natuurlijk) en dan kookte ik er een pan macaroni bij en dan lekker mengen. Dat vroor ik dan in van die avent bewaarbakjes met blauwe deksel (ook voor borstvoeding gebruikt) in en klaar zijn je vers bereide potjes. Super makkelijk voor als we een keer laat thuis kwamen of bijvoorbeeld met de buurt bbq.

    Daarbij schijn stomen veel gezonder te zijn dan koken omdat je met koken heel veel vitaminen en voedingsstoffen weggooit met het kookvocht.

    Nog een plus is de service: bij mij was na een jaar of wat de blender kapot. hij stoomde nog wel maar mixte niet goed meer. Na 10 min online chatten met het philips team had ik zonder gedoe binnen een week een nieuwe in huis. Aangezien we rond die periode stopte met apart maaltijden voor haar maken en ze met de pot mee ging eten staat hij nog nieuw in de doos klaar en te wachten tot onze nieuwste aanwinst vast voedsel gaat eten. :)
     
  3. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Ik mag zelf ook graag een smoothie drinken, en dat krijg ik niet voor elkaar me een vork! :D

    Verder eet mijn dochter vanaf het begin hele sperziebonen en stronken brocolli etc..maar als je kind plotseling gaat weigeren is zo'n blender erg fijn!

    Maar niets moet nee, TS vraagt naar tips, die krijgt ze, of jij het nu onzin vindt of niet.

    Magnolia, de service is inderdaad grandioos. hier dacht ik ook dat er iets was met de messen, achteraf was dit niet zo, maar heb wel nieuwe messen toegestuurd gekregen, binnen 1 week in huis!
     
  4. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Wij deden ook rapley bij de twee oudsten. Dat is voor ons de reden dat we nu dus wel gaan prakken/pureren. Ik ken niemand in m'n omgeving met zulk moeilijk etende kinderen! Eten door elkaar (aardappels groenten vlees) weigeren ze pertinent. Pasta of rijst met saus eten ze niet. De oudste eet alleen een hapje vlees en een likje aardappel, de jongste eet alleen aardappel/pasta/rijst zonder saus. Geen groenten geen vlees. Nooit meer voor ons, gewoon prak tot een jaar of 3-4 bij de tweeling.
     
  5. RoIn

    RoIn VIP lid

    3 feb 2014
    5.918
    595
    113
    Vrouw
    Hmm. .Wellicht is dit Ik de oorzaak hier. Ze wil vrijwel geen groente meer.
     
  6. Shaana

    Shaana Bekend lid

    7 apr 2014
    886
    23
    18
    Dank voor alle reacties.
    Maar ik weet het gewoon nog steeds niet! :D
    Fijn blenden tot een purree is dat nodig na 6 maanden vraag ik me dan af? Kan het dan net zo goed prakken toch? Beetje grof..
    Rapley dat is uit te proberen, maar als ik me kleine ken gaat dat niet werken :p

    Ik had een tijdje geleden heel wat Olvarit 4+ potjes ingeslagen en die wil ik nu eerst opmaken. Dat geef ik haar zelf hapje voor hapje.
    In het begin leek ze er hyper van te worden, dacht teveel suiker ofzo.
    Maar het lijkt nu wel gewoon oke te gaan.
    Een vraagje off topic als dat mag, ze krijgt nu nog 3x180 en 1x210.
    Maar als ik haar tussen de voedingen in wat hapjes geef, wilt ze het liefst het hele potje leeg eten! Mag/kan dat?
    Zelf stop ik na een paar hapjes, bang dat ze dan wat maag probleempjes krijgt of haar flesje dan niet leeg drinkt.
     
  7. Koon

    Koon Niet meer actief

    Ik vind het voor míjn kinderen onzin. Wat een ander doet moet ie zelf weten, maar ik mag toch zeggen hoe ik het doe? Misschiend dat ts dan denkt, laat die blender maar zitten ;)
     
  8. whuz

    whuz Bekend lid

    20 okt 2015
    995
    1
    0
    NULL
    NULL
    Met de staafmixer. Die neemt ook niet zoveel ruimte in in de keuken. Dochter is inmiddels anderhalf dus ik pureer bijna niks meer. Behalve pastasaus met heel veel verse groenten erin. Die bewaar ik gelijk in meerdere porties in de vriezer. Ideaal voor als er een keer snel een hapje gemaakt moet worden. Beetje pasta koken en klaar. Ik ging op een gegeven moment ook variëren door een deel te pureren en daar dan de stukjes doorheen.

    Fruit (zoals appel en peer) kun je ook raspen. En veel groente kun je inderdaad prima prakken als het goed gaar is.
     
  9. ButterflyNova

    ButterflyNova VIP lid

    31 mrt 2014
    5.326
    104
    63
    Het gaat heel goed! En bizar hè? Zitten we eerst nog in een topic te wachten op een goede zwangerschap en nu is onze dochter al bijna 8 maanden en mag jij over een paar weken jullie kindje in jullie gezin verwelkomen.

    Fijn te lezen dat je ook zo blij bent met de stomer/blender van Avent!
     
  10. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier was het juist andersom. De oudste at potjes en geprakt, maar at de eerste jaren gewoon niet met veel plezier. Zodra het vastere stukken waren en dingen te onderscheiden waren ging het super. De middelste en jongste kregen stukken aangeboden (eerst groente, later aardappel/rijst/pasta er naast met evt wat saus) en zijn juist geweldig goede eters. Die gingen ook moeiteloos over naar gemixt en met saus. Ik denk dus niet dat er iets over te zeggen valt haha.

    Maar tot 3-4 jaar prakken? Dat is toch hartstikke lang? Tenminste ik kan mij er niets bij voorstellen dat ik nu nog een prakkie zou maken voor onze 3,5 jarige, maar dat is natuurlijk ook persoonlijk.
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    aardappels groenten prak ik nogsteeds wel graag hoor, in stukken op m'n bord vind ik weinig aan (eet het erg weinig agv ) maar als je ziet hoe onze kinderen nu eten, dan zou ik het zo allemaal anders willen doen in de hoop dat deze kinderen wel normaal eten. Ik raak het zo beu dat gemeut aan tafel en de kwakkelende gezondheid van zoon.
     
  12. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Dat kan ik mij helemaal indenken hoor! Lijkt mij heel frustrerend!
     
  13. Sorarocks

    Sorarocks Bekend lid

    9 jul 2013
    791
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik had een goedkope staafmixer en dat werkte prima. Maakte ook zelf m'n fruithapjes en groentehapjes. Ik vond Olvarit gewoon duur 😂 Eerst alles bijna vloeibaar maken en naar mate hij ouder werd steeds grover. Hij eet nu alles en is 2. Ik geef hem nu hele boterhammen en broodjes. Dus hoe je het ook doet, alles is goed ;)
     

Deel Deze Pagina