December 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Jufffie, 7 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maartjeh

    maartjeh Fanatiek lid

    14 mei 2007
    2.626
    0
    0
    achterhoek
    komen ze gewoon langa van felicitas of moet je je ergens aanmelden
     
  2. kreeftje1984

    kreeftje1984 Fanatiek lid

    19 jul 2006
    2.510
    0
    0
    Een huisje in FRIESL
    dat vroeg ik me idd ook af, ik heb helemaal nog niets gehoord.
     
  3. maartjeh

    maartjeh Fanatiek lid

    14 mei 2007
    2.626
    0
    0
    achterhoek
    hih dan zittenw e met dezelfde vraag kreeftje....
    hopleijk weet iemand het antwoord erop
     
  4. maartjeh

    maartjeh Fanatiek lid

    14 mei 2007
    2.626
    0
    0
    achterhoek
  5. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    SANNEKE, lekker hoor met een karretje ... moet je wel ook de pindakaas meenemen! Wij zijn al burgerlijk genoeg - peugeot break :D.
    Niels ontroostbaar ... vervelend meid ... Mirre heeft er de laatste dagen ook last van en laat dan ook steeds ENORME (stink)scheten ... dus zullen wel de darmpjes zijn. Kusje voor Niels op zn buikje!

    JUFFFIE, leuk jasje en lekker hoor dat je schoonmoeder komt!

    JOHANA, dat klinkt als een heerlijk rustig dagje!

    OLGA, tja ... heet het syndroom van Raynaud en houdt in dat mn bloedvaten verkrampen en mn tepels bij kou wit gaan zien en voordat ze warm worden donkerblauw worden (de eerste keer dat ik dat zag dacht ik dat mn tepels eraf gingen vallen :rolleyes:). De meeste mensen hebben het syndroom in hun vingers ... is erg pijnlijk en helaas niet echt iets aan te doen.
    En nog nooit binnen Europa op vakantie geweest? Samen dan ... Waar zijn jullie allemaal geweest?
    Wil ook graag weer 'grote reis' maken, maar met zo'n kleintje beetje lastig nog. Op t verlanglijstje staan iig Madagaskar, Mali, Ethiopië (heel Afrika eigenlijk ;)), Chili en Australië/NieuwZeeland. Kan eigenlijk nog wel even doorgaan als ik erover ga nadenken.
    O vervelend van die foto's ... raar dat ze niet een herstelknop hebben ...

    KELLY, knap hoor van Bjorn!

    MISSKEITA, waar in Afrika? Als ik vragen mag natuurlijk ;) Ah Guinee (de naam gaf al weg dat het WestAfrika zou zijn ;))... En verstandig dat je een consult hebt aangevraagd ...

    ESSEBES, fijn dat het een leuke dag was! En lekker geshopt! En vervelend van je BV, ik zou even contact opnemen met CB of als je perse door wil gaan met lactatiekundige.
    Als Mirre veel spuugt (wat is veel, ik vind een mondje al best veel, maar dat is dus schijnbaar normaal) ... leg ik haar wel aan, maar meestal wil ze niet meer. Ik denk dat ze dan gewoon te gulzig is geweest en het overschot er weer uitgooit ... En beeldscherm ... geen idee! En lieve foto's! Steekt ze op die ene nu haar middelvinger omhoog?! Foei :)

    LISETTE, zin in sporten :S ... ?!

    WATERLELIE, leuk is dat aankijken he ... zeker met zo'n wiebelig hoofdje! Mirre heeft standaard een aantal dagen geen poep ... heel normaal met BV.
    Oooooo wat een heerlijke nacht! En jeempie wat een schrik ... ws niets aan de hand, maar ik zou me ook geen raad weten! Logisch ook wel na zo'n enorme poepbeurt.
    Witte koolbladeren uit de koelkast helpen goed tegen stuwing/beginnende BO!

    JESLIN, leuk de eerste keer fietsen met je oudste. Er bestaat een video8 opname van mij dat ik wiebelig de bosjes in fiets :)

    GERDA, goed hoor dat jullie met de vuist op tafel hebben geslagen .. zijn ze nu helemaal besodemieterd! Hopelijk ben je er dan idd weer stukken beter aan toe.

    MIEP, en heeft Mika doorgeslapen? Ja! Oh wat heerlijk! Mika was in de buik toch ook heel rustig? En uit de buik dus ook! Zou het dan toch wat zeggen? Mirre was namelijk een druk spook in de buik en is dat nu nog steeds!

    AUGUSTUS, ook al zon lekkere nacht

    KREEFTJE, ik heb een combicotti ... echt een aanrader! http://www.babydraagdoeken.nl/

    SAM, sterkte meid!
     
  6. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hier een belabberde nacht achter de rug ... en gistemiddag was ook al niet veel soeps. Mirre ligt nu lekker in dr draagdoek te slapen, is eigenlijk het enige moment dat ze echt lang doorslaapt overdag (in dr wiegje wordt ze meestal na een half uurtje weer wakker).

    CLAARTJE al weer een tijdje niet gehoord?! Alles goed hoop ik..
     
  7. loesie22

    loesie22 Fanatiek lid

    29 jul 2007
    3.228
    0
    0
    verstandelijk gehandicapten
    hey meiden....

    ik meld me ook weer eens...
    erg weinig tijd om te internetten i.v.m. kolfen, flesjes geven enz. enz... :(
    waar jullie de tijd vandaan halen....ppff.. :rolleyes:

    alles goed met iedereen hoop ik?
    hier wel alles prima!

    ik ga effe proberen wat bij te lezen.. ;)
     
  8. ingepinge

    ingepinge Actief lid

    18 mei 2007
    385
    0
    0
    Hello Mama's

    Ik heb weer veel leuk dingen gelezen.

    Es:
    Heeerlijk dat je kraamfeest zo leuk was! Ook lekker verwend dus, super hoor!
    En ik koop me ook helemaal suf voor Roosmarijn, gewoon lekker zo mee doorgaan! :)
    Wat kijkt Liv al wijs en wat is het een sterk beertje zeg! Poepig!

    Gerda:
    Wat knap dat Nick zich al kan omdraaien! En fijn dat het met dat hele gedoe nou eindelijk een beetje klaar is. Jammer dat een gesprek dan zo moet lopen. Soms dan denk ik, je moet eerst boos worden om iets voor elkaar te krijgen. Echt stom maar zo werkt het jammer genoeg dus wel.

    Miep:
    Heerlijk zo'n nachtje! Soms dan denk ik wel eens: Wat kun je toch blij zijn met een nachtje doorslapen! (eerder stond ik daar nooooit bij stil!) Maf he?

    Waterlelie:
    Roosmarijn poept ook maar één keer per week maar dan meteen heeeeel erg veel! Ze laat veel scheetjes, echt zielig. Ik had van het CB advies gekregen om laxerend te eten, dus veel fruit en ontbijtkoek. Maar ik merk er nog niet veel van dat het helpt!

    Maatjeh:
    Nog een paar weekjes tot je bruiloft, schiet het al lekker op?

    Olga:
    Succes met de foto's. Heel irritant als het niet lukt! Grrr...(heb een keer hetzelfde gehad!)


    Salapio:
    He meis, wat vervelend dat je een belabberde nacht hebt gehad. Hoop dat je vandaag een beetje rustig aan kunt doen.

    Ben vanmorgen voor nacontrole geweest bij de VK.
    Ik was wat vroeger geweest zodat ik nog even lekker bij wat winkels kon neuzen. Dus meteen voor mezelf maar een truitje gekocht en even naar Kruidvat voor de Pampers. Heb nu 5 pakken in huis (ook al bij de etos geweest).. Je kunt niet genoeg hebben! :)
    Het blijkt dat ik ook alweer ongesteld ben geweest.
    Ik had 2 weken terug plotseling weer bloedverlies en een menstruatie-achtig gevoel.
    Maar omdat ik borstvoeding geef leek het me niet waarschijnlijk. De VK heeft even een echo gemaakt (was wel vreemd om een lege baarmoeder te zien!) en er zijn alweer eitjes aan het rijpen. Gelukkig dus geen cyste, want ik heb nog steeds een beetje buikpijn...
    Moet dus denk ik wel snel aan de anticonceptie en niet meer blindelings er van uit gaan dat er voorlopig geen zwangerschap gaat plaatsvinden. :)
    Wel vreemd hoor, geen wekelijkse bezoekjes aan de VK meer. Vond het altijd erg gezellig. Nou ja wie weet over een tijdje....
     
  9. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    INGE, tja ... als die eitjes al aan het rijpen zijn ... kun je er zo weer zitten ;). Had trouwens hetzelfde gevoel hoor gisteren bij de nacontrole...
     
  10. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    Waterlelie, milkshaken onder de douche is ook goed om ze soepel te houden: pak je borsten in je handen (hihi) en schud ze heen en weer (niet te wild :) ) en dan warme stralen erop.

    Miep, wat lekker dat Mika zoveel slaapt, valt ie makkelijk in slaap? Niels echt niet. Die wil het liefst de hele dag kijken, ook al is ie vreselijk moe.

    olga, via tnt kun je ook foto's uploaden en die worden dan thuisbezorgd (moet je wel wwat voor betalen, 1,70 ofzo. Ik had 60 foto's besteld en was een tientje kwijt en na 2 dagen had ik ze thuis.)

    Salapio, lastig he, dat slapen. Niels is ook niet zo wiegfan. Nu ligt ie erin en heeft nog geen kik gegeven... Ben ik bijna bang dat er iets niet goed is, maar je zal zien dat als ik ga kijken hij met grote ogen naar me ligt te staren en daarna wel gaat huilen. Hmmm :( wat zal ik doen. Na de fles is ie meestal zo moe dat ie op mn schouder in slaap valt, maar dan kan ik ook verder niks beginnen behalve tv kijken en daar heb ik meestal geen zin in...

    inge, 5 pakken luiers! lekker veel. Allemaal dezelfde maat? Wij zitten hier nu op maatje 2, zijn nog wel groot. k Heb nog een paar Albert Heijn van maatje 1 maar die vind ik echt de minste tot nu toe. Ze zijn echt zo vol.
    Hij past ze nog wel. Hier ook al vanaf het weekend af een toe een licht menstruatie achtig gevoel. Ik denk dat het niet zo lang meer duurt voor ik ongi word. Raar idee hoor, dat dat nu weer op gang gaat komen; k vond het grote voordeel van mn zwangerschap dat ik niet ongesteld was.

    Inge1975 ook al lang niks van gehoord, of ben jij dat ingepinge met een nieuwe naam? nee toch?
     
  11. sanneke

    sanneke VIP lid

    3 feb 2006
    5.476
    0
    0
    NIels heeft vannacht gelukkig goed geslapen. Hij was echt hangerig gisteravond en had ook wallen onder z'n ogen en een wit bekkie. Echt zielig. Hij was denk ik ook bekaf van al dat huilen. Vandaag gaat het gelukkig beter.

    Ik word gek van onze katten. Die krijgen natuurlijk veel minder aandacht en mogen niet zoveel meer in de kamer. Als ze dan een keer wel in de kamer mogen, slurpen ze alle aandacht op en zijn heel irritant. Ik weet het: ze hebben groot gelijk, maar ik knuffel veel liever met mn lieve kereltje dan met een harige stinkkat :p die steeds zn nagels in me zet en zn stinkbips bijna in mn neus duwt...
     
  12. happygirl81

    happygirl81 Bekend lid

    23 feb 2007
    626
    0
    0
    zoetermeer
    Zo ik meld me ook weer. Heb het heel druk met het zoeken van een andere baan en gesprekken. Had vorige week een gesprek, daar krijg ik deze week nog bericht van. Dus spannend. En dan Dylan nog met zijn darmkrampjes
    (wil alleen bij mama op schoot) en hart ruisje. Wordt van CB naar de HA gestuurd en die heeft me weer doorverwezen naar het zh. Daar moeten we morgen weer heen.

    kreeftje..wij hebben de baby bjorn active en die bevalt prima

    olga..dylan is ook fan van de mobiel. Hij volgt de beertjes en gaat er naar lachen. Op gekke geluidjes reageert hij ook met lachen.

    koud..hier is ook weer de koukleun van voor de zwangerschap weer terug.

    Luiers..heb nu die van de kruidvat, maar vindt ze niet prettig, dus toch weer terug naar pampers of huggies. Las iets over aanbieding bij de kruidvat, dus daar maar ff heen.

    Meld me later weer.
     
  13. ingepinge

    ingepinge Actief lid

    18 mei 2007
    385
    0
    0
    Sanneke:
    Ja raar he, dat je weer ongi wordt!
    Echt zo fijn dat ik tijdens de zwangerschap ook geen pil meer hoefde te slikken! Maar ja, nu maar toch even goed gaan kijken, want een brusje voor Roosmarijn zo snel al?...
    Roosmarijn heeft nu maatje 2. Die heb ik al vrij snel genomen. Merk qua breedte geen verschil met maatje 1 van Pampers behalve dat 2 wat langer is.
    Maar dat is wel heeel erg handig met die lekker poepluiers!:):)
    En fijn dat jullie een lekker nachtje hebben gehad!
    Zielig dat hij zo bleek was, maar dat knapt vast snel op! Geef hem maar snel een dikke knuf!

    Enne, nee ik ben niet inge1975 :)
     
  14. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    SANNEKE, liever stinkbips van Niels in je neus? Arme katten!

    HAPPYGIRL, hopelijk wordt het wat met de baan. En hartruis bij Dylan ... tjee ... dat is schrikken? Nu verwezen voor eerste en verdere onderzoeken? Hopelijk is het allemaal vals alarm!

    Heb Mirre net (10 min) van de draagdoek in dr wiegje gelegd. Ze ligt nu heel lief een beetje te protestpruttelen/spelen ... Ik ga dr maar eens verschonen en voeden.
     
  15. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Pfff... Waar halen jullie de tijd vandaan om zoveel berichtjes te posten?! ;)
    Ik heb nauwelijks tijd om achter mijn pc te kruipen. De enige reden dat ik nu achter mijn pc zit, is om af te wachten tot Annabel weeeeeer gaat huilen. Ze heeft het zo ontzettend moeilijk de laatste weken... Zoveel lucht die in de weg zit. Verschrikkelijk.
    En op het moment kan ik zelf ook niet veel hebben. Sinds gisteren ben ik snotverkouden en Annabel blijft maar jengelen. Ik kom gewoon niet aan mijn rust toe. Laatst had ik om 13.00u pas ontbeten!
    Ik kan niet wachten tot mijn mannetje weer terug is van zijn werk...

    En ja hoor, ze begint weer te brullen... *zucht*
    Ik wil verdorie ook een keer rusten!
     
  16. Nelly

    Nelly Fanatiek lid

    5 mei 2006
    2.955
    1
    0
    Noord-Brabant
    Ik heb echt geen puf om naar haar toe te gaan.

    Ik las trouwens dat verschillende meiden weer aan het menstrueren zijn? Bij mij is dat nog steeds niet het geval...
    Ondanks dat Annabel de laatste tijd zo moeilijk is, hebben we het wel al over een broertje of zusje gehad. We laten de natuur gewoon zijn gang gaan. Wel blijf ik gewoon borstvoeding geven, dus de kans op conceptie is toch vrij klein.
     
  17. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Nelly, heb je een draagzak? Dat is voor Mirre echt de uitkomst. Hier slaapt ze zo 2-3 uur aan een stuk in ... maar in de wieg net aan een half uur (na heel veel gedoe) ... Kun je net iets meer doen (zoals ontbijten)

    Zo Mirre heeft lekker gegeten, nu wandelen en boodschappen doen :D

    Tot later meiden!
     
  18. Djaminah

    Djaminah Actief lid

    23 mei 2007
    276
    1
    0
    Utrecht
    Hello girls,

    Even een klein (ego)berichtje van mij. Zoals jullie weten heb ik een postnatale depressie en verblijf ik zonder Seven Phyllis bij mijn moeder. De kleine meid doet het gelukkig helemaal SUPER en over d'r papa nog maar te zwijgen! De eerste foto's staan op Photobucket.com (zie link hieronder).

    Met mij gaat het langzaam wat beter. De medicatie slaat gelukkig goed aan. Ik zie Seven Phyllis sowieso elke woensdag en in het weekend en kan haar steeds beter verdragen.

    Ik vind het wel jammer dat er op zwangerschapspagina.nl geen hoekje is voor meiden met een postnatale depressie. Het schijnt toch dat 10% het krijgt namelijk.

    Zo te lezen gaat het wel goed met iedereen. Gelukkig maar! Wie weet kom ik binnenkort wel weer "echt" kletsen.

    Liefs,
    Djaminah
     
  19. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    pfff....Senna wil vandaag ook alleen maar bij mama liggen.

    ik ben nu het laatste pak van maatje 1 aan het opmaken en heb nu inmiddels 8 pakken van maatje 2 in huis. Hi hi, heb er net weer drie gehaald, maar wist niet dat ik er al zo veel thuis had liggen....Hoop maar dat hij er niet te snel uitgroeit.

    Maartjeh, ik heb ook al lekker in de WIJ gebladerd.

    Sam, vervelend dat jij en Lynn je dag niet hebben. hopelijk morgen weer beter.

    Loessie, ik merk dat ik veel meer tijd heb, nu ik niet meer kolf. Scheelt me ruim drie uur op een dag. toch heb ik het bijna 6 weken volgehouden om volledig voor Senna te kolven. Nu dus weer tijd om te kletsen hier!

    Sanneke, het is inmiddels gelukt bij de hema, maar zal dat van tnt onthouden!

    Happygirl, naar wat voor baan ben je aan het solliciteren? Ik hoop dat je snel iets leuks hebt gevonden!

    olga
     
  20. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    lieve Djaminah, gelukkig slaat de medicatie al iets aan. het lijkt me heel moeilijk voor je...kan het me niet goed voorstellen eigenlijk. Wat ee fijne vriend heb je dat hij het zo goed doet samen met Seven. Straks weer lekker met zijn drietjes hoor meid.
    Sterkte, liefs olga
     

Deel Deze Pagina