Hoe lang duurde bij jou het wennen aan een gezonde leefstijl?

Discussie in 'De lounge' gestart door Eva3006, 30 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. CoffeeJunkie

    CoffeeJunkie Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.563
    431
    83
    Noord-Holland
    Gezond eten duurde zo'n dikke maand dat ik ook niet anders meer wilde. Sporten heb ik nooit aan kunnen wennen. Heb al van alles geprobeerd, maar vind het echt super saai..
     
  2. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    LadyXochi ja koolhydraten beperken werkt inderdaad goed dat heb ik nu ook n weekje gedaan en er is 2 kg af.. maar als ik straks op gewicht ben.. kom je dan niet ineens weer super veel aan als je wel weer meer koolhydraten gaat eten?
     
  3. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Aszz haha ja inderdaad.. de trek is er, maar als je het dan hebt gegeten protesteert je lijf. Dat weet ik ook nog van de vorige keer
     
  4. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Mijn lijf vindt dat tegenwoordig ook een goed plan 🙄

    Sporten duurde bij mij echt een half jaar voordat het verslavend werkte. Ik had daarvoor nooit gesport, ook als kind nauwelijks. Nu vind ik het heerlijk en steeds wat meer en verder kunnen, werkt verslavend. Qua eten heb ik het stapje voor stapje gedaan en daardoor heb ik niet het gevoel gehad dat ik moest wennen.
     
  5. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dat weet ik niet. Ik ben hier ook niet aan begonnen, om later weer veel ('normaal') kh te gaan eten. Het idee is, om als je op gewicht bent héél langzaam het aantal kh weer op te voeren en zo te kijken met welke hoeveelheid je op gewicht blijft. Maar dan komt het er wel op neer, dat je de rest van je leven wel kh-beperkt eet. Dit is overigens niet voor iedereen geschikt! Sommige mensen sporten bijvoorbeeld heel veel en hebben daardoor ook een hogere calorie-behoefte. Lastig om dit alleen met eiwitten en vetten te doen. Anderen kunnen echt. niet. zonder. brood. Of rijst. Of whatever. Dan is dit niks voor hen.

    Ik denk dat ik zelf nu (na ruim een jaar) zo rond de 100 kh per dag zit.
    Ter vergelijking: Streng kh-arm dieet (ketose/1e fase) is < 20 gram kh per dag. Fase 2 is < 50 gram kh per dag. Fase 3 is > 50, maar dan moet je dus zelf spelen met het aantal grammen, afhankelijk van hoeveel en hoe snel je nog wil afvallen, of dat je op gewicht wil blijven.

    "De Gezondheidsraad adviseert dat Bij volwassenen tussen 40 en 70% van alle calorieën uit koolhydraten wordt gehaald."
    Bron: Koolhydraten | Voedingscentrum

    Bij mijn gewicht (nu ca. 63 kg) zou dat neerkomen op 140 gram kh per dag bij 40%, 240 gram bij 70%. Dus ik eet nog steeds kh-beperkt (niet meer kh-arm). Maar dus geen brood, rijst, pasta, aardappelen, suiker, frisdranken, etc. (zie vorige bericht) en ik ben van plan dit te blijven doen.


    Ik ben er overigens wel bang voor. Ook dat als ik een paar dagen wél van de genoemde dingen eet, er zo weer 5 kilo aan zit. En gezien ik maanden gedaan heb over de laatste 5 kilo... Dat risico neem ik niet.
     
  6. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Nee dat snap ik.. dan heb je al die moeite gedaan dan wil je niet dat het door dat soort dingen te eten het er weer bij komt.
    Ik eet wel minder koolhydraten bij bijv t avondeten.. maar ik doe het niet te extreem.. juist omdat ik het op langere termijn vol wil houden.
     
  7. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Zou je eens een voorbeeld willen geven van een dagmenu?
    Ik heb namelijk geen idee hoe je kh arm de dag door moet komen, omdat wij juist voornamelijk koolhydraten eten (brood, pasta, aardappels etc.)
     
  8. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Bij mij duirde het wennen aan paleo drie weken. Jet wennen aan sporten twee maanden. Inmiddels sport ik drie keer in de week en die derde keer was eigenlijk meer een kwestie van plannen dan van wennen.
     
  9. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik eet 's ochtends Turkse yoghurt, 10% vet. Met chiazaad voor een 'bite'. Soms met bessen of perzik of zo erin, maar niet in de eerste fase. Griekse yoghurt kan natuurlijk ook, maar je moet dan de volle producten nemen, niet de magere. Want je moet voldoende calorieën binnen krijgen om niet te crashen.

    Tussendoortje: handje noten en zaden (pecan, macademia, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten). Zelfgemaakte lijnzaadcracker kan ook, maar ben meestal te lui om zoiets te maken.

    Lunch is bij mij bijna altijd een rijk gevulde salade. Elke keer anders.
    - Iets dierlijks (gerookte kip, spekjes, rosbief, ei, zalm, makreel, tonijn, etc.)
    - Verschillende soorten sla (rucola, jonge bladspinazie, ijsbergsla, krulsla, etc).
    - Iets kazigs (feta, mozarella, etc)
    - Groente (paprika, tomaat, komkommer, uitje)
    Vaak ook wel avocado of zo. En bovengenoemde pitten.

    Dressing: Olijfolie, peper, zout. Soms verse kruiden.

    Tussendoor: stuk fruit of glas verse jus. Soms een gekookt ei.

    Avond: Hetzelfde als de rest van het gezin, maar dan zonder aardappelen, rijst of pasta. Dus een stukje vlees en groentes.
     
  10. Marihi

    Marihi Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.188
    495
    83
    Ik ben sinds kleine week gestopt met suiker ed en veel drinken. Nu telkens zó duizelig... is dat herkenbaar? Echt momenten dat ik misselijk ben van duizeligheid.
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Nee, dat herken ik niet.

    Hoeveel is heel veel? Je mag niet teveel achter elkaar drinken dus niet ineens een liter. 5 liter verspreid over de dag kan zonder probleem. Het te maken met dat je lichaam maar zoveel water per uur kan verwerken. Verder kan ik me niks bedenken waar die duizeligheid vandaan zou kunnen komen. Van afkicken van suiker kun je wel trillerig worden, maar niet echt duizelig.
     
  12. Gizje

    Gizje Fanatiek lid

    11 feb 2010
    1.661
    0
    0
    Ik ben nou zo'n 4 maanden om. Het is makkelijker om me aan het gezonde eten te houden dan ik dacht. En als ik eens de mist in ga, merk ik dat ik bijvoorbeeld een enrome suikerdip krijg en dat voelt gewoon niet fijn. Er zijn inmiddels al heel veel kilo's af en ik vind het sporten ook echt steeds leuker omdat mijn conditie en kracht met sprongen verbeterd. Nooit gedacht dat ik dat ooi zou zeggen.
     
  13. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    Dat geeft moed :p:)
     
  14. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    ik raak er maar niet aan gewend.... Al die yoghurt, eieren en salades komen mijn neus ondertussen uit.. Geef mij ochtends maar gewoon een broodje pindakaas of hagelslag. Maar daar val je helaas niet mee af..
     
  15. Koon

    Koon Niet meer actief

    Tuurlijk wel. Jij kan in de ochtend gerust een boterham met pindakaas of hagelslag pakken. Alleen geen 4 en dun beleggen.
     
  16. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.961
    2.790
    113
    Ja precies, zou niet weten waarom niet :( Als je maar zorgt dat je meer kcal verbrandt dan je opeet, maar zo moeilijk is dat niet. Elke dag een uurtje fietsen en je kunt al een heleboel extra boterhammen opeten.

    Dingen eten waar je de balen van hebt is echt de slechtste manier om nieuwe eetgewoontes aan proberen te leren volgens mij.
     
  17. Rozaly

    Rozaly Bekend lid

    26 apr 2011
    736
    0
    16
    #37 Rozaly, 3 jul 2016
    Laatst bewerkt: 3 jul 2016
    Zat dit topic al even te lezen.. misschien kunnen jullie me het volgende vertellen :)
    Ik houd sinds afgelopen week bij wat ik eet op een dag, moet nog zo'n 5kg kwijt na de zwangerschap. Ik eet vooral heel veel groente, magere kwark, kipfilet en eieren.
    Qua koolhydraten zit ik rond de 60gr, vet 30gr en eiwit 75gr op een dag. Met calorieën kom ik uit tussen de 800/1000. Is dit een beetje een goede verdeling...? Het is vrij weinig wat betreft calorieën volgens mij, maar ik zit echt goed vol.
    Op elke website vind je weer wat anders.. dus heb geen idee waar ik goed aan doe.

    Ik probeer mijn eetpatroon te veranderen door te lunchen met een groente omelet/gevulde salade etc. En 's avonds groente met vlees maar geen aardappels/rijst meer. Tussendoor vaak wat aardbeien, een stuk watermeloen etc. Als iemand tips heeft of dingen die ik beter anders kan doen, heel graag!!
     
  18. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    6.807
    389
    83
    Veeeeeeeeeeel te weinig. Hiermee werk je je lijf de vernieling in.
     
  19. Rozaly

    Rozaly Bekend lid

    26 apr 2011
    736
    0
    16
    Aha.. ik eet me klem aan groente ed. Maar hoe kom ik aan meer dan?
    Heb de afgelopen week bijv. het volgende gegeten
    Ontbijt: kwark, verse aardbeien
    Lunch: omelet van 3 eieren, champignons, prei, wortel
    Avondeten: veldsla, ijbergsla, gerookte kip, witte kaas, paprika, komkommer etc.
    En dan tussendoor een stuk komkommer, tomaatjes etc.

    Wat zou jij er bij gaan eten dan, om aan meer te komen? En moet alles omhoog, of alleen bijv. de calorieën?
     
  20. Eva3006

    Eva3006 Niet meer actief

    In de algemene clubs hebben we een groepje afvallen en sporten motiveer elkaar. Daar zitten mensen die mij ook hebben geholpen met m'n menu. Misschien kan je daar ook je vraag stellen?

    Wat ik dus van hun heb.. is bijv ongezouten noten tussendoor, gekookt Eitje tussendoor of bijv n rijstwafel met pindakaas
     

Deel Deze Pagina