December 2007 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Jufffie, 7 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jeslin

    jeslin Actief lid

    19 mrt 2007
    372
    0
    0
    huisvrouw
    tilburg
    Hallo dames,

    Miep en miep: volgens mij heb je de stad al meerdere malen leeg gekocht,ik heb zelf een pakje gekocht voor lincy naar de bevalling maar ja ik heb hier ook een babywinkel op de hoek zitten,de eigenarese en ik zijn inmiddels vriendinnen geworden,dus ik ben daar regelmatig te vinden,morgen ga ik voor het eerst de stad in ff winkelen voor mijn twee dames.

    ff een vraagje hoelang hebben jullie gevloeid en wanneer begon bij jullie de menstruatie of moet die nog komen?

    Ik vloei namelijk nog steeds niet erg veel,nu eigenlijk nog als ik naar de wc ben geweest,en heb wel enig menstruatie pijntjes maar het is nu toch al weer 4 weken geleden die bevalling en ik weet niet meer hoelang ik heb gevloeid na de eerste bevalling,op het ziekenhuis vorige week was mijn baarmoeder schoon en mooi dun zei ze en het bloedverlies was echt minimaal dus zal wel niks aan de hand zijn maar elke keer als ik denk ja ik ben er vanaf begint het weer :cry:
    Ik heb zo'n zin in een ligbad en zin in mijn man :oops:
    HAHAHA
    groetjes jeslin
     
  2. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Misskeita, hier ook BV maar Liv laat boeren als n bouwvakker! ;)

    Augustus, zoooo wat heeft Rosalie lekker doorgeslapen zeg, heerlijk. En handig vd Albert Hein, hoeveel kosten komen er dan bij?

    Miep, ik las eerder dat je de voeding om half 3 niet meer doet en dat Mika lekker door slaapt, lekker hoor! is hij helemaal niet meer geweest s'nachts? Dat sluimerkastje lijkt mij ook erg handig voor in bed, ik had m als besteld en de dag erna zag ik ze ook van Winny the pooh bij de Bart Smit voor 30,- :( Ik ga zo maar ff bellen waar het blijft.

    Arka, ben je n Nederlandertje aan het worden? Hihi...Sorry ik weet geen slaap tips voor in Amsterdam, gaan jullie iets specifieks bezoeken of gewoon rondhoppen?

    Looooooopy, ik duim! [-o< Erg spannend wijffie, hoe lang ga je wachten voordat je n test ga doen?

    XX Es
     
  3. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Hihi, Loopy we willen volgens mij allemaal weten wanneer je n test gaat doen.. :)

    Jeslin, ik heb ook best lang gevloeid 5/6 weken, ik ga eerdaags ook heerlijk in bad! Het lijkt me zo lekker om die kleine mee te nemen, maar hoe lang mogen ze eigenlijk in bad blijven? Niet te lang toch?
     
  4. augustus

    augustus Niet meer actief

    essebes, de kosten zijn tussen de 4,95 en 7,95. Valt wel mee toch.

    Even een vraagje, Rosalie krijgt nu 6 flesjes van 120 CC. Als ik het uit reken is dat op zich genoeg voor haar gewicht. Vinden jullie dit te weinig?
     
  5. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    sannke, wij hebben het matrasje ook wat scheef gelegd, je hebt hier ook speciale klossen voor een ledikantje voor. wij verchonen hier 'tussen de borsten door'. maar het is al veel beter dan eerst hoor, sven spuugde eerst ook heel veel en altijd, maar het wordt elke dag wat beter!

    es, sneu als ze zo huilen. ik heb er ook wel eens aan gedacht hoor, je zal maar een huilbaby hebben. denk niet dat ik dat zou kunnen, niet dat je enige keus hebt :(

    misskeita, dat zeiden ze tegen mij in het ziekenhuis ook, maar dat is echt onzin. sommige babies boeren inderdaad nooit bij bv, maar er zijn er genoeg die eht wel doen hoor. ik liet sven ook nooit boeren en dat was dan elke keer moeilijk inslapen en spugen in bed. nu doen we het wel en er komen toch een boeren! hij laat mijn borst wel eens los, of hapt te enthousiast in het luchtledige. ook draait hij z'n hoofdje wel eens tijdens het drinken en piept er ongemerkt een beetje lucht bij. het gebeurt zo snel! en dan moeten ze echt wel boeren hoor. maar als die kleine van jou dat niet hoeft is dat alleen maar lekker natuurlijk! houden zo ;)

    pareltje, koolsoorten zijn hier taboe, net als verse jus d'orange. we zijn wel langzaam aan het wennen, wil toch af en toe wel weer lekker roerbakken en zo

    arka, als sven overtsuur is doen we em in badm wordt hij heerlijk rustig van

    loopy meid wat spannend! ik duim heel hard voor je!

    jeslin, ik heb tot 4 weken gevloeid en dat was erg kort. je kunt gerust tot 6 of 8 weken doorvloeien. ik ben nog niet weer ongesteld geweest, maar heb wel soms buikpijn. vooral als er een langere tijd tussen de voedingen in zit.

    sven slaapt wat onrustig vanochtend, waarschijnlijk van de prikjes. ze waren gisteren weer ontevreden over het feit dat hij nog steeds in de babysleep op z'n zij slaapt (ivm spugen). je krijgt er toch wat van! haha ook wilde ze dat ik hem rond 10 uur 's avonds wakker ga maken voor een voeding om te kijken of hij dan gaat doorslapen 's nachts. heb gezegd dat ik dit niet doe omdat zijn ritme ons prima bevalt en ik al op bed lig om 10 uur. we doen hem nu om 7 uur in badje, daarna nog even aan de borst, rond 8 uur in bedje, mama om half 10. begin van de nacht een voeding en vroeg in de ochtend (tegen zessen). ik vind het prima zo. met bv duurt het soms gewoon langer voor ze doorslapen en soms doen ze dat met 6 maanden nog niet. daarbij heeft ons mannetje geen boodschap aan verschuivingen van het ritme. gisteren later in bad geweest en om 10 uur nog een borst, mooi dat meneer om half 3 wakker werd :( doe me dan maar z'n gewoonlijke ritme! hahaha

    we moeten sven nu ook meer op z'n buik in de box leggen om z'n spiertjes te trainen. ben benieuwd!

    dames, wat is trouwens een 'sluimerkastje'?

    koos de kat zit prinsheelrijk op z'n privé kamertje. het is zo'n schatje! die moet toch echt een huisje krijgen hoor! we gaan vandaag eens even bezig ;)
     
  6. Essebes

    Essebes Fanatiek lid

    7 apr 2007
    3.215
    0
    0
    Ik ga weer ff m'n tutje verzorgen...

    Kuzzzz
     
  7. kreeftje1984

    kreeftje1984 Fanatiek lid

    19 jul 2006
    2.510
    0
    0
    Een huisje in FRIESL
    hey meiden ,

    Evensnel tussendoor dan kom ik later even reaeren...

    ALs jullie kleintjes langer doorslapen komen ze dan nog wel op de hoeveelheid voeding uit?
    Onze meiden hebben tot 4 uur geslapen en daarna tot 9 uur...volgens mijn berekeningen komen ze dan maar op 5 voedingen uit ipv 6.
     
  8. augustus

    augustus Niet meer actief

    Kreeftje, ik d8 ook niet uit te komen, maar met 1 fles minder krijgt ze hier nog genoeg. En mischien melden ze zich een keertje extra of eerder in de loop van de dag/ nacht?
     
  9. olga

    olga VIP lid

    26 mei 2006
    10.528
    0
    0
    woerden
    Meiden, Senna spuugt ook steeds, maar wat vinden jullie veel?
    Hij doet echt heel veel modjjes terugspugen en ook niet alleen direct na de voeding , maar ook gerust 1,5 uur later nog of vlak voor een nieuwe voeding.
    Ik las ergens iets over Johannesbroodpitmeel of zoiets? Wie gebruikt dat en helpt dat?

    Jeslin, ik heb ook ruim 5 weken gevloeid en daarna nog twee weken best veel van dat wondvocht verloren. En ben ook nog niet ongi geworden.

    Augustus, Senna drinkt 6 keer 110 cc. Ik ga vrijdag aan de kinderarts vragen of ik meer moet geven, maar hij lijkt er zelf niet echt om te vragen.

    Claartje, wij hebben het wiegje ook aan de voorkant verhoogd, maar helpt echt niet voor het spugen jammer genoeg...

    Olga
     
  10. Britteke

    Britteke Fanatiek lid

    16 dec 2006
    3.613
    0
    0
    Zo daar ben ik ook weer... effe snel bijgelezen. Jullie gaan weer hard zeg!

    Sluimerkastje; is een kastje wat je in de box/bed kan hangen. Er komt muziek uit, junglegeluiden, licht en er zitten bewegende diertjes in. Sam is er dol op. Hier hangt het in zijn bedje. Helaas zijn hier na ruim een week de batterijen al op!

    Ongesteld; nog niks hier... ook nog geen gevoel dat het er aan zit te komen.

    Doorslapen; onze kleine vent gaat steeds langer slapen. Hij valt rond half 11 in slaap en slaapt tegenwoordig door tot 4 uur. Heerlijk zeg! Regelmaat doet hem echt goed!

    9 maanden beurs; wij gaan er ook heen. hopelijk met een goed gevulde portomonnee. Volgens mij gaan er hier ook best veel dames die kant op. Welke dag gaan jullie?

    Ze zijn hier aan de flat een steiger aan het bouwen omdat ze de achterkant gaan renoveren. Die bouwvakkers maken echt veel herrie! grrrrr....

    Bijna carnaval... Hier nog carnavallers?
    Ik ga alleen zondag naar een optocht kijken met Sam en maandag ga ik lekker de stad in met een stel vriendinnen.... als dat maar goed gaat. Manlief past op!
     
  11. Britteke

    Britteke Fanatiek lid

    16 dec 2006
    3.613
    0
    0
    Olga, Sam spuugde ook best veel. Niet zomaar een mondje maar er kwam dan echt een golf uit.
    Dat kon idd ook gerust nog 2 uur na zijn voeding.
    Ik gebruik tegenwoordig Friso Comfort. Hier zit al johannesbroodpitmeel aan toegevoegd. De voeding is iets dikker maar Sam spuugt nu haast niet meer. Als hij nu spuugt is het echt maar een heel klein beetje.
    Die Friso Comfort is naast tegen het spugen ook nog tegen darmkrampjes en verstopping.
    Dat laatste is hier ook opgelost maar die krampjes verdwijnen maar niet!
     
  12. kreeftje1984

    kreeftje1984 Fanatiek lid

    19 jul 2006
    2.510
    0
    0
    Een huisje in FRIESL
    @augustus

    Ik heb idd ook zoiets als ze tevreden zijn en ze vragen er niet om hebben ze wel genoeg, en qua hoeveelheid wat ze moeten hebben komen ze wel uit.
    Nou dan zien we wel hoe we uitkomen vandaag dan maar 5 voedingen, zullen ze vast vannacht wel eerder komen.
    Hier krijgen de meiden 130 cc aangeboden, en bij Thirza gaat het eigenlijk zowat altijd op. Kyara stopt meetsal rond de 120cc

    @essebes

    Misschien darmkrampjes?
    Of dat ze gewoon de slaap niet kan vatten?
    Hier heb ik het ook wel eens en dan gaan beide meiden lekker in koor Pfff nou kan je zeggen dan wordt ik ook even lichtelijk gek.

    @loopy

    Hier draaiende duimen hoor meid!

    @olga

    DAt johannesbroodpitmeel moet ejk dan niet eerst overleggen gaan met het CB?
    Ik zou er eerst ook aan beginnen maar het spuugen wat kyara soms doet was gewoon normaal zeiden ze.

    @jeslin

    Ik heb ruim 5 weken gevloeid.
    Hier ook nog geen ongi, maar aangezien ik natuurlijk PCO heb kan het best even duren voor ik dat wordt en of ik het uberhaupt wordt.

    @claartje en sanneke

    Hier ook 1 ledikantje wat verhoogd met boeken en handdoeken, ik moet zeggen dat het wel iest helpt hoor.
    Maar of het nou DE oplossing is :rolleyes: :rolleyes:

    @miep

    Weer lekker geshopt meid..haha..Heerlijk.
    ik moet het ook maar weer eens nodig doen, maar het si voor mij een hele toer om even op stap te gaan met 2 kleintjes.


    ZO nou zal steeds wel even wat gana reageren..maar ik moet nu echt weer even wat gaan doen.
    hoezo druk? :confused: :confused:
     
  13. augustus

    augustus Niet meer actief

    Olga, Rosalie lijkt ook niet meer te willen.


    Britteke, ik ga donderdagavond naar de 9 maanden beurs. En jij?
     
  14. Britteke

    Britteke Fanatiek lid

    16 dec 2006
    3.613
    0
    0
    augustus, ik denk dat wij zaterdag of zondag gaan. Vrijdag ben ik jarig en donderdag moet mijn vriend werken helaas. Ga je ook op de huishoudbeurs kijken? Wij wel hoor hahaha
     
  15. augustus

    augustus Niet meer actief

    Ik denk dat wij die huishoudbeurs maar laten.
    heb het daar niet zo op. Jij dan? Ik denk dat ik mijn mannetje geen plezier doe met de huishoudbeurs. Die moet al bijkomen van de 9 maanden beurs denk ik haha
     
  16. jeslin

    jeslin Actief lid

    19 mrt 2007
    372
    0
    0
    huisvrouw
    tilburg
    nou dat stelt me toch enigzins weer wat gerust over het vloeien maakte me een klein beetje zorgen :(

    Hier had lincy gister een regeldagje met haar voeding,ze had namelijk nu een week 5 voedingen omdat ze de nacht doorslaapt en gister weer 6,ik houd ook wel een ritme aan zo om de 4 uur maar als ze eerder komt krijgt ze ook gewoon en gister heb ik haar ook tussendoor gegeven,lincy spuugt ook wel maar niet zo veel,wat ik wel merk dat als ze veel heeft gespuugt ze ook wat eerder honger heeft.

    En ik heb nu sinds gister een overtuigende lach op haar gezichtje gezien ik kreeg er gewoon de waterlanders van :p
    Morgen naar het bureau voor het eerst ik ben benieuwd.

    En ook ik heb echt zin om samen met haar in bad te gaan,hoelang ze er in mogen heb geen idee,ik denk niet dat je een half uur met een baby in bad moet zitten maar volgens mij moet je ook hier bij je gevoel volgen.

    Groetjes jeslin
     
  17. Britteke

    Britteke Fanatiek lid

    16 dec 2006
    3.613
    0
    0
    haha nee de mijne ziet het wel zitten geloof ik! Ben benieuwd! Ben er nooit eerder geweest dus...
     
  18. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    britteke, misschien dat je zwaardere batterijen nodig hebt voor zo'n dingetje? wij hebben voor de digitale camera speciale zware oplaadbare batterijen. de gewone batterijen zijn na een dag leeg. kost een vermogen en dit werkt echt een stuk prettiger!
     
  19. Britteke

    Britteke Fanatiek lid

    16 dec 2006
    3.613
    0
    0
    hmm goed idee... Heb ze nu nog niet vervangen dus ga van het weekend op zoek naar zwaardere batterijen. Volgens mij zijn het wel van die hele dikke....
     
  20. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    wij zijn één keer naar de huishoudbeurs geweest op een druilerige saaie zondag, maar nooit weer haha is aan ons niet besteed. al die opgefokte huisvrouwen die graaien naar gatis spullen. brr.... nee hoor... doe mij maar een lekkere zondag in het bos met daarna warme choco + slagroom!
     

Deel Deze Pagina