Augustus 2006 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Sjarrel, 23 okt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    De zorg voor Rick ligt ook bij mij hoor, naar bed, in bad, schone broek....altijd mama (tenzij mama echt niet thuis is, maar dat gebeurt zelden). Wel ruimt Patrick het speelgoed meestal op en spoelt 't flesje om als ik Rick in bed leg, maar dat is het dan ook wel. Zal mij benieuwen hoe dat gaat als we er straks 2 hebben......

    Ik vind naar de tandarts gaan ook echt niet fijn hoor.... laat nog liever een uitstrijkje bij de dokter maken en dat is toch ook niet bepaald prettig. Maar echt bang ben ik gelukkig niet. Voor echte reparaties etc. moet ik bij de tandarts toch altijd terugkomen, dus dan kan ik Rick wel even uitbesteden als het nodig is.
     
  2. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Waar is iedereen :(: :(: :(:
     
  3. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Ja hier ben ik wel :)

    Ik laat ook liever een uitstrijkje maken, sterker nog heb liever een keizersnee dan dat ik naar de tandarts moet voor reperaties ;)

    We zijn gisteren uit eten gegaan omdat mijn schoonmoeder + man 2 jaar getrouwd waren.
    Kylian heeft zich netjes gedragen, ach zolang hij maar een auto heeft dan is alles goed.
    Hij kreeg een kindermenu kipschnitzel met patat en heeft tot onze grote verbazing alles opgegeten. :confused:
    Later hebben we nog een ijsje met elkaar gedeelt.
    Hij had zijn mooie schoenen aan met lampjes die flikkeren als hij stapt. Hihihihi we werden in de wc door 2 moeder aangespoken met de vraag waar ik die toch gehaald had. 8)

    Groetjes Anita
     
  4. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Maf hè, zo eten ze niets of nauwelijks iets en zo eten ze je ineens de oren van het hoofd! :)

    Ik heb Rick vandaag opgegeven voor muziek op schoot. Over 2 weken beginnen we en dan voor 12 lessen. Zal mij benieuwen of hij het leuk vindt, met instrumentjes spelen, liedjes zingen, dansen....het leek me in ieder geval wel leuk.
     
  5. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Dat zal hij vast leuk vinden, tenminste Kylian vind muziek geweldig. Weet precies in welk speeltje welke melodie zit en hoevaak hij moet drukken om zijn favo eruit te krijgen.

    Over liedjes gesproken dit is een leuke

    http://www.ukki.eu/liedjes/HiHi_HaHa_Oma_(Poep_Versie).html


    Kylian vind hem geweldig voor al het hihi haha gedeelte

    Groetjes Anita
     
  6. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Hoi Allemaal!

    Jee dat is lang geleden... maar heb dan ook erg veel aan mijn hoofd.
    Ik kan trouwens ook eindelijk zeggen dat Tim loopt.. nu pas 1 week!
    Praten doet hij nog steeds niet... ja mama, ohow, bah, broem, boem, papa en wawa (noa...zo heet de kat)
    We hebben ons huis nog steeds niet verkocht.. we wonen dus nog steeds in Limburg.

    Vanmorgen met Lisa en Tim naar de tandarts geweest. Tim hoeft natuurlijk nog niet en Lisa is nu voor de eerste keer in de stoel geweest. Ze deed het super!

    Hoe is het verder met iedereen? Las dat het met Derya erg goed gaat! Super zeg!
     
  7. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Rick zegt ook nog niet zoveel hoor, qua klank gaat het wel steeds meer ergens op lijken maar echte woordjes...ja mama, papa, ohow, bah, boem, wafwaf, tuutuut, op, hupee (hupsakee), kie en ko (lucky en marko zo heten onze honden) en "kopje koffie"! :D . Goh, als ik 't zo opschrijf is het toch eigenlijk al best wat ;) .

    Zo en Tim ook lekker aan de wandel! Wat maakt het uit dat het nu "pas" is....hij kan/moet zijn hele leven nog lopen!
    ;)
    Rick was vanmorgen trouwens ook schattig bezig. Papa en mama zegt hij dus wel, maar voor mijn gevoel niet gericht nog. Nou stond hij vanmorgen naar onze trouwfoto te kijken....zegt ineens "papa" en wijst papa aan en vervolgens zegt hij "mama" en wees mij aan. Ik vond het zo leuk :D .
     
  8. susanne1979

    susanne1979 Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.799
    1
    0
    verzorgende
    Limburg
    Agossie.. dat is zeker lief!

    Hoe gaat het met de zwangerschap ramoontje?
     
  9. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Het gaat eigenlijk heel goed. Afgezien van wat duizelingen (dan wordt het bijna zwart voor m'n ogen) is de vermoeidheid een stuk minder. Ook de pijn in de rug wordt minder dus dat zal idd wel van de naar achterliggende baarmoeder geweest zijn.
    Volgens mij heb ik deze week ook al een paar keer de baby voelen bewegen....ik twijfel nog een beetje, maar ik denk het wel.
    Het enige "probleem" is dat ik alles eet wat los en vast zit :-# [-X :-$ ....maar qua kilo's valt het nog mee (nu zo'n 5 kg aangekomen, dat was bij Rick al meer).
     
  10. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Vandaag met Kylian naar het cb geweest en Kylian is nu 87,5 cm en weegt 12.935 kilo :)
    Het wegen vond Kylian maar niks want hij wil helemaal niet liggen en al helemaal niet in zo'n kouwe bak :rolleyes: , achteraf vond ik het ook een beetje raar want hij kan goed staan dus hij had ook zat onder het meetlint gepast. (en die bak gaat tot 88 cm)
    Hij lag ook helemaal niet goed want hij beurde steeds zijn hoofd op en lag op het meet moment met zijn hoofd op het randje van die bak ipv erin.
    Maar ik was het zo zat (ze zijn altijd aan het klooien met meten) dat ik dacht laat maar, zo heel veel zal het ook wel niet schelen.

    Voor de rest was alles goed, dus we waren er ook zo weer uit. (terwijl in de brief stond rekening te houden met een totale tijd van 45 minuten stond ik in 15 minuten alweer buiten)

    Ramoontje wat goed dat je de kleine al voelt, geniet er maar lekker van.

    Groetjes Anita
     
  11. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Jij al naar het CB geweest?! Ik heb nog steeds geen oproep gehad voor de 18 maanden controle..... :( :confused: Ik denk dat ik morgen maar even ga meten en wegen (hier mogen ze op de gewone weegschaal als ze zwaarder zijn dan 12 kg). Ik heb Rick wel gisteravond zelf gewogen en hij zou nu zo'n 13,2 kg wegen :confused: (dan heeft hij de schade van zijn ziekzijn goed ingehaald ;) ). Ik schat dat hij nu zo'n 89 cm lang is, maar dat is zelf een beetje moeilijk meten vind ik.
     
  12. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Hier ging de babyweegschaal tot 15 kilo dus dat kon nog mooi, en daar mag hij in zitten dus dat was geen probleem voor meneer.

    Thuis stapt hij altijd zelf al op de weegschaal en die gaf eergisteren 12.9 aan (dus dat klopt ook mooi ;) )

    Meten zelf is inderdaad een probleem, maar ik merk wel aan de dingen ene kleding dat hij groter wordt of in 1 keer wel ergens bij kan.
    Als Kylian precies op de uitgetelde datum zou zijn geboren dat zou hij gisteren ook precies 1,5 jaar zijn geweest. :) ;). Misschien mocht hij daarom wel zo vroeg ;)
    Nu mogen we wachten op de oproep voor 2 jaar, daarna nog een keertje met 3 jaar en met 3 jaar en 9 maanden.

    Groetjes Anita
     
  13. QueenBee

    QueenBee VIP lid

    9 dec 2005
    11.098
    0
    0
    Momenteel in between jobs..
    Er gaat niets boven
    Even een update-je van mij.

    We hebben een hectisch weekje achter de rug. Jamie heeft namelijk maandagavond in het ziekenhuis gelegen.

    We waren overdag lekker wezen shoppen samen, maar aan het eind van de middag werd hij wat sloom, wat rood in zijn gezicht en kreeg hij waterige, rode ogen. Dus we dachten eerst dat hij een griepje ofzo zou krijgen. Thuis hebben we hem getemperatuurd, en had hij al 39,9. Dus zetpilletje erin en toen op bed. Het zou wel afzakken dachten we. Niet dus. Horen we ineens een raar getik uit de babyfoon komen, terwijl hij niks hards in bed heeft liggen. Dus mijn hubby er naar toe, had Jamie een koortstuip. Hij lag te trillen en schudden in bed, en zijn ogen draaiden steeds weg. Toen hij hem oppakte was de stuip over, maar Jamie bleef zo slap als een vaatdoek en reageerde nergens op. Hij kreunde alleen maar.

    Ambu gebeld, instructies opgevolgd wat we moesten doen, dus uitkleden, koude doek over zijn gezicht, en dan wachten op de ambu. Op den duur begon Jamie keihard te huilen gelukkig, dus dat zat wel goed. Maar hij bleef erg afwezig en gooide zijn hoofd steeds wat naar achteren. Dus toch maar voor de zekerheid naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij een onstoken keel, ontstoken amandelen en een ontstoken trommelvlies had, waardoor hij dus ineens zo'n hoge koorts had.

    De dag erna mochten we weer naar huis, met antibiotica voor zijn ontstekingen. Die krijgt hij nu 3x per dag en dat gaat gelukkig heel goed. Hij heeft nu al 2 dagen geen koorts meer gehad en eet en drinkt ook weer helemaal als vanouds. Was wel ff schrikken. Vandaar dat ik deze week ook niet echt op het forum te vinden was...;)

    Met mijn zwangerschap gaat het goed. Ben inmiddels alweer een dikke 13 weken zwanger, en heb net woensdag de 2e echo gehad. Alles zag er goed uit, de maag was vol, hartje kloptje goed, het mondje ging open en dicht en de beeb heeft nog ff naar me gezwaaid, hihi!

    Zo, da's ff een heel verhaal, maar dan zijn jullie weer op de hoogte!

    Xx
     
  14. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Och jeetje wat zullen jullie geschrokken zijn zeg, en die arme Jamie want een ontstoken keel doet heel erg AU (weet ik uit ervaring).
    Verwen hem maar lekker met koude drankjes en ijsjes en snoepjes en chipjes en knuffels en een nieuw speeltje en alleen maar hoeven te eten wat hij lekker vind ;)

    Groetjes Anita
     
  15. QueenBee

    QueenBee VIP lid

    9 dec 2005
    11.098
    0
    0
    Momenteel in between jobs..
    Er gaat niets boven
    Dat komt wel goed... ;) Gelukkig sloeg de antibiotica snel aan, woensdagavond heeft hij voor het eerst weer flink gegeten!
     
  16. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Och, arme Jamie.....gelukkig voor hem en voor papa en mama slaat de antibiotica goed aan. Laat je maar lekker verwennen hoor jongen! ;)

    Zojuist met Rick naar het CB geweest. Hij weegt nu 13,1 kg en is 89,5 cm lang. Hoezo lange jongen?

    Ik ga even een fotolijstje redden uit handen van meneer.....
     
  17. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Zo, het fotolijstje staat weer op zijn plek....

    Wij krijgen trouwens pas een oproep voor het CB met 2 jaar (en dus niet met 1,5).....raar hoor.
     
  18. QueenBee

    QueenBee VIP lid

    9 dec 2005
    11.098
    0
    0
    Momenteel in between jobs..
    Er gaat niets boven
    89,5cm? Wow! Ik vond Jamie al lang. Laatst hebben wij hem zelf gemeten en was hij 82cm. Wij hebben nog steeds niks van het CB gehoord... Laatste keer was oktober volgens mij....
     
  19. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Lange vent hoor die Rick 2 cm langer dan Kylian en dan ongeveer 200 gram zwaarder :) .

    Groetjes Anita
     
  20. Ramoontje

    Ramoontje VIP lid

    28 okt 2005
    32.963
    0
    36
    Voor ons was de laatste keer dus ook oktober 2007. En eer ik dus weer iets hoor van het CB zal wel juli/augustus zijn. Maar ja in juli staat mijn hoofd dus echt wel ergens anders naar ;) .

    Aangezien Rick zo ziek was geweest in december '07, was ik wel benieuwd hoe het nu zou zijn qua gewicht en lengte (niet dat hij van ziekzijn krimpt hoor! ;) ). Hij is dus in bijna 4 mnd tijd, 3,5 cm gegroeid....ik vond het toch best veel. Hij blijft op zijn lijn zeg maar; wel boven de bovenste groeicurve maar voor zijn eigen totaalplaatje prima. Qua gewicht was ook alles in orde en hetzelfde verhaal.
     

Deel Deze Pagina