Bomaanslag Duitsland

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door AnnaCF, 25 jul 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aszz

    Aszz Niet meer actief


    Nou inderdaad, doooeeeeiiiii 👋🏻 En dan ook geen gebruik meer maken van kinderbijslagen of andere voorzieningen uit Nederland he? Met al die tokkie PVV'ers.


    Anywho. Zoals zovelen heb ik ook geen oplossing. Die is er ook niet ben ik bang.
    Liefde, verbroedering en vertrouwen, dat is het enige wat ik kan geven en doen.
    Imagine there's no countries
    It isn't hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no religion, too
    Imagine all the people
    Living life in peace...
     
  2. Islah

    Islah Niet meer actief

    Precies. Want vanuit extremistische atheïstische overtuiging zijn ook nooit mensen vermoord...
     
  3. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Maar wat nou als het verwelkomen van die anderen er indirect voor gaat zorgen dat je jouw gezin in de nabije toekomst niet meer voldoende kunt beschermen?
    Zou je nog, nu inmiddels bevestigd is dat er een onbekend aantal radicalen/IS gangers is meegereisd met de echte vluchtelingen, nog steeds het grote aantal vluchtelingen verwelkomen als je met een tijdmachine een jaar terug kon gaan?

    Daar ben ik oprecht benieuwd naar, ook bij andere mensen die het vorig jaar volkomen normaal vonden dat er honderdduizenden niet of nauwelijks geregistreerde vluchtelingen illegaal (want niet via de legale route, maar via een bootje met geld betaald aan mensensmokkelaars) de Schengenzone zijn binnengekomen.

    Ik wou dat er een makkelijke manier was om het kaf van het koren te scheiden.
    De goedwillende echte vluchtelingen zou ik graag een veilig (tijdelijk) thuis bieden, maar er komt veel te veel kaf met de stroom mee en dat komt de toekomst van Europa (en dus van onze kinderen en kleinkinderen) zeer zeker niet ten goede :(

    Edit:
    Daarbij is het feitelijk al bewezen dat een percentage van de stroom vluchtelingen er wél voor zorgt dat het aantal aanslagen in Europa stijgt...
     
  4. minimuis

    minimuis Fanatiek lid

    17 aug 2007
    4.066
    5
    38
    Vrouw
    Helemaal niks aan toe te voegen
     
  5. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.454
    10.655
    113
    Helemaal mee eens.
     
  6. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Precies mijn denkwijze. Zo denk ik al vanaf het begin maar toen werd je voor gek verklaard.
     
  7. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Zo wat kun jij respectloos reageren zeg :$
    Vergeet je niet dat jij achter zo'n zelfde dictator staat als Wilders ;)
    Echt ik sta nergens achter en ik vind mensen in Nederland ook heel egoistisch worden met ikke ikke ikke en ons volk eerst. Sowieso er is GEEN ons volk maar de wereld is een geheel! Wij zijn allemaal mensen met gevoel ongeacht geloof, huidskleur etc..
    Behandel je mij met respect doe ik dat ook.
    Ja er zijn momenteel veel problemen met vluchtelingen en ik omarm ze het liefste die het echt nodig hebben. Helaas zitten daar ook slechte tussen. Mensen moeten eens respect hebben voor elkaar en iemand in zijn/haar waarde laten ongeacht geloof.
    Pak een stom voorbeeld: waarom moeten de turkse mensen hier nu ineens de Gulen aanhangers aanvallen? En laatst die man die moeder en dochter neer steekt omdat zij niet gekleed zijn volgens zijn geloof??
    Al die oorlog draait puur en alleen om macht, geld en jaloezie. Waarbij heel veel onschuldige mensen de dupe zijn :(
     
  8. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Weer vreselijk dit. Ik vind dit nu zo dichtbij komen. Niet alleen worden de grote steden aangevallen, maar nu dus ook de kleine steden. Je bent eigenlijk nergens meer veilig.
     
  9. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Ja maar wat dan? Die mensen gewoon dood laten gaan? Door door de oorlog of in zo'n bootje?

    Ik hou ontzettend veel van mijn gezin, net als ieder ander. Maar ben echt niet voor het weigeren van de vluchtelingen. We kunnen toch niet onze ogen sluiten of wegkijken, wetend dat ze daar uitgemoord worden?
     
  10. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.958
    6.076
    113
    Happyland
    Zo ga je lekker?
     
  11. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.807
    32.714
    113

    Ja dit dus. Fijn dat ik toch niet de enige ben die er over denkt zeg.
    Lekkere instelling zeg, als mijn gezin maar veilig is, laat die andere kinderen maar verrekken. Nou ik hoop voor hun dat wanneer de situaties omgedraaid zijn, zij daar niet net zo over denken.

    Bovendien ben ik van mening dat wanneer kwaadwillende mensen binnen willen komen, dat dat oo echt wel lukt.
     
  12. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Wat ik niet begrijp van de mensen die zeggen dat er terroristen meekomen met de vluchtelingen, dat ze niet snappen dat die mensen in veel gevallen eerst hier al vandaan zijn gekomen. Europa kweekt met de rechtse houding van veel mensen, zijn eigen vijand binnen haar eigen grenzen. IS maakt daar enkel gebruik van. Die gasten die in Frankrijk al die mensen hebben vermoord, hadden allemaal een Frans paspoort. Er zijn een hoop Europeanen naar Syrië gegaan en die komen dus terug en zijn hier gewoon legaal. Geen vluchteling niks. Natuurlijk zit er een hoop ellende tussen al die mensen, wat wil je na jarenlang oorlog? Dan blijft er geen mens ongeraakt en er zullen er best wat doorgedraaid zijn. Maar zelfs zonder die mensen hebben we in Europa al een gigantisch probleem juist doordat er steeds meer twee groepen ontstaan die vijandig naar elkaar zijn.
     
  13. Ladybug85

    Ladybug85 Niet meer actief

    #93 Ladybug85, 25 jul 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 25 jul 2016
    Nou dat zou mooi wezen. Zitten we met zo'n mafkees van een Geert Wilders als premier. Nee dan zijn we veilig met zijn uitspraken en standpunten ;)

    Het is hartstikke erg wat er allemaal gebeurd maar we kunnen moeilijk alle vluchtelingen gaan weigeren. Stel je voor dat jij moet vluchten uit je vaderland omdat er oorlog is. Dan wil je toch de mogelijkheid hebben om weg te gaan. Uiteraard is mijn gezin belangrijk maar mijn gezin is niet belangrijker dan welk willekeurig gezin ter wereld. Ik ben het wel eens dat er een oplossing moet komen om het zogenaamde kaf beter van het koren te scheiden. Maar hoe is voor mij ook een vraag....
     
  14. blondine01

    blondine01 Niet meer actief

    Komisch is dat naast de aanslagen precies mensen zoals jij de reden zijn dat de PVV aanhang groeit en er meer haat is tegen moslims en mensen die van oorsprong niet uit NL komen. En een hele groep heeft daar nu last van 👏🏻
    Ik zou zeggen, ga naar Turkije, hoef je ook niet zo te bezwijken in zelfmedelijden.
     
  15. AnnaCF

    AnnaCF Niet meer actief

    Amen! Ben dit helemaal met je eens.

    Ik ben nog steeds van mening dat we deze mensen moeten helpen zoals dat we zelf in een dergelijke situatie behandeld zouden willen worden.
    Echter moeten mensen die naar hier komen ook begrijpen dat de gouden bergen die beloofd worden niet bestaan. En dat er ook niet voor iedereen een plek is in deze maatschappij om voor altijd te blijven.

    Bron. Nu.nl
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Hier ben ik het helemaal mee eens. Want dat vergeten "types" als Aleve: dat ze die haat inderdaad over zichzelf heen roepen. Puur door hun eigen houding in de Nederlandse samenleving. Het is bij haar alleen maar ;Wij en Jullie;....Als je in Nederland woont is het de bedoeling dat je samenleeft, met elkaar. Dat je je drukker maakt over de samenleving waar je woont, ipv te schreeuwen hoe fantastisch Erdogan het doet en hoe geweldig Turkije en de Turken wel niet zijn. Dat je Turkije in je hart meedraagt, is prima, vind ik ook logisch. Maar je woont en werkt in Nederland, dus daar horen je prioriteiten te liggen. Dat wij met zijn allen ( volgens haar) Tokkie PVVers zijn zegt gewoon meer over de houding van Aleve zelf.En ja: de gemiddelde Nederlander heeft daar inderdaad de schurft aan: wel hier willen wonen, maar je blijkbaar totaal niet willen aanpassen.Oh en even voor de duidelijkheid: ik ben geen PVV aanhanger, sterker nog, ik ben van mening dat wij met Wilders als Premier net zo slecht af zijn als Turkije met Erdogan.
     
  17. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Eefje00 en Lentekriebels helemaal met jullie eens.
     
  18. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.504
    638
    113
    Ja dit inderdaad. Hoeveel jongeren zijn er uit Nederland vertrokken? Denk dat een deel zelfs ongemerkt weg is gegaan en dus zonder problemen weer het land in zouden kunnen.
    Die aanslagen in Brussel zijn ook niet door 'buitenlanders' gepleegd. En dat vind ik eigenlijk enger. Het zijn jongeren die hier geboren en getogen zijn en ergens gaat 't toch mis en sluiten ze zich aan bij IS.
     
  19. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    precies!En laten we heel eerlijk zijn: het overgrote deel van de "buitenlanders", en dat maakt niet uit waar ze vandaan komen, of dit nu mensen zijn die al decennia lang in Nederland wonen met hun kinderen en inmiddels kleinkinderen, of dat ze nu vluchteling zijn, dus nieuwe Medelanders, zij zitten ook niet te wachten op bombardementen door IS! En uiteraard kan daar prima een rotte appel tussen zitten, maar het maakt niet uit, Christenen, Moslims, Joden, wie dan ook, we hopen allemaal veilig te zijn!
     
  20. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Inderdaad. Wat wil zeggen (even ter informatie van aleve ) dat de mannen hier wel dienstplicht hebben, wanneer zij opgeroepen worden door defensie.Mijn man en oudste zoon moeten dan dus gewoon Nederland verdedigen, wanneer het tot een oorlog komt. Krijg je ook een brief van wanneer je als jongen 17,5 jaar bent....Overigens: mijn man is gewoon het leger in geweest, net als mijn broers, mijn vader, mijn neven en mijn ooms (op een enkeling die afgekeurd is) Daar viel weinig aan af te kopen.....
    Mijn vader heeft zelfs tot zijn 40e bij de BB gezeten (Burger Beveiliging) Dat was niet zijn keuze, maar dat was toen verplicht, iedere maand moest hij een weekend "dienen".
     

Deel Deze Pagina