Bv en koemelkallergie baby?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Sarax, 7 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Ik ben nu sinds 2 weken op dieet omdat m'n dochtertje veel spuugt, wil ik dus uitsluiten of het KMA is of niet. Dit ook ivm bijvoeden straks.
    Maar nu had ik wat vraagjes.
    - wat aten jullie als tussendoortje?
    - wanneer zagen jullie verbetering? Ik ben nu 2 weken bezig maar zie nog totaal geen verschil.

    Ze niest veel en dat lijkt iets minder. Qua ontlasting poept ze minder vaak ten opzichte van als ik wel melkproducten gebruik. Opgezette ogen na de voeding heeft ze ook nog.
    Kortom, wie heeft er ervaring mee en antwoord op mijn vragen? Ik zit er ff doorheen, snak naar een heerlijk schaaltje yoghurt met muesli en n reep dikke melkchocolade :p;)
     
  2. Hupje

    Hupje Actief lid

    15 jun 2015
    281
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ben je op 100% koemelkvrij dieet, dus ook brood zonder melk enz? Ik zag binnen een paar dagen verschil in gedrag, al bleef het spugen wel in mindere mate aanwezig.

    Ik at vaak fruit, er zijn koekjes zonder koemelk (bijv. langr vingers, bastognekoeken), ontbijtkoek en als ik veel zin had in chocolade at ik rijstmelkchocolade (maar dat haalt het niet bij gewone chocolade).
     
  3. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Als je op een volledig koemelkvrij dieet zit (dus ook in de kleinste details, zoals charcuterie en koekjes etc), dan zou je nu absoluut verbetering moeten zien. Koemelkeiwitten blijven maximaal twee weken in je lijf zitten, daarna kan je kindje er dus ook geen last meer van hebben.
     
  4. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Ja ik ben volledig koemelkvrij. Ook koek idd en brood.
    Spugen was hier het ergste en de reden dat ik het ben gaan proberen. De andere symptomen kunnen ook gewone dingen zijn zoals bijv verkouden of toeval ofzo. Het gaat mij om het spugen, maar ws is het dan dus geen kma. Ik kijk het nog een paar dagen aan hooguit en dan ga ik weer gewoon eten. Als ik geen verbetering merk.
    Ieder geval bedankt voor het reageren! Ik kon er niks over vinden op Internet.
     
  5. Modra

    Modra Fanatiek lid

    24 jul 2014
    1.656
    445
    83
    Groningen
    Hier 3 kwart jaar volledig koemelkvrij geleefd. Hier ook veel spugen en met zo'n twee weken geheel koemelkvrij zagen we veel verbetering hierin. Ik at wel ''kan sporen van melk bevatten'', gezien dit meestal ter indekking van de fabrikant op de verpakking staat.

    Maarreh: wbt koekjes:

    Jodekoeken (de mini's)
    Speculaasjes
    Oreo's
    Van die kokoskoekjes met suiker

    Chocolade:
    Gewoon pure chocolade van Verkade
    De Tony's chocolonely pure chocolade met amandel (heel erg lekker! :D)

    Ik snakte eerst ook naar allerlei dingen die ik niet 'mocht', maar dat wordt vanzelf beter! Ik eet nu sinds een maandje of zo wel weer melk, dit ging goed. Maar ik ben gewoon van veel producten haast vergeten dat ik ze zo lekker vond, haha. :p

    Succes!!
     
  6. Sarax

    Sarax Bekend lid

    19 jan 2014
    928
    0
    0
    Provincie Utrecht
    Ja snap ik.
    Het probleem bij mij is alleen dat ik zoveel mogelijk geraffineerd suikervrij eet dus blijft er heel weinig over en valt alle koek dus al weg. Meestal maak ik zelf koek maar dam gebruik ik roomboter.
    En als je ziet dat het echt effect heeft dan wil ik er best mee doorgaan want dan motiveert het, maar ik merkte gewoon geen verschil dus vandaar dat ik het me afvroeg.
     
  7. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Spugen op zich hoeft niet te duiden op iets problematisch hoor! Als het verder om een tevreden baby gaat die goed groeit, poept en plast en niet excessief huilt of andere symptomen laat zien die zorgwekkend zijn, zou ik me over het spugen niet al te veel zorgen maken. Ook niet als het best veel is. Een "happy spitter" noemen ze dat hiet. Ik had er ook eentje, en moest altijd 3 hydrofielluiers bij de hand hebben bij een voeding!
     
  8. Micera

    Micera Fanatiek lid

    23 jun 2013
    3.296
    547
    113
    Met 2 weken zou je inderdaad verbetering verwachten. Mijn beide zoontjes zijn allergisch, dus ik heb al heel wat maanden ervaring met dieeten.

    Qua chocolade kan je kijken naar pure chocolade. Idem voor pure hagelslag en pure chocoladepasta mocht je dat willen eten.
    Koek kan je stiekem best veel, maar je moet de verpakkingen lezen. Peperkoek, goedkope speculaas, abrikozenflappen van de action, goedkope koeken van de supermarkt zoals appelkoeken, speculaas, gevulde koeken, boerencake, maar dan allemaal zonder roomboter gebakken.
    Chips, nootjes , zoutjes, fruit, dadels, vijgen, dat mag ook allemaal.

    Qua melkvervanger kan je ook soja yoghurt nemen. Mijn oudste kon niet tegen soja, maar bij de jongste is dat geen probleem. Het advies van de kinderarts is om in dat geval gewoon soja te eten, zodat mijn kindje dat indirect via de borstvoeding binnen krijgt in beperkte mate (wat gunstiger is tegen allergieën in de toekomst).

    Als je geen verschil merkt, zou ik er voor kiezen om over een week weer rustig aan melk producten te introduceren. Als je tijdens het opbouwen geen verslechtering merkt is er geen reden om op dieet te blijven staan.
     
  9. Selina1984

    Selina1984 Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.460
    11
    38
    Vrouw
    Hier binnen 6 dagen verschil. Deed boodschappen bij de appie en die hebben de waarschuwingen op zo veel producten staan. Ideaal. Ik zou het een maandje proberen en als er dan echt geen verschil is, weer rustig overgaan op melkproducten, zodat je dan ook eventueel verschil kunt opmerken.

    In veel chips zit trouwens melk en ook in sommige waterijsjes.

    Het is even aanpassen, maar na een tijdje weet je niet beter. Heb het zelf uiteindelijk 6 maanden gedaan en inmiddels is mijn zoontje er over heen gegroeid en mag hij alles weer hebben (met 1,5 jaar een provocatietest gehad in het ziekenhuis).
     

Deel Deze Pagina