bekkeninstabiliteit en werk

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door misscoco, 16 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. misscoco

    misscoco Actief lid

    29 sep 2015
    233
    9
    18
    Hallo,

    Ik ben 22 weken zwanger en net als bij de 1e last van bekkeninstabiliteit, alleen dit keer wel eerder. Heb er al een paar weken last van en de meest vervelende houding is zitten. Maar laat ik nou een kantoorfunctie hebben voor 30 uur in de week, geen fijne combi dus. 3 weken vakantie gehad en dat ging behoorlijk goed, omdat ik veel meer bewogen heb, veel houdingen kon wisselen en dus niet 8 uur per dag zitten. Vandaag is dag 2 weer op mn werk en het voelt alweer erg pijnlijk. Gister hele dag gewerkt en 's avonds weet ik niet meer hoe te zitten/liggen van de pijn plus ik krijg er enorm onrustige benen van. Ik ben thuis dus weinig waard en dat is los van mijzelf ook voor mn gezin weer niet fijn. Wekelijks fysio, dat helpt aardig maar van korte duur. Doe oefeningen, maar het probleem blijft toch de hele dag zitten.
    Ik wil echter ook heel graag blijven werken. Ben de eerste 3 maanden heel ziek geweest waardoor ik van mijn werkgever wat minder uren mocht werken per dag (ben ik ze heel dankbaar voor) en ik wil niet weer aankomen met klachten. Wil zo graag tot mijn verlof normaal werken, maar ik kan de balans niet vinden. Ik probeer geregeld even van mijn plek te gaan, koffie halen bijv maar verder is het kantoor niet groot en kan ik weinig kanten op. Even liggen is hier geen optie, kantoor heeft die optie niet. Staand werken heb ik over nagedacht maar dat kan hier niet plus ik hou staan ook niet lang vol. Bekkenband heb ik bij mijn oudste gehad, maar dat vind ik niks. het zat niet fijn en deed weinig.

    Wat is wijsheid? Toch aankaarten en uren bijv anders verdelen? Wat meespeelt is dat mijn contract verloopt in mijn verlof. Zoals het er nu uitziet is een verlenging in zicht, maar goed dat hoor ik pas later (oktober) en ik ben zo bang dat mijn fysieke gesteldheid mee gaat wegen in die verlenging. Ergens verwacht ik geen problemen, ze zijn erg meelevend en snappen dat een zwangerschap gewoon pittig kan zijn, ben los van de eerste 3 maanden ook nog niet ziek geweest en ben er altijd, maar toch....ik wil zo graag :(

    Wilde even 'spuien' want het houdt me bezig.
     
  2. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Kan je niet tijdens je middagpauze gaan wandelen? Bovenop inderdaad elk halfuur even rondlopen en bewegen. Zo deed ik het.
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik zou zelf een consult bij de arbo aanvragen om te vragen hoe je dit verantwoord op kan lossen. Je hoort weleens over een zitbal achter je bureau en ik zit zelf in de keuken erg goed op zo'n soort kappers kruk. Goede houding is erg belangrijk. Je hoeft je toch niet perse ziek te melden voor je naar de arbo mag neem ik aan.
     
  4. misscoco

    misscoco Actief lid

    29 sep 2015
    233
    9
    18
    Dat doe ik. Elke middag ga ik naar buiten, maar de zittijden voor en na de lunchpauze duren me ook te lang. Elk half uur/uur ga ik even op en neer naar het koffieapparaat, maar dat lopen doet dan ook zo'n zeer. Toch doe ik het hoor om in beweging te blijven, maar jeetje wat een gedoe en dan ben ik 'pas' 22 weken.
     
  5. misscoco

    misscoco Actief lid

    29 sep 2015
    233
    9
    18
    Ik had er niet aan gedacht dat je zelf een arbo gesprek kunt aanvragen, dacht dat dit eerst altijd via je leidinggevende/werkgever moest. Dit is wel een optie, want ik zou graag oplossingen willen die het in ieder geval draaglijker maken en ik zo mijn tijd kan doorkomen tot mn verlof.
     
  6. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    En het toont toch werk bereidheid zeg maar "hoe kan ik mn werk volhouden". Moeite waard eens na te vragen?
     
  7. mart

    mart Fanatiek lid

    2 jun 2012
    2.201
    0
    36
    NULL
    NULL
    Toch aankaarten! Als je het gaat forceren heb je kans dat je herstel na de bevalling veel langer is. Ga gewoon open in gesprek en laat zien wat je er zelf al aan doet.

    Ik werk sinds week 23 halve dagen en mijn klachten zijn vergelijkbaar.
    Bal biedt voor mij afwisseling omdat je zit actiever is. Je wordt meer geforceerd om vanuit je benen rug te zitten en je spieren meer aan te spannen waardoor je je bekken ook beter stabiliseert. Dus dat is denk ik nog het proberen waard.
    Vraag daarnaast specifiek houdingns tips aan je fysio. Laat hem/haar zien hoe je zit en hoe je je houding kan verbeteren. Ik heb hier zelf heel veel baat bij omdat je meer op de oorzaak focust ipv de symptomen met massage enzo.

    En inderdaad meer pauze houden. Als zwangere heb je sowieso recht op meer pauze. Maar dwing jezelf om gewoon elk half uur/uur even je benen te strekken.
     
  8. MiekieLief

    MiekieLief Fanatiek lid

    2 jul 2014
    1.171
    0
    36
    ♡
    ☆
    Herkenbaar.
    Alleen ik werk in de zorg. Na 2 uur al erg veel pijn. Werk nu op therapeutische basis. Deze week kijken hoe het gaat en evt volgende week wat uren beter melden.
    De pauzes en dergelijke moeten ook haalbaar zijn. Ik moet na elke zware inspanning even 10 minuten liggen. Dat is gewoon niet te doen als je in de spits zit met bewoners eruit halen.
    Gesprek met arbo arts kan fijn zijn. Met je manager kijken wat de opties zijn. Het is ook niet fijn dat je op je vrije dagen moet herstellen doordat het op werk te druk was. Als je een gezinnetje hebt is het rust vinden thuis ook lastig.
     
  9. Moshi

    Moshi Actief lid

    21 okt 2015
    279
    4
    18
    NULL
    NULL
    Ik zat met hetZelfde, ben toen halve dagen gaan werken en extra pauzes. Dus 50% ziektewet en 6weken van tevoren gestopt.
     
  10. silvana81

    silvana81 Fanatiek lid

    12 feb 2007
    2.777
    17
    38
    administratie
    Diemen
    Tijdens zwangerschap ook gehad vanaf week 20, eerst halve dagen maar toen ging het echt mis....ik had zoveel pijn kon niet meer lopen, huilend de trap....echt vreselijke tijd na 3 weken kon ik weer beetje lopen en bewegen, fysiotherapie aan huis gehad. Daarna ging het redelijk arbo arts heeft me toen volledig afgekeurd voor tijdens de zwangerschap.

    Na zwangerschap ging het goed 14 weken nergens last van gehad en toen moest ik weer werken, 8 uur op een stoel op dag 2 had ik 's avonds weer zoveel pijn zit nu weer thuis, maandag naar arbo arts. Ik heb het op dag 3 nog geprobeerd maar na 10 minuten op de stoel wist ik al niet meer hoe ik zitten moest van de pijn toch volgehouden tot 13 uur toen naar huis gegaan.

    Dus doe rustig aan wat niet kan dat kan niet.
    Met pijn werken is ook niet alles.

    Het is echt vreselijk Bekkenpijn, kan nu mijn kindje van 4 maanden niet eens in en uit bed/box halen
     

Deel Deze Pagina