Hond met mogelijke hernia

Discussie in 'De lounge' gestart door Robijntje74, 19 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Robijntje74

    Robijntje74 Bekend lid

    10 mrt 2009
    606
    2
    18
    #1 Robijntje74, 19 aug 2016
    Laatst bewerkt: 19 aug 2016
    Hallo meiden,

    Ten eerste ben ik niet iemand die gauw iets schrijft op zp, maar wil nu toch even mijn verhaal kwijt en misschien hebben jullie tips.
    Wij hebben een Duitse herder van bijna 6 jaar. Gisteren begon het, ik vond nattigheid op de bank maar geen idee wat het was. Dacht dat de kinderen met water hadden geknoeid. Met etenstijd stuur ik onze hond naar zijn mand, hij lag op de bank. Met dat hij van de bank af ging was het helemaal nat waar hij gelegen had. Vervolgens lekte hij allemaal urine. Hij ging op de grond liggen en er lag een plasje urine, je zag het er zo uitdruppelen. Elke keer weggeveegd maar het bleef komen. Mijn man kwam thuis en normaal springt hij tegen hem op maar nu niet. Hij stond wel op maar dat ging bijna niet en lopen kon hij ook bijna niet. Een uur daarvoor ging dat nog wel en leek er niks aan de hand. Ik heb de da gebeld en we konden komen. Mijn man moest hem de auto intillen wat een hele opgave was want hij is ruim 35 kilo. Bij de da een brancard gevraagd. We werden naar de behandelkamer gebracht en onze hond werd op de grond gelegd en we moesten even wachten. Inmiddels lag de hele vloer onder de urine. De da kwam en deed eerst een paar testjes om te kijken naar zijn gewrichten. Het was geen HD. Hij vermoede een hernia en stelde voor om een ontsteking stemmer en pijnstilling in z'n bloed te brengen. Binnen 24 uur zou er verbetering moeten zijn. Dit was gisteravond rond 8 uur/ half 9. We zijn thuis gekomen en na een paar uur leek het of het urineverlies minder was. Hij lag op de grond, ik heb een kleed gepakt zodat hij niet zo hard lag maar met moeite kregen we hem erop. Ik ben nog bij hem gebleven tot half 2 en ben toen ook naar bed gegaan. Nu een uurtje terug is mijn man naar zijn werk gegaan en toen we beneden kwamen lag hij wel andersom. Hij gebruikt zijn achterkant nog niet. Hij is gewoon verlamd aan de achterkant. Zijn behoefte kan hij ook niet doen en ik krijg hem ook niet overeind. Ik had gehoopt dat het na een nachtje wel wat beter was maar ik zie het nog niet. Vanmiddag is het telefonisch spreekuur en ga ik bellen hoe nu verder.de volgende stap zou eventueel een mriscan zijn maar dat kost 500 euro. Als hij dan eventueel geopereerd moet worden kost dat ook nog eens 1200 euro. Dat geld hebben wij op dit moment niet en familie kan ook niet bijspringen. Dan is het nog de vraag of het helpt. We hebben alles over voor onze hond en mijn man wil dat we dit ook gaan doen. Ikzelf wil dit ook en wil ons maatje nog niet kwijt. We hebben al 2 honden in moeten laten slapen. Ik weet het op dit moment even niet. Ik wou het even van me afschrijven en misschien dat jullie nog tips hebben of dat iemand hier ervarong mee heeft of ook zoiets heeft meegemaakt. Het is een erg lang verhaal geworden, bedankt voor het lezen in ieder geval.
     
  2. Little man

    Little man Bekend lid

    29 jun 2015
    597
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat ontzettend vervelend dat hij ineens zo zwak is. kan hij nog wel goed op zijn voorpoten staan? Wat je dan zou kunnen doen om het voor jezelf wat makkelijker te maken is een groot badlaken pakken dat onder zijn buik doorhalen en boven zijn rug een of twee slagen in elkaar draaien. zorg er wel voor dat je als je hem dan tilt dat je eigen arm dicht naast je lichaam zit. zo kan je hem even mee naar buiten nemen om zijn behoefte te doen. verder zou je kunnen kijken of er een dieren fysiotherapeut bij je in de buurt zit. die kan misschien nog wat beter kijken of er misschien iets scheef zit. dat scheelt net die mri. En de dierenarts kan ook nog eerst een röntgenfoto maken. Meestal is bij een hond de plek van de hernia daar wel op te zien.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt en veel sterkte met hem.
     
  3. Sluffie

    Sluffie Lid

    22 mei 2015
    93
    0
    6
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Acupunctuur schijnt ook nog wel eens verlichting te brengen. Er zijn acupuncturisten die speciaal dieren behandelen. Wellicht kun je er een (via Google) vinden en je laten informeren over de mogelijkheden. Sterkte!
     
  4. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Zielig voor beestje :(

    Je hebt er nu niks aan maar met huisdieren vind ik dat je altijd een potje achter de hand moet hebben ( of een verzekering afsluiten ) dit soort dingen kunnen gebeuren als je een beest in huis hebt .

    Kan je het van niemand lenen ? Regeling met dierenarts treffen dat je het in termijnen mag betalen ?

    Veel sterkte
     
  5. muis26

    muis26 Fanatiek lid

  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Even een korte reactie ivm werk;
    Wij hebben onze hond ook laten opereren ivm hernia. Klachten kwamen overeen met wat ik bij jou lees, er was tevens sprake van ernstige uitval.
    Operatie is in Utrecht (faculteit) gebeurd ivm complexiteit. Kosten idd rond €1200,-
    Het is elke cent waard geweest. Ze kon daarna vrij snel alles weer.
    Heel veel sterkte!!!

    Als je nog vragen hebt hoor ik het wel. Kan later vandaag uitgebreid reageren
     
  7. Disneyfan

    Disneyfan Fanatiek lid

    14 okt 2013
    1.027
    156
    63
    Waar woon je?
    In Duitsland schelen de dierenarts kosten ongeveer met de helft.
    Onze hond heeft in DLD een knieband operatie gehad voor 600e in Nederland zou dit 1200 zijn.
     
  8. Robijntje74

    Robijntje74 Bekend lid

    10 mrt 2009
    606
    2
    18
    Voorpoten en voorkant is niks mis mee, dat gaat goed.zik kwam straks weer beneden en toe lag hij achter in de kamer in plaats van voor waar hij eerst lag.
     
  9. Robijntje74

    Robijntje74 Bekend lid

    10 mrt 2009
    606
    2
    18
    Gebeurd idd in Utrecht, ik wacht vandaag af en anders gaan we hem toch laten helpen. In laten slapen is voor ons nog geen optie.
     
  10. Robijntje74

    Robijntje74 Bekend lid

    10 mrt 2009
    606
    2
    18
    Ja ik baal daarvan dat ik dat nu niet heb, een maand geleden was ik bij een andere dierenarts toen mijn kat uit het raam was gevallen en die had informatie meegegeven. Heb toen over onze herder gehad en dat hij 6 was. Zou ik geen verzekering meer voor afsluiten zei hij.
     
  11. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Ja lekker makkelijk praten voor die dierenarts...... snap ik echt niet :(
    Zulke bedragen kan nou eenmaal niet iedereen ophoesten. Bij de HEMA hebben ze ook verzekeringen voor dieren volgens mij. dacht dat die ook wel goed zijn.

    Sterkte...... en pas op dat t niet te lang duurt met zn ontlasting. anders krijgt hij ook nog verstopping. misschien kan hij iets laxerends krijgen?
     
  12. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    #12 lovewinnie, 19 aug 2016
    Laatst bewerkt: 19 aug 2016
    Zelf een hernia en 3 operaties verder waarna uiteindelijk vast zetten en heb nog dagelijks veel pijn en uitval. Dus tja sta er wellicht al negatief in.

    Hond van neef partner was in een kuil gevallen en maakte een koprol. Daarna kon hij niet meer staan. Pijnstillers. Ontstekkingremmers hielden niet. Uiteindelijk mri. Inderdaad hernia. Besluit was en operatie aangezien de hond nog geen jaar was. Resultaat, 1 slepend been, zien dat beestje veel pijn heeft, lusteloos, slecht eten etc. Uiteindelijk hebben ze hem toch in laten slapen omdat artsen verder niks konden doen behalve pijnstillers.

    Advies is een consult net over de grens. Er zijn zelfs klinieken die alles op een dag kunnen inplannen. Foto, mri, eventuele operatie etc. Dan zou je wellicht daar een hotel kunnen pakken en volgende dag ophalen of zelfde dag na huis. Het is daar de helft goedkoper. Stel je bent 2000 kwijt dan betaal je daar 1000. Zelf is mijn hond niet verzekerd maar leg elke maand geld opzij als vaste lasten. Verzekering vergoed lang niet alles. Bijv elke maand 20/25 appart. Hebben nu zn 1200 euro in potje voor de hond. Nog niet gebruikt maar ze is pas 3,5. Inentingen, medicatie vlooien,worm betalen we zo. Wellicht voor de toekomst een idee. Zien het als vaste lasten net als hypotheek etc

    Sterke

    Wellicht injectie cortisone een optie?
     
  13. Lisa2005

    Lisa2005 Actief lid

    14 apr 2012
    474
    0
    16
    NULL
    NULL
    Een orthomanueel dierenarts kan ook helpen. Wel eerst röntgenfoto's laten maken. Kreupeldier . nl
     
  14. Robijntje74

    Robijntje74 Bekend lid

    10 mrt 2009
    606
    2
    18
    Zoals het er nu uitziet is het nog steeds hetzelfde als gisteren. Ik bel vanmiddag met het telefonisch spreekuur. Ik zie totaal geen verbetering.
    .
     
  15. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    Onze Franse Bulldog heeft 2 jaar geleden een rughernia gehad en het uitgeschreewd van de pijn. Hij had geen uitval, hij is toen behandeld met 6 weken benchrust, chiropractie en accupunctuur. Inmiddels is hij weer de oude, al weten we nooit of het nog terug komt.

    Ook zonder operatie waren wij al veel geld kwijt. Franse Bulldogs kunnen sowieso niet verzekerd worden dua wij leggen elke maand een bedrag voor hem apart. Dieren kosten idd veel geld. Veel dierenartsen kunnen gewoon een betalingsregeling met de baasjes maken.

    Succes met je hond.
     
  16. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Ervaring bij vrienden van ons, helaas niet goed afgelopen.
    Hernia niet operabel vanwege de plek waar de hernia zich bevond.
    Volledige uitval van het achterlichaam, veel pijn.
    Ook complicaties van de blaas omdat ze de urine niet kwijt kon. Nog met spoed geopereerd vanwege de complicaties, katheter gekregen.
    Nog veel geprobeerd met pijnstilling en therapie om het achterlichaam sterker te maken.
    Maar uiteindelijk geen enkele verbetering en veel pijn. Zij hebben hun hond in moeten laten slapen.

    Heeft jullie hond een katheter gekregen? Misschien wel prettig voor he en jullie als hij geen controle meer heeft over zijn blaas.

    Sterkte!
     
  17. Sneeuwmees

    Sneeuwmees VIP lid

    11 feb 2010
    11.066
    166
    63
    Onze rotweiller had het ook en die is toen behandeld door een dierenfysiotherapeute die ook accupunctuur kon doen. Gaf hem wel wat verlichting.
     
  18. Jenala

    Jenala Fanatiek lid

    16 apr 2010
    1.906
    60
    48
    Mijn hond heeft een nekhernia gehad, hij had enorm veel pijn en kon niet meer zijn mand uitkomen. Hij was al 13,5 jaar en had meerdere klachten. Dus wij hebben toen besloten om hem in te laten slapen.
    Hopelijk is jullie hond goed te helpen. Veel sterkte in ieder geval.
     
  19. Daphne91

    Daphne91 Fanatiek lid

    5 dec 2013
    2.073
    465
    83
    Vrouw
    Drenthe
    Vaak kan een verzekering met 6 jaar ook niet meer, maar sowieso mosterd na de maaltijd op dit moment.

    Verder moet ik eerlijk zeggen dat het probleem zoals jij het omschrijft enorm veel lijkt op het probleem wat wij anderhalf jaar geleden met onze hond hadden. Weliswaar geen herder (mops) maar ook de achterpoten waren verlamd, krul uit staart was weg en hond liet alles lopen, kon ook zelf niks meer ophouden.

    Ook wij hadden helaas geen geld voor een operatie en het was maar de vraag of het uberhaupt zou helpen bij een acute hernia. De hond was eerst van mijn schoonmoeder maar die kon er niet voor zorgen. Partner en ik werken allebei dus dat lukte al helemaal niet met een hond met hernia. We konden het niet over ons hart verkrijgen om ons hondje in zijn eigen uitwerpselen te zien liggen nadat we thuis kwamen.

    Goed, uiteindelijk is de hond terug naar mijn schoonmoeder gegaan. De hond kreeg dagelijks medicatie en met een doek in de heupen werd de hond ondersteunt. Na een aantal maanden kon de hond weer volledig lopen en alles zelf doen. Krul in de staart is niet echt teruggekomen maar verder gaat het goed. Soms heeft hij nog last er van en zie je dat hij het rustiger aan doet.

    Hier heeft revalidatie dus goed geholpen. Net als bij Sifra kreeg onze hond later ook nog complicaties. Last van prostaat/blaas en kreeg daar dan weer medicatie voor plus dagelijks een katheter. Dat heeft ook een paar weken geduurd voor dit weer helemaal in orde was.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt, maar tot slot wens ik je heel veel sterkte. Ik hoop dat alles snel goed komt met jullie arme hondje want dit is echt enorm zielig om te zien.
     
  20. Daphne91

    Daphne91 Fanatiek lid

    5 dec 2013
    2.073
    465
    83
    Vrouw
    Drenthe
    Dit hebben wij inderdaad net zo goed. Hij loopt weer en alles gaat goed maar het blijft een zwakke plek wat terug kan komen helaas
     

Deel Deze Pagina