Ervaring fertiliteitskliniek Hengelo

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Isolt, 16 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Isolt

    Isolt Actief lid

    10 aug 2015
    210
    0
    16
    Hallo allemaal,

    Ik ben benieuwd of iemand ervaring heeft bij deze kliniek. Wij hebben een verwijzing van de huisarts en gaan hier volgende week naar toe.

    Groetjes,
    Isolt.
     
  2. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    Ja ik! Ik heb me gisteren er weer voor het eerst gemeld voor een tweede... hele fijne kliniek vind ik! Als je vragen hebt ga je gang:)
     
  3. Isolt

    Isolt Actief lid

    10 aug 2015
    210
    0
    16
    Hoi Mana,

    Fijn dat je reageert. Ik ben in het algemeen wel benieuwd hoe de kliniek bevalt. Hoe zijn de mensen? Ik hoorde van de huisarts dat de wachttijden kort zijn, is dit jouw ervaring ook?

    Welke behandeling heb je gehad? Als je het niet wilt vertellen is het ook prima hoor.

    Ik vind het wel fijn dat het in de buurt kan en dat we niet naar Zwolle hoeven. Wij wonen in de plaats er naast.
     
  4. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    De wachttijden zijn zeker kort! Ik heb vorige week maandag de verwijzing gekregen en moest afgelopen Maandag al langs komen.

    Ik heb er 6 iui behandelingen gehad en 1 x ivf waarvan ik zwanger ben geworden. Ik heb nu nog 4 cryo's en we gaan nu voor een 2e...

    De mensen daar vind ik echt heel aardig en fijn. Alleen dr. Hazelbach die is wel aardig maar een klein beetje bitchie zeg maar haha..

    Voor ivf moet je trouwens wel naar Zwolle. De punctie wordt hier gedaan en de bevruchting en terugplaatsing is in Zwolle. Maar dat is allemaal erg goed geregeld.
     
  5. Junyor

    Junyor Fanatiek lid

    18 nov 2010
    1.111
    0
    36
    Een broertje of zusje voor ons kleine meisje is ze
    Twente
    FKT vind ik erg fijn.
    Ik heb gelukkig een vaste arts die het beleid met ons bepaald.

    Ik ben zelf erg te spreken over Erica Rekers de Marieke Verberg (ook gyn in het MST) Dr Hazelbach vind ik vreselijk, autoritair type arts. Ik ben arts en ik weet het het beste dus je doet wat ik zeg. Ik wil geen afspraken bij haar.

    In het begin is het wel even zoeken wie je fijn vindt.
    Er zijn artsen met een zakelijke aanpak maar ook artsen die echt kijken jullie als stel. Ik vind het laatste erg fijn.

    Medicatie moet je ook bij de kliniek ophalen dat kan een nadeel zijn als je niet in de buurt van Hengelo woont.
     
  6. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Ook ik zit daad! Dr. Rekers is m'n fertiliteitsarts en ivm endometriose heeft dr. Verberg was m'n gynaecoloog en heeft de kijkoperatie gedaan. Over allebei ben ik erg tevreden. Rekers is echt super aardig en voel me er direct erg op m'n gemak. Nadat ik bij de huisarts geweest was kom ik er met 3 weken naartoe.

    Ik heb nog geen behandelingen gehad, mocht ik in oktober niet zwanger zijn dan gaan we een traject in.

    Als er nog meer vragen zijn hor ik het graag.
     
  7. Isolt

    Isolt Actief lid

    10 aug 2015
    210
    0
    16
    Ik vind het fijn om jullie ervaringen te lezen.

    Hoe kijken ze daar trouwens aan tegen overgewicht? Ik heb iets overgewicht. Daar wordt nu aan gewerkt maar dat gaat natuurlijk niet 1, 2, 3. Ik heb wel gewoon een cyclus elke maand.
     
  8. Spannend03

    Spannend03 Bekend lid

    12 okt 2013
    573
    1
    16
    NULL
    NULL
    Hoi Dames!

    En voor Isolt vind je het heel erg dat ik aansluit in dit forum?
    Heb zelf vorige week mijn intake gesprek gehad en ga dus ook naar de fertiliteitskliniek in Hengelo. Ik heb nu dokter Rekers toegewezen gekregen. Zit zelf ook met een aantal vragen en dacht al zou ik ene nieuwe openen of aan mogen sluiten bij jou?
    Als je dit vervelend vind gewoon aangeven natuurlijk!

    Wat ik mij afvroeg is in hoe verre ze snel actie ondernemen.
    In de zin van wanneer beslissen ze of je een behandeling krijgt of hormonen krijgt?

    Ik heb nu een intake gesprek gehad en ze gaan mij deze maand volgen rond de eisprong. 30 augustus heb ik een evaluatiegesprek ov er de bloed en sperma uitslagen.
    Op de eerste echo zag ze niets geks en gewoon eitjes.

    Iemand die deze vragen kan beantwoorden?
     
  9. Isolt

    Isolt Actief lid

    10 aug 2015
    210
    0
    16
    Ik vind dat juist fijn. Sluit je gerust hier aan. Ik ben heel benieuwd hoe het daar gaat.
     
  10. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    Ik kan niet zeggen hoe snel iets bij iemand gaat ligt natuurlijk helemaal aan de situatie. Maar wel hoe het bij mij is gegaan.
    Ik heb me in 2013 gemeld (januari) 1e maand hebben ze mijn cyclus gevolgd, bloed geprikt en semen analyse. Alles zag er goed uit. Daarna heb ik een fertilyscopie gehad. ( kijkoperatie of de eileiders doorgankelijk zijn ) daarna moesten we het nog 3 maandjes proberen omdat er bij ons niks geks was gevonden. Daarna 6 x iui gehad met hormonen en ok februari 2014 begonnen met ivf en gelijk 1e poging zwanger.

    Hier altijd een cyclus van 28 dagen maar moest wel hormonen gebruiken
     
  11. Isolt

    Isolt Actief lid

    10 aug 2015
    210
    0
    16
    Vindt de kijkoperatie ook daar plaats?
     
  12. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    Nee die vind plaats in het mst.... en als je ivf/icsi moet gaan doen dan heb je in de kliniek de punctie en de rest is in Zwolle
     
  13. Isolt

    Isolt Actief lid

    10 aug 2015
    210
    0
    16
    Ah dat is fijn. Dat is hier in de straat. ;) Zwolle is voor ons ook goed te doen.
     
  14. Spannend03

    Spannend03 Bekend lid

    12 okt 2013
    573
    1
    16
    NULL
    NULL
    Maar die kijkoperatie? Krijgt iedereen dat voordat ze andere stappen onder nemen? Hier zou ik namelijk wel heel erg tegen op zien.
    Of doen ze dit alleen als er een aanleiding is tot?
    Of echt een standaard procedure?
     
  15. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    Naar mijn weten is dit een standaard procedure. Bij ons zijn er geen redenen gevonden waarom het niet zou lukken en om echt alles uit te sluiten willen ze wel graag weten of de eileiders doorgankelijk zijn.

    Ik weet natuurlijk niet hoe het zit als het zaad van de man niet goed is of ze de vrouw dan ook nog helemaal onderzoeken. En ze ervan uitgaan dat het dus aan de kwaliteit van het zaad ligt.

    Bij mij was er iig geen enkele aanleiding voor
     
  16. Spannend03

    Spannend03 Bekend lid

    12 okt 2013
    573
    1
    16
    NULL
    NULL
    Is het een kleine operatie of heb je het toch nog als erg pijnlijk ervaren ? En hor snel kan je weer werken?
     
  17. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    De operatie is me reuze mee gevallen. Aleen de 2 a 3 dagen erna heb ik wel wat last gehad van een heeeeel zwaar gevoel in de buik. Maar al met al niet echt pijn gehad. Ik ben toen wel 3 a 4 dagen thuis gebleven
     
  18. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Ik dacht dat dit niet standaard gedaan werd? Ze kunnen ook een hsg onderzoek doen?
    Ik heb de operatie ook niet erg zwaar gevonden. Had daarna alleen last van gas in m'n lichaam. Ik mocht kiezen maar welk ziekenhuis ik wilde, Almelo of Enschede.
     
  19. mana87

    mana87 Actief lid

    3 jun 2013
    335
    20
    18
    Hsg deden ze toen niet bij mij. Fertiloscopy was toen net nieuw. En was echt goed te doen. Ik woon in enschede dus vandaag ook gewoon in het mst
     
  20. raglottie

    raglottie Actief lid

    7 feb 2014
    323
    0
    16
    NULL
    NULL
    In 2013 een traject gehad. Met een zoon tot gevolg. Zelfde onderzoeken als mana87, maar de fertiliscopie kan ik niet echt een operatie noemen; het is ook zeker geen kijkoperatie. Er wordt gekeken of je eileiders toegankelijk zijn mbv een camera. Daartoe wordt er een substantie in je eileiders gespoten (alles via de vagina) en via beeld opgevolgd of het er ook weer uit komt via een eileider. Je ziet alles op beeldscherm. Voor die tijd een diclofenac en wat pcm nemen en je bent er ook helemaal bij. Bij mij bleek 1 eileider de vloeistof niet uit te komen. Dicht dus, maar ze mogen pas echt zeggen dat deze ondoorgankelijk is als dat dmv een kijkoperatie bevestigd is. Bij mij deed de verstopte eileider ongelooflijk veel pijn. Helaas was ik een van de 20 waarbij het een pijnlijk onderzoek was. Degene voor mij (bekende toevallig) was het totaal niet pijnlijk.

    We zijn nu weer bezig en nu is er een foamecho gedaan. Dit vanwege een bm-ontsteking na de bevalling. Wordt bij de kliniek gedaan en gaat sneller en doet geen zeer. Hooguit dat je het vele schuim wat ze inspuiten dat je dat voelt (zelf geen last van gehad). Hiermee kunnen ze alleen zien of er doorgankelijkheid is, niet of het 1 of 2 eileiders zijn die open zijn. Ik had begrepen dat dit nu de methode was die ze hanteren.

    Verder is het fijn als je een fertiliteitsarts als hoofdbehandelaar hebt (je eigen arts doet niet alle onderzoeken omdat ze er simpelweg niet zijn), zij zijn veel meer aanwezig. De gynaecologen zijn er gemiddeld 1 dag per week. Dat maakt vlot contact lastig, is mijn ervaring. Wij zijn bezig met iui in eigen cyclus en dat betekent dat ik per iui 2 keer een echo moet laten maken. Ik heb inmiddels een aantal artsen (gyns en fert. artsen) gezien, en verschil is er behoorlijk. Neve (is een gyn) wil ik nooit weer (als we het over bitchy hebben, ben er nog flabbergasted van), Rekers (fert. arts en doet vaak puncties) vind ik zeer prettig, de enige die ik ken die echt contact maakt, maar haar aanpak moet je aanspreken (misschien wat soft/zweverig voor sommigen). Hazelbag (fert.arts) pakt aan, behoorlijk recht door zee, maar na een paar ontmoetingen weet je wat meer wat je aan haar hebt. Ze komt streng over. Ossenkoppele (fert. arts) ook prima te hebben.

    Je moet zien waar jij je goed bij voelt. Ik merk, en hoor dat ook van anderen, dat er toch wat verschillen in opvattingen zijn over de te volgen weg of dingen die je daarop tegenkomt. Dat ervaar ik als verwarrend. Dan is het prettig als je met je hoofdbehandelaar dit kunt bespreken en samen een traject in kunt gaan waar je allemaal achter staat. Ik wens je heel veel succes en een kort traject toe!
     

Deel Deze Pagina