Benauwd weer

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door mamahartje, 26 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Ik heb veel moeite met het warme weer en de hoge temperaturen. Ik kan geen stap meer verzetten. Lig uitgeteld op de bank en zelfs ademhalen kost me nog teveel energie. Voel me ook ontzettend opgefokt en kan niks hebben. Iemand supertips ter verkoeling of oppepper met dit weer?
     
  2. bolliewollie

    bolliewollie Actief lid

    21 mei 2008
    351
    0
    16
    Werk in de gehandicaptenzorg met clienten met een
    Steenwijk (ov)
    rustig houden en zo weinig mogelijk bewegen :D

    Verder lekker onder de douche of in bad. Alle klusjes uitstellen voor volgende week dan worden de temperaturen weer wat beter voor ons hihi
    Blijf vooral heel goed drinken! Ik las van de week dat de bloeddruk juist omlaag gaat bij zwangere vrouwen en hitte, dus ik zou zeggen ook denken om je zoutgehalte.

    Ik probeer tussendoor wat te slapen, omdat de nachten al net zo beroerd zijn als de dagen met dat warme weer.
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Hier is het vandaag echt niet meer warm en ik ben al een stuk verder qua termijn, maar ik was vanmorgen ook goed beroerd. Ik belandde uiteindelijk op de spoed met een ritme stoornis. Heb je normaal ook zo'n last van "de warmte"? Want benauwd, niet uit te houden en hoe jij het omschrijft klinkt wel heel heftig voor een dag zoals vandaag. Het is tenslotte geen 30+ meer toch? Hier niet tenminste.
     
  4. anoniempje101

    anoniempje101 Bekend lid

    20 jun 2015
    735
    2
    0
    NULL
    NULL
    Hier tikte de temp vandaag bijna 30 graden aan en in mijn tuin kan je er dan nog wel 5 graden bij op tellen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op zomer maar hoogzwanger en die slechte nachten (k..muggen!) ben ik er ook wel ff klaar mee.

    Wat helpt; voeten in een koude bak water. Regelmatig even een minuutje onder de douche gaan staan. Veel drinken en evt lekker fruit eten, oh en waterijsjes! En vooral; hou je zo rustig mogelijk!
     
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier wel nog 30+ en benauwder dan gisteren; ben niet zwanger, maar voel 't flink. Echt moe, opgefokt en gewoon té warm. Hele dag achter kindjes aan rennen is gewoon te veel met deze warmte... Lekker 4x per dag kort onder de douche, veel drinken...
     
  6. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Ja hier ook dik 30+ graden. :(
    Normaal ben ik ook al niet zo weg van dit weer, maar kan het dan toch iets beter verdragen voor m'n gevoel. Nu overspoelt de hitte me echt. Gisteravond moeten overgeven en last van diarree gehad. Heb ook alles dichtgehouden, maar hier in huis is het nu ook 29 graden, laat staan op de slaapkamers pffff.

    Heb idd m'n voeten in een emmer koud water gedoopt, maar had het idee dat het water binnen 10 seconden al lauwwarm geworden was. ;) Af en toe polsen onder de koude kraan, maar niks lijkt momenteel te helpen.

    Volgens mij wordt het morgen nóg heter. En na het weekend idd zou het een beetje dalen qua temperatuur. Can't wait. Ben iig blij te lezen dat ik niet de enige ben (sorry, wel lullig voor jullie). Voel me gewoon raar omdat iedereen de zon aanbidt, zo lijkt het, en dan smacht ik naar verkoeling.
     
  7. Bloem4

    Bloem4 Fanatiek lid

    3 jul 2013
    1.627
    779
    113
    Vrouw
    Van mij mag het ook wel een aantal graden koeler ;)
     
  8. Hopelouise

    Hopelouise Actief lid

    11 jan 2016
    273
    0
    0
    Van mij mag t ook wel wat koeler!!
     
  9. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nu niet meer zwanger en ook hier is het gelukkig geen 30+ graden meer. Maar even een kleine tip; een koude douche of een koude plons in het gezicht met zulke tempraturen werkt juist averechts. Het is even lekker maar het is beter om een warme douche te nemen. Klinkt heel onlogisch en niet lekker maar het werkt veel beter dan een koele douche.

    Veel drinken
    Weinig bewegen
     
  10. LaLaLi

    LaLaLi Actief lid

    1 jul 2016
    216
    0
    16
    NULL
    NULL

    Dit had ik idd ook gelezen. Iets dat warm water je bloedvaten open zet waardoor je makkelijker vocht kwijt kan, en het niet zo warm hebt.
    Alsnog vind ik een koude douche lekkerder en heb ik het gevoel dat dat meer voor mij doet op het moment als een warme douche.
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Oh ja ik zie dat het in het midden van het land nog wel een stuk warmer was! Voordeel en nadeel van naar de kop van noord holland verhuizen, het is hier vaak koeler. En dus minder goed weer. Maargoed hier is dan ook altijd de zee wind en dat heb je midden van het land schijnbaar niet.... Akelig hoor, als je zo slecht tegen de warmte kan! Veel rustig aan doen, niet te overdreven doen met airco's en ijskoud drinken maar wel lekker in de schaduw vertoeven en je voeten in de badjes van je kinderen :)
     
  12. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Morgen wordt hier lokaal (zuiden) 34 graden voorspeld. ;)

    Ja misschien kom ik wat aanstellerig over, maar valt me nu gewoon zo zwaar. Dacht altijd al op van die warme dagen, dat het erg zwaar zou zijn als je dan hoogzwanger bent. Dat ben ik nog lang niet, maar vind het nu ook al behoorlijk pittig. Normaal kan ik er wel redelijk tegen, maar denk dat het nu de combinatie is met vermoeidheid (maanden slaaptekort) waardoor ik me nu echt geveld voel.

    Gelukkig is het al iets afgekoeld voor vandaag. Lig nu op bed met de ventilator aan. Tja airco heb ik niet. IJskoud drinken valt ook wel mee. Heb wel nog een lauwe douche gepakt voor ik het bed indook, maar had ook al niet veel verkoelend effect.
    Welterusten!
     
  13. Esmyralda

    Esmyralda Bekend lid

    23 okt 2013
    673
    0
    0
    Ik moet zeggen dat ik normaal heel goed tegen de warmte kan. Ik liep toen ik zwanger was van de eerste nog met 35 weken in Texas met 40 graden. Maar nu met een peutertje erbij mag het van mij echt wel wat koeler. Ik slaap al slecht 's nachts en die warmte is niet echt bevordelijk. Gelukkig schijnt het volgende week wat koeler te worden!
     
  14. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Ik ben 36 weken en vond het eigenlijk wel lekker die warmte, tot ik eergisteren helemaal ging opzwellen door het vocht. Gister toch maar uit de zon en rustiger gedaan. Ik ga trouwens soms naar het zwembad in de ochtend, nog lekker rustig, heerlijk koel en minder gewicht van de buik dus echt genieten! Hoop dat jullie het nog een beetje volhouden en in Nederland duurt warmte nooit lang dus betere tijden komen eraan😉
     
  15. Dreamer

    Dreamer VIP lid

    17 mrt 2011
    6.146
    32
    48
    Hier overdag juist raar genoeg weinig last. Tot na t avondeten. Dan stort ik in. Enorm warm. Benauwd. Gewoon ellendig. En dan de volgende dag weer over. Tot na t avondeten..
     
  16. mamahartje

    mamahartje Actief lid

    31 aug 2012
    233
    0
    0
    Bij mij komt de klap meestal in de middag, vooral als ik dan ga koken. De zon staat dan net op de keuken en de dampen die boven het fornuis uitstijgen worden me gewoon teveel erbij. Dan samen met mijn zoontje eten en daarna de afwas doen (ook heel fijn) en dan eindelijk oververhit neerploffen met mijn volle buik. Dus dat instorten na het avondeten heb ik ook! ;)
     
  17. Tulpenbol

    Tulpenbol Actief lid

    28 mrt 2015
    452
    6
    18
    Vrouw
    Heb er ook een hekel aan, maar vooral toen ik zwanger was had ik het heeeeet! Wat kon ik toen zweten zeg. Van mij mag het max 25 zijn en niet meer.

    Vooral met koken en avondeten dreef ik uit m'n kleding inderdaad..
     
  18. meisje26

    meisje26 Fanatiek lid

    6 apr 2007
    1.797
    1
    38
    Hier nu ook bij Est zwaar. Vandaag een vd ergste dagen qua benauwdheid...normaal heb ik er geen moeite mee maar nu belemmert t me echt...
     
  19. Daphnegracia

    Daphnegracia Actief lid

    26 mei 2014
    123
    0
    16
    Ik gebruikte wel eens een waterverstuiver dat sprayde ik dan in mijn gezicht voelde echt alsof ik lucht kreeg, ventilator aan natte handdoek op je lichaam leggen..
     
  20. xPoppetje

    xPoppetje Fanatiek lid

    8 okt 2013
    2.654
    183
    63
    Ik word juist een beetje simpel van al die mensen die nu tegen mij zeggen 'Voor jou zal het helemaal wel zwaar zijn nu, of niet?'
    Ik heb een hekel aan echt zomerweer. Zwanger of niet zwanger, ik vind het altijd vervelend. Dus ik zeg ook vaak gewoon dat het voor mij waarschijnlijk niet enorm veel heftiger is dan voor degene die het tegen mij zegt.
    30 graden in Nederland is gewoon niet lekker. Punt. :D

    Dat van die warme douche klopt trouwens. Het heeft inderdaad te maken met je poriën en bloedvaten, maar ook met het volgende:
    Zodra jij onder een koude/lauwe douche stapt, er daarna weer onderuit gaat en dus weer in de warme lucht terecht komt, krijg je weer die klap.
    Als je onder een warme douche gaat staan en je stapt er daarna onder vandaan, is de kamertemperatuur koeler dan het water waarmee je zojuist gedoucht hebt. Dit zorgt ervoor dat dit dan lekkerder aanvoelt op je huid en dat je dus daadwerkelijk afkoelt.
    Je kan dus best beginnen met een beetje een lauwe douche, om even af te koelen (ik vind het ook niet lekker namelijk om onder een hele warme douche te staan met dit weer). Daarna de temperatuur wat opbouwen.
     

Deel Deze Pagina