Keelamandelen laten verwijderen als volwassene

Discussie in 'De lounge' gestart door Riverr, 1 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    Hier is het 12 jaar geleden. Wat ik er nog van weet is dat al het slikken echt 2 weken pijn deed en ik onwijs uit mn mond stonk door de dikke korst in mn keel. Verder moest ik een nacht blijven. En verder veel vloeibare dingen, van waterijsjes, slappe aanmaak limonade tot lauwe cup a soup bouillon.
    Fysiek was ik er 3 dagen een beetje rot van (vooral van de narcose denk ik) daarna was het vooral erg frustrerend dat je je oke voelt op dat rot plek in je keel na.
    Sindsdien veel minder vaak verkouden en ook nagenoeg geen keelontsteking meer!
    Sterkte ermee.
     
  2. Valenti

    Valenti Actief lid

    11 feb 2013
    457
    15
    18
    Bij mij was het een dagbehandeling. Maar jeetje wat een pijn deed dat. Ik heb 2 weken niet kunnen eten en na een weekje leefde ik op Milk & fruit. Nu nog een afkeer tegen dat spul. M'n keel blijft m'n zwakke plek en als er iets heerst heb ik direct keelpijn, echter nooit meer van die ontstekingen als daarvoor. Sterkte!
     
  3. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    paar jaar geleden ook laten verwijderen.
    moest een nachtje blijven ivm kans op nabloedingen.
    dochter logeerde een paar nachtjes bij oma.
    mijn man had toen potjes groente ed voor me gekocht zodat ik wel wat kon eten.
    vla vond ik niks.
    vooral een potje spinazie ging er goed in.
    na een week ging het al een stuk beter en na 2 weken was ik weer aan het werk
     
  4. Sneeuwmees

    Sneeuwmees VIP lid

    11 feb 2010
    11.066
    166
    63
    Ik heb ze laten verwijderen toen ik 27 was (had nog geen kinderen). Het viel mij vies tegen en ben er toch wel 2 weken zoet mee geweest en heb veel pijn bij het slikken gehad. Heb zoveel raket-ijsjes gegeten dat ik daarna jaren een enorme afkeer van die ijsjes heb gehad. Maar... ben blij dat ik het heb laten doen. Ik had veel vage klachten en had vaak last van een grieperig gevoel (wat steeds niet doorzette). Dat was ineens over.
     
  5. paars

    paars Fanatiek lid

    27 nov 2008
    1.108
    12
    38
    2 jaar geleden zijn ze bij mij verwijderd.
    De eerste dagen viel me niks tegen. Een fikse keelontsteking doet veel zeerder! Maar ik kreeg er een infectie bij dus ik begon meer en meer pijn te krijgen. Ab kuur gehad en toen knapte het op. Na 2 weken kon ik weer wat eten heb wel een nabloeding gehad na 2 weken.
     
  6. Juni

    Juni Fanatiek lid

    11 jan 2007
    1.562
    140
    63
    Ik heb het 22 jaar geleden laten doen, toen ik 17 was. Ik had het wel 2 jaar uitgesteld ofzo, want ik heb een braakfobie en iedereen zei dat je er zo ziek van was dus ik durfde niet. Maar het was niet meer te doen, ik liep al jaren met keelpijn en die dingen zaten vol etter enzo. Het is me ontzettend meegevallen: niet misselijk geweest, nauwelijks nog keelpijn na de ingreep (in vergelijking met ervoor). Ik moest destijds wel 3 of 4 nachten in het ziekenhuis blijven en mocht niks anders dan yoghurt en ijs, terwijl ik alleen maar zin had in echt voedsel. Dus toen ik thuis kwam meteen aardappelpuree met groenten gegeten, wat smaakte me dat zeg! Ik schrik ervan dat iedereen er zo lang last van heeft gehad. Het kan dus ook reuze meevallen, hopelijk gaat het bij jou ook zo!

    Mijn keel blijft trouwens mijn zwakke plek: ik heb 6 jaar geleden eens een bacteriële keelontsteking gehad waar ik erg beroerd door was, en elke winter heb ik dagelijks keelpijn en ik ben soms wekenlang schor.
     
  7. Bobelle

    Bobelle Actief lid

    21 feb 2013
    144
    1
    18
    Heb het op mijn 26e laten doen, ik vond het enorm meevallen, de keelontstekingen die ik daarvoor had waren echt 10x pijnlijker. Van tevoren heb ik wel gevraagd om medicijnen tegen misselijkheid/overgeven, die hielpen erg goed gelukkig. Verder ben ik zo snel mogelijk weer dingen gaan eten zoals vla, ijsjes, boterham zonder korstjes etc, volgens de arts bevorderde dit ook weer het genezingsproces. Ook een gebakken eitje ging er na een dag al goed in, is lekker zacht en vult ook goed.
    Ik hoop dat het ook voor jou zo zal meevallen en heel veel succes!
     
  8. Vintage35

    Vintage35 Bekend lid

    7 mei 2015
    907
    885
    93
    Ik vond het zeer pijnlijk. Maar werd na 1.5 heropgenomen in het zieke huis met een nabloedingen een infectie. Heb er een week gelegen.
    10 kg afgevallen.

    Maaaarrrr... Dubbel en dwars waard geweest, enorm
    Goed opgeknapt en nooit meer keelpijn gehad!
     
  9. Pip89

    Pip89 Actief lid

    4 apr 2012
    155
    0
    16
    Ik heb het begin dit jaar laten doen, nadat mijn amandelen chronisch ontstoken waren sinds oktober 2015.
    Het viel vreselijk tegen. Heb een hoge pijngrens en ben niet snel ziek, maar dit was totaal anders. Het herstel duurde uiteindelijk drie weken en ben nog 2 maanden mijn smaak kwijt geweest....
    Maar, als je dat allemaal voorbij bent...is het geweldig! Beste beslissing ooit.
     
  10. Mamsie2010

    Mamsie2010 Bekend lid

    1 jan 2013
    983
    6
    18
    Noord Brabant
    Ik heb ze in mei laten verwijderen. Ik vond het reuze mee vallen, ik werd ook wakker van is dit het nu? Ik kon gewoon praten en slikken. Ik had alleen heel veel slijm. Ik heb altijd meer last van de narcose, net alsof ik daar niet uit kan komen
     
  11. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    16 apr 2016
    2.226
    2.635
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ik heb t 12 jaar geleden op m'n 19e laten doen. Hetvwas een dagbehandeling. Ben een paar dagen echt beroerd geweest (lag grotendeels aan de narcose overigens) en na een week was t ergste met de keel voorbij (en vond die pijn sowieso alles meevallen...kreeg alleen een kleine infectie die me wat gezeur opleverde). Na 2 weken was alles weer oké. Behalve m'n smaak...ik heb echt maandenlang geen chocolade gelust. Zo bizar! Ook andere smaken waren veranderd, maar de chocola is me toch t meest bijgebleven.
     
  12. Prj

    Prj Niet meer actief

    Ik heb het 14 jaar geleden op mijn 18e laten doen (neus en keel tegelijk). Ik heb ontzettend veel overgegeven na de operatie en moest daardoor 3 nachten blijven.

    Herstel daarna ging voorspoedig. Na een week alweer brood zonder korst en zacht geprakt voedsel. Na een week ook alweer aan de studie en na 2 weken weer volledig op de been.

    En tot op de dag zo blij mee!
     
  13. Riverr

    Riverr Fanatiek lid

    27 aug 2012
    2.006
    156
    63
    Thnx voor alle reacties!
    Ik stond in eerste instantie gepland voor 13.10 maar toen ik vanmiddag belde voor de definitieve tijd hoorde ik dat ik mij al om 7u moet melden want ik ben de eerste van die dag, ga om 7.45 de ok op! Daar ben ik, al klinkt t misschien een beetje gek, erg blij mee!
     
  14. meisje26

    meisje26 Fanatiek lid

    6 apr 2007
    1.797
    1
    38
    Hier in 2014 laten doen en het was een van de ergste meest pijnlijke dingen die ik heb meegemaakt.ik kon niks eten of drinken zelfs ijs en ijskoud water waren niet te verdeagdn. Heb na twee dagen om extra pijnstilling gevraagd in het zkh en ook gejregen. Kon niks eten negen dagen lang en ik had vreselijke hinger. Toen ik eindelijk op dag negen weer iets naar binnen kreeg, werd ik snachts wakker en voelde ik iets stromen in m'n mond. Fikse nabloeding en na handmatig proberen dicht te branden opnieuw midden in de nacht de ok op om t onder narcose dicht te kunnen maken aangezien ik zo ontzettend kokhalsde en t bleef maar bloeden. Daarna weer opnieuw begonnen met opknappen...maar eerlijk is eerlijk...heb nooit meer keelontsteking gehad !

    Daarnaast hoor ik ook veel positieveverhalen gelukkig hoor😉
     
  15. Riverr

    Riverr Fanatiek lid

    27 aug 2012
    2.006
    156
    63
    Ze zijn er inmiddels uit! Ik ging 8.15 de OK op en 12u was ik al weer thuis. Pijn doet t zeker maar ik had het anders of erger verwacht.
    Ik heb gisteravond zelfs al weer wat gegeten, zo'n honger had ik, een bakje aangelengde yoghurt met wat fruithap er door.
    Vanochtend ook al weer yoghurt op en 2 uur terug een half rundvleesslaatje haha! En drinken drinken drinken..
     
  16. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Mijn zwager heeft het vorig jaar laten doen en zag er ook tegenop maar hij heeft er geen last van gehad!
    Ik weet niet zeker of hij een nacht moest blijven maar hij heeft niets geen pijn gehad en is een paar dagen later al weer gaan werken.
     

Deel Deze Pagina