gastouder clubje op het forum???

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door tuc, 21 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Korenbloem, net gelezen idd. Krijg er wel de kriebels van. Ik heb mijn definitieve aanslag ook nog niet over 2014 en 2015, wel aangifte gedaan als ondernemer. Vind het ook niet eerlijk, de belastingdienst verplicht gastouders om een gob te laten bemiddelen ivm kot maar aan de andere kant rekenen ze je erop af en word je daardoor niet als ondernemer gezien. Hoop niet dat ze nu alle gastouders niet als ondernemer gaan zien, dan ga ik echt ander werk zoeken.
     
  2. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ik denk niet dat het voor ons invloed zal hebben. Er staat in de uitspraak dat er te laat bezwaar door de gastouder is aangetekend. Ik kan er niet uit opmaken of deze gastouder is ingeschreven bij de kvk.
     
  3. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    14 dec 2013
    1.422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Inderdaad alweer begonnen, maar gelukkig met 1 dagje in de week. Ik vind het nog best wennen en hard werken met mijn eigen kindje die veel aan de borst wil en een ander kleintje erbij! Hoe vind jij het om weer te werken?
     
  4. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Hier vandaag ook mn eerste werkdag weer na mn verlof!
    Twas leuk om weer aan de slag te zijn, maar wel druk met 5 kleintjes haha
     
  5. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    ik vond het ook erg wennen om weer te beginnen. Ik ben 3 weken voordat mijn verlof was afgelopen weer begonnen, ook met 1 dag in de week. Die moeder is 1 dag voor mijn verlof van de tweede bevallen. Het verlof viel grotendeels samen, maar kwam er op neer dat het babietje dan 3 keer naar een ander moest, vandaar dat ik begonnen ben toen onze eigen baby (bijna) 2 maanden was. Gelukkig zijn het allebei erg makkelijke baby's. Maar de eerste weken had ik het idee dat ik alleen maar met eten/drinken bezig was. Heb nu 1x het clubje compleet gehad, maar ik was echt uitgeteld 's avonds. Nu zijn dat babytje en broertje op vakantie.
    14 september is alles dus weer compleet (en dan gaat mijn dochter 's ochtends naar de peutergroep, dus niet eens de hele dag).
    Wel grappig om het kopieergedrag te zien. Gisteren zaten mijn oudste dochter en het opvangkindje naast me op de bank (was de jongste bv aan het geven). Opvangkindje met een pop met fles, dochterlief met pop, jurk omhoog om haar pop bv te geven:D.

    Hoe doen jullie het met zwangerschapsverlof van de moeder? Binnenkort gaat er een moeder met zwangerschapsverlof. Nu vroeg ze om het kind tijdens het verlof 1 dag in de week te brengen (ipv 2) en dan korter. In totaal 13-14 uur minder per week. Schrijven jullie de contracturen (dus 20) of alleen de 6 à 7 die het kind dan komt?
    Ik had het aan het gob gevraagd en zij zeiden dat het zwangerschapsverlof betaald wordt, dus dat moeder gewoon inkomsten heeft (en ook kot) en ik dus alles kan schrijven. Alleen nu loopt het contract van die moeder af tijdens het zwangerschapsverlof. Dus geen recht op kot.
    Weet nu niet goed wat te doen.

    Daar komt ook bij dat we in de toekomst moeten verhuizen en dan is het natuurlijk handig als je inkomen hoger is voor de hypotheek. Ik heb deze maand al 2 kinderen die vanaf nu minder uren komen (en contract ook gewijzigd). Ik heb in december €600 minder per maand dan nu (waarschijnlijk nog meer door de feestdagen/vakantie).

    Waarschijnlijk vanaf maart wel weer aardig vol, maar dat duurt nog zo lang.
     
  6. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Korenbloem, die moeder houd nog zes maanden recht op kot hoor dus gewoon doorschrijven. Of ze moet de uren opzeggen maar dan zou ik duidelijk aangeven dat de plek dus vergeven kan worden aan een ander.

    Ik vond de eerste maanden na mijn verlof ook druk, mijn eigen zoontje wilde nog minstens elke 2.5 uur aan de borst en ik had nog een opvangbaby, drie dreumes/peuters en mijn eigen kleuter die heen en weer naar school moest. Nu loopt alles vrij smooth. Ik geef trouwens nog steeds bv en alle opvangkindjes zitten dus ook wel eens met een pop aan de borst 😁
     
  7. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Oh, dat wist ik niet, ga me eens verdiepen in de kot en de ouder vanavond mailen.
    Ik heb nu alles lekker slapen, ga zo de bonnen weer eens bijwerken.
     
  8. wondertjenr3

    wondertjenr3 Fanatiek lid

    26 feb 2012
    2.658
    2
    38
    Zuiden
    Aangezien ik thuisblijfmoeder ben zit ik er ook aan te denken om gastouder te worden. Maar loont het financieel ook? Want het zijn natuurlijk lange/pittige dagen.
    Mag ik vragen hoeveel jullie per maand verdienen met hoeveel uren/kindjes?
    (en of dat bruto of netto is)
     
  9. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Mijn tarief is 5,2 per uur per kind. Het ligt dus aan het hoeveel kinderen en hoeveel uur ze komen wat je inkomsten
    zijn.

    3 volle dagen werken is lekker, 4 is voor mij net teveel met 3 eigen kids.
     
  10. zonnestraal21

    zonnestraal21 Niet meer actief

    Vraagje. Ik ben al een hele tijd gastouder. Nu vroeg ik me af of ik mijn gastkindjes en hun vriendjes/vriendinetjes naar hun clubjes mag brengen. Gastkindjes mag wel maar hun vriendjes? Hoe zit dat met de verantwoordelijkheid? Als er iets gebeurd ben ik dan aansprakelijk?
     
  11. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    zou je dat willen dan vriendjes en vriendinnetjes weg brengen?
    het valt gewoon onder de inzittende verzekering
    net als je een speelkameraadje van je eigen kind zou vervoeren oid :)
     
  12. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Ik heb geen oudere kindjes, dus hier heb ik dat probleem nog niet. Waarschijnlijk zou ik het ook doen, maar er wel van 'balen' omdat ik geen taxiservice ben. Mogen de vriendjes/vriendinnetjes van je gastkindjes "gratis" spelen bij jou?

    Dan nog advies gevraagd:
    onze dochter van 2,5 jaar is motorisch gehandicapt, kan niet zitten, lopen, praten. Voor mijn gevoel heeft dat geen invloed op de opvang. Toch heb ik het idee dat ik het wel moet vertellen aan mogelijke nieuwe ouders. Wanneer zouden jullie dit vertellen? Al voor een kennismakingsgesprek (via mail of gob) of als ze op kennismakingsgesprek komen? Of helemaal niet vertellen en ze er tijdens de opvang achter laten komen (al is dat wat lastig vanwege de vele hulpmiddelen die in huis staan)?
    Ik heb het gevoel dat ouders er toch een beetje huiverig voor zijn en de handicap bij twijfel de doorslaggevende factor is om toch niet hun kind bij mij onder te brengen.

    Fijn weekend weer.
     
  13. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Korenbloem, ik zou het vertellen tijdens een kennismakingsgesprek. Niet al op voorhand, want jij hoeft je niet te "verontschuldigen" voor je dochter. Je zegt dat het geen invloed heeft op de opvang, je dochter heeft dus niet (veel) meer zorg nodig dan andere kindjes onder de vier Jaar. Dan is het ook niet van belang om dit al telefonisch bij het maken van een afspraak te melden.
    Ik kan me voorstellen dat het afschrikt, dat mensen bang zijn dat je dochter meer zorg krijgt dan hun kindje mogelijk zou krijgen. In een live gesprek kun je veel beter toelichten hoe en wat.
     
  14. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Bedankt cvm, had het ook in een ander topic gevraagd en heel wat bruikbare tips gekregen.

    Doen jullie nog wat aan de dag van de gastouder (komende donderdag)? Ik eerlijk gezegd niet, mijn dochter is wel druk bezig om en kleinigheidje voor haar peuterjuffen te maken. En dat is meer omdat ik het ook leuk vind om een kleinigheidje te krijgen op zo'n dag, of rond kerst, mijn verjaardag, ... Dus haar juffen vast ook.

    Verder gaat deze week het badje weer naar buiten, ik vind dit weer echt heerlijk.
     
  15. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Oh is dat donderdag? dag van de gastouder leuk! ik heb dan helaas geen kindjes.. dus nee ik doe er dan niks aan.

    vorige week kennismakingsgesprek gehad leuk en positief vanaf januari een baby op de vrijdag
    en nog een gesprek gepland dat is pas voor in maart moeder is in nov uitgerekend. dus het duurt allemaal nog even maar er is nieuwe aanwas in zicht

    en ik had net info aangevraag om me om te laten scholen tot verzorgend ig.. opleiding van 3 jr kan ik in anderhalf jaar doen met mn diplomas en tegelijk werken....... ik ga er nog even over na denken want met kindjes werken is toch wel waar ik voor geleerd heb spw kinderopvang en altijd op een kdv gewerkt. lastig! :)
     
  16. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    wat leuk allemaal nieuwe namen hier te zien.
    Heel veel succes en plezier met jullie opvang.

    Ik ben flink geminderd, heb nu nog 1 gezin over voor 1 vaste dag in de week.
    Daarnaast werk ik inmiddels al weer ruim 8 maanden in de horeca en maak hier ook leuke uren.

    De dag van de gastouder gaat volledig aan mij voorbij dit jaar aangezien we hier in de aanloop naar de kermis zitten en op mijn werk 4 dagen vol gas gefeest wordt vanaf donderdag.
    Deze week werk ik dus ook elke dag en dan een totaal van 70+ uren in 7 dagen.
    Dan heb ik maandag een dag om bij te komen, (als de kids meewerken) en dinsdag komen de gastkindjes weer.
    Ben benieuwd hoe ik er dan bij loop hahahaah.
     
  17. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Fijne "dag van de gastouder" allemaal!

    Ik heb, zoals verwacht, niets gekregen van de ouders. Ze zijn niet zo attent hier 😔. Zelfs met verjaardagen word er niet aan gedacht dat ik misschien ook wel iets lust. Maar wel twee leuke kadootjes gehad van gastouderbureaus: een boek over cupcakes decoreren (stapsgewijs) en een zakje muntthee met thee-ei. Toch leuk!!!
     
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Wat jammer cmv1985, hier behoorlijk verwend. Van zowel het gob als van elk kindje.
     
  19. Dani84

    Dani84 Niet meer actief

    Hier toch ook wat leuks gekregen van ouders. 1 kwam net persoonlijk wat brengen de ander dinsdag al iets leuks gehad, ook van het gastouderbureau een bon van de slager gehad daar kan ik iets leuks ophalen van het andere bureau nog niet.

    fijne dag!
     
  20. SanneN

    SanneN Lid

    25 okt 2014
    10
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo Dames!
    Mag ik hier een vraag stellen? Ik ben bezig met een opleiding om gastouder te worden en heb voor mijn examenopdracht een kleine samenvatting gemaakt over straffen en belonen. Zouden jullie dit willen doorlezen en jullie mening willen geven over hoe jullie vinden dat het kind in bepaalde situaties gestraft moet worden en hoe jullie de kindjes belonen? En hebben jullie nog aanvullingen?

    Alvast bedankt voor de moeite :)

    Ik kan alleen geen bijlage bijvoegen:( iemand een idee hoe ik dat moet doen? of mag ik de lap tekst zo in een bericht zetten?:D
     

Deel Deze Pagina