Opa en (stief)oma gaan scheiden

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Moekje, 21 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Goedemorgen,

    Ik ben benieuwd naar jullie ervaring/mening over het volgende. Na een huwelijk van 13 jaar gaan mijn vader en zijn vrouw uit elkaar. Mijn stiefmoeder heeft met mijn oudste van 4 een goede band. Ze is echt oma voor hem. Ik vermoed zelfs dat hij haar leuker vind als mijn eigen moeder of mn schoonmoeder.
    Zelf heb ik naar mijn mening ook een goede band met haar. Echter zal ze waarschijnlijk na de scheiding in een ander dorp gaan wonen (echt wel een stukje verder weg) en vermoed ik dat xe het contact dood zal laten bloeden. Zelf gaat mijn voorkeur hier niet naar uit. Want ik zou graag de relatie tussen haar en mn oudste zoon in stand houden. Maar t moet wel van 2 kanten komen. Ik wil mn zoon niet aan haar opdringen. Sowieso vind ik de hele situatie voor mn zoon t ergst. Hij zal zn familie erg gaan missen daat hij niet beter weet.
    Hoe pak ik dit aan? Ik betwijfel of ze wel behoefte heeft aan mijn contact. Hoe vertel ik dit aan mijn zoon zonder dat hij bang word dat bijv. Papa en mama uit elkaar gaan. Pfff had hem graag nog even uit die grote boze mensen wereld gehouden. Maar wil wel duidelijk tegen hem zijn en vooral eerlijk.
    Mijn jongste is 3 maanden dus voor hem zal t weinig uitmaken. Ik merkte bij zijn geboorte al een zekere afstand vanaf mn stiefmoeder alsof ze probeerde hem op afstand te houden.

    Ben benieuwd of er mensen in eenzelfde situatie zitten of hebben gezeten.

    Liefs,
     
  2. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Ik zou het aan haar voorleggen. Heeft ze nog andere kleinkinderen? Misschien vind ze een bezoekje af en toe wel gezellig. Contact hoeft niet heel frequent te zijn. Mijn grootouders woonden ver weg en zag ik 1x per maand/ 2 maanden, dat vond ik ook leuk.
     
  3. Proudmama2012

    Proudmama2012 Bekend lid

    16 jul 2012
    904
    128
    43
    Tilburg
    Misschien weet ze zelf ook even niet hoe ze zich moet opstellen? Kan me niet voorstellen dat ze in een keer je zoon niet meer als kleinkind ziet. Misschien is ze zelf ook wel bang dat ze hem niet meer te zien krijgt vanwege de 'bloedband'. Maak het bespreekbaar.
     
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.500
    8.353
    113
    Ik zou het inderdaad bespreken. Wie weet denkt zij wel dat jij geen contact meer wil? Zou toch jammer zijn als het door invullen voor een ander misschien doodbloedt. En misschien heeft ze inderdaad geen behoefte aan contact, maar dan weet je ook waar je aan toe bent.
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Hier kom je inderdaad alleen maar achter door het open op tafel te gooien en te bespreken. Ook met je vader. Niet omdat hij er een 'stemrecht' in heeft, want dit is tussen zijn aanstaande ex-vrouw en jullie. Maar wel om gewoon duidelijk te maken wat juwllie wensen zijn, zodat het voor hem in ieder geval niet onverwacht komt.
     
  6. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Bedankt voor jullie reactie.
    Ik zal het inderdaad bespreekbaar moeten maken.
    Maar ik merk de laatste tijd heel erg eem afstand tuss3n ons en dat is zo zonde. Mn zoon zal haar heel erg gaan missen en dat wil ik wel voorkomen.
    Mijn vader zal me absoluut niet tegen werken in contact met haar. Zo zit hij gelukkig niet in elkaar. T is hooguit mn eigen angst hem te kwetsen die me misschien tegen houd.
     

Deel Deze Pagina