Wazo

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door meisje26, 14 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. meisje26

    meisje26 Fanatiek lid

    6 apr 2007
    1.797
    1
    38
    Goedemiddag,

    Vraagje; ik heb medio augustus een wazo uitkering aangevraagd. Ik zou dan vanaf 11 september met verlof gaan. Papieren ingevuld en teruggestuurd. Vervolgens bericht dat de beslissing 8 weken kan duren?! Ik ben dan allang bevallen natuurlijk...:(

    Ik heb op dit moment een zw uitkering. Blijft die dan voorlopig doorlopen?

    Mvg
     
  2. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Beste meisje26,

    Je wilt weten of je Ziektewet-uitkering blijft doorlopen totdat je de beslissing van je WAZO-uitkering ontvangen hebt.

    Helaas. Je Ziektewet-uitkering stopt op je eerste verlofdag. De termijn die wordt genoemd is een wettelijke termijn. Van UWV krijg je een voorlopige beslissing binnen 4 weken na je eerste verlofdag.

    Actuele informatie over de beslissing van de WAZO lees je hier.

    Ik wens je een voorspoedige zwangerschap.

    Met vriendelijke groet,

    Martijn
    UWV Webcare
     
  3. meisje26

    meisje26 Fanatiek lid

    6 apr 2007
    1.797
    1
    38
    Goedemorgen,
    ik ben zo boos! Bel ik net jullie op over de wazo uitkering. Blijkt volgens die mevrouw daar dat de aanvraag vanuit mijn vorige werkgever zou zijn verstuurd?! Ik zeg dat kan helemaal niet diemensen weten helemaal niet dat ik zwanger ben, en ik wil ook helemaal niet dat ze dat weten! Ja maar het formulier is via uw ex werkgever aangevraagd?! Ik zeg nogmaals: mevrouw dat kan NIET, ik heb een zeer onprettige ervaring met deze werkgever en ben al bijna een jaar uit dienst?! Ja dan moet u zelf maar even contact leggen met hun dat t geld dalijk niet naar hun gestort wordt?! Ik zeg; PARDON?! Ik ga helemaal geen contact leggen met niemand. OK mevrouw ik ga er een aantekening van maken?? Ik zeg en nu? Hoe zit t met mijn wazo uitkering?? Ja dat komt helemaal goed mevrouw. Yeah right ik geloof er geen snars van! Jullie zeggen maar wat! Ik ben bijna 38 weken zwanger mevrouw! Ja uw hoofd zal daar niet naar staan, Uh nee idd! Toen heb ik t gesprek maar beëindigd want met deze mevrouw kwam ik geen stap verder...😡😡😡

    Dus ik maak me nu ernstige zorgen! Hoe kan het dat er vanuit mijn ex werkgever een wazo uitkering wordt aangevraagd, ik heb idd op 18 aug papieren binnen gekregen waarop ik de wazo kon aanvragen. Mij niet realiserend dat hier de naam van ex werkgever boven stond. Dit staat namelijk ook altijd op t formulier dat ik moet terugsturen van mijn ziektewet uitkering. Kreeg ook netjes een bevestiging thuisgestuurd zoals ik hierboven al beschreven heb in mijn eerste vraag. Ik ben echt een beetje in paniek?! Dalijk wordt mijn wazo uitkering daadwerkelijk naar mijn ex werkgever gestort?! Ik ben. Absoluut niet on speaking terms zeg maar met hun! Kunnen jullie mij aub helpen en dit uit zoeken en contact leggen via een pb? Mevrouw meldde overigens ook nog even doodleuk aan t einde dat ik de uitkering dan maar opnieuw moest aanvragen, maar dat kan ik niet eens online omdat ik in de zw zit vanuit de ww!!!! Ik hoop echt dat jullie me willen helpen! Zit hier zo niet op te wachten nu!!
     
  4. UWV

    UWV VIP lid
    Medewerker

    Hallo meisje 26,

    Vervelend dat je deze nare ervaring aan de telefoon hebt gehad. Mijn excuses daarvoor.

    Je hebt een WAZO uitkering aangevraagd en nu ben je bang dat je ex-werkgever jouw uitkering op zijn rekening krijgt.

    Ik ga je vraag hier beantwoorden.
    De naam van de ex-werkgever staat op de aanvraag van de WAZO uitkering omdat daarvan het recht op WW/ZW is verkregen. De ex-werkgever krijgt hierover geen bericht. Als de WW en de ZW op jouw rekening wordt overgemaakt, dan gebeurt dat ook met de WAZO uitkering.

    Mocht je nog behoefte hebben aan een PB kun je dat hierna aangeven.

    Ik wens je sterkte met de laatste loodjes!

    Met vriendelijke groet

    Petra
    UWV Webcare team
     

Deel Deze Pagina