Auto staat niet in lijst Maxway

Discussie in 'Met je kind op pad' gestart door Saartje5, 1 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Volgens De website en de lijst van Britax past de Maxway niet in onze auto (BMW 3-serie Touring). We zijn net gaan passen en het lijkt te kunnen ( de tethers hebben we niet vastgemaakt). De verkoopster kon ons ook niet vertellen of het nu wel of niet mag.

    Wat zouden jullie doen? Dit is overigens een van de weinige stoelen tot 25kg die past, al de rest is groter.
     
  2. Zohra

    Zohra Fanatiek lid

    20 mei 2015
    2.005
    322
    83
    Lastig zeg!
    Staat op de lijst echt dat het niet mag, of staat jouw auto er niet tussen?
    In het eerste geval zal er wel een reden voor zijn, lijkt me tenminste, ook al kun je die zo gauw niet vinden.
    Mag hij trouwens niet op de bijrijdersstoel, dat mag geloof ik bijna altijd wel ook al Is dat natuurlijk ontzettend onpraktisch.
    Misschien kun je contact opnemen met de fabrikant van de stoel? Ik zou het zelf niet riskeren denk ik.
     
  3. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ze zeggen nergens dat het niet mag, alleen dat het niet past. Onze auto staat wel bij andere stoelen van Britax. Ik heb ook het gevoel dat er een addertje onder het gras is. Op de voorstoel is geen optie helaas want de mogelijkheid om de airbag uit te zetten is een optie die niet op onze auto zit. Het enige alternatief zou dan zijn om de airbag eruit te halen bij de garage en dat is behoorlijk drastisch!

    Onze oudste is ook al bijna 3 dus als het echt niet kan zal er niets anders opzitten dan voorwaarts. We zijn al in Eindhoven geweest en de enige stoel die paste staat er nu in, de Cybex Sirona. Een 2de daarvan kopen is ook geen optie want die stoel gaat nog maar een paar cm mee, hij staat al bijna in de hoogste stand.

    De vraag staat in ieder geval ook uit bij Britax zelf maar ik was benieuwd of er misschien hier sneller reactie zou komen.
     
  4. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Hoi Saartje,

    Ook wij hebben geen kant-en-klaar antwoord, want het is inderdaad een lastige situatie. Als we je vraag goed lezen, past de stoel eigenlijk wel, maar kan deze niet goed vastgezet worden. Waarschijnlijk geeft de fabrikant daarom aan dat de Britax stoel niet in deze auto past.

    Onze interne vervoersdeskundige vertelt dat veel ouders hun kind, maar ook vooral de stoelen niet goed vastzetten in de auto. Zij waarschuwt dat mócht je een auto-ongeluk krijgen terwijl je gebruikmaakt van deze stoel, en het wordt uiteindelijk hoog opgespeeld, je niet sterk zult staan in een eventuele verzekeringskwestie.

    Ons advies is om bij de fabrikant na te gaan waarom zij aangeven dat de stoel niet past. Dan weet je ook wat hun beweegreden zijn.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  5. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hartelijk dank voor de reactie. Hij past wel en kan ook volledig worden vasgezet, alleen hebben we op het einde de spanbanden onder de rails van de voorstoel nog niet vastgemaakt omdat dat heel erg prigelwerk is en het erg druk was in de winkel.

    Dat van de verzekering is wel een dingetje, als je auto niet in de lijst van de fabrikant staat zou het dus kunnen dat de verzekering niet uitkeert in geval van een ongeval?

    Uiteraard is de veiligheid van ons kind prio nr.1 daarom gaan we ook op zoek naar een achterwaartse stoel voor groep 1-2. Als hij echt niet zou passen is het antwoord natuurlijk makkelijk maar dat lijkt hier dus niet het geval.

    Het is overigens een stoel die met de gordel, een steunpoot en 2 spanbanden wordt vastgemaakt. Dezelfde soort stoel hebben we in mijn auto staan dus we hebben wel ervaring met hoe de stoel goed vast te zetten en dat lijkt prima te kunnen...
     
  6. VeiligheidNL

    VeiligheidNL Veiligheidsexpert

    5 mrt 2014
    542
    4
    18
    Signaleren, onderzoek naar veiligheid en het stimu
    Amsterdam
    Hoi Saartje,

    Dan zijn wij ook benieuwd waarom deze stoel niet zou passen volgens Britax. Zou je de reden met ons willen delen, zodra je antwoord van hen hebt gehad?

    En ja: dat van de verzekering is zeker iets om rekening mee te houden.

    Groet, Angela
    VeiligheidNL
     
  7. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    Het antwoord van Britax: De stoel is in onze auto nog niet getest. Op mijn vraag of die test zou komen wist de medewerker geen antwoord maar aangezien de auto al 5 jaar op de markt is lijkt de kans mij klein.

    Ik weet nog niet wat we gaan doen, ik wil namelijk echt graag weer een achterwaartse stoel en ik vermoed dat deze stoel echt veiliger is dan een voorwaartse stoel die wel op de lijst staat met stoelen die in onze auto passen. Het is zo krom...
     
  8. Kusjesmama

    Kusjesmama Fanatiek lid

    12 dec 2011
    2.662
    1
    36
    NULL
    NULL
    De fabrikant kan zelf nooit alle auto's testen.
    Als de stoel geïnstalleerd kan worden zoals het hoort, mag je hem gewoon gebruiken.
    In de winkel zouden ze hem voor je kunnen laten toevoegen aan de lijst van de fabrikant nadat een getrainde verkoper het heeft getest.

    Zelf heb ik onze Max-Way gerust gebruikt in onze auto die ook niet op de lijst stond. Veilige stoel is het belangrijkst en zo te horen weet je goed hoe de stoel bevestigt moet worden.
     
  9. Saartje5

    Saartje5 Fanatiek lid

    21 jul 2012
    2.289
    0
    0
    Zuid-Holland
    We gaan voor de maxway! Ik zal het eens vragen of zij het aan Britax kunnen doorgeven om onze auto op de lijst te zetten als we hem gaan ophalen, goed punt van jou Kusjesmama!

    We krijgen nu in ieder geval een mooie verzameling achterwaartse stoelen met een Cybex Sirona, een Axkid Minikid en straks dus ook de Max-way erbij :) (weliswaar verdeeld over 2 auto's)
     

Deel Deze Pagina