Broer word voorgetrokken.

Discussie in 'De lounge' gestart door beertje22, 2 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    .
    Wat erg!! Dat is geen voltrekken maar mishandeling en verwaarlozing.

    Waarom heeft je man nog contact met zijn moeder?
    Hoopt hij het toch nog eens goed te doen?



    En @namabri toen ik na twee broers eindelijk na veel narigheid was geboren liep ze echt niet naar de jongensafdeling. Wat verdrietig om dat uit je moeders mond te horen.
     
  2. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.078
    113
    Hulpverlener
    Echt voorgetrokken wil ik het niet noemen maar mijn ouders hebben wel altijd meer aandacht voor mijn broer gehad en hebben hem altijd de hand boven het hoofd gehouden. Hij heeft ADHD en was altijd het zorgenkindje en ik regelde altijd alles zelf wel, mij hoorde je nooit.

    Of ik het erg vind? Nee, ik heb het geaccepteerd en ben verder gegaan.
     
  3. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.906
    1.187
    113
    Nederland
    De hoop heeft hij wel redelijk opgegeven. Er is te veel gebeurt in zijn verleden en dat knaagt nog steeds wel aan hem.
    Hij heeft jaren amper contact met haar gehad, maar bleef altijd het loyaliteits gevoel houden onder het mom van "het is en blijft mijn moeder"

    Het contact is altijd stroef verlopen, als sinds we samen zijn. Nu is het heel minimaal en laten we het vooral van haar afhangen. Komt ze op de koffie dan is dat prima en verder is het oppervlakkig.
     
  4. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    heel vroeger toen mijn ouders nog niet gescheiden waren was mijn broer overduidelijk het lievelingetje van mijn moeder..
    3 meiden en 1 jongen dus tja..
    later toen ze gescheiden waren zijn we bij onze vader gaan wonen en die trok niemand voor..
     
  5. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ach, ik ben wel wat gewend wat betreft mijn moeder. Uiteraard heeft ze ook haar goede kanten hoor, ze is altijd geinteresseerd als er wat is (ziekte, bijzondere dingen op het werk, dan belt ze standaard, ieder jaar op de geboortedag van onze L* stuurt ze steevast een kaartje en belt ze etc) Het is echt niet dat ze alleen maar rot doet of zo. al kan ze op tijden ook echt heel raar uit de hoek komen :(

    Moet er wel bij vermelden dat mijn moeder een vreselijk moeilijk leven heeft gehad, daar heeft ze serieus diepe wonden aan over gehouden en ik heb wel eens het idee dat dat er wel mee te maken heeft. zo kan ze echt niks van haar zwangerschappen of de babytijd van geen van haar kinderen herinneren. Ik vond dat altijd raar, zeker omdat ik echt nog heel veel weet van mijn oudste (van bijna 20) maar pasgeleden zei ze dat ze héél veel waarschijnlijk verdrongen heeft.

    En in haar geval wil ik dat ook best geloven. Alleen als kind zijnde is het wel heel moeilijk om iemand met zo'n trauma als moeder te hebben :(
     
  6. Moonchild82

    Moonchild82 Actief lid

    8 mei 2007
    455
    1
    0
    Postbode & Interieurverzorgster
    Hoofddorp
    Ja, overduidelijk.
    In ons gezin was ik de oudste. Maar ik was "Oops-kindje" ... M'n broertje, die 5 jaar later kwam, was wel gepland. En dat was op heel veel manieren te merken. Zelfs zo erg dat familie, vrienden en zelfs de buren het verschil zagen. Buren hebben zelfs nog gedacht om me in huis te nemen.
    Het was te zien in heel veel dingen.
    Tegenwoordig, ben ik moeder van 2. Hij is recentelijk vader geworden van z'n eerste.
    Toen m'n zoon geboren was, werd daar aardig negatief op gereageerd. Al snapte ik de achterliggende reden nog. Maar voor oppas, hoefde ik niet op m'n ouders te rekenen. "Mijn kind was mijn probleem. Dat moest ik zelf maar oplossen" werd me gemeld.
    Nu, voor het kind van m'n broertje word een uitzondering gemaakt. Onze moeder vangt zijn kind minstens 1x per week op wanneer hij en z'n vrouw werken.
    Onze vader ziet hem iets minder regelmatig, maar vaker dan mijn kinderen. De laatste keer dat mijn kinderen hem gezien hebben is ruim een jaar geleden. Hij is tegenwoordig meer druk met de kinderen van zijn tweede vrouw, en het kind dat die hebben gekregen.
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Ja zo sta ik er ook in, maar dat het niet altijd zo makkelijk is zie ik bij mijn man. De negatieve houding van zijn moeder tegenover hem (hij kon niks, zijn broertje was veel beter dan hij) speet hem nog vaak parten. Bewust en onbewust. Heel sneu. Het kan nogal een impact hebben.
     
  8. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Hier een schoonzus die wordt voorgetrokken, maar ook haar kinderen tegenover die van ons.

    Doet heel veel verdriet, ik kan ook schoonzus niet meer als 'normaal' zien. Het steekt gewoon...
     
  9. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Ik zie het verschil duidelijk bij de kleinkinderen, en dat steekt en boeit mij wel heel veel.

    Sinterklaas samen vieren is gewoon niet leuk bijvoorbeeld.

    Man stuurde een paar maanden terug een foto van onze 3 kids, waarop de vraag was of onze dochter 2 neefjes te spelen had.... (Oudste had 'ineens' een bril en middelste moest naar de kapper).

    Dat doet dan wel echt pijn hoor..
     
  10. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Jeetje wat erg zeg dat dat voorkomt. Mijn ouders zijj niet perfect maar hebben nooit voorgetrokken gelukkig. Met de kleinkinderen merk ik er ook niets van.
    Een van de kleinkinderen voortrekken zou voor mij een reden zijn om het contact te breken.
     
  11. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    herken dit heel erg. heb 2 broers en 1 ervan is toch wel echt het lievelingetje(en zijn kids dus ook). die komt wekelijks bij mn vader op bezoek en andersom. ik zie mijn vader gemiddeld 1x in de 3maanden ofzo(en mijn kids dus ook zei weinig hun opa)

    Met kerst vorig jaar mijn familie niet eens gezien. Met oud&nieuw belde ik mn vader om gelukkig nieuwjaar te wensen en meneer lag al om 22u in bed... die heeft hele jaarwisseling(zegt ie) niet eens wakker meegemaakt tot ik hem dus wakker belde.

    Mijn zoontje is het eerste kleinkind in de familie en was elke week bij mn vader, sliep daar regelmatig en at savonds vaak daar. Toen werd zn zusje geboren en die is er denk ik pas 6x geweest in haar hele leven(4jaar). toen kreeg mn broer dus een zoontje en was mijn zoontje verledentijd, had ie zelden nog tijd voor. Toen kregen ze nog een dochtertje en was het contact helemaal weg


    Oorzaak? denk dat mijn vader en broer ons 'te min' vinden. Ze zijn soort van kakkers. Laten graag zien wat ze hebben(vreselijk!) gaan 5x per jaar op vakantie, moeten t nieuwste van het nieuwste hebben enz enz.

    Heb dit heel lang echt vreselijk gevonden maar heb het nu naast mij neer gelegd en voor mijn gevoel heb ik geen vader of broers meer (oudste broer leeft al helemaal in zijn eigen wereldje)

    Wel dilemma want in mei wil mn vader met zn alle lang weekend weg ivm 12.5jarig huwelijk van hem en zn vrouw.... zó geen zin in maar ze verwachten dat ik erbij ben met mn hele gezin...
     
  12. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    a bah vreselijk! gewoon totaal geen interesse en totaal niet op de hoogte dus... bah bah. herkenbaar
     
  13. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.163
    378
    83
    De broer van mijn man ook. Hij gaat verhuizen en meteen staan schoonouders weken klaar om te helpen. Wij verhuizen en ontvangen nauwelijks
     
  14. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    mijn broer ging verhuizen en ik wist t niet eens. kreeg opeens een zeer korte verhuismelding via fb(3 woorden lang) en weet niet eens waar ze wonen. mijn vader is daar wezen klussen, had hier een boor opgehaald en hoorde later pas waarvoor hij die boor nodig had
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    En toch kan ik me situaties voorstellen, waarbij ik het begrijp. Bijvoorbeeld:
    - Kleinkinderen, die om wat voor reden dan ook heel veel energie kosten
    - De afstand
    - De houding van de kinderen t.o.v. hun ouders
    - De mate waarin 'eigen regels' opgelegd worden
    - Eventuele zaken, die in het verleden zijn voorgevallen.
     
  16. conejita

    conejita Fanatiek lid

    14 jul 2013
    3.311
    248
    63
    Vrouw
    customer service
    Spanje
    Wel herkenbaar ja. Niet het lievelingetje, maar wel alle aandacht naar zich toegetrokken (broer), vaak negatief, en als hij eens wat goed deed kwam er taart op tafel. Mijn zusje en ik werden minder geprezen.

    Dit ging jaren door en werd van kwaad tot erger. Zusje heeft nergens last van gehad, ik wel. Ik ben gevoeliger en was onzeker, had meer bevestiging nodig. Ik ging overcompenseren en uiteindelijk sloeg ik door naar de andere kant, lak hebben aan alles.
    Toen in therapie kwam alles eruit, hoe erg ik min ouders eigenlijk nodig had gehad, en zij te druk waren met mijn broer.
    Ze stonden er "open" voor maar het heeft nog jaren geduurd voordat het kwartje echt viel.

    De situatie is wel verbeterd, de verhoudingen heel goed nu, gelukkig wilde iedereen zich inzetten hiervoor. Mijn zusje is het later ook gaan zien, en irriteert zich nog wel eens, want soms komen oude patronen weer terug.
    Maar mijn ouders letten er heel erg op, en mijn broer is volwassen geworden.
    Mijn ouders hebben wel hun excuses aangeboden aan mij. Dat was heel ontroerend en heel erg fijn, die erkenning.

    Bof maar met mijn familie :). Hoewel mijn tienerjaren erg moeilijk waren hierdoor, zijn we nu weer allemaal hecht met elkaar.
     
  17. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.961
    2.790
    113
    Is "voortrekken" nog een ding als je volwassen bent?!?
     
  18. Juneau

    Juneau Bekend lid

    18 jan 2016
    608
    0
    16
    Mijn schoonvader trekt het zusje van mijn vriend voor, al van jongs af aan. Het contact tussen mijn vriend en zijn vader is ook heel oppervlakkig en vrij slecht. Nu merken we ook dat hij dit doet met zijn kleinkinderen, hij trekt het kindje van mijn schoonzus voor op mijn dochtertje (heeft onze dochter slechts een keer gezien en zijn ander kleinkind al een paar keer, incl. een weekend weg bijvoorbeeld). Nou vind ik mijn schoonvader sowieso een oetlul, dus ik vind het niet erg dat wij weinig contact met hem hebben. Ik wil mijn dochter ook niet laten opgroeien met het idee dat zij een opa heeft die haar minder vindt dan andere kleinkinderen, dus wat mij betreft is er nimmer contact, maar goed.
     
  19. Juneau

    Juneau Bekend lid

    18 jan 2016
    608
    0
    16
    Ja, natuurlijk. De benaming is wellicht wat vreemd, maar de kern blijft hetzelfde, het uit zich alleen in vaak andere dingen dan tijdens de jeugd.
     
  20. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Waarom zou het niet?
     

Deel Deze Pagina