Zou jij emigreren voor je werk/werk van je man?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ahava, 17 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. superb

    superb Fanatiek lid

    20 jul 2009
    1.120
    0
    36
    NULL
    NULL
    Zeker, heb het al twee keer gedaan. Absoluut geen spijt van.
     
  2. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Hebben we al gedaan een jaar of zeven geleden, het was overigens niet alleen voor het werk van mijn man beter maar óók voor mijn carrière perspectief. Het was wel afhankelijk van een aantal voorwaarden 😅:

    - het land zelf (moet modern zijn met o.a. goede gezondheidszorg, goede scholen en kindvriendelijk, genoeg te doen en gewoon prettig leven dus)

    - posting voor minimaal 5 jaar of permanent (dit omdat ik onze kinderen vastigheid wilde bieden en niet om de paar jaar met hen zou willen verkassen)

    - ik zou nooit naar een ander land verhuizen wanneer kinderen al richting de middelbare school leeftijd gaan. Dan zijn ze al zo geaard dat het vaak allerlei emotionele problemen oplevert in de puberteit als ze ergens opnieuw wortel moeten schieten. Dat heb ikzelf als kind ervaren en zie het helaas ook maar al te vaak in onze kringen. Onze kinderen waren nog piepjong toen we vertrokken dus die hebben zich meteen aangepast.

    - het financiële plaatje


    Emigreren is niet voor iedereen, de meesten niet zelfs. Je moet heel zelfstandig zijn en stevig in je schoenen staan, flexibel zijn en kunnen relativeren, positief zijn ingesteld en een open mind hebben. Het e.e.a. is natuurlijk wel afhankelijk van naar welk land je verhuisd maar zelfs tussen nabij gelegen landen kunnen de cultuur verschillen al enorm zijn. Zelf zijn we iedere dag nog zó ontzettend blij dat we de stap gezet hebben, we zitten op een geweldige plek en hebben een heerlijk leven maar het is niet altijd even gemakkelijk (geweest), de toppen zijn hoger maar de dalen zijn dieper zeg ik altijd. Nederland is een prima land, maar wij vonden de mogelijkheden beperkt, de mentaliteit heel benauwend en het weer gewoon klote! 😝

    Het contact met familie en vrienden is overigens juist hechter dan ooit want veel intensiever, wanneer ze overkomen is het gelijk voor langere tijd en heb je het niet alleen over koetjes en kalfjes. En dan nog Skype en zo, plus de steeds goedkoper wordende vliegtickets is er eigenlijk nooit een gemis wat dat betreft.

    Kun je iets meer vertellen TS? Om welk land gaat het en voor hoelang zou het zijn?
     
  3. stampertje

    stampertje Fanatiek lid

    24 okt 2007
    3.086
    19
    38
    Mama
    Een dorpie
    Nee echt niet dan mag hij echt alleen gaan
     
  4. Cathelijne1986

    Cathelijne1986 Niet meer actief

    Nee. Vroeger wel, mits het een land is dat me aanspreekt en goed voor de kinderen is. Geen Amerika bijv. Maar nu de kinderen ass blijken te hebben blijven we hier, ik heb mijn familie nodig :)
    maar voordat die diagnoses er waren, waren we bezig te onderzoeken of we naar Australië konden, en gezien het werk van mijn man had dat wrs gekund.
     
  5. conejita

    conejita Fanatiek lid

    14 jul 2013
    3.311
    248
    63
    Vrouw
    customer service
    Spanje
    Ik ben al geëmigreerd voor de liefde en dus zou ik het niet snel nog een keer doen. Ben nu hier geaard en dat kost wel wat tijd en moeite.

    Maar zeg nooit nooit;).
    Ik ben wel avontuurlijk aangelegd.
    Maar het moet wel een land zijn wat me trekt inderdaad en het weer moet beter zijn dan waar ik nu woon. En ik zou bijv niet snel naar Zuid Amerika of zo gaan (waar mijn man vandaan komt). Dat is toch wel heel ver weg.
    Gelukkig wil mijn man ook niet.
    Eventueel zie ik ons missch ooit nog wel eens terug gaan naar Nederland.
    Maar dan moet er wel een heel goed voorstel komen ;).
     
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.976
    8.777
    113
    Afhankelijk van het land, er zijn genoeg plekken waar ik zou willen wonen. Als de situatie maar goed is voor onze uk.
     
  7. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Als mijn vriend ooit een vacature ziet met Hong Kong, pakken we gelijk aan. Hij gaat per 1 januari bij een groot bedrijf werken. Paar jaar geleden konden we naar Amerika gaan naar San Fransisco bij Silicon Valley. Maar dat ging niet door.
     
  8. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.614
    3.990
    113
    Hier een vergelijkbare situatie, voor mij viel destijds ook de bestemming af. Maar wat ook mee speelt is of jij het ziet zitten, ik had hier een leuke baan, mijn familie, vrienden. Heb je het ervoor over om in een vreemd land thuis te zitten, op jezelf aangewezen te zijn, nieuwe vrienden zoeken, een leven opbouwen, veel zelf doen want je man is gewoon aan het werk, dat was voor mij een erg lastig ding.
     
  9. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Mijn eerste respons was nee, absoluut niet. Maar nu ik er iets meer over nagedacht heb zou ik dat voor een relatief korte periode wellicht wel doen (bijvoorbeeld een jaar of 2). Wel met eisen wat het land enzo betrefr
     
  10. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Ja, al is het wel afhankelijk waarheen, de contacten van mijn man liggen niet ver weg, dus dat scheelt.
    Ik hoef niet naar Azie of Afrika.

    Daarin tegen als hij zegt, morgen gaan we naar Ierland dan ga ik zo mee!
     
  11. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.655
    21.160
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Dit wel eigenlijk. In elk land zijn wel dingen die beter kunnen lijkt me ook. Daarbij woon ik 1,5 uur rijden van mijn familie, en dat vind ik eigenlijk al teveel. :D
     
  12. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    24 okt 2013
    1.563
    453
    83
    Had je het mij vorig jaar of daarvoor gevraagd dan had ik zo mijn boeltje gepakt, mits het land aantrekkelijk was, zoals Nikki ook aangaf. Nu zijn we verhuisd en zou ik het voorlopig niet doen, gewoon omdat we op een prachtig plekje wonen. Misschien over een paar jaar of als de kinderen het huis uit zijn.
     
  13. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.274
    113
    Mischien, ligt er aan waar naartoe. En of het een hele goede werkkans is voor mijn vriend.
     
  14. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    In principe wil ik dat wel, maar onder zoveel voorwaarden dat het niet snel zal lukken :)

    (Dl moet er sowieso de hele lagere school af kunnen maken, en eigenlijk zou het dan wel sneu zijn als ze haar vrienden vervolgens kwijtraakt omdat we dan weer gaan verhuizen (gezien bij kinderen die daar blijvend onzeker van werden). En ik wil dat ze haar moedertaal perfect leert beheersen. Etc.)
     
  15. rums

    rums Niet meer actief

  16. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    Nee, omdat mijn man nooit zo lang bij 1 werkgever blijft. We zijn nogal onrustige types :D Dus ik wil mijn kinderen niet van hot naar her slepen.
    Maar we hebben wel al verschillende keren overwogen om te emigreren en dan samen iets op te starten. Van 'ik vertrek' krijgen wij echt enorme kriebels. Maar we vinden dat we het onze kinderen en ouders niet aan kunnen doen om weg te gaan. Als we onze ouders niet hadden gehad of niet zo dichtbij hadden gehad waren we denk ik wel gegaan.
     
  17. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Het zou ervan afhangen voor hoe lang en wat het inkomen zou zijn. Ik heb hier een heel goedlopend groeiend eigen bedrijf, dat ik nergens anders kan uitvoeren i.v.m. NL-wetgeving, dus ik zou wel heel veel opgeven. En ik verdien nu 3x zoveel als mijn man, dus dan zou het echt wel een heel goed aanbod voor langere tijd moeten zijn.

    Maar ik zou het wel erg leuk vinden om zo'n avontuur aan te gaan. Maar gezien het werk van mijn man is die kans wel heel klein.
     
  18. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Op dit moment niet.
    Een jaar geleden wel.
     
  19. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Niet zo snel nee... maar ben er ook niet bang voor met net gedane uitbreiding van het bedrijf van mijn man.
    En nu met de kinderen sowieso niet. De kans dat ik dan zou kunnen werken zoals ik het nu doe is minimaal (geen vangnet). En ook voor de kinderen zelf lijkt het me een hele stap. Bij ons zou het dan ook voor altijd zijn (in elk geval de instantie) aangezien mijn man dus eigen melkveebedrijf heeft....
     
  20. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ja hoor! maar het hangt er natuurlijk ook vanaf:
    - Waarheen (of de kinderen en ik daar zouden kunnen aarden)
    - Of ik daar ook kan werken, of dat mijn man dan ook een salarisverhoging zou hebben, die dit voldoende zou compenseren
     

Deel Deze Pagina