Geen persweeën eerste bevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door joos1, 17 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zeilbootje

    zeilbootje Fanatiek lid

    15 jan 2014
    2.634
    1.283
    113
    Eerste geen persweeen gehad. Met 9,5cm ontsluiting mocht ik persen (persen? Hoe dan?) en 55min later zonder ingrepen of kleerscheuren geboren. Tweede wilde ik langer wachten tot ik echt persdrang voelde. Achteraf volgens de vk 2 persweeen gewoon opgevangen en toen blijkbaar gezegd: 'ik geloof dat ik moet persen'. Ineens een enorme perswee en nog 1 perswee later was hij geboren. Ditmaal helaas wel wat hechtingen. Het ging ook enorm snel en zl was 4,5kg. En wat een pijn van die laatste 2 weeen zeg! Dat was bij de eerste beter te doen qua pijn, maar toen duurde het wel weer een stuk langer.
    Als ik mag kiezen doe dan toch maar nr 2 ;).
     
  2. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Bij de oudste begon de bevalling op vrijdagavond om 11 uur. Na 2 slapeloze nachten is ze op zondagavond rond 7 uur geboren. Geen persweeën gehad. Ze is gehaald met de vacuümpomp. En ik heb een flinke knip gekregen. Ik had nog wel weeënopwekkers gehad, maar ik had door vermoeidheid de kracht niet meer.
    Bij de tweede had ik tijdens de bevalling echt zoiets van: 'oh zijn dat weeën' Toen had ik dus echt goede persweeën. Die heb ik bij de eerste bevalling dus niet gehad.
    Alle volgende bevallingen heb ik goede persweeën gehad (voor zover weeën goed kunnen zijn ;))
     
  3. mart

    mart Fanatiek lid

    2 jun 2012
    2.201
    0
    36
    NULL
    NULL

    Ik ben thuis bevallen! VK maakte zich geen enkele zorgen dat ik bij de 1e geen persdrang had want die heb ik er ook uit gekregen was haar nuchtere reactie.
    Ik voelde nu wel aandrang maar geen sterke persweeen. Ben dus op mijn eigen gevoel gaan persen en in 3 persweeen is ons kindje geboren. 2 schaafwonden en een klein scheurtje is de schade.
    Tis me zo meegevallen!
     
  4. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Blij dit topic gevonden te hebben. Ik heb bij de eerste ook geen persweeen gehad, maar toch is ze na 50 minuten zonder al teveel kleerscheuren geboren.

    Bij een tweede zou ik wel thuis willen bevallen maar durf het niet goed omdat ik bang ben weer geen persweeen te hebben en dat ingrijpen nu misschien wel nodig is, ga toch goed met de verloskundige afstemmen.

    Mijn moeder is 3x bevallen zonder persweeen, waarvan de eerste met vacuüm en de twee daarna zonder ingrepen.
     
  5. Emma79

    Emma79 Actief lid

    11 feb 2013
    299
    0
    16
    NULL
    NULL
    Bij de eerste ook geen persweeen gehad. Hij was niet zo groot, dus met vier persweeen was hij er. Ik dacht dat ik wel persweeen had, ik had nl wel licht het gevoel dat ik nodig naar de wc moest.

    Maar toen ik van de tweede ging bevallen heb ik echt persweeen gehad. Daar doe je niks tegen, dan wil je alleen nog maar persen.

    Ik had al eerder gezegd dat ik wilde persen, voelde immers zelfde als bij mijn zoon. Maar mocht nog niet.

    Het verschil? Bij de persweeen ging mijn buik uit zichzelf "persen" en mijn benen gingen uit elkaar. Wat een geweld joh. Wel heel bijzonder.

    En ik las in een eerder bericht dat de persweeen heel veel pijn deden. Dat had ik dus niet. De pijn van de ontsluitingsweeen voelde ik niet. Misschien omdat je aan het persen bent en dan die pijn niet voelt ofzo. Ik vond het stukken beter in elk geval. :D
     
  6. ijsje82

    ijsje82 Actief lid

    8 jan 2014
    470
    3
    18
    Ik had bij de eerste geen persweeen.
    Bij de 2e en de 3e wel
     
  7. joos1

    joos1 Bekend lid

    29 dec 2006
    509
    0
    16
    Dat is dan weer een opsteker :D.
    Ik moest persen tijdens gewone weeën en dat was best kl*te, want het doet goed pijn en ipv wegpuffen moet je ineens kracht gaan zetten wat de pijnsensatie niet minder maakt :)
     
  8. Pasta

    Pasta Fanatiek lid

    12 feb 2010
    1.015
    16
    38
    Noord Holland
    Ik had ook totaaaaal geen persweeen na 21 uur rugweeen.
    Middels een vlot aangelegd infuus kwam er toch een storm persweeen aan.
    Gelukkig maar.
    Uiteindelijk fijner dan zoals bij jullie.
     
  9. Holadiee

    Holadiee Bekend lid

    4 jun 2012
    551
    141
    43
    Nederland
    Bij de eerste heb ik ook geen persweeen gehad. Ook met knip en vacuum gekomen. Bij nr 2 alleen maar persweeen gehad. Hij was er binnen een uur... dus het zegt niks over de tweede bevalling
     
  10. Aiseria

    Aiseria Bekend lid

    22 jul 2014
    876
    3
    16
    Ik heb eigenlijk ook geen persweeën gehad, wel dat de ontsluitingsweeën gelukkig ophielden en ik vooral een brandende druk voelde 'downunder'.

    Ze zeiden bij mij 'voel de wee aankomen en pers mee', wat ik eigenlijk lachwekkend vond want ik voelde dus écht helemaal geen weeën. Wel vond ik het héél fijn dat ik gewoon aan het werk kon en ben 45min aan het ploeteren gegaan voordat ze met een knip geboren is. Gewoon keihard gaan persen elke keer als ik weer genoeg lucht had ;) Té sterk bekkenbodem door mijn vele paardrijden :) verwacht dit keer eigenlijk ook wel weer een knip, want ik heb mijn bekkenbodem weer helemaal sterk/strak gekregen door te oefenen.
     

Deel Deze Pagina