'Overvolle intensivecare-afdelingen voor kinderen door RS-virus'

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door SandraBe, 21 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.656
    21.161
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Helemaal mee eens! Sterkte!
     
  2. SandraBe

    SandraBe Bekend lid

    9 mrt 2015
    629
    0
    0
    Ik weet niet of je deze reactie van mij had gelezen?


    Inzichten veranderen en wellicht hadden sommige (veel?) baby's die vroeger in de couveuse moesten liggen nu met de moeder of vader kunnen kangeroeren en dan had je misschien zelfs kunnen kolven terwijl je je baby in de buidel hebt (weet niet of dit praktisch haalbaar is) ipv je baby alleen in een warmtebakje te hebben liggen en jij als moeder thuis of ergens anders te moeten kolven.
    Ik zou er alles aan willen doen om 24/7 bij mijn baby te kunnen zijn en zou het vreselijk vinden om hem in de couveuse te moeten hebben liggen.

    Het zal natuurlijk niet altijd kunnen, dat kangeroeen en er zullen vast baby's zijn die beter af zijn in de couveuse maar er zullen ook veel baby's gebaat zijn bij kangeroeen ipv couveuse.
     
  3. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    vraag me serieus af of je zelf ooit wel eens goed ziek bent geweest en uberhaubt enig verstand heb. zoals je nu overkomt heb je op het G.O.M gezeten om je tijd te verdoen tot je oud genoeg was om kinderen te krijgen. Jouw reacties getuigen van geen enkele mogelijkheid tot medeleven en compasie.

    PS. G.O.M betekent Geen Onderwijs Mogelijk.
     
  4. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Ik vraag mij serieus af waarom je zo door blijft gaan met je (complot)theorieën en de gekwetste reacties hier negeert. Want weet je wat pas interessant is om te weten? Waarom JIJ zo een commotie veroorzaakt, ziet dat je mensen ontzettend kwetst, jezelf voor joker zet en dan toch stug doorgaat met futiele pogingen om een discussie aan te gaan.

    Waarom? Wat wil je precies bereiken? Dat mensen meer bv gaan geven, kangaroeen, co-slapen etc? En denk je dat te bereiken op deze manier? En waarom maak jij je druk om hoe een ander het doet? Ik ben een bv moeder, heb beide kinderen jaren gevoed. En ik vind er helemaal niets van als een ander dat niet doet. Mijn kinderen sliepen bij ons in bed, dat vonden wij prettig. Dat een ander dat niet doet, ook dáár vind ik niets van. Kijk het wordt een ander verhaal wanneer iemand mij ongevraagd adviseert of bekritiseerd om mijn opvoedingsmethoden. Dan ga ik vol gas. Want míjn kinderen, míjn keuze. En dan weet ik heus allerlei onderzoeken aan te halen die mijn gelijk bewijzen. Net zoals de ander ook zulke onderzoeken zal hebben. Leef en laat leven. Jij doet bepaalde dingen anders. Ok. Kun je ook accepteren dat er mensen zijn die andere keuzes maken? En zie je dan ook dat het super zuur is wanneer je mensen (bewust of onbewust) kwetst door hen 'wat als' situaties voor te leggen? Er zijn kinderen heel ziek (geweest), ouders zaten met hun handen in het haar! Zie je echt niet dat je met dit topic mensen nog een trap na geeft?
     
  5. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113

    Ja je schreef voorbeelden over of je wel of niet ingrijpt. Maar dan nog ga je toch niet afwachten.
    En je hebt zelf in andere topics geschreven dat je niet weet of je je kind chemotherapie zou geven mocht dat nodig zijn omdat je niet zeker weet of dat het juiste zal zijn. Want wie zegt dat het lichaam het niet zelf oplost.

    Het punt is nu eenmaal dat je bij veel dingen wel moet ingrijpen om erger te voorkomen.
     
  6. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
  7. Lovelive3

    Lovelive3 Bekend lid

    1 sep 2016
    878
    65
    28
    #87 Lovelive3, 22 dec 2016
    Laatst bewerkt: 22 dec 2016
    Nee deze had ik niet gelezen, deze opmerking is namelijk nog veel kortzichtiger.
    Dat kan dus niet. 24 uur op de neonatalogie. De neonatalogie is op beperkte tijden open voor de rust van de kinderen bijvoorbeeld snachts niet, en overdag maar een aantal keer een paar uur.
    En zoals ik al zei, ik mocht mijn kind drie en een halve week niet uit de couveuse halen. Omdat hij doodziek was! weet je wel hoe onmenselijk dat is. lees je zelf wel? ik was alle dagen met beide kinderen aan het buidelen, wanneer dit kon. Maar.. zoals ik al zei. 3 en een halve week mocht dit geen eens. En dan komt er zo`n snotneus op het internet zeggen dat je je kind wel in een warmtebedje doen. Dat mocht pas toen hij 13 weken oud was. Je hebt gewoon geen goed beeld bij een vroeggeboorte. Niet alle kinderen zijn hetzelfde. De categorieen die je opnoemt zijn doodzieke kinderen. Daar heb je helemaal geen weet van zo te horen. Je hebt geen ervaring zo te lezen. Je kletst vanaf de zijlijn.
    je wordt echt boos van jouw opmerkingen, ik voel me ZO onbegrepen.
    Wanneer het kon heb ik mijn kinderen gebuideld. Ze hebben geen rs gekregen, maar wel veel andere dingen. Het is een wonder dat ze geen rs hebben gekregen, in mijn ogen heeft dit niets te maken met het vele buidelen, dat ik zovaak mogelijk bij ze was en volledig gekolfd heb vele maanden. Echt niets. Je weet echt niet waar je over praat, je kwetst alleen mensen en maakt ze daardoor boos. Ik hoop dat je in werkelijkheid aardig bent en het goed voor hebt met mensen, maar zo kom je hier niet over.
     
  8. Lovelive3

    Lovelive3 Bekend lid

    1 sep 2016
    878
    65
    28
    #88 Lovelive3, 22 dec 2016
    Laatst bewerkt: 22 dec 2016
    https://www.google.nl/search?q=prematuur+kind&espv=2&biw=1093&bih=530&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjE-aXjnojRAhUJYFAKHbkyAYoQ_AUIBigB#imgrc=zyclrMe1sfudxM%3A

    Plaatje van internet van een te vroeg geboren baby. Stel je eens voor, dat je dit kindje gaat buidelen. Weet je hoe moeilijk het is om de baby op schoot te krijgen? duurt 10 minuten. Je moet minimaal een uur buidelen anders is het te onrustig voor de baby. Heb je wel eens gekolfd? denk je nou serieus dat het mogelijk is om te kolven met een baby op schoot die zoveel draadjes heeft en zo kwetsbaar is?

    hier een fimpje
    https://www.google.nl/search?q=prematuur+kind&espv=2&biw=1093&bih=530&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjE-aXjnojRAhUJYFAKHbkyAYoQ_AUIBigB#imgrc=OzrMNauj78qyZM%3A


    en hier een filmpje van kolven.
    https://www.youtube.com/watch?v=JV3k5qKDW9E

    maar ik stop nu met deze voor mij vermoeiende discussie. Blijkbaar vind jij dit leuk om hierover te discusseren maar ik niet.
     
  9. Little man

    Little man Bekend lid

    29 jun 2015
    597
    0
    0
    NULL
    NULL
    Als zelf astmapatiënt en met een broertje dat heel zwaar astma heeft ja ik zou mijn kind ondersteunen met pufjes mocht het benauwd zijn. Het is misschien gedeeltelijk rommel die erin zit maar het helpt als een trein. Ik heb mijn broertje meerdere malen medicijnen moeten toedienen als hij een aanval had en ik heb hem zelfs zelf eens uit het zwembad moeten halen omdat hij door een aanval aan het verdrinken was. Door de medicijnen was hij altijd na een kwartier weer redelijk op adem. Er is niets enger dan een persoon van wie je houdt zo te zien vechten voor de volgende ademhaling behalve dan misschien wanneer je er zelf voor moet vechten (hoewel ik dat minder eng vond dan toekijken). Ik kon het bij mijn broertje al slecht aanzien en ik kan me niet voorstellen hoe dat voelt als het mijn eigen kind is.
     
  10. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    #90 Ballon, 22 dec 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 22 dec 2016
    :p
    Dit ga je toch serieus niet menen. Ik heb het 10 keer gelezen of er echt stond wat ik dacht wat er stond!
     
  11. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Ik heb geen ervaring met kindjes in een couveuse maar ik hoop ook dat ze een manier gaan vinden waardoor dit soort kindjes zo veel mogelijk bij de ouders kunnen zijn. Er zijn genoeg onderzoeken die uitwijzen dat kinderen sneller genezen en aansterken door lichaamscontact en ik geloof ook dat dat beter is.

    Ik vraag me af in hoeverre ziekenhuizen hierop zijn ingericht. Maar een manier waarbij er zorg en tegelijkertijd nabijheid kan zijn lijkt me ideaal.
     
  12. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.890
    4.387
    113
    Wat voel ik me slecht zeg. Geen borstvoeding gehad zelf en mijn zoontje ook niet. Nooit bij mn ouders in bed geslapen als baby, mijn zoontje ook niet. Zelf nooit een speen gehad, mijn moeder was tegen. Mijn zoontje heeft nog steeds een speen, schande.
    Ik ben blij dat ik dit soort ongein van me af kan laten glijden, maar kan me voorstellen dat dit in sommige omstandigheden best lastig is voor bijv. moeders die een ziek kindje hebben.
    SandraBe, wat een beperkt mensbeeld heb jij. Ga vooral door met wat je doet, maar val er een ander niet mee lastig alsjeblieft. En als je onderzoek wilt, wat let je? Of ben je toch niet zo'n goed onderzoeker als je je doet voorkomen met al je google onderzoekjes?
     
  13. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    Steeds meer neonatologie afdelingen hebben tegenwoordig 1persoons kamers, waar de ouders 24 uur per dag bij hun kind kunnen zijn. Ook de Nicu in het lumc krijgt dit op korte termijn.
    De voordelen van buidelen zijn al lang en breed bewezen. Maar er is nog steeds een groep kindjes die in het begin gewoon te onstabiel zijn om uit de couveuse te halen.
     
  14. Roos12

    Roos12 Fanatiek lid

    4 jan 2015
    1.719
    803
    113
    En nu weer on topic :)
     
  15. Lovelive3

    Lovelive3 Bekend lid

    1 sep 2016
    878
    65
    28
    Dat had ik echt graag gewild zeg!
     
  16. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dat had ik echt fantastisch gevonden! Mijn dochter was randprematuur, kerngezond, dus ze mocht en kon gewoon uit bed, maar de afdeling Neonatologie was zó klein, dat het onmogelijk was om alle ouders tegelijk bij alle kindjes te laten zijn. Dus er was een soort bezoekersregeling, ook voor ouders. Ik had haar dólgraag bij me op een kamer gehad. Het was heel tegenstrijdig; enerzijds riepen ze dat huid-op-huid contact zo belangrijk is, anderzijds werd je na een voeding weggebonjourd...
     
  17. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Dat vind ik dus erg. Gelukkig dat ze ermee bezig zijn, ik kan me heel goed voorstellen dat het vreselijk is om weg te moeten.
     
  18. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Super!!
     
  19. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Mijn zoontje van 3 maanden jong is met spoed opgenomen geweest omdat hij 2 keer gestopt is met doorademen tijdens een hele heftige hoestbui. Waarvan 1 keer helemaal slap werd. Vandaag uit het ziekenhuis ontslagen. Artsen zeiden dat alle ziekenhuizen in heel nederland bomvol zit met kinderen die het rs virus hebben.
    Ik heb specifiek gevraagd of ik er iets aan kon doen om het te voorkomen. Maar het antwoord was volmondig nee. Het is niet niks en ouders hebben het al zwaar zat door hun kind zo te zien.
    En dit vertel ik omdat het al hoog zit dat ik vandaag een opmerking kreeg van iemand dat het mijn schuld is van het rs virus omdat mn zoontje geen bv krijgt. Heb er alles aan gedaan gekolfd elk uur 2 maanden lang maar kwam niet meer als 15/20 cc uit beiden borsten
     
  20. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Een moeder die lang bv heeft gekregen en waarvan jij hoop dat mijn kinderen nu een 10x hogere kans hebben om rs virus te krijgen puur om die zielige ts een hak te zetten.
     

Deel Deze Pagina