September 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door NikkiF, 22 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Eyrah

    Eyrah Lid

    10 jan 2006
    87
    0
    0
    enschede
    Hoi femke

    Blij dat je weer post, heb veel aan je gedacht.
    Hoop niet dat je weer terug het ziekenhuis in moet hoor en dat je beepje gewoon nog lekker blijft zitten tot de tijd rijp is ;)
     
  2. Niet meer actief

    een wee voelt aan als een golf het begint helemaal onderaan je buik en trekt langzaam naar boven je buik wordt zo hard als een steen en je krijgt heel veel kramp dat pijnlijk aanvoelt je kunt het vergelijken met menstruatie pijn alleen erger.
    soms gaat het gepaart met flinke steken die doortrekken naar je rug of benen.
     
  3. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    @ Femke:
    Hmmm... geen pretje dus... en dan met dit weer!!!
    Ik wens je veel sterkte, ik heb met je te doen...
    Hou nog ff vol, meid!

    @cass:
    Dat is niet fijn als je een geen goed gevoel hebt over je vk, ik had het in 't begin ook niet... kreeg ook telkens iemand anders, heb nu al een tijdje dezelfde (waar ik heel blij mee ben)
    Bij ons moet je bij elke controle urine meenemen en er wordt ALLEEN maar over de zwangerschap gepraat... daar kom je toch juist voor? Ik zou er wat van zeggen als het je niet lekker zit... het gaat tenslotte om jou gezondheid en die van je baby-tje
    Wanneer moet je weer?

    Gr. Niki
     
  4. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Ik had het vermoeden dat ik zondag lichte weeenactiviteit heb gehad.
    De pijn was toen zo erg dat ik niet eens uit een stoel kon komen.
    NU ben ik net weer terug uit het ziekenhuis omdat ik opeens weer een heftige bloeding kreeg :(
    Weer schrikken dus en mijn lief zit 2 uur hier vandaan. Samen met mn zus naar het ziekenhuis gegaan en daar een tijdje aan het CTG gelegen.
    Gelukkig geen weeenactiviteit en het beebje doet het uitstekend.
    Wel weer rust voorgeschreven en bij toename van pijn/harde buiken etc direct weer terug.
    Ligt wel weer aan de placenta trouwens.

    Was wel lekker koel in het ziekenhuis..was dan weer een pluspuntje!
     
  5. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Pfff over dokters gesproken die niets doen..
    In mijn (oude) woonplaats zitten we in een particulier ziekenhuis..opzich geven ze eigenlijk wel genoeg aandacht..maarja..wat kan ik er over zeggen..ik ben nog maar 2 keer in mijn hele zwangerschap bij de dokter geweest..een keer met 17 weken en een keer met 23 weken. Ik ben nu 30 weken dus ik ben al 7 weken niet geweest. Ik zou eigenlijk hier gaan (zit nu bij mijn schoonouders erger ver in het oosten hehe) maar er werd mij verteld dat ik de moeite niet hoefde te doen want niemand zou naar me kijken. Zolang je geen klachten hebt doen ze hier niets..dus geen bloed prikken geen urine afnemen geen bloeddruk kijken niets...
    Nouja zeg ooit zoiets belachelijks gehoord. Kan niet wachten tot we weggaan hier dan kan ik in onze nieuwe woonplaats (we gaan verhuizen) een nieuwe dokter vinden in een particulier ziekenhuis..die is hier namelijk niet. Ik ben zoveel op reis geweest de laatste tijd beetje last gehad van stress enzo dat ik het eigenlijk best geruststellend zou vinden als er even naar me werd gekeken.
     
  6. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    Femke, wat slopend, ik hoop voor je dat het afneemt of stabiel blijft.

    Niki je hebt gelijk! Als ik as. maandag weer zo'n gevoel krijg zeg ik er wat van. Ze zijn wel vriendelijk, maar praten zo graag over ditjes en datjes. Wel apart dat er zoveel verschillen zijn per praktijk. Ze zitten er met 8 VK's en hebben toch maar 3 ochtenden in de week 4 uurtjes spreekuur, vind dat ook wel weinig.

    Fijn dat alles toch goed was Pinquin.

    Heeft jullie baby al een vast ritme? De mijne niet kunt er geen pijl op trekken, dan in de ochtend druk dan in de middag of avond. Zo verschillend.

    Ik hoop met 16 miljoen ander Nederlanders ;) dat het weer Koeler wordt, wordt saai nu, blijf veel binnen en werk alleen vroeg in de ochtend en avond en verder hang ik maar wat rond.

    gr. cassandra
     
  7. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Ja, wat betreft het warme weer.... het mag nu wel wat minder worden, ja...
    Ik vind het ook erg saai, van de ene kant ben ik blij dat ik al verlof heb, maar van de andere kant... wat moet je met dit weer? Ik doe ook erg weinig, sta laat op, behalve vandaag (dan kan ik tenminste nog iets doen) ontbijt rustig buiten op het balkon daar is het nog lekker tot een uur of 2,3, lees een beetje, computer een beetje, kijk een beetje tv (soms val ik in slaap) en dat was 't wel...
    Vandaag ga ik lekker met mijn nichtje en d'r vriend naar het zwembad, toch weer even wat anders!
    Succes ermee, dames!!

    Gr. Niki
     
  8. Niet meer actief

    Hallo

    hier vandaag redelijk rustig geweest wel af en toe een harde buik gehad maar dat is niet erg dat hoort er een beetje bij.
    Ik vind alleen dit weer slopend, echt slecht voor hoog zwangere
     
  9. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    ik denk ik zal even kijken hoe het met de september mamas gaat....hopelijk houden jullie het en beetje uit met het weer en kunnen jullie nog wel redelijk slapen.....

    ik woon zelf niet in nederland maar in long beach california maar ik leef met jullie mee.. het is in nederland altijd zoo benauwd.. tis hier ook wel warm maar is toch anders warm meestal...

    ik wens jullie wel sterkte toe met deze hitte.... en alles al klaar voor de kleine?
     
  10. Elpee

    Elpee Actief lid

    24 okt 2005
    151
    0
    0
    Leerkracht
    Antwerpen
    Hey iedereen,

    Eerst en vooral: Femke, blij weer iets van je te horen! Blijkbaar waren het geen gewone oefenweeën... zoals ik eerst dacht... Doe het nu maar heel rustig aan en laat je goed verzorgen door je ventje :) Ikzelf heb nog maar heel af en toe last van harde buiken. Maar dan is het wel de godganse dag en dat is soms ook vermoeiend (zeker bij deze temperaturen). Maar goed, 't is allemaal niks vergeleken met wat jij meemaakt.

    Hoe overleven wij de hitte hier? Op ons appartementje is het niet uit te houden, dus zijn m'n man en ik aan 't pendelen geslagen tussen ons appartementje en het huis van m'n schoonouders (die momenteel in Spanje zitten). Daar is een lekkere koele kelder EN een tuin waarin we een plonsbadje gezet hebben. Heerlijk om in af te koelen :) Misschien een dom idee, maar het helpt wel!

    Ik wens alle september mama's nog veel moed en koelte toe en kga zelf terug wat liggen nu (warmte put enorm uit, he?)...

    Groetjes,

    Elpee
     
  11. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo allemaal !

    We zijn weer terug van een paar warme daagjes in Duitsland ! Het was wel goed te doen, maar het regent hier nu en ik ben daar heel erg blij mee ! Kan het even afkoelen !

    Femke, ik ben blij om te lezen dat je weer thuis bent en dat je het redelijk in de hand kunt houden zo. Doe het maar lekker rustig aan !

    Pinguin, jij ook zeg, kan me voorstellen dat je schrok van de bloeding. Ook maak lekker uitrusten !

    Cass, vervelend dat je niet tevreden bent over je VK. Je bent er uiteindelijk wel afhankelijk van bij je bevalling. Misschien overstappen ?
    Moet je nog veel klussen in het nieuwe huis ? Ik hoop het niet !

    Nou, ga even uitpuffen ... de warmte is geen pretje ! Gelukkig heb ik nog een hele week vrij samen met mijn man ! Heerlijk !

    Groetjes,
    Nikki F
     
  12. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    Hier heeft het net ook 10 druppels geregend... hopelijk worden het er nog meer en blijft de zon voor vandaag dan ff weg, want het is wel wat afgekoeld nu!
    vanavond BBQ-en op ons balkon, hopelijk regent het dan niet en is het niet te warm... ik heb er namelijk erge zin in!

    @ NikkiF: Welkom terug!

    Ga ff dutje doen, heb het al erg druk gehad vandaag!

    Fijn weekend allemaal!

    Gr. Niki
     
  13. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    hopelijk wordt het snel beter weer voor jullie want dit is ook niet leuk he.. sterkte september mamas!!!
     
  14. Mir1976

    Mir1976 Fanatiek lid

    28 jan 2006
    2.696
    0
    0
    Ha dank je Christel... Nee t is volgens mij voor niemand een pretje dit weer.... Ik hoop dat het voor jou nu snel gaat. Spiek nl. wel eens mee op t juliforum... ;) Bij jou daar is het toch ook behoorlijk warm nu?

    Femke, blij om te lezen dat je weer thuis kunt zijn. Hopelijk rek je het zo lang mogelijk en groeit je baby nog flink en blijf je weeën-vrij...

    Pinguin Ik ben n paar dagen niet geweest hier en lees nu ook dat jij weer een bloeding hebt gehad. Dat is elke keer toch weer goed schrikken. Je weet dan ergens wel dat het van je placenta komt, maar toch.....gelukkig ben je goed onder controle, het is toch elke keer weer flink schrikken

    Goh Gulay, dat is toch ook wat?! Dat je zo lang niet onder controle bent geweest... Hopelijk gaan ze snel weer even naar je kijken. Dat is denk ik toch wel een fijn gevoel. Alles zal vast goed zijn, maar het zal ook fijn zijn om alles weer even na te checken. Hopelijk gebeurt dat snel!

    Ik vind het toch wel raar hoor, van die ongeïnteresseerde VK´s zoals bij jou Cass! Je kiest toch voor een beroep omdat je het leuk vindt?? En omdat je met mensen wilt werken?? Nou, als je dan zo doet lijkt het me dat je het verkeerde beroep hebt gekozen... toch?! Ik ga toch ook niet mijn groep kinderen afsnauwen terwijl ik ze wat moet gaan leren toch?? Te gek voor woorden eigenlijk. Ik heb dan ook wel drie verschillende VK´s, maar alledrie erg betrokken en als ik eens bel voor een vraag of onzekerheid dan kan ik zelfs even langskomen als ik het niet vertrouw, dat is echt wel een fijn gevoel.. maar ja dus niet bij iedereen zo. :(

    GIGA wat een hitte de hele tijd hè! Gisteren had ik mijn laatste dag op school.. Ook niet te geloven zo heet. Vooral ook omdat ik de laatste week flink aan het opruimen was in het lokaal met de kinderen. Ze hielpen wel fantastisch hoor, maar het was toch echt wel teveel van het goede eigenlijk. Maar ja de laatse loodjes wegen zwaar hè... En ik ben er doorheen gekomen. Nu heb ik lekker vakantie!! EN het mag van mij echt wel wat koeler worden, want hier word ik gek van!

    Oh Niki en Pinguin... Ik heb trouwens nu de Quinny besteld! In A´foort bij een superbabystore. HEt is moet spoed besteld, maandag weet ik meer. Hopelijk komt ´ie gewoon op tijd. Ze gaan ervan uit van wel. Dus hopen maar! Soms als er veel op voorraad is, kan het binnen een week.. mmmm.. gaan we maar niet vanuit, maar wel hopelijk binnen een week of 4-6... Eerder mag ons manneke niet komen hoor.. Ook niet vanwege de babykamer... die komt pas 31 aug... :oops: beetje laat allemaal.. :rolleyes:

    NikkiF: Welkom weer terug! Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad! ;) Nog ff lekker kunnen genieten met z´n tweetjes.. straks natuurlijk met zn drietjes ;)

    Nou heb geloof ik een hele lap tekst getikt hehe...
    Dames... sterkte nog weer met de hitte... het blijft voorlopig zo geloof ik.... volgende week nog wel in ieder geval... Hopelijk niet zo warm als afgelopen week brrr....

    Fijn weekend nog
    XX mir
     
  15. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    Hallo allemaal !

    Ja, de hitte is vreselijk. Ik kan er normaal al niet zo heel goed tegen en nu lijkt het helemaal alsof mijn thermostaat kapot is :oops: Vreselijk. Ook 's nachts wordt ik dan vaak wakker en dan is het vreselijk warm, en dat terwijl het in ons huis nooit echt heel erg warm is. Nu wel, omdat alles dicht is geweest toen we op vakantie waren, alle hitte is blijven hangen ... Ik hoop echt dat het volgende week koeler zal zijn ... al vrees ik het ! 8)

    We zouden in de eerste week van augustus de babykamer krijgen ... nee dus. Vreselijk vind ik het. Ik wilde alles echt op mijn gemak in orde maken voordat ik weer aan het werk moet op 14-8, en nu blijkt dus dat de fabriek waar de kamer vandaan komt 3 weken vakantie heeft en de kamer dus ook later zal komen ... ik heb gisteren echt een potje zitten te janken ... kan ik, 33 weken zwanger, 4 dagen werkend in een klas met 32 kinderen, als het even tegen zit in een bloedheet lokaal als ik thuis kom ook nog eens alles in orde gaan maken ... we wilden echt dat alles klaar was als ik weer moet beginnen met werken zodat ik me daar niet meer mee bezig hoef te houden ... :cry: Ik heb die man dus, na een half uur huilen, terug gebeld en echt de ernst van de zaak uitgelegd. Hij gaat nu van alles proberen en maandag horen we meer. Vreselijk, die babyzaken en de levering van spullen ... die moeten toch weten dat z'n fabriek dicht is in de zomer, toch ? En ... als ik gisteren niet had gebeld had ik het nu nog niet geweten ! Dat vind ik ook echt wel schandalig, toch ? :evil: Ik ben benieuwd naar maandag ... we hebben zo hard aan de kame gewerkt om alles voor 1-8 klaar te hebben, dit is echt een domper ...

    Nou, tot de volgende keer maar weer ! Mijn mannetje en ik zijn vandaag een jaar geleden getrouwd en dat gaan we vieren ! (Gelukkig zit een airco in de auto ...)

    Groetjes,
    Nikki F
     
  16. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    He Nicki, snap helemaal hoe je je voelt.

    Ik heb het ook gehad met de babykamer, is door drammen toch opgelost en staat nu in dozen in de woonkamer, zelf bij fabriek afgehaald.

    Bij een andere winkel; met maxi cosi die ineens 11/12 weken later zou komen, dan loopt de kleine al.....met overdrijven erbij. Deze bestelling geannuleerd en een andere winkel had deze nog staan in bestelling voor iemand die het pas in November nodig had dus doorgeschoven. Toen ik de bestelling afbelde met het nieuws dat een andere winkel mij eruit geholpen had, waren ze nog licht beledigd ook. Nouja zeg, ze bellen doodleuk op oowh maxi cosi komt 11/12 weken later en de zak ........dat kan nog langer duren.

    Begrijp de winkels niet is toch ieder jaar de vakantiesluiting, je wilt je klant toch niet terleurstellen. Ik hoop dat ze het voor je oplossen, zodat je je daar niet druk over hoeft te maken.

    Goh het weer is stukken beter, duimen dat het zo blijft.

    Morgen VK, ben helemaal voorbereid, mocht het in geval weer zo gemakkelijk gedaan worden en ze weer over ditje en datjes beginnen. Ik krijg een invaller i.v.m vakantie, maar heb tot nu toe nog nooit dezelfde gehad, dus dat maakt voor mij weinig uit. Maar mischien heeft deze een andere houding. Lets hope!

    Gisteren tijdens uiteten is gewoon een stuk van mijn kies afgebroken, een hoekje eruit. Gelukkig geen zenuwen bloot. Morgen direct bellen naar de Tandarts, begrijp er helemaal niks van, niks gemerkt, voelde met me tong van jeeh wat is dit. Ben benieuwd hoe ze dat nu oplossen.

    Baby was gisteren zo rustig, ik voel haar wel regelmatig, maar gaat niet met zoveel geweld als ik vaak op het forum lees, voelt alsof ze schuift of zo. Mischien ligt het aan mij placenta die voor ligt. Maar als ik ze even niet gevoeld heb, ga ik er even voor liggen en stelt me weer gerust.

    fijne zondag.

    Gr. cassandra
     
  17. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    het is wel vervelend dat jullie moeten wachten op de babykamer zeg.... ik kon alles gelijk menemen en meteen opzetten natuurlijk..

    ja mir het is hier ook warm maar dat is normaal alleen gisteren was een record... 44 graden plaatselijk en kei benauwd vandaag nog zon dag en dan zakte het weer terug naar maar 35 zeggen ze dan maar dat ben ik nu wel gewend... maar die 44 is dus niet te doen snachts was het nog 36 graden bahbah.... en vandaag kan de stroom door de hitte misschien uitvallen ze hebben al gewaarschuwd dus dat word dan geen airco of waaier :( hopelijk gebeurd dat niet...

    en jullie plannen of gewoon leker op de bank hangen?
    hoe verloopt de zwangerschap hier?
     
  18. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    Christel
    Jeeh wat warm zeg. Maar te hopen dat de stroom niet uitvalt. Gelijk meenemen van spullen is ook het meest gemakkelijk, maarja werkt hier niet. Je woont in USA, ga altijd graag naar Marschalls en Ross, lekker snuffelen en goedkoop slagen. Zijn toch veel merken, waar je hier de hoofdprijs voor betaald. Mijn Americaanse vriendin woont in NYC en als ik daar naar binnen wil gaat ze bijna bukkend mee naar binnen :rolleyes: Moet ik altijd om lachen.

    Ik dacht dat ik niet zoveel vocht vasthoud, een beetje, maar heb mijn trouwring gevonden (door inpakken verhuizing) en past nog alleen om mij pink. :confused: Zit ook vocht bij mij knieen, hoop dat het na de bevalling weer verdwijnt zoals het is gekomen..

    Net gaan wandelen en moet nu toch gaan erkennen dat lichaam nu echt aan het veranderen is en je niet alles meer kan. Voelt toch over de mankementjes. Hoogzwanger mag ik me zelf nog niet noemen met bijna 32 weken......dan maar Hoogzwanger to be. ;)


    gr. cassandra
     
  19. cass001

    cass001 Actief lid

    15 dec 2005
    359
    0
    0
    ondernemer
    Eindhoven
    Net terug van VK.

    Zoals ik al vertelde voelde het niet goed en had ik het idee dat er overal makkelijk mee omgegaan werdt. Dus was helemaal voorbereid. Normaal loop ik altijd binnen met een big smile van oor tot oor. Nu keek ik wat bedenkelijk. ;) (mischien helpt het)

    De invaller was een leuke meid, en ik begon meteen over het feit dat ik het aardig vindt dat ze interesse in ons bedrijf hebben of de ketting die ik om had, maar toch liever over de zwangerschap praat. Heb alles verteld en ze begreep het, ze zei als je inderdaad zegt dat je goed voelt enzo kunnen we mischien te makkelijk worden, ze bood excuses aan en zei dat ik nog wel mag stralen maar zeker moet zeggen wat me dwars zit.

    Urine is gecheckt , was goed. Bloeddruk was gedaald, nu goed, groei en hartslag baby goed. Groei Buik was gemiddeld.

    Toen begon ik over leven voelen, voel het niet zo vaak, ook al ligt placenta voor toch....Ze is echt meer dan 10 minuten aan mijn buik gaan voelen en ze voelde de baby constant schuiven, ze schopt niet maar schuift, ik voel helemaal niks. Ook kreeg ik een harde buik, VK weer, voel je dat niet, nee :rolleyes: Ze zegt waarschijnlijk is je buik wat ongevoeliger en kun je meer hebben als een ander. Maar hopen dat het ook helpt bij de bevalling maar dat zal wel niet.;)

    Ik ben opgelucht, was een goed bezoek. En weet nu dat alles nog goed zit.

    Nu nog mijn Kies, die is afgebroken, maar vulling hangt er nog in, dus geen zenuwen bloot. Tandarts op vakantie tot 8 aug, noodlijn bellen maar die is constant in gesprek. Is nog geen nood maar stel dat vulling eruit valt....iewwuwh.

    Ik neem het wel heel letterlijk.........een kind kost een tand

    Hoop dat me jullie alles goed gaat en het weer is echt aangenaam aan het worden

    gr. cassandra
     
  20. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    Mir, ja ik zal me ook wat prettiger voelen als ik weer bij de dokter ben geweest. Maar ach...ik heb verder eigenlijk nergens last van ofzo..dus opzich kan het vast niet veel kwaad..alsof de vrouwen in bijv. arabie of weet ik veel waar elke maand naar de dokter gaan :) en ook zij overleven het..en de baby..hehe. Ik merk echt dat de vrouwen in Nederland heel anders met de zwangerschap omgaan..qua spulletjes kopen etc. maar ook qua kwaaltjes, belang hechten aan het naar de dokter gaan etc..hehe ik blijf dus echt een kaaskop want ik ben precies zo :)

    Cass, ook ik heb last van mijn tanden...moet eigenlijk mijn verstandskiezen eruit laten halen..maar dat kan pas na de geboorte...schijt nu al 30 kleuren..ben doodsbang voor dat soort dingen..
     

Deel Deze Pagina