Ik trek de nachten niet meer - borstvoeding

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Dropje24, 4 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dropje24

    Dropje24 Lid

    27 okt 2015
    56
    1
    8
    NULL
    NULL
    #1 Dropje24, 4 jan 2017
    Laatst bewerkt: 4 jan 2017
    Hallo allemaal!
    Volgende week ga ik weer aan het werk, en ik begin een beetje zenuwachtig te worden. De nachten zijn heel zwaar.
    J. is inmiddels 4 maanden oud. In het begin gingen de nachten steeds beter. Hij kwam vaak om 2:00/2:30 voor het eerst met uitschieters naar 4:00. Hij gaat om 19:00 naar bed en krijgt borstvoeding. Ik maak hem niet wakker want zodra zijn eerste lange slaap voorbij is, of wordt onderbroken komt hij in een 2/3 jura ritme.
    Rond de 10 weken ging het ineens veel slechter en inmiddels komt hij s nachts om de 2 uur. Speentje werkt een kwartiertje maar als ik voed slaapt hij weer met 5 minuten en kan ik hem weer goed wegleggen. Dit patroon herhaalt zich elke 2 uur. Overdag laat hij 3/4 uur tussen de voedingen.
    Ik heb van alles gedacht: sprongetje, kramp, spruw... maar het duurt inmiddels 7 weken..
    Op advies van het cb krijgt hij nu in de middag pap (rijstebloem) omdat ze denken dat hij misschien te weinig voeding krijgt overdag. Nu krijgt hij daar flinke darmkrampen van dus dit helpt nog niet.
    Ik laat het s nachts donker, ga niet gezellig kletsen en verschoon de luier niet onnodig.
    Tips? Of accepteren? Ik zou graag borstvoeding blijven geven. Maar dit breekt wel op.. Ik merk ook dat het niet goed is voor mijn relatie. Ik doe de gehele nacht en ga vaak ook maar om 20:00 slapen.
    Bedankt!
     
  2. Iris86

    Iris86 Fanatiek lid

    21 apr 2014
    2.078
    286
    83
    Emmeloord
    Hi dropje, wat vervelend voor je dat het zwaar valt. Weet dat het echter heel normaal is. En zeker als je straks weer werkt kan het misschien zijn dat je kindje ook nog mama honger krijgt. Het klinkt of je het super doet. Op verzoek. Heb je al eens een droom oeding geprobeerd voor je zelf gaat slapen? En ik moet zeggen dat samen slapen ook veel kan schelen. Borstcompressie tegen het eind van de voeding voor wat extra verzadiging. Kijk anders eens om borstvoeding.com. Daar staat ook een uitgebreid artikel over doorslapen.
     
  3. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Oeps., dubbel
     
  4. samarinde01

    samarinde01 Fanatiek lid

    11 dec 2012
    2.809
    1.023
    113
    Dat lijkt me ook heel zwaar. Maar als ik eerlijk ben is je situatie heel normaal. Als je zou stoppen met bv betekend dat niet dat je kindje langer gaat slapen. Ook het advies van het cb, rijstebloem begrijp ik niet. Rijstebloem is bijvoeding, iets waar de darmen nog niet klaar voor kunnen zijn. Ik weet dat ze bijvoeding in het algemeen va 4 mnd adviseren. Maar uitstellen naar 6 maanden is veel logischer, aangezien dat tientallen jaren het advies was. En biologisch gezien is onze darmflora hetzelfde.

    Je kunt overdag proberen vaker aan te leggen om je productie op te krikken. En verder misschien een praktische tip: is een cosleeper een idee? Zo kun je heel snel en makkelijk voeden 's nachts en hoef je er niet meer uit. Dat is veel minder vermoeiend.
     
  5. Dropje24

    Dropje24 Lid

    27 okt 2015
    56
    1
    8
    NULL
    NULL
    Ik hoor in mijn omgeving zo veel moeders van baby's die al lekker doorslapen. Mijn moeder gaf ook aan dat ik hulp moest gaan zieken omdat het zo niet goed gaat. En omdat hij al zo lang geslapen heeft dacht ik dat hij het wel zou moeten kunnen. Ben ook zo bang voor een nachtbrakerijen dat straks alleen kan slapen aan mijn borst.
     
  6. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Het is loodzwaar die gebroken nachten, dat ten eerste. Maar wat je kindje dit is niet ongewoon of abnormaal. Wat je misschien zou kunnen doen:

    - je stopt met bv en gaat volledig over op kv, maar dat is géén garantie op doorslapen. Maak jezelf niet gek met 'iedereen slaapt door'. Echt niet hoor. Leesmaar eens op een forum als dit. Het is -helaas- normaal.

    - je gaat combineren. Dus: je geeft 1 fles kv (eventueel met pap) en dat laat je je man doen. Jij kunt dan een langere ruk maken. De andere voedingen doe je nog wel aan de borst.

    Dat laatste heb ik gedaan en ik heb uiteindelijk bv gegeven tot een jaar. Maar dus wel met flesjes kv (of gekolfde melk) op het moment dat ik het nodig of prettig vond. Mijn man deed bijvoorbeeld standaard een voeding rond middernacht. Ik kon dan slapen van 21-4 en dat is al best een ruk. Op een gegeven moment schoof dat op naar 5 en toen 6.
     
  7. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Je bent niet alleen hoor. Hier zoontje van vier maand en ook nog twee nachtvoedingen.

    Mijn tip: overdag vaker voeden. Misschien drinkt hij overdag te weinig, en compenseert hij dat 's nachts. Zo heb ik hier toch al het aantal nachtvoedingen van vier naar twee kunnen terugbrengen.
     
  8. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Helaas normaal.... Hier vanacht voor de tweede keer doorgeslapen, dochter is nu anderhalf :). Stomme is, ik ben doorslapen niet meer gewend en kon dus na 5 uur niet meer slapen (dat ik ook snipverkouden ben helpt niet mee) en het was gisteren ook nog eens erg laat, ben dus nog meer gebroken vandaag dan de nachten dat ze 1 of 2 keer komt.

    Elke 2 uur is wel erg vaak, ik zou dan ook stoppen met de rijstebloem en idd proberen om overdag meer te voeden of wat hilly als tip geeft, je man een flesje gekolfde melk geven de eerste keer dat hij komt als je zelf al slaapt (het maakt zoveel uit als je een fatsoenlijk blokje ertussen hebt zitten).
     
  9. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Ik zou overdag proberen meer aan te leggen, dus echt om de 2-3 uur. Wat gebeurt er als je hem niet om 19.00 uur naar bed brengt maar nog een voeding aanbied om 21.00 en eventueel nog een keer daarna? Je moet eigenlijk proberen om zijn lange slaapje wat later te laten beginnen maar dat zal wel even oefenen zijn met wat voor jullie werkt... Hier heb ik in het begin nachten lang tot 01:00-01:30 opgezeten tot de laatste voeding zodat ik daarna lekker kon doorslapen (07.00).

    Afkolven en via de fles voeden is ook een erg goede tip. Zo kan je man eens afwisselen zodat jij ook wat meer rust kunt pakken.
     
  10. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    #10 wwrr, 4 jan 2017
    Laatst bewerkt: 4 jan 2017
    Hier ook al maanden hetzelfde en ik zat er helemaal doorheen. Ik heb de productie flink opgevoerd door een aantal dagen om de 2 uren aan te leggen en dat doe ik nog regelmatig. Zo komt hij 's nachts nog maar 1 of 2 keer. Dat zou je ook nog kunnen proberen. Met bijvoeding werd het hier ook niet beter.
     
  11. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Hij gaat om 19.00 de nacht in? Ik zou zeggen, kolf om 20.30 goed je borsten leeg en ga inderdaad slapen. Gezellig? Nee. Maar je kan elk uurtje gebruiken en slaap is de prioriteit. Ik lag er ook regelmatig al in om 21.00.
    Maar,laat je man dan de eerst volgende voeding doen. Kan jij verder slapen. Als je 5 uur kan pakken,is dat al meegenomen.En leg overdag wat vaker aan wellicht? Mag ook op jouw verzoek.
    Laat het cb je niet foppen door je al aan bijvoeding te zetten.
    Groente en fruit zijn nu nog in zulke kleine hapjes, een extra voeding geeft meer calorieën en vetten.
    Succes, vermoeiend is het soms he!
     
  12. Afkes 10tal

    Afkes 10tal Fanatiek lid

    4 mrt 2013
    1.352
    737
    113
    Ha Dropje, ik kan je de hand schudden. Mijn kleine meid is nu ook 4 maanden en heeft welgeteld 2 nachten geslapen van 22:00 - 4:00. De ergste nachten zijn als zij om de 2 uur komt (even aanleggen is idd sneller dan haar weer in slaap wiegen) en dan grote zus ook opeens iets heeft. Ik heb zo nachten gehad dat ik van 1 tot half 5 niet sliep. En nu weer aan het werk. Ik weet niet hoe ik het vol ga houden. Dl was helaas na een dag kvd niet dusdanig moe dat ze eerder dan 22:00 uur naar bed gaat.

    Je bent niet alleen, het komt goed, ze gaan ooit meer drinken overdag en dan hebben ze in de nacht ook minder nodig. Sterkte.
     
  13. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.646
    113
    Brabant
    Ik snap t advies van t cb niet ...

    Snachts krikken babys je productie op, als jij overdag gaat bijvoeden zal je productie verder zakken en zal hij dus vaker snachts komen.
    (Of is dit raar bedacht?)

    Ik zou overdag proberen vaker te voeden, idd af te kolven en je mab dnachts en voeding laten overnemen.

    Succes!
    (En ja.. T is loodzwaar. Ik zou ook echt niet meer willen....;))
     
  14. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Ik zou ook precies dit advies geven. Ik heb toch heel vaak zoon nog savonds een voeding gegeven, ookal sliep hij al. Het was even uitzoeken wat nou het juiste tijdstip was maar daarna kwam hij nog maar 1 keer in de nacht / vroege ochtend.

    Waar ik ook nog aan dacht, heb je zijn matrasje iets gekanteld? Wellicht heeft hij snachts last van wat reflux en wil hij daardoor meer drinken. Ik roep maar even wat hoor, maar het is een kleine moeite om het matrasje aan zijn hoofdzijde iets te verhogen.
     
  15. Soulfood

    Soulfood Niet meer actief

    Helaas normaal. Tot 9 maanden hadden wij zulke gebroken nachten. Ik dacht ook dat kV of rijstebloem de oplossing zou zijn maar niks was minder waar het maakte geen verschil. Ik zou me er dus niet aan vast houden dat door kV ze door gaan slapen want ik kener zat war dat niet zo bij is en ook zat die wel op bv doorslapen.

    Het moment dat ik stopte met mij frustreren en go with the flow ging sliep hij ineens door. Ik pakte rust wanneer het kon en liet m'n man de laatste voeding geven (gekolfd)
     
  16. miss84

    miss84 Bekend lid

    2 okt 2013
    943
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het is heel zwaar. Maar hoort denk ik een beetje bij borstvoeding.
    Mijn dochter is bijna 1,5 en nog nooit heeft ze doorgeslapen, ik voed haar s nachts nog zeker 3x. Soms vaker.
    Vaak lig ik ook al vroeg op bed om vast wat uurtjes te maken.
    Bij echte pittige nachten slaapt ze bij me.
    Ze is dik zat:) en eet en drinkt genoeg op de dag.
    Denk dat t gewoon de natuur is:)
    Succes ermee! Het is wel echt zwaar.
     
  17. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    Doorslapen is eerder een uitzondering dan regel! Dus pin je daar niet teveel op vast.
    Ik heb onze middelste dochter fv gegeven en die sliep tot haar 1ste jaar ook nog niet door. Nu geef ik bv en voed nog 1x in de nacht. Het heeft dus echt niet te maken met bv of fv, maar meer met de behoefte van jouw kindje.


    Ik zou om de avond kolven zodat man ook een flesje kan geven en jij even goed kan slapen. Wat wij in het weekend doen is om de beurt uit slapen. Op de zaterdagochtend gaat man altijd met de jongste naar beneden en kan ik tot 9:00 blijven liggen.
     
  18. Sens13

    Sens13 Actief lid

    10 jan 2016
    299
    1
    18
    Vrouw
    Ja heel herkenbaar, hier sliep mijn zoontje de eerste weken ook snachts 6 uur achter elkaar, vroeg nog om 1 nachtvoeding. En opeens.. ging hij weer om 2-3 voedingen snachts vragen.

    Wat bij ons heeft geholpen, en wat eigenlijk iedereen ook al als tip geeft hierboven, is overdag vaker aanleggen. Daardoor ging hij snachts minder om voeding vragen.

    En.. ik maakte mijn zoontje ook nooit wakker voor een voeding, omdat hij daardoor onrustiger ging slapen. Maar op een gegeven moment was ik het ook wel beu en liet ik mijn man om 23.00 uur een flesje (afgekolfde melk of bv) geven, dus toch zoonlief wakker maken om 23.00 uur terwijl hij normaal zelf nooit om 23.00 uur kwam om een voeding, en... na 2 nachten sliep hij opeens door!
    Dus misschien is dat toch ook wel het proberen waard. (of bijv. om 21.00 of 22.00 uur zoals hierboven ook als advies wordt gegeven)

    Succes!
     
  19. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.413
    5.508
    113
    Vrouw
    Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens.
    Beide dochters sliepen zo rond de 20 weken van 2100-0600.
    Op alleen borstvoeding. Heerlijk!

    Zoontje vroeg tot 1 jaar een nachtvoeding .

    Het is denk ik echt kind-afhankelijk 👍
     
  20. Rabarber

    Rabarber Niet meer actief

    Zo deden wij het ook. Ik ging om 21.00 naar bed. Mijn man gaf rond twaalf uur (of eerder als ze daar om vroeg) een fles gekolfde melk of kunstvoeding. Ze kwam dan weer rond 2.00 voor een voeding en dan had ik toch alweer vijf uur geslapen. Meestal kwam ze daarna elke twee uur voor een voeding.

    Vanaf een jaar begon er meer tijd tussen de voedingen 's nachts te zitten. Zwaar is het zeker, maar wel normaal. De eerste jaren kunnen erg zwaar zijn door het slaap tekort. Wij hebben normaal nooit ruzie, maar in de babytijd was het hier ook niet altijd gezellig ;). Vermoeidheid kan rare dingen met je doen. Sterkte ermee en zorg ervoor dat je ook dingen samen met je partner blijft doen. Het is een open deur, maar het schiet er zo snel bij in.
     

Deel Deze Pagina