Straks 32 weken zwanger en kampeervakantie (ervaring?)

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Mutsefruts88, 6 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mutsefruts88

    Mutsefruts88 Niet meer actief

    Hoi dames,

    Op dit moment ben ik nog maar net zwanger, maar we moeten wel al nadenken over de zomervakantie. We zitten echt vast aan het hoogseizoen helaas, dus als we nog een leuke camping willen, moeten we wel deze maand gaan boeken.

    Nu vroeg ik me af, wie ging er ook met dat termijn (32-36 weken) nog op vakantie?

    Het plan was om 3 weken naar Spanje te gaan met de auto en aanhanger. Op het moment van vertrek zal ik dicht tegen de 33 weken aanzitten.

    Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik nog heel lang vitaal gebleven en tot de laatste dag van alles gedaan. Wel in een iets rustiger tempo, maar shoppen in de laatste week was geen probleem.

    Ik realiseer me nu ook dat ik niet meer zo fit ben als toen en kruip al richting de 30. Met 32 a 33 weken lijkt het me nog best te doen, maar 36 weken klinkt weer zo eng dichtbij de bevalling. Het is natuurlijk nu moeilijk te zeggen hoe ik me tegen die tijd voel.

    Geen vakantie is ook geen optie voor ons. En er is altijd een kansje dat het fout gaat helaas, dus boeken gaan we sowieso. Alleen hoe lang en of het toch Frankrijk gaat worden is nog de vraag. We nemen sowieso extra hotelovernachting op heen en terugweg en we rijden om en om.

    Zijn er meer ervaringsdeskundigen? :)
    Hoe doen jullie het aankomende zomer of hoe hebben jullie dit gedaan voorgaande jaren?
    Hoe ging het met de hitte, de reis etc?
     
  2. Aiseria

    Aiseria Bekend lid

    22 jul 2014
    876
    3
    16
    Oef, ik zou het echt niet doen. Als jullie pérse vakantie nodig hebben (waarom eigenlijk? Is thuis vakantie hebben geen optie met leuke dagjes uit?) Dan zou ik het houden op België/waddeneilanden of West-Duitsland, zodat je tenminste nog op redelijke afstand zit als je je toch ellendig gaat voelen of een bevalling begint.
    Sowieso hoor je tegen die tijd in ieder geval twee wekelijks voor jouw controles te komen bij de vk. Dat is niet voor niks zo, maar om tijdig problemen te spotten. Stel je krijgt ineens een te hoge bloeddruk of jouw baby gaat het minder goed doen, dan zou dit niet opgemerkt worden omdat jij graag op vakantie bent..
     
  3. Daan90

    Daan90 Bekend lid

    10 mrt 2013
    651
    3
    18
    Ik heb bij de eerste zwangerschap nog gekampeerd met 24 weken, hoewel het een leuke vakantie was zal ik het nooit weer doen. We hadden een reis van acht uur met de auto, en dat was op zich wel goed te doen maar niet altijd even prettig met een buik die behoorlijk in de weg zit in de auto. En dan het kruipen in de tent en steeds naar het toilet, plus nog het slapen op een luchtbed met dikke buik. Nee, niet bepaald een pretje. En dan voelde ik me die zwangerschap heel fit! Met jou termijn zal ik het dus echt niet meer doen. Boek gewoon lekker een weekje in Nederland in een huisje.
     
  4. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Bij de eerste had ik het zo nog gedaan, maar toen ik 1,5 jaar geleden op het eind liep met m'n derde (die is van eind augustus) , pfoe, ik was blij dat ik niet langer dan 2 uur in de auto hoefde te zitten. En de warmte kon ik ditmaal ook niet meer goed verdragen.
    Dus ik zou het niet meer doen, zon vakantie ver weg op die termijn. En al helemaal geen kampeervakantie, of het moet er 1 zijn met een normaal bed en matras.
     
  5. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Is de meivakantie geen optie?
    Hoogzomer, hitte, files, weinig bewegingsruimte in de auto en dan ook nog kamperen..,
    Pfff nee zou ik niet doen..
    In Nederland blijven geen optie?
     
  6. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Ik ben nu 32 weken zwanger... Mijn eerste zwangerschap was 2 vingers in de neus dus dat ging ik deze keer 'wel weer even doen...'. Zit dinds deze week voor 50% in de ziektewet ivm bekkenklachten. Deze zijn al vanaf week 14 aanwezig. Eerst heel heftig, toen met fysio wat beter maar nu weer heel heftig en ik ben blij als ik na een half uurtje de auto uit kan. Naar Spanje zou ik nu echt niet volhouden.
    Ik zou dus zeggen, doe het niet en boek een last minute want dan weet je beter hoe het gaat. Voor mij is de tweede zwangerschap veel zwaarder dan de eerste.
     
  7. Mutsefruts88

    Mutsefruts88 Niet meer actief

    Ja we liggen wel van de grond met goed matras en lattenbodem. Dus geen geklooi met tentje en luchtbedden.

    Meivakantie zou ook nog een optie kunnen zijn. Absoluut.

    Maar ik wil de zomervakantie nog niet helemaal afschrijven. Ben daarom op zoek naar ervaringen om te kijken wat verstandig is. Neig toch wel naar minder ver en minder lang.

    Wij zijn zelf geen fan van vakantie in NL. Alsnog boodschappen doen bij de Jumbo en hetzelfde landschap en weer.

    Bedankt voor de reacties so far!
    Meivakantie optie houden we open. Dat zou dan met 22 weken zijn.
     
  8. Aiseria

    Aiseria Bekend lid

    22 jul 2014
    876
    3
    16
    Normaal gaan wij in een jaar op wintersport en ook naar Ibiza (schoonfamilie) op vakantie. Dit jaar geen van dit alles omdat ik zwanger ben cq dan net een kleine baby heb.
    Tja offeringen maken in het jaar van zwangerschap/bevallen hoort erbij of niet ;) zelfs al ben ik er niet blij mee dat ik die vakanties moet skippen, toch weet ik dat ik het niet prettig zou vinden om alsnog te gaan.
     
  9. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Nou.. nu krijg je mij sowieso voor geen goud op de kamping. Dus ik doe even alsof je een huisje zou boeken.

    Dan vind ik het nog een hele grote gok. En als ik nu kijk hoe ik mij rond die weken voelde dan had ik me knap ellendig gevoeld als ik zolang in de auto zou moeten zitten en happy joy joy vakantie moest vieren.

    Wij twijfelden eerst ook om met 34 weken nog een weekend engeland te doen. Maar na een paar dagen denken toch besloten om dat met 24 weken al te doen. Toen was het al vrij pittig met lang zitten en veel lopen (kasteel bezocht en warner bros studio) het was mega gaaf maar her halve kasteel heeft mn man alleen kunnen doen.

    En, hoezo geen vakantie geen optie? ;)
    Persoonlijk zou ik even wachten met boeken en een last minute boeken als je je dan goed voelt.
     
  10. Budgie

    Budgie Fanatiek lid

    8 feb 2013
    1.721
    8
    38
    Hier tijdens de zwangerschap van dochter met 31/32 weken naar maastricht/valkenburg geweest (besloten met 28 weken). Ik was zo fit als een hoentje en het was goed te doen. Echter hadden wij daar een hotel geboekt voor een week.

    Dagelijks liepen we grote stukken over alle (enorme) heuvels. En ze zijn echt enorm als je zwanger bent :). We zijn naar de grotten geweest en alles viel me 100 procent mee. Nu moet ik ook zeggen dat ik qua kwaaltjes de perfecte zwangerschap had. Geen bandenpijn en geen last van de bekken enz. Echter ben ik deze zwangerschap wel wat minder avontuurlijk.

    Wij gaan nu met de meivakantie (28w) naar een bungalowpark op 1,5 tot 2 uur rijden. Nu ben ik eind juli uitgerekend en is de hele 'zomervakantie' op aan zwangerschapsverlof :D

    Ik zou gaan voor wat de andere meiden ook al zeggen; last minute of een vakantie dichter bij huis.
     
  11. Nienke87

    Nienke87 Fanatiek lid

    12 nov 2015
    1.244
    6
    38
    Wij zijn ook echte kampeerders (caravan), en we zouden vanaf eind juli vakantie hebben. Zodra ik de positieve test in handen had, zeiden mn vriend en ik tegelijk: oke, de kampeervakantie deze zomer gaat niet door! (ik ben nu net als jou ook 6, bijna 7 weken zwanger) Nu zal ik eind juli waarschijnlijk met verlof gaan en ga ik de vakantie er waarschijnlijk (voor een deel) gewoon lekker achteraan plakken :)

    Wij hebben nu voor de meivakantie 5 dagen een huisje op Texel geboekt en in de zomer blijven we lekker thuis. Zwembadje in de tuin en daar lekker dobberen.
    Ik moet er niet aan denken om hoogzwanger naar Frankrijk of zelfs Spanje te moeten gaan. En dat gekruip in die krappe caravan.. Nee ook dat zie ik echt niet zitten!

    Ben benieuwd wat je gaat beslissen..

    Oh trouwens, de Ardennen, Luxemburg of moezel gebied in Duitsland zijn ook prachtig en iets dichter bij huis! En toen ook héél anders dan het Nederlandse landschap.
     
  12. Roderoosjes

    Roderoosjes Fanatiek lid

    13 apr 2012
    1.118
    111
    63
    Ik ben bij de eerste wezen kamperen met 20 weken. Het was echt heel leuk maar nooit weer. Ik had last van mijn bekken en de kou 's nachts was een drama. Ook het wandelen in de bergen ging niet meer.

    Dit jaar gaan we op vakantie als ik ongeveer 28 weken zwanger ben maar we gaan mooi in een huisje.
     
  13. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Ik ben nu 36 weken en ik zou er niet aan moeten denken!
    Sowieso lig ik al weken met bedrust thuis, maar je energie is ook echt minder, het lopen gaat moeizamer, ik zou niet meer zo ver weg durven gaan voor het geval de baby vroeg komt, en oncomfortabel en in hitte in een tent, Blèh...
    Dan zou ik eerder een huisje aan zee doen in Nederland of België of zo. Wadden zou ik ook niet meer durven. Als je begint te bevallen moet je met de helicopter naar de wal terug.

    Ik ben met 25 weken 5 dagen naar Parijs geweest, en dat was superleuk. Ook toen wat extra comfort: centraal gelegen hotel zodat ik 's middags makkelijk even een uurtje kon rusten. En ik heb veel geshopt voor de baby. En fijn gegeten, en toen kon ik ook nog goed hele stukken wandelen.
     
  14. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Opties dichter bij huis?
    Texel, Limburg, Ardennen oid toch t gevoel van buitenland maar dicht bij huis. Zeker in Limburg Luxemburg oid ook echt anders qua taal, eten etc.. Huur een stacaravan ipv kamperen.
    Beetje aanpassen zal toch wel moeten..
     
  15. Soulfood

    Soulfood Niet meer actief

    Hmm ik ga met 29 weken straks nog vliegen (of ik moet ineens complicaties krijgen). Bij mijn eerste rond die termijn nogb16 uur gereden voor een vakantie.. ging prima. Wel iets eerder dan jij natuurlijk en niet kamperen maar toch..als je je er goed bij voelt (ook tegen die tijd) zou ik het doen!
     
  16. Maria999

    Maria999 Fanatiek lid

    5 jan 2012
    4.525
    1
    36
    Ik heb gekampeerd met 24 weken, en hoewel ik onwijs fit was, viel het me vies tegen. Je loopt de hele dag heen en weer voor toiletbezoek, water, afwassen en noem maar op. Je zit niet echt lekker en je ligt op de grond. Ik had er al na een halve dag spijt van.
     
  17. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Ik ben 31 weken zwanger, bijna 31 jaar en ik moet eerlijk zeggen dat, los van een paar standaard kwaaltjes, ik nergens last van heb en het op dit moment gewoon zou doen.
    Maar het is niet te voorspellen hoe je erbij loopt rond die tijd natuurlijk en dat is de grote gok die je dan neemt.
    Zolang jij je goed voelt en jij en de kleine zijn beide gewoon gezond zie ik niet in waarom je een campingvakantie zou moeten laten.
     
  18. Besco

    Besco Fanatiek lid

    2 jun 2016
    1.154
    999
    113
    Ik ben nu bijna 32 weken zwanger. Voel me echt wel goed maar moet et echt niet aan denken om zo ver te moeten rijden en dan nog kamperen... En ja, ook wij zijn echte kampeerders!
    Ik zou voor een huisje gaan of misschien 1 weekje Mallorca ofzo, maar dan wel lastminute 😁
     
  19. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    Ik zou er niet aan moeten denken, en wij zijn wel kampeerders. En niet alleen als je 32 weken bent, maar ook nog tot 36. En die drie weken veranderd er ook nog heel wat.
    Ik zou het niet doen.
     
  20. VBJ82

    VBJ82 Niet meer actief

    Ik ben paar jaar geleden toen ik zo'n 30 weken zwanger was op vakantie geweest. Was bijna 1000 km rijden.
    Vond het prima te doen!

    Alleen had ik er niet aan moeten denken om dan te kamperen, maar in een appartement of hotel zou ik het zo weer doen!
     

Deel Deze Pagina