Bruiloft vriendin

Discussie in 'De lounge' gestart door rocketscience, 10 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Iemand schreef hier dat het verhaal nu alleen van mijn kant beschreven wordt en niet die van mijn vriendin. Ik kan dus alleen vertellen hoe ik het beleef en hoe ik het begrepen heb en dat is zoals ik hier schreef.

    Tijdens het gesprek kwam ze op mij 'in de war' over en ik weet ook dat ze zich momenteel door persoonlijke veranderingen heen worstelt. Maar ik moet ook aan mezelf en mijn kinderen denken en mijn grenzen bewaken.
     
  2. maja246

    maja246 Fanatiek lid

    7 okt 2009
    1.467
    30
    48
    Dat vind ik belangrijke info, dat ze verward overkwam etc.
    Dan zou ik de moeite nemen om haar te bezoeken en te vertellen wat ik denk dat er speelt, hoe ik me erover voel, dat nu vriendschap hierdoordoor kapot gaat en dat ik dat wil etcetera. Dus bespreken wat er onder de oppervlakte van die bruiloft speelt
     
  3. miss84

    miss84 Bekend lid

    2 okt 2013
    943
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik vind het het respectloos van je vriendin dat je je baby thuis moet laten. Als ik voor de keuze zou staan zou ik mooi thuis blijven.
    Kijk dat het een dag zonder kinderen is... Oke. Maar jij zit met je kleine baby, borstvoeding. ( waarschijnlijk voeden op verzoek)
    Geen haar op mijn hoofd die er aan zou denken dat ik mijn baby dan thuis zou laten. Dan maar geen bruiloft.
    En ik neem aan dat jij bij de ceremonie niet met je huilende baby blijft zitten, las dat je een aparte ruimte met oppas voorstelde.

    Zou lekker voor m'n kindje kiezen! Dit is geen vriendschap van haar kant.
    Succes!
     
  4. Butterfly1109

    Butterfly1109 Fanatiek lid

    3 jan 2015
    1.620
    43
    48
    Ik vind haar wel erg extreem.... Ik snap de wens geen kinderen op de bruiloft, maar een uitzondering maken voor je BESTE vriendin vind ik ook logisch. Ze stelt zich nu wel erg hard op, Want uiteindelijk wil jij gewoon bij haar grote dag zijn. Een baby van 6 weken is ook niet echt 'aanwezig' die zit of lekker in de draagdoek of ligt het grote gedeelte van de dag te slapen in de wandelwagen. UIteraard loop je meteen weg wanneer de baby begint te morren.

    Maar dan meteen geen dag gast meer zijn omdat ze geen kinderen wilt? Houdt dat in dat je niet bij de ceremonie mag zijn? Het borrelen of het diner? Maar juist wel bij het feest? Je kan nu dus niet meer zelf kiezen wat je doet.

    Genoeg kolven zodat je meerdere voedingen weg kan zijn? Dat lukt bij mij niet hoor met 6 weken! Een paar keer gekolfd de eerste weken, mijn hele productie was meteen van slag af.

    Zelf had ik ook wel veel eisen voor mijn bruiloft, maar uiteindelijk doe je het niet alleen... begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat je zomaar al je kinderen mee zou kunnen nemen, maar voor de mensen die dicht bij staan kun je wel tot een compromis komen. Wanneer mijn beste vriendin een baby mee zou nemen zou het heel anders zijn dan wanneer deze vraag van de buurvrouw af zou komen, ik snap dus niet waarom zo rigide hierin is? Ook rigide dat je meteen geen daggast meer mag zijn. Ik begrijp hier namelijk uit dat het haar niet echt uit maakt of je komt?
     
  5. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Komt de 'geen kinderen' eis dan wellicht niet vanuit haarzelf, maar vanuit man of (schoon)familie? Dat kan ook een hoop verklaren natuurlijk...
     
  6. kadootje

    kadootje Actief lid

    9 jan 2010
    431
    160
    43

    DIT!

    wat raar dat je nu ineens niet meer als daggast welkom bent.....
    ik zou me daar ook heel rot onder voelen en ik snap dat je niet zo enthousiast kan zijn over de bruiloft...
    Als mijn beste vriendin net bevallen zou zijn, zou zij , ondanks dat er verder geen kinderen aanwezig zouden zijn, zelf mogen kiezen hoe ze het invult met oppas/aanwezigheid...
    je wilt toch dat je vriendin zich er fijn bij voelt en je samen kunt genieten van de voorpret en de dag zelf....ook als dat betekende dat het babytje er de hele dag bij zou zijn...

    ik vind het heel raar...kom op zeg, het is een newborn van een paar weken....dat is voor mij de uitzondering op de regel... natuurlijk heeft het bruidspaar "wensen" wat betreft aanwezigheid van kinderen, alle begrip...wij hadden dat zelf ook niet...maar voor mijn beste vriendin met pasgeboren baby maak ik graag een uitzondering
     
  7. farfalli

    farfalli Bekend lid

    4 dec 2014
    606
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dat de meningen verschillen vind ik niet raar. Maar dat je vriendin je vervolgens niet meer daggast laat zijn, vind ik ontzettend kinderachtig.
     
  8. CoffeeJunkie

    CoffeeJunkie Fanatiek lid

    25 jan 2012
    1.563
    431
    83
    Noord-Holland
    Nou idd! Alsof je er maar gelijk bij moet kolven om het andere mensen makkelijk te maken en alsof iedere vrouw dat wil die borstvoeding geeft..
    Ben het er ook mee eens dat een baby van zes weken gewoon veilig bij zijn moeder hoort te zijn. Een baby heeft verder niks aan andere mensen.

    En ik begrijp die vriendin helemaal niet. Zelf zou ik zeker meedenken en een oplossing zoeken, maar ik ben dan ook niet zo hysterisch als het om een bruiloft gaat ;)
    Klinkt idd alsof jullie uitelkaar zijn gegroeid ts..
     
  9. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.994
    5.821
    113
    Wat ik me ineens afvraag: kan het zijn dat ze geen kinderen kan krijgen/het nog niet gelukt is?
    In de war, persoonlijke strubbelingen, zo fel reageren op jouw vraag om erover mee te denken.. misschien denk ik wel te ver hoor en is dit helemaal niet van toepassing, maar dit popte ineens in me op..
     
  10. Astrid1974

    Astrid1974 Bekend lid

    26 feb 2010
    555
    187
    43

    Dit inderdaad! Al kan in stress van zwangerschap (jij) of bruiloft plannen (je vriendin) onbedoeld hard naar elkaar gereageerd worden misschien?
     
  11. thephantom

    thephantom Fanatiek lid

    25 mei 2016
    1.153
    707
    113
    Vrouw
    Nederland
    Dit zou misschien wel heel goed een reden kunnen zijn, waarom het voor haar zo lastig is inderdaad. Maar TS wat je aangeeft, ze kwam verward over. Heb je dit al met haar besproken?
    Mijn eerste reactie zou zijn, wat nou beste vriendin als je me dan gelijk schrapt als dag gast... Maar ik weet natuurlijk inderdaad niet wat er bij haar speelt. Misschien is het belangrijk om dat eerst uit te zoeken of in ieder geval het gesprek aan te gaan, waarbij je kan aangeven wat het met jou doet. Laat het vooral bij jezelf blijven, want anders kom je misschien verwijtend over en dan ben je nog verder weg dan dat de bedoeling is... :) Tenminste, ik ga ervan uit dat je nog deze vriendschap wil behouden! Succes en sterkte in ieder geval, ik hoop dat jullie er samen uitkomen!
     
  12. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Zover ik weet, (het kan natuurlijk dat ze het niet tegen mij vertelt), wil ze pas aan kinderen beginnen nadat ze getrouwd is. ik vind het moeilijk en niet zo netjes om hier uit te leggen waarom ze in de war is. Maar ik heb het zeker bij haar aangekaart dat ik dat merkte en we hebben er uitgebreid over gepraat.

    Ja ik wil veel doen om de vriendschap te behouden, we zijn al zo lang vriendinnen en hebben al heel veel meegemaakt. Maar ik heb ook een grens en het voelt alsof ze tegen mijn grens aan zit. Dat vind ik wel heel moeilijk.
     
  13. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Wel bedankt voor jullie reacties, ik vind het heel waardevol om ook andermans blik op de situatie te lezen en het vanuit verschillende kanten te zien.
     
  14. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Dit is echt waar het om gaat.

    Vriendschap is echt heel belangrijk....maar je kinderen en jij zelf nog veel belangrijker.
     
  15. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik er sowieso niet zo in sta een kinderloze bruiloft maar dat is ieder zijn eigen keuze. Wel vind ik persoonlijk dat een newborn tot zeker 12 weken oud er niet verwacht kan worden dat de baby ergens anders verblijft. Dan moet er van beide kanten begrip komen of wel de baby toelaten of accepteren dat je dan niet kan komen (of maar even).

    Heb je ook al geprobeerd de vragen eens om te draaien naar haar toe? Vraag eens wat zij zou doen als jij zou trouwen en geen kinderen aanwezig wilt wat zou zij dan met de newborn gaan doen? En wat als borstvoeding niet lukt? En baby wilt alleen bij mama zijn etc... Zo dwing je haar onbewust zich te verplaatsen in een situatie met baby waardoor ze eens kan nadenken. Geef haar aan dat je alle begrip voor haar hebt en dat jullie het beide even laat rusten. Geef ook aan dat je het jammer vind dat je geen daggast meer mag zijn. Ook heb ik het gevoel dat er meer speelt met je vriendin maar dit niet helemaal uit of gewoon niet goed weet er mee om te gaan?
     
  16. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Ik vind eerlijk gezegd dat je het jezelf wel heel erg moeilijk maakt door ruim 6 maanden van te voren al bezig te zijn met hoe de dag voor je zal lopen.

    Haar wens geen kinderen bij de bruiloft heb je gewoon te respecteren (ook al zou je het zelf heel anderes doen. Ik ook trouwens...). Natuurlijk wil ze haar beste vriendin er ook bij hebben en het lijkt mij logisch dat je, als beste vriendin, ook deel uit wil maken van haar bruiloft.

    Je kan toch tegen die tijd kijken hoe het loopt? Kijk hoe het gaat met de kleine en evt. met kolven. Je kan er toch best even 2 uurtjes heen om de bruiloft bij te wonen en dan weer naar huis (of opa en oma), daarna naar het diner en het feest (waar je niet to 03:00 hoeft te blijven...). Bel het restaurant of de feestlocatie een week van te voren of je even ergens mag kolven (imo geen vraag die je bij je vriendin moet neerleggen).

    Ik begrijp eigenlijk wel waarom je (beste!) vriendin teleurgesteld is.... Ze gaat trouwen! En jij zit je druk te maken over kolven :) Wanneer je er toch wel heel erg graag bij wil zijn, zou ik gewoon excuses maken en tegen die tijd wel zien hoe het loppt. Gooi het op de hormonen :D
     
  17. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.170
    3.124
    113
    Vrouw
    Deliana, ze wilde zelf nu al van mij weten of ik en man er de hele dag bij zouden zijn ivm kosten.
     
  18. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.527
    6.219
    113
    zuid-holland zuid
    Ik vind het zwaar irritant dat bridezilla's verwachten dat gasten zich in allerlei bochten wringen voor hun dag. Of je nu pas bevallen bent of een andere "uitdaging" hebt... Een dementerende oma, een slechthorende tante, een gehandicapte moeder... Had ik allemaal op mijn bruiloft en het is toch echt netjes om daar rekening mee te houden en iets voor te regelen. Dat is gastvrijheid toch? Dat is toch waarom je je jawoord wilt delen met je dierbaren? Anders ga je maar in je eentje trouwen op Hawaii
     
  19. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.585
    10.480
    113
    Ik denk dat ze zich niet helemaal realiseerd wat de situatie is met een newborn van 6 weken. Zij heeft waarschijnlijk het idee daf je je kind bij opa en oma kan droppen en de ouders de rest van de dag een zorgeloze dag hebben. Dat gaat wat mij betreft wel op vanaf een bepaalde leeftijd maar niet als ze nog zo klein zijn. Ik zou proberen uit te leggen dat dat het probleem is. Je kindje moet drinken en jij kan dat als enige geven.

    Zij heeft waarschijnlijk een ideaal plaatje in gedachte, echter kan er ook een gast ziek zijn etc. Dan kan die persoon ook niet komen.

    Succes!
     
  20. Kusho

    Kusho Niet meer actief

    Ehm..zoals ook al eerder gezegd in dit topic: kolven met/voor een 6 weken oud kind is vrijwel onmogelijk voor de meeste vrouwen. Het is niet een kwestie van melk eruit pompen, klaar! Dat moet langzaam worden opgebouwd en dat opbouwen start overigens vaak pas vanaf een week of 7. Dus ik snap best dat je je daar druk om maakt omdat je nu al moet besluiten of je wel of niet komt, en omdat ts blijkbaar graag borstvoeding wilt geven.

    En excuses aanbieden? Waarvoor? Dat die vriendin teleurgesteld is snap ik, maar zelf doet ze geen enkele moeite om iets meer inlevingsvermogen te tonen maar zegt ze gelijk dat TS niet meer welkom is als daggast..beetje flauw. Vind eerder dat die vriendin d'r excuses moet maken voor haar overtrokken reactie.
     

Deel Deze Pagina