Hoeveel "vaste" vriendjes/vriendinnetjes heeft jouw kind?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door vruchtje24, 10 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    12.958
    408
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Hi allemaal,

    Ik vraag me af of ik me weer om iets zorgen maak wat niet nodig is pff

    Ons 7 jarige zoon kan goed contact maken met andere kindjes/makkelijk in omgang. Lastige is is dat hij in groep 2 2 vriendjes is kwijtgeraakt door verhuizing en en groep 3 weer 2 vanwege verhuizing. Vond dat best sneu waren echt ze 2 favoriete vriendjes.

    Uiteindelijk lijkt hij het wel goed te hebben opgepakt. Gaat nu met 2 andere jongens om uit zijn klas maar dat is wel pas sinds die andere weg zijn. Dus ik denk is dat dan niet 2e keus. En zijn 2 vriendjes waar hij mee afspreekt naar school wel genoeg? Hoor hem er niet over maar zelf zit het echt als zorg in mijn hoofd. In de pauze gaat hij ook wel met andere kids spelen/voetballen maar spreekt daar verder niet mee af.

    Benieuwd hoe bij andere gaat en of dit misschien toch gewoon normaal is niets om zorgen over te maken

    Liefs vruchtje
     
  2. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    tja mijn oudste heeft geen enkele vaste vriendin.
    het leek erop dat ze met het buurmeisje toch echt bff's was maar dat is nu weer voorbij.
    ze zegt dat zolang het buurmeisje niks anders wil doen dan filmpjes kijken wil ik niet met haar spelen.
    ben best trots op haar dat ze graag wat anders wil doen dan een film kijken maar vind het ook wel weer sneu dat ze verder eigenlijk geen vriendinnen heeft
     
  3. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.482
    2.382
    113
    Hier drie echte vriendinnetjes en een paar meisjes waar ze af en toe mee afspreekt.
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Oudste heeft ook niet echt een vast vriendinnetje. Op school speelt ze eigenlijk met alle meisjes, het is een echte meiden klas en ze trekken vrijwel allemaal met elkaar op, nog geen groepjes vorming. Daar zitten dan een stuk of zes meisjes mee met wie ze ook wel afspreekt. De rest woont in een andere woonplaats dus dat speelt ook mee.

    Zolang ze zelf tevreden zijn en wel op gewoon goed contact maken, zou ik het verder los proberen te laten.
     
  5. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Oudste 2, waarvan 1 buurmeisje en 1 meisje wat ze pas sinds dit schooljaar kent maar meteen een klik mee had, jongste 1 vast, (waren er 2, maar 1 is verhuisd) en een meisje waar ze op school veel mee speelt maar ivm bso nog niet kunnen afspreken.
    Beide hebben verder wisselende vriendjes, al zijn er wel een paar die vaker voor komen.
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Mijn dochter heeft best veel vaste vriendinnen met wie ze regelmatig afspreekt, een stuk of 7. Niet allemaal op dezelfde school overigens.
    Mijn zoon...tja, hij spreekt met een stuk of twee, drie kinderen regelmatig af, al zijn die vriendschappen wat meer oppervlakkig.
    Hij speelt weer meer met kinderen uit de buurt, maar die zitten niet bij hem op school. Ik vind het wel jammer dat hij niet echt een goede vriend heeft.
     
  7. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    De oudste 6 vaste vrienden. Al vanaf een jaar of 3. Ziet hij dagelijks en wordt elke week mee gespeeld. Van school, en uit de buurt.
    De jongste heeft er 4. Maar is wat oppervlakkiger qua vriendschap.
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Het verschilt per jaar.... Twee jaar geleden was hij de beste vrienden met een jongen uit de straat, maar dat is nu helemaal voorbij. Vorig jaar was hij de beste vriendjes met een meisje uit zijn klas. Nu gaat hij er helemaal niet meer mee om (zij is ook best veranderd en doet niet zo leuk tegen hem). Hij spreekt wel af met andere kinderen, maar het is niet steeds dezelfde. Ik hoor wel, dat hij op school veel met 2 meisjes speelt. Op het schoolplein speelt hij in groepsverband met de hele klas mee, maar volgens mij trekt hij niet bepaald naar één kind toe. Hij is trouwens 7.

    Mijn jongste van vier heeft 3 jongens in de klas, waar hij meestal mee afspreekt. Maar het is meer de afwezigheid van een band met de andere kinderen, dan dat hij zich specifiek méér interesseert in die drie.
     
  9. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    tja, wat zijn 'vaste' vriendjes?

    Mijn dochter heeft vanaf de eerste dag van groep 1 haar beste vriend/ vriendje [ze zijn ook 'verliefd' op elkaar) waarmee ze onwijs sterke band mee heeft. Maar ze spreken niet zo heel vaak af samen na school.
    Andere dochter heeft een paar meiden waarmee ze heel veel mee speelt, vooral op school en buiten. Maar die komen hier ook niet wekelijks over de vloer. Zoon idem.

    Ik koppel vriendschappen niet echt met samen afspreken na school. Misschien omdat kinderen hier voornamelijk buiten spelen, met hele groepen samen. Echt 1-op-1 afspreken doen ze eigenlijk niet zo onwijs veel.
     
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113
    De oudste heeft 4 echte vaste vriendinnen al vanaf groep 1. Nu zitten de in groep 4 en is het nog steeds dikke mik. Zo is er in de klas ook een jongensgroepje vanaf groep 1. Maar er zijn ook tweetallen bv en "losse" kindjes die met iedereen spelen.
     
  11. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.434
    8.282
    113
    Oudste heeft een beste vriendin, die zit helaas in een andere klas, en ze had een beste vriend, maar die is helaas verhuisd. Verder heeft ze nog een stuk of vier kinderen waar ze regelmatig mee afspreekt en nog een flink aantal waar ze vooral op school veel mee speelt.

    Jongste heeft twee beste vriendinnen en een stuk of zes kinderen waar ze ook veel mee speelt, maar ze spreekt voornamelijk met een meisje na school af.
     
  12. dina88

    dina88 Fanatiek lid

    7 nov 2008
    2.356
    235
    63
    Vrouw
    Arnhem
    John heeft 1 echt beste vriend uit de straat en verder speelt hij eigenlijk met alle kinderen in de klas (horen we ook van de juffen) maar afspreken is erg lastig omdat het speciaal onderwijs is, dus veel kinderen wonen verder weg en komen met busje enz
     
  13. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Mijn oudste (groep 5) had 2 heel goede vriendinnen, daar sprak ze ook altijd mee af en logeerden wel eens bij elkaar. Maar die zijn allebei van school af sinds dit jaar. Maar ze spreken alsnog af, en logeren alsnog bij elkaar :). En nu op school, ze speelt met 2 vriendinnetjes vooral en nog zo'n 3-4 anderen soms, maar spreekt er niet mee af, heeft ze geen behoefte aan. Ik hoor haar er verder helemaal niet over, dus prima zo.
     
  14. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.528
    7.033
    113
    De oudste heeft 1 vriend en 1 vriendin. Vriendin al vanaf groep 1, vriend vanaf groep 3, hij is toen van school geswitcht en kwam toen bij hem in de klas. Precies op dat moment switchte zijn beste vriendin ook van school dus zitten ze gelukkig weer bij elkaar in de klas.
    Ik heb me lange tijd best zorgen gemaakt, of het wel goed ging met hem omdat hij amper vrienden had. Hij wil(de) nooit met iemand anders afspreken dan die 2. Maar uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat hij gewoon heel gelukkig is zo met 2 vrienden en geen hele groepen. Ik herken dat niet, ik ben erg van de groepen vriendinnen. Maar het is voor hem prima zo.
    Dochter zit in een klas met in totaal 7 meiden, en die gaan allemaal met elkaar om. Maar ik merk aan haar dat ze zich maar bij 1 of 2 van hen écht helemaal op haar gemak voelt. Ze speelt wel bij en met alle meisjes, en noemt 1 meisje haar beste vriendin, maar ik twijfel wel eens of ze zich echt helemaal op haar gemak voelt bij haar.
     
  15. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Onze oudste heeft 1 beste vriendin. Dat is echt dikke mik. Verder heeft ze in de klas nog een stuk of 8 vriendjes/vriendinnetjes waar ze regelmatig mee afspreekt, of ziet op de bso. De jongste heeft 2 vriendinnen die ze al kent vanaf het kdv. Er zijn meer kinderen uit haar klas die met haar willen afspreken, maar daar heeft ze (nog) geen behoefte aan.
    Verder hebben ze buiten school om allebei nog 1 hele goede vriendin.
     
  16. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    3 vriendjes waarmee hij regelmatig afspreekt. Waarvan 1 zijn echte beste vriend. Deze jongen zit niet meer in zijn klas en ik had verwacht dat contact zou verwateren. Gelukkig niet gebeurd.
    Ze zien elkaar ook bij voetbal (zelfde team) en spreken ook af in de pauzes op school.
    En ze spreken bijna elke week wel een keer af. En in schoolvakanties ook.

    Vraagje over afspreken.. het is hier met 2 jongens dat ze elke woensdagmiddag bij ons thuis komen om boven met de wiiu te spelen. Ik merk aan hun moeders dat ze het niet altijd fijn vinden. Omdat het altijd bij mij is (oneerlijk verdeeld). Ik heb hun gezegd dat het mij niet uitmaakt. Dus als de jongens het zo willen, dan is dat prima voor mij.
    Hoe gaat dat bij jullie?
     
  17. vruchtje24

    vruchtje24 VIP lid

    2 jan 2007
    12.958
    408
    83
    Vrouw
    home sweet home
    Fietwordtmama: als jij het niet erg vind en je kindje ook niet zou ik er geen probleem van maken dat het vaker bij de een is dan bij de ander. Hier gaat het vanzelf wel een beetje om en om, maar leggen het niet op weegschaal. Soms kan het hier niet als man slaapt van nachtdienst of ik met andere kindjes naar sport moet etc

    Leuk om alle reacties te lezen :)
     
  18. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    zoonlief heeft 4 echte vaste vrienden wat al vanaf groep 1 zo is, maar spreekt daarnaast af een toe ook met andere kinderen uit de klas af. totaal 13 jongens en speelt met een stuk of 8 van tijd tot tijd. en hij speelt ook vaak met 1 meisje uit de klas. Het is een hele leuke klas waarbij iedereen wel aansluiting heeft, de een met wat meer dan de ander, maar niemand is alleen zeg maar. Hier in de klas wordt ook wel aangemoedigd om met andere te spelen buiten je vaste vrienden om, zoonlief speelt eigenlijk altijd 2 keer in de week met anderen, en regelt het zelf.
     
  19. Paarse80

    Paarse80 Fanatiek lid

    5 okt 2008
    4.473
    1
    38
    Vrouw
    Thuis
    Mijn zoon van 7,5 heeft een beste vriend, waarmee hij minstens elke week afspreekt. Dan zijn er nog iets van 6 jongens waarmee hij vaak speelt. Ook in de straat heeft hij wat vriendjes. Hij kan zichzelf moeilijk vermaken, dus hij zorgt dat hij bijna dagelijks een speelafspraken heeft.

    Mijn jongste van 5, heeft 6 vriendjes en een vriendinnetje. Hij gaat nu wat speelafspraken maken, maar speelt ook rustig alleen of hij kijkt in de straat wie er is.
     
  20. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Mijn oudste heeft heel veel vaste vriendjes (en vriendinnetjes!) met wie hij ook allemaal vaak afspreekt. Maar mijn jongste heeft ook maar 1 vaste vriendin. Die twee zijn echt twee handen op een buik en spelen gewoon elke dag samen. Ze zijn heel anders dan de andere meiden uit de klas (er zitten veel meisje-meisjes in haar klas en mijn dochter en haar vriendin zijn meer van de stoere dingen). Ze spreekt ook vrijwel nooit met iemand anders af. Op school zijn ze ook bijna altijd met z'n 2en aan het spelen. Ik vond het ook wel eens jammer, maar zelf is ze er helemaal blij mee.
     

Deel Deze Pagina