Widm 2017

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door susanne85, 2 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Wie is de Mol

  1. Diederik Jekel

  2. Imanuelle Grives

  3. Jeroen Kijk In De Vegte

  4. Jochem van Gelder

  5. Roos Schlikker

  6. Sanne Wallis de Vries

  7. Sigrid ten Nape;

  8. Thomas Cammaert

  9. Vincent Vianen

  10. Yvonne Coldewijer

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
    Het kan ook goed zijn dat ze helemaal niet zijn geweest, maar dat ze als opdracht een verhaal hebben gekregen om dit of dat te vertellen. Ik vind dit ook wel ingewikkeld. Ook dat vrijstellingverhaal, waarom is Diederik de uitverkorene om te liegen?
     
  2. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Is het niemand opgevallen wat sigrid zei in de attractie? Ze raakte helemaal in trance en had het over dat ze zo rustig werd van "de sterren boven haar aan de hemel en de mierenpoppetjes onder de grond"

    Ik vond dit een zeer verdachte uitspraak eigenlijk... terwijl ik totaal niet op sigrid zit als mol...
     
  3. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Vond het sowieso een hele rare beurt van haar, ze bleef ook superlang midden op dat pleintje treuzelen en ging toen schuilen achter een picknick bankje waar gaten in zaten:( Echt heel stom.
     
  4. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Ik begin een beetje in een diederik-tunnel te komen. Ik vind het dan ook enorm logisch dat hij de leugenaar was en de hele dag op zijn kamer moest zitten, dat is namelijk een perfecte situatie om de mol alleen te hebben voor overleg met de productie ;)
     
  5. GingerAle

    GingerAle Fanatiek lid

    21 apr 2014
    1.394
    1
    0
    Ik geloof juist niet dat het Diederik is. Dan hadden ze hem ook wel een Elvis-verhaal laten vertellen. Ik vond de andere twee namelijk alleen om die reden al geloofwaardig: dat ze allebei vertelden over Elvis. Het zou wel heel toevallig zijn als een van hen dat zomaar uit zijn duim zoog. Diederik vertelde een totaal ander verhaal over iets wat hij waarschijnlijk eerder had meegemaakt. Ik vind het logischer dat de mol in de 'jury' zat en meteen zei hoe realistisch en indrukwekkend Diederiks verhaal was.

    O en ik denk dat hij dus gewoon was uitverkoren om te liegen omdat hij het zo goed kan. :)
     
  6. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.173
    3.124
    113
    Vrouw
    Dat was wat ze zag. Waarschijnlijk was het een heldere hemel en zag ze echt sterren aan de lucht staan en die attractie had een soort bodem waarop 'mierenpoppetjes' geschilderd stonden. Die geschilderde mieren waren aan het dansen ofzo.
     
  7. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Ah ok ja zo had ik het nog niet bedacht ja...
    Maar ze was ook erg aan het stunten met die prullenbak ja;) heeft weinig nut als je midden over het plein gaat:D
     
  8. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    DAGBOEK VAN DE MOL - AFL. 2

    Verdeel en heers
    “Het is een rol die je moet willen spelen: de Mol in Wie is de Mol? Waar het op neer komt is manipulatie. Je moet bepaalde zaken voor elkaar zien te krijgen door continu het gedrag of iemand zijn mening proberen te veranderen. Je laat mensen voor je lopen. En dat gaat ver. En dat is eng. Want dat lukt. En dat is bizar. Maar voel je daarover niet rot. Zelfs niet als het verslavend werkt. Blijf het zien als een spel.”

    Ik bedank de Oud Mol voor het advies en hang op. Mijn besluit staat vast. Ik ga solliciteren voor de functie als Mol. Vanuit mezelf ben ik al vrij goed in manipuleren. In het spel krijg ik vast ook nog allerlei technieken aangereikt die ik kan toepassen. En ik ben nuchter genoeg om het te zien als een spel waaraan ik vooral ook zelf een hoop plezier mag beleven door iedereen te bedonderen.

    In de papierfabriek komen we als groep aan, maar wordt de locatie gespreid verlaten. En in het anders zo vrolijke Oaks Park, where the fun never ends!, geen opheldering over die drie van ons. Pas in het Court House komen we weer samen. Een dag en een nacht zijn we van elkaar gescheiden geweest.

    Alle denkbare manieren van manipuleren kon ik bij deze opdrachten toepassen: handelen met voorkennis, eenzijdige informatie verstrekken, het onmogelijke voorstellen, een vertragend verzet voeren, de aanhouder wint, de judotactiek, de schaaktactiek en verdeel en heers. Ik koos voor die laatste. Een tactiek waarbij je ervoor zorgt dat je vijanden vooral niet tegen jou samenspannen en dus moet je ze tegen elkaar op zetten. En voor wie geïnteresseerd is in de uitleg van die andere manipulatietechnieken. Je kunt het uiteraard googelen. Maar alleen gebruiken als je ooit de Mol bent. Het echte leven is geen spelletje. So don’t try this at home!




    Nou als ik dit dagboek lees kom ik echt op Jochem uit... vanwege dat hij de enige was die op Diederik stemde en toch met de groep mee ging...
     
  9. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Als mol is het natuurlijk ook heel slim om de juiste leugenaar aan te wijzen als je ziet dat de meerderheid toch al op de verkeerde stemt. kun je altijd zeggen, zie je wel ik had gelijk... Maar ja, ik zit enorm in de Jochem tunnel :D

    Dagboek zou ook op Sanne kunnen slaan; verdeel en heers, mensen tegen elkaar opzetten. 'We vertellen lekker niks over de kermis!'
    Maar ja, ik verdenk Sanne dan weer helemaal niet... ;)
     
  10. moes

    moes Fanatiek lid

    20 jul 2006
    2.765
    9
    38
    vanaf aflevering 1 is Immanuelle mijn mol!
     
  11. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    21 okt 2016
    1.220
    4
    38
    NULL
    NULL
    weten jullie wat ik ook niet snap? dat ze de afvallers niet tot het einde van de serie daar houden en dat ze dan allemaal tegelijk terugkomen.

    het moet nu toch niet zo lastig zijn om uit te vogelen wie er gewonnen heeft? ik weet dat men al vaak op social media aan het kijken is geweest wie er lang geen berichtjes enzo gestuurd heeft. Maar bv Vincent, die is een dag weggeweest en daarna direct weer aan het werk. Dan weet zijn hele omgeving (werk, ouders vrienden buren collega's) toch ook wel op het moment dat hij vertelt dat hij meedoet aan het programma dat hij het niet kan zijn. Het is al met al al echt een superduur programma, dus die overnachtingen in een hotelletje voor de afvallers kunnen er nog wel bij lijkt mij.

    Er staat wel 250.000 euro boete op de winnaar verklappen, maar ik zou me voor kunnen stellen dat mensen zich wel snel verspreken over andere dingen zo van: die en die woont naast me en is al met al zes dagen weggeweest want zolang heb ik op zijn kat gepast.

    Maar goed, genoeg hierover, alleen maar mooi dat het allemaal zo geheim kan blijven.
     
  12. VBJ82

    VBJ82 Niet meer actief

    Ik heb van de week gelezen dat Vincent niet had gezegd dat hij met Wie is de mol meedeed, maar ergens een klus moest doen die dus werd afgezegd en daardoor weer snel aan het werk kon.
     
  13. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.400
    6.937
    113
    Vrouw
    Ik verdenk Sigrid echt!! Ze laat zich zo mee gaan met Sanne tijdens de type opdracht en die opmerking op de Kermis was idd heel raar.. ik ga haar goed in de gaten houden!
     
  14. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    20 jun 2016
    3.114
    2.537
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik lees in 't dagboek weer dat de mol weg was. Want er werd niet gesproken over die drie van ons. Oftewel... Diederik. :D
     
  15. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    In de rechtbank kreeg ik argwaan toen Diederik het over zes kleine ottertjes had. Dat leek me een beetje veel, en het blijkt idd dat otters een tot twee kleintjes krijgen.

    Ik zit op Jeroen Kijk In De Vegte, eigenlijk vooral door zijn houding toen ze in de eerste aflevering op zoek gingen in het bos. Ik vond hem heel erg acteren dat hij niet wist waar de envelop hing, hij draaide zich om en, hé, daar hangt er één!
     
  16. MLady

    MLady Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    4.674
    1.880
    113
    Weet iemand wie er in de auto zaten met de 12e (laatste) instructie voor de autoroute?

    De aflevering heette immers 'einde verhaal'...

    Overigens maakte Sanne een einde aan het verhaal door te bepalen dat de kerk de eindbestemming was. Die het niet was ;)

    Thomas was de laatste bij de duinopdracht (einde verhaal)...
     
  17. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zag voordat ze in de auto's gingen rijden bordjes van de straten, ik zag volgens mij 4, 5 en 6. In die auto zaten Roos en Diederik en Roos is er nu uit...Dus dan is Diederik misschien de mol. Maar ja misschien niet goed gezien en misschien ook wel ver gezocht ;)
    Ik verdenk nog steeds Sigrid heel erg. Heb echt een beetje last van tunnelvisie maar vind ook dat we bv van Diederik weinig zien.

    Mijn man denkt trouwens dat Jochem en Imanuelle in de laatste auto zaten. Ik weet het echt niet meer ;)
     
  18. NavyCrimson91

    NavyCrimson91 Niet meer actief

    Klopt. Zij hadden aanwijzingen 10/11/12, die door Jochem nogal vaag werden doorgegeven (hij haalde links en rechts door elkaar). Hierdoor is Sigrid geloof ik ook de mist ingegaan, waardoor ze verkeerd reden.
    Overigens vond ik het ook bijzonder dat de portofoon van Jochem en Imanuelle het niet deed in het begin.
    Jochem was overigens ook degene die ene half duizendje gepakt had. Hij had echter ook een kartonnetje met die duizend gepakt, waardoor hij dacht dat hij weer een hele had. Hij zei in ieder geval dat hij twee halve had.

    Ik heb trouwens ook vol verbazing zitten kijken naar dat stukje op het strand, wanneer ze net aankomen en daar gaan wandelen. Dan krijg je een shot waarin duidelijk over 8 kandidaten wordt gesproken, alleen zijn er maar 7 te zien!
    Ze zitten in een groepje en Sigrid zit er niet bij. Een stukje later zie je alleen een paar haren van haar. Pas wanneer ze de pot gaan verdelen, zit ze opeens bij het groepje...
    Ik dacht echt even dat ze er helemaal niet was.

    Daarnaast was Sanne natuurlijk een beetje verdacht met haar kerkje en het stellen van vragen onder de opdracht.
     
  19. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ja dat viel me ook allemaal op ;) maar ja wat kan je ermee, alles kan een aanwijzing zijn, of niet :D
    Dat Sigrid er niet bij leek te zitten in eerste instantie vond ik ook echt heel raar!
     
  20. Diro

    Diro Niet meer actief

    Ik vond het vreemd dat Jeroen het idee van Sigrid om de enveloppen aan het begin van de rit alvast te openen wegwuifde. Alsof hij wist dat dat het vinden van de locatie makkelijker zou maken. Ze moesten daar immers op zoek naar bepaalde boeken. Dus dan was het zoeken naar de locatie, ondanks dat ze verkeerd waren gereden, makkelijker geweest omdat het enkel een bibliotheek of boekhandel kon zijn.
    Dat maakt jeroen verdacht voor mij.
     

Deel Deze Pagina