Verplicht dragen fietshelm bij kinderen.

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Kletskoek, 19 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    dan had diegene een slechtpassende helm op. een goed passende helm zal niet verschuiven en in de nek terecht komen. hetzelfde als met paardrijcaps waarbij mensen soms na een val een gebroken neus hebben omdat de helm op hun neus sloeg. ding was dus gewoon niet de goede maat. te groot of te klein waardoor hij zo kan verschuiven.
     
  2. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Helemaal eens!
    Heb toch al meerdere malen gezien hoe kwetsbaar juist je hoofd is bij bijvoorbeeld een aanrijding.

    Mijn zoon heeft trouwens al een fietshelm. Gewoon, omdat hij verschrikkelijk lomp is en word er best wel eens raar om aangekeken.
    Maar zo gek was mijn idee dus niet :D.
     
  3. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Helemaal voor!!!! Mijn kinderen dragen beiden een helm, achterop de fiets en als ze zelf fietsen.

    Ik snap überhaupt niet waarom ouders een kind zonder helm op de fiets laten gaan. Bij een goed passende helm veroorzaakt het absoluut geen schade...maar voorkomt het schade.

    Helaas doen veel te weinig ouders aan helmpjes. Hier zijn ze op 1 hand te tellen op school.
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Over dat buitenbeentje...mijn dochter krijgt idd ook opmerkingen over haar helm. Ik zeg haar eerlijk dat het jammer is dat niet alle ouders en kinderen zo verstandig zijn. En dat ze heel blij is met haar helm straks als ze een keer valt.
     
  5. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Vind ik een wat makkelijke conclusie en een beetje een dooddoener eerlijk gezegd.... Het hangt er vanaf wat voor helm je op hebt en hoe je met je hoofd valt. Het hangt er ook vanaf met welke snelheid je valt etc. Kan die helm best blijven zitten en toch je nek breken hoor.
     
  6. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Hier geen helmdragers en dat zal ook niet gebeuren.

    Ik vind het onzin, vooral omdat de meeste helmen zo onveilig zijn als de pest en de maat is niet goed of hij is niet verstelbaar of het kin-kettinkje zit zo los dan het niets op zijn plaats houdt.

    Verder denk ik dat het schijnveiligheid is en geen echte veiligheid.
     
  7. Micera

    Micera Fanatiek lid

    23 jun 2013
    3.296
    547
    113
    Ik moet bij deze discussie erg denken aan de argumenten die tegenstanders gebruikten toen de veiligheidsgordel verplicht werd gesteld in de auto. Toen waren er ook veel mensen tegen. Want wat als je een ongeluk krijgt en in het water beland? Dan kan je er niet snel uit en vergroot het de kans op verdrinken.
    Natuurlijk is dat zo, maar per saldo is dat zo'n specifieke situatie dat er meer levens gered worden mét een gordel, dan zonder gordel.

    Hetzelfde die ik met de fietshelm. Er zijn uitzonderlijke situaties te bedenken dat een helm niet goed uitpakt, maar in zijn algemeenheid zorgt een fietshelm wel degelijk voor veiligheid. Kinderartsen roepen ook niet voor niets om deze maatregel. Een kinderhoofd is nog relatief kwetsbaar, en eventueel letsel kan levenslang zulke grote gevolgen hebben, dat een helm veel leed kan voorkomen.

    Mijn kinderen hebben dus ook een helm op. Ze zijn nog klein, en vinden het helemaal niet erg. Wel voorzie ik dat als ze een stuk ouder worden op een gegeven moment de mening van andere kinderen gaat meewegen.
     
  8. Micera

    Micera Fanatiek lid

    23 jun 2013
    3.296
    547
    113
  9. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    @saar. Hoe is t dan gegaan dat t aan de helm lag?
    Je leest wel dat kleine kinderen een lichte helm op moeten ivm t gewicht.
    Ik.hoor t graag.
     
  10. Niandra

    Niandra Actief lid

    19 sep 2013
    311
    1
    16
    Ben er heel blij mee. Hopelijk wordt het met verloop van tijd dan normaal voor kinderen om een helm te dragen, en kijkt niemand er meer raar van op.
     
  11. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    20 apr 2015
    3.443
    26
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Ik heb het item niet gezien, ook de andere reacties (nog) niet gelezen, maar ik ben zeker voor. Mijn kind draagt ook een helm als hij voorop de fiets zit. Moet er niet aan denken dat hij met zijn hoofd op de straat knalt.
     
  12. Emilie69

    Emilie69 Niet meer actief

    Mijn dochter en ikzelf dragen een helm. Onze zoon van bijna 14 niet, vanwege niet cool. Jammer, maar ik kan hem wel verplichten die op te zetten, maar achter de hoek gaat hij toch uit. Dat zie ik genoeg. Dan hangen ze hem aan het stuur waardoor het dus nog gevaarlijker wordt. Ik zou niet weten waarom kinderen wel en volwassenen niet? Dat kreeg ik echt niet verkocht aan de kinderen. En ik vind het nu ook veiliger. Moet het worden verplicht. Nee, mensen meten ook eens zelf verantwoordelijkheid leren nemen.
     
  13. Eline88

    Eline88 Niet meer actief

    Ik ben voor
     
  14. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Er zijn dus ook onderzoeken die het bewezen nut helemaal niet aantonen. Ik ben niet voor een verplichting, ik denk ook dat het er echt nooit gaat komen trouwens, zeker niet zolang de nederlandse fietsbond dat standpunt niet inneemt, maar ik ben wel voor goede voorlichting wat wel een helm dragen betreft. Een goed passende helm kan voordelen bieden, maar een slecht passende daar help je niemand mee en creëer je alleen schijnveiligheid.
     
  15. SamUitAmsterdam

    24 nov 2014
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben geen voorstander van verplichten. Iedereen moet het vind ik zelf kunnen bepalen.
    Er zullen ongetwijfeld minder ongelukken gebeuren als iedereen aan de fiets helm moet maar ik word er zelf niet gelukkigerer van om mezelf of mijn kind een helm op te zetten.
    Ik denk dat je ook minder ongelukken zult krijgen als je in speeltuinen een helm gaat verplichten maar dat lijkt mij vreselijk en zo zijn er nog tal van veiligheids maatregelen die we kunnen treffen om het leven veiliger te maken maar worden we er gelukkiger van als de overheid je bepaalde dingen, zoals helmen op de fiets, gaat verplichten?

    In andere landen is het toch ook soms voor volwassenen verplicht?
    Willen we straks allemaal een verplichte helm op op de fiets?
    Ik ken iemand (volwassen persoon) die een ongeluk heeft gehad en nu geestelijk niet helemaal meer in orde is. Met fiets helm was dit niet gebeurd denk ik maar ik wil geen helm op op de fiets.
     
  16. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Verplicht niet, wel een positief advies.
    Het ligt aan de situatie. Net bijna vijf jaar in België gewoond en daar gingen ze alleen in de straat bij ons huis zonder helm. Gekkenwerk zonder fietspad, bestuurders die geen rekening houden met fietsers. Zelf heb ik daar ook met helm gefietst.
    Nu wonen wij in een wijk met afgeschermde fietspaden (dmv berm met struiken), en geen haar op mijn hoofd die nu de helmpjes tevoorschijn wil halen. Fietsen wij recreatief op de dijken oid, dan gaan ze op.
    Misschien bij beginnende fietsertjes is het wel een goed idee.

    Maar ik ben een ontspoorde moeder, met skaten hebben ze ook geen kniebeschermers en helm op...ik ben al blij als ik ze onder luid protest de polsbeschermers aan krijg.
     
  17. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.178
    386
    83
    Ik ben voor! Toen onze dochter haar eerste fiets kreeg, kreeg ze ook meteen een helm erbij. Als ze buiten gaat spelen en fietsen, dan moet ze haar helm op. Voor haar is het heel logisch aangezien haar oom prof wielrenner is.
     
  18. Lovelive3

    Lovelive3 Bekend lid

    1 sep 2016
    878
    65
    28
    verplichten, nee liever niet. Wie een fietshelm wil gebruiken moet dat vooral doen. Ik vind het een vorm van schijnveiligheid, ik denk dat mensen er onvoorzichter van worden.
    Ik ben meer voor heeeeel veel oefenen, samen. verkeersregels erin stampen, kinderen wijzen op de gevaren. Ja ik ben dus zo`n moeder die elke dag in weer en wind drie kleine kinderen laat fietsen naar school, als een bakvis heb ik geschreeuwd: kijk uit! Naar rechts, Nee NAAR RECHTS. je weet wel zo een. Maar.. ze kunnen nu wel fietsen, en uitkijken.
     
  19. mama en zoon

    mama en zoon Bekend lid

    27 jan 2017
    740
    209
    43
    ik ben voor!!! ik wilde het liefst ook een babyhelm als ik met hem fiets, maar de helmpjes worden niet zo klein gemaakt helaas.
     

Deel Deze Pagina