reactie huisdier op zwangerschap

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Joeja, 23 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Joeja

    Joeja Bekend lid

    2 sep 2007
    994
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Toen ik net zwanger was, wist onze kat al dat ik zwanger was volgens mij. Ik vond het maar irritant, maar de hele dag door ging ie me achtervolgen en enorm aan zitten staren, dusdanig dat ik me echt ging afvragen of er iets aan de hand was. Ik wist toen nog niet dat ik zwanger was. Hij blijkbaar wel al.

    Idem was het met mijn cavia's. Deze moeten sinds ik zwanger ben niks meer van me weten. Ze komen niet meer knuffelen en negeren me een beetje hoe zeer ik ook mijn best doe hun aandacht te vangen. Bij de kat ging het op een gegeven moment weer over, maar de cavia's doen nog steeds vreemd. Op het moment dat mijn beste vriendin dan over de vloer komt worden ze opeens heel druk en staan te springen voor aandacht, maar alleen bij haar, bij mij niet :(
    Ik heb 1 hele eenkennige cavia erbij, die heb ik uit het asiel, en die was voorheen alleen bij mij op haar gemak en bij niemand anders. Maar nu .... nu gaat ze uuiitgebreid met mijn vriendin knuffelen heel bewust. Als we samen op de bank zitten en ik heb haar vast, doet ze zich alle moeite om bij mijn vriendin op schoot te komen, ze wil gewoon niet bij mij blijven zitten. Ze geniet duidelijk van de aandacht, ik denk dat ze die wel mist. Zoals ze normaal uitgebreid bij mij kwam kroelen, zo doet ze dat nu bij mijn vriendin. Bij haar ben ik er nog het meest beledigd over haha... maar ze doen het eigenlijk allemaal wel.

    Reageren jullie huisdieren ook op jullie zwangerschap? Zo ja, wat doen ze dan precies?
     
  2. naat80

    naat80 Actief lid

    17 dec 2007
    484
    0
    0
    Hoi Joeja,

    Ik heb twee honden, jack russels.
    Aan één merk ik weinig verschil, maar de ander kleeft zich zo ongeveer aan mij vast. Ligt tegen mijn buik aan en zorgt dat hij constant aanraking met mij heeft. Heel apart, omdat hij dit voorheen nooit zo heel erg had.
    Beetsen voelen het aan volgens mij.
    Op mijn paard kan ik vanwege een blessure niet rijden, dus hoe zij erop reageert weet ik niet, maar heb van meerdere mensen met paarden gehoord, dat de paarden dan vele malen voorzichter zijn geworden.

    Ben wel heel benieuwd hoe mijn honden straks op de kleine zullen gaan reageren. Ben een klein beetje bang voor jaloezie, maar hoop dat dit mee zal vallen!
     
  3. Muis80

    Muis80 Actief lid

    26 nov 2007
    314
    0
    0
    leerkracht
    Roosendaal
    Hi,

    mijn 3 katten weten het ook hoor. Ik zit nu m de laptop en een spinnende kat op schoot. Het is toch niet normaal :) . Zo maar uit het niet komt de een een keer of 20 per dag heel hard aan lopen om een een ( kopstoot) kopje te geven.

    Ik geloof er echt in dat dieren het voelen. De vorige keer waen de katten ook niet bij me weg te slaan. Lief he...

    Groetjes muis
     
  4. reneewittens

    reneewittens Actief lid

    9 dec 2006
    310
    0
    0
    Lerares Nederlands
    Veghel
    Ik geloof daar ook zeker in. Vrienden van ons hebben een hond en die kijkt nooit op of om als er bezoek komt. Toen ik zwanger was, bleef hij mij achterna lopen en kwam hij steeds naast mij liggen. Van onze eigen hondjes weet ik niet hoe ze reageren. Die hebben e pas gekregen nadat ik zwanger was.
     
  5. Juudje27

    Juudje27 Bekend lid

    14 mei 2007
    762
    0
    0
    Ik heb ook 2 jack russells en de oudste Bear die is niet meer bij me weg te slaan.. Die zwangert echt mee. Tara die is wat aanhankelijker geworden maar niet alleen naar mij.... Dus ik zie zeker ook verschil!
     
  6. mariska1982

    mariska1982 Fanatiek lid

    10 mrt 2007
    1.015
    0
    0
    arbeidster
    west-vlaanderen
    Onze labrador merkt het nog niet echt, maar de katten hebben het wel al door hoor... Vooral de oudste is niet bij me weg te slaan als ik in de zetel zit... Hij moet dan ook altijd op m'n buik liggen terwijl hij dat vroeger nooit deed...
     
  7. Niet meer actief

    Onze dikke kater weet het ook geloof ik, hij wil iedere keer op me buik liggen, wat niet zo erg fijn is.
    Moet hem er iedere keer vanaf schuiven.

    Groetjess
     
  8. inkie1980

    inkie1980 Bekend lid

    13 mei 2007
    557
    0
    0
    rozenburg
    hier ook 2 jackies.
    en we hadden de box neergezet in de hoek tussen 2 banken in.
    we hadden een speel/box kleed erin gelegd en jahoor ze sprong erin en deed n plasje op t kleed.
    kleed gewassen.en t boxkleed erin gelegd wat ik zelf gemaakt heb en weer hoor.weer erin gesprongen en plasje gedaan.
    ze doen normaal nooit iets binnen.
    heel raar.dus we hebben de box maar omgeruild met de kerstboom en tegen een andere muur gezet.waar ze niet ergens op kan springen en erin kan.(blijkt achteraf nog een betere plek te zijn ook omdat ik nu uit alle hoeken van de kamer en keuken zicht erop heb)
    maar ze voelen t wel aan denk ik hoor.
     
  9. Anique

    Anique Niet meer actief

    Ik merk eigenlijk geen verschil bij mijn katten (ik heb er 2), ik vraag me af of ze het merken, nou moet ik zeggen dat onze katten altijd naar mij toe vaak vrij aanhalig zijn (op het opdringerige af) en dat is niet echt veranderd..
     
  10. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    we hadden en jack russel. Wat werd ik soms moe van dat beest zeg :) niemand kon me meer aanraken of hij begon te grommen en trok zijn lip omhoog.
    Ik kond hem ook al vroeg tijdig niet meer uitlaten want als er nog maar 1 hond naar me probeerde te kijken begon hij te vecht terwijl hij honden altijd zag om leuk mee te spelen.

    Toen de kleine er was was ij nog wel heel waaks en lag voor de deur als daan naar bed ging en kwam ons halen als hij wakker was. Dus een babyfoon hadden we niet nodig.
    Helass hebben we hem weg oeten doen ivm allergie die daan had voor honden. met pijn in ons hard is hij eerst bij me broer gaan logeren om te kijken of daan ervan opknapte toen hebben we hem een weekje naar huis laten komen en daan kwam weer onder de uitslag enz. dus hij is nu weg naar een goed huisje.
     
  11. Daydreamy

    Daydreamy Fanatiek lid

    7 sep 2007
    3.945
    42
    48
    Vrouw
    Onderwijsassistent
    Ergens in de Polder
    Ik was gister bij m'n schoonzusje op bezoek en die heeft een kat, normaal gesproken komt ie alleen even bij je als je net binnen bent, maar gisteravond bleef ie om me heen draaien en continue kopjes geven of gewoon aanstaren, alsof ie iets wilde zeggen... heel veel vreemd...
    Zou ie iets voelen? of verbeeld ik me het gewoon... heel verwarrend dit..
     
  12. FunnyMe

    FunnyMe VIP lid

    8 jul 2006
    7.561
    0
    0
    Wij hebben 2 franse bulldoggen. Ze zijn niet bij me weg te slaan. Liggen continue onder mn stoel. Bij (en het liefste op) mn voeten. En alhoewel ze niet zo kroelerig zijn liggen ze nu het liefste op mn buik.
    Ik krijg ze niet weg....

    Grappig dat dat al zo snel is...
     
  13. gemini79

    gemini79 Lid

    9 jan 2007
    34
    0
    0
    Heb weleens gehoord dat katten het 'ruiken' omdat je lichaamsgeur veranderd door de verandering in je hormoonhuishouding. Onze katten waren ook niet bij me weg te slaan, iedere keer weer op die buik klimmen (en dat word heel vervelend hoe groter je buik wordt). Maar nu de kleine er is, is het allemaal over....
     
  14. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.456
    3.708
    113
    Onze jongste kat was hier volgens mij de eerste die wist dat ik zwanger was.
    Hoewel die eerst nooit bij mij kwam liggen, ligt ie sinds ik zwanger ben de hele dag bij me en het liefste op schoot. Volgens mij herkent de kleine onze kat ook meteen aan zijn geknor, want onze kat knort de hele dag.
    Onze andere kat en onze honden die reageren er eigenlijk helemaal niet op.
     
  15. Zena

    Zena Fanatiek lid

    9 dec 2006
    2.428
    0
    36
    Ja hier ook hoor, niet bij me weg te slaan, allebei onze katten willen constant op schoot en de kleinste zoekt me ook op als ik niet in de kamer ben. Zeuren voor de slaapkamerdeur enzo. Terwijl ze dat nooit gedaan heeft.
    Grappig he!
     
  16. lot

    lot Actief lid

    21 feb 2006
    401
    0
    0
    grafisch ontwerper eigen bedrijf
    Brabant
    Nou, onze poes wilde al niet zo graag op schoot liggen maar zo twee, drie keer in de week een minuutje of 5 kon er wel af. Sinds de zwangerschap wil ze best spelen en kopjes geven maar is geen enkele keer op schoot gekomen. Zo jammer..
     
  17. MarionW

    MarionW Lid

    11 nov 2007
    27
    0
    0
    thuisblijfmoeder
    Stadskanaal
    Wij hebben ook een Jack Russel en die wist het al eerder dan dat wij het wisten. Hij werd opeens heel aanhalig. Hij wil continue geknuffeld en geaaid worden. Ook mag hij graag op schoot liggen. Soms staat hij echt voor ons te piepen dat hij aandacht wil. Ik vind het wel schattig eigenlijk, maar dat deed hij voor mijn zwangerschap niet echt.
    Hij is sowieso dol op kindertjes. Hij is daar heel voorzichtig en lief mee, dus ik ben benieuwd hoe hij op de baby gaat reageren.
     
  18. Mamma1984

    Mamma1984 Niet meer actief

    Wij hebben een labrador, maar ik heb niet het idee dat hij door heeft dat ik zwanger ben, hij gedraagt zich niet anders dan normaal. Misschien komt het nog.
     
  19. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Mijn kat is sowieso een slijmbal dus die komt wel vragen om een knuffel ;) Hij lijkt het ook niet echt door te hebben. Ligt gewoon lui te zijn voor de verwarming ;)

    Ik denk dat als de baby er is, hij wel heel lief is.
     
  20. weethetwel

    weethetwel Bekend lid

    20 mrt 2007
    955
    0
    0
    Enschede
    Door mijn dieren ben ik een test gaan doen.

    Had rij les op mijn paard en normaal is het een gezonde klier en die dag deed die niets fout. Te eng voor worden dus ik meteen 2 dagen later weer een les gepland. Denk er moet iets komen maar weer niets.
    Ook mijn hond was heel anders naar mij toe. Hangen en kleven en drentelen om mij heen tot ergenissen aan toe.
    Maar zelf de papegaai was anders, rustig, liever en had meer geduld.

    Dit een week aan gekeken en vond het maar niets zo die dieren zo anders. Geen gein met het paard me hond die overal was waar ik was en de papegaai die geen woord uitbrengt.

    Toch maar testen dan... dus haalde een test en 2 strepen... en nog de twijfels dus 2de test 3 dagen later en ja.. zwanger.

    Zelf andere dieren reageren nu anders op mij... heel apart.
     

Deel Deze Pagina