5 weken weg van huis

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Bones, 31 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bones

    Bones Actief lid

    12 jun 2015
    280
    80
    28
    Ik ga over 2 weken voor 5 weken naar Amerika voor mijn werk. Ik heb er heel veel zin in. Maar nu het dichterbij komt begin ik toch zenuwen te krijgen omdat ik mijn jongens moet missen.
    Weet iemand hoe ik de oudste, hij is nu 4 jaar, er op voor kan bereiden. Ik heb het hem al een aantal keer verteld en hij zegt steeds dat het goed is.
    Ik ben wel van plan om een grote pot met snoep neer te zetten waar hij elke dag 1 uit mag halen en bij het laaste snoepjes kom ik terug.
    Is er hier iemand met ervaring die me kan helpen?
     
  2. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Is het een idee om een soort van adventskalender te maken? Met deurtjes die een nummer hebben. Als je helemaal creatief bent in de vorm van een huisje.
     
  3. onzekerheid

    onzekerheid Actief lid

    16 sep 2012
    191
    0
    16
    NULL
    NULL
    Een envelop maken met foto's en leuk dingetje(of een kaartje waarop staat, vandaag gaan jullie met papa naar ballenbak, dierenhofje oid) voor ze... zodat ze dat bv zondags mogen openen?

    En dan iedere week eentje... dus totaal 5 gevulde enveloppen?
     
  4. Evdal

    Evdal Lid

    17 nov 2015
    36
    0
    6
    NULL
    NULL
    Gelukkig geen ervaring mee. Ik weet dat het offtopic is maar ik zou mijn zoontjes nooit geen 5 weken kunnen achterlaten. Ik denk wel dat zij daag diep van onder de indruk zouden zijn. 5 weken zijn wel extreem lang voor zo kleine kinderen. Ik zou nu al moeite hebben als ik mijn moeder 5 weken niet zou zien. Wat een gemis zal dat zijn
     
  5. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Wat heeft ts nou aan deze reactie. Alsof zij het zelf alleen maar leuk vindt. Dat vraagt ze toch niet. Alsof het voor haar relevant en interessant is dat jij het nooit doen. Nou zij dus wel en vanuit die situatie vraagt ze hoe ze dat het beste kan aanpakken.

    TS misschien is het een idee om een soort van verrasingsdoosje cq aftelkalendeer te maken met mijlpalen verhaaltjes of een kleinigheidje. En dat hij dan kan afstrepen! Veel succes!
     
  6. Chelsey88

    Chelsey88 Actief lid

    5 okt 2014
    472
    526
    93
    Wat een stomme reactie! Heeft ze helemaal niks aan en je overdrijft ook. 5 weken is misschien lang voor een kind, om diezelfde reden zijn ze het een wee na terugkomst ook weer vergeten.

    TS veel plezier alvast! Klinkt alsof je er al goed over na hebt gedacht. Ik vind de snoeppot erg leuk.
    Denk ook dat je naar hem alles niet te groot moet maken, dan straal je denk het meeste vertrouwen uit dat het normaal is en goed komt.
     
  7. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    12 feb 2013
    2.415
    0
    36
    Vrouw
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Misschien kunnen jullie skypen terwijl je daar zit, dan zou je dat nu alvast een paar keer kunnen doen om te oefenen als het waren.

    En zorg dat je voor je vertrekt nog even echt de tijd hebt om iets leuks met je mannen te doen en niet alleen maar je koffer aan het pakken bent. En misschien ze ook wel laten helpen met het pakken.
     
  8. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Mijn man gaat sommige jaren om de maand weg. Dus 4 weken weg en 4 thuis.

    De eerste week is meestal even wennen maar daarna is het voor kinderen alweer gewoon en gaat de tijd super snel voor ze. Kinderen beleven tijd anders en zijn al snel een nieuwe/andere situatie gewend.

    Wij maken met de jongste altijd een aftel kalender. Die wordt 2 dagen bijgehouden en daarna alweer vergeten.

    Wij bellen of skypen eigenlijk nooit. Geen behoefte aan. Maar dat zou natuurlijk ook kunnen.
     
  9. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Het wordt idd vrij snel normaal, wij Skypen wel altijd met papa.

    Evdal, soms zijn zaken niet anders en moet je er gewoon maar mee omgaan. Ik ben nu bij mijn moeder die ik 9 maanden niet gezien heb, na zaterdag zal het waarschijnlijk een jaar duren. Ja ik mis dr maar gelukkig bestaat er skype.
     
  10. Bones

    Bones Actief lid

    12 jun 2015
    280
    80
    28
    Ik heb er heel goed over nagedacht en in mijn werk heb ik geen keus, dat hoort bij mijn werk. Ik wist dat dit er een keer van zou komen.
    Mijn man is in de eerste 2 levensjaren van mijn zoontje geregeld voor een paar maand weg geweest. Toen had hij het besef nog niet helemaal. Dus was het allemaal wat makkelijker.
    Skype doet hij al geregeld met zijn oma's dus dat kent hij wel.
    Verder zal ik er maarond geen groot ding van maken tegen mijn zoontje.
     
  11. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    En de meerwaarde hiervan is....? Dit soort dingen hoor je nooit wanneer papa een paar weken weg gaat. Waarom is het fan nodig dit zo duidelijk en kwetsend te benoemen nu. Ik krijg al een naar gevoel van je reactie, last staan Ts. Grow up!

    Ts. Wat ontzettend stoer van je! Voor elke dag een envelop maken waarin een opdracht zit aansluitend aan wat hij heel erg leuk vindt. Het kan deel zijn van een groter geheel, een project wat aan het einde van de 5 weken af is, dan is mama ook weer thuis.
    Bijvoorbeeld, zelf een huis maken. Opdracht kan dan zijn; verzamel vandaag dingen voor in de keuken of maak een bank van kosteloos materiaal. ( ik noem een huis maken als voorbeeld )

    Daarnaast zou ik tot de periode toe een kalender maken zodat het concreet is wanneer je gaat. Ook indd een kalander wat hij dagelijks kan af strepen. Veel Skypen ect, ik zou dit wel op vaste momenten doen. Die kun je bijvoorbeeld ook op de kalander zetten dmv een foto'tje op skype logo.

    Heel veel succes en veel plezier in Amerika! Geniet ervan😁 Ohja.. en werk ze 😉 Haha.
     
  12. Rian85

    Rian85 Fanatiek lid

    21 feb 2012
    2.830
    476
    83
    Vrouw
    Phoe wat lang, maar waar wat een gave ervaring!

    Ik zou het ook niet te groot maken. Mijn man gaat ook geregeld 1 a 2 wk naar Amerika voor zijn werk. Voor de kindjes gaat eigenlijk na een dag of 2 het gewone leven weer verder. Ff wennen aan een iets ander ritme en dan geen problemen. Ik merk aan mijn dochter die ook 4 is dat ze wel behoefte heeft aan houvast mbt de tijd die voorbij gaat. Ze kent nu de dagen van de week en overziet een week ook met wat er allemaal in 1 week gebeurt.

    Ik zou dus een soort familie planner maken met de dagen van de week een de normale dingen. Sport/gym/zwemles ed erin zetten als herkenning en deze laten afkruisen tot je weer terug bent. En uiteraard Skype. Al merk ik bij mij man dat door het tijdsverschil/spits momenten/zijn werk druk dat skypen er vaak bij in schiet. Wel neemt hij vaker en WhatsApp filmpje op dat ik kan afspelen bijvoorbeeld voor bedtijd.
     
  13. Sleepless

    Sleepless Bekend lid

    1 jun 2013
    892
    173
    43
    Vrouw
    Brabant
    Hartstikke stoer van je! Je kindje zal je natuurlijk missen maar daar is niets mis mee; hij zal leren dat je gewoon weer terugkomt en zal er niets aan overhouden. En natuurlijk mis jij hem ook maar probeer vooral te genieten van de ervaring. Kinderen zijn zo flexibel en wij maken ons vaak meer zorgen dan hen.

    Werk ze and enjoy!
     
  14. sydneys

    sydneys Niet meer actief

    Ik zou het zo luchtig mogelijk proberen te houden. Wel proberen uit te leggen dat je iets langer weggaat maar met de nadruk op dat het 'leuk' is. Lekker lang met papa thuis.
    een soort van kalender zoals ik hier lees is een goed idee, snoeppot ook.
    Misschien wekelijks een cadeautje of kaartje opsturen. je man kan dat ook doen in u naam als de verzending te lang duurt. Nu dus de kaartjes schrijven. :)

    Hou er wel rekening mee dat een kind van 4 niet altijd tijd heeft voor skype. Zal af en toe heel afwezig zijn op skype of geen zin hebben om te skypen. Gewoon puur omdat hij 4 jaar is ;)
     
  15. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.439
    2.875
    113
    Een mooie pot kopen en daar doe je "mama kusjes" in. Als hij jou mist, krijgt hij een mama kusje uit de pot.
     
  16. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Zelf nooit weg geweest maar mijn man wel en in mijn omgeving ook. Mijn ervaring is dat kinderen hier redelijk goed mee om gaan, na een paar dagen is alles 'normaal'. Wel vaak meer knuffeltijd nodig.

    Filmpjes en Skype zijn altijd goed, maar je zult inderdaad merken dat kinderen daar niet altijd zin of tijd voor hebben. Hier zet ik dan gewoon de Ipad neer en kan man even kijken hoe ze lekker aan het spelen is ofzo, dan heb je toch contact
     
  17. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Misschien ben ik iets te nuchter, maar hoe meer drama je ervan maakt, hoe meer je kind voelt dat dit niet oké is.
    Mijn man was met regelmaat lange perioden weg. En binnenkort misschien zelfs twee maanden. Wij hebben het altijd enkel alleen gezegd en met regelmaat gefacetimed etc.
    Het is voor de ouder volgens mij zwaarder dan voor de kinderen.
     
  18. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Leuke vraag, in combinatie met je nickname :)

    Ik denk dat het voor jou heftiger is dan voor de kids. inderdaad een aftelkalender en regelmatig skypen.
    Misschien ook een paar videoboodschapjes opnemen die op de televisie kunnen worden afgespeeld?

    Gewoon goed contact met huis houden.
    Succes en sterkte!
     
  19. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dit idd. Mijn man gaat af en toe weg voor zijn werk, en we maken er geen big deal van. We bellen of facetimen als de kinderen dat willen - maar regelmatig willen ze dat niet. Papa stuurt foto's en die bekijken ze graag. Maar verder geen 'kusjespot' of snoepjes iedere dag etc etc, dat vind ik veel te zwaar. Als hij weer thuis komt, krijgen ze van hem een souvenir.
     
  20. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    613
    527
    93
    ook hier een man die met regelmaat meerdere weken van huis is.
    Mijn ervaring is dat het voor de ouders veel lastiger is dan voor de kinderen :D
    We skypen vaak, dus zo kunnen ze toch vaak met hun vader praten..
    Ik maak hier nooit een aftelkalender, omdat de exacte datum dat hij terug komt altijd pas een paar dagen van te voren bekend is, maar als jij precies weet wanneer je terugkomt is dat ook een leuk idee!

    Thuis zorg ik er voor dat ze altijd net even wat extra's mogen, bijvoorbeeld 1 dag in de week voor de televisie eten, dat vinden ze altijd heel leuk, maar dat mag dus alleen als papa weg is :)

    succes in amerika en veel plezier daar!
     

Deel Deze Pagina