Schoenen aan in huis

Discussie in 'De lounge' gestart door Tranquila, 30 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik loop dan veelal op slippers of instap sandalen. Gaat prima :)
     
  2. Dustin

    Dustin Actief lid

    4 jun 2016
    371
    42
    28
    NULL
    NULL
    ik heb wel 1 keer meegemaakt dat ik met mijn rolstoel niet naar binnen mog bij iemand. die wilde dat ik mijn stoel buiten liet staan. ik had toen helaas een slechte dag dus lopen ging echt niet. en kruipen daar doe ik niet aan. ik ben omgedraaid en weggereden.
     
  3. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    ik zet m'n slippers bij de buitendeur, op het balkon loop ik gewoon op m'n blote voeten hoor, maar moet ik echt naar beneden dan trek ik gewoon m'n slippertjes aan..
     
  4. Sjaanbanaan

    Sjaanbanaan Actief lid

    2 jan 2017
    423
    26
    28
    Dat kan toch gewoon niet.:$
    Echt schandalig.
     
  5. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    :$
    Bij ons is het wel schoenen uit, maar dit zou ik echt nooit van iemand vragen.

    Net als dat mijn schoonouders, zijn op leeftijd, hun schoenen altijd aan mogen houden. En zo maken we nog wel meer uitzonderingen.
     
  6. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Dat vind ik echt schandalig.
     
  7. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Het erge is, jij snapt het punt echt niet. Mijn punt is niet dat ik mijn schoenen niet uit wil doen, zou dat ook echt wel even doen.

    Ik vind echter wel dat het eisen van je bezoek ook niet respectvol is. Je kunt het vragen en als iemand zich daardoor ( om welke reden dan ook), zich niet comfortabel bij voelt, heb je opties.

    1. Je weigert iemand in je huis
    2. Je laat diegene zijn schoenen aanhouden
    3. Diegene trekt toch zijn schoenen uit, ondanks ongemak, maar kiest er wel voor dan misschien niet weer te komen.

    Waarom zou diegene die voor die laatste optie gaat minder respectvol zijn dan diegene die perse eist dat jij je schoenen uit doet (en wat voor iemand een goede reden is om zich ongemakkelijk te voelen bij het uitdoen van zijn schoenen is alleen aan diegene).
     
  8. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Tja als jij het eisen ziet dat kan. Ik wil dat men zich gewoon houd aan de regels in mijn huis. Doe ik namelijk ook als ik bij op bezoek zou zijn. Ik vind het ook echt niet vreemd.

    Ik vind het vreemder overkomen als iemand zegt dat hij niet meer komt omdat hij zijn schoenen uit moet doen en dan zijn outfit er niet op aan kan passen ;)

    Maar ieder zijn ding zullen we maar zeggen.
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    :$ Wow dat is inderdaad wel heel erg onbeschoft zeg.
     
  10. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113

    Ik denk maar net dat het is hoe je er zelf in staat.
    ik persoonlijk vind dat je bij iemand anders thuis daar aan de algemene regels hoort te houden. Dus zoals ik eerder beschreef niet op banken springen, niet roken in huis. Schoenen uit valt voor mij ook onder zo'n algemene huisregel. Heb je een goede reden om het niet te doen prima. Denk je nu echt dat mensen met hun bezoek daarover een discussie gaat houden?
     
  11. Lovelive3

    Lovelive3 Bekend lid

    1 sep 2016
    878
    65
    28
    ja, maar dweilde elke dag in die tijd. Ik ga niet tegen opa en oma in dit geval zeggen dat ze hun schoenen uit moeten doen.
    Het zijn normen en waarden, en die hoeven niet gelijk te zijn. Als er stront onder hun voeten zit, ja dan lijkt het me logisch dat de schoenen buiten blijven. Ik vind het ongastvrij om dit tegen bezoek te zeggen.
    Diegene van de rolstoel: werkelijk... niet te geloven toch!
    wij doen zelf onze schoenen uit, en als ik er bang voor ben dat er iets op de grond ligt wat vies is, dan pak ik de dweil toch gewoon.
    tegenover roken in huis sta ik wat dat betreft wel anders. kan me niet voorstellen dat mijn kinderen ooit ziek geworden zijn van een vuile vloer.
     
  12. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Ook een hoofddoek opdoen zou mij te ver gaan.
    Ik respecteer ieders levensovertuiging maar ik hoef daar niet in mee te gaan.
    Ik verwacht als christen ook niet dat mijn niet- christelijke gasten meebidden ofzo.

    Op een bank springen vind ik van een hele andere orde. De bank gaat daarvan kapot. Ook roken is iets heel anders; dat schaadt de gezondheid.

    Mijn respect voor mensen die graag willen dat ik de schoenen uitdoe gaat tot zover dat ik plastic hoesjes wil dragen maar mijn schoenen blijven aan.
     
  13. jupke

    jupke Niet meer actief

    Een niet moslim vragen een hoofddoek te dragen heeft ook niets met religie te maken.
    Dit is iemand anders jou overtuiging opleggen en dat is niet de bedoeling want dan heeft diegene die toch de hoofddoek draagt niet de juiste intentie.

    Alles gaat om het gevoel en de doel dat je er bij hebt.

    Daarbij draag ik in huis nooit mijn hoofddoek. Tenzij er mannelijk bezoek komt die geen familie is.

    Maar dat even off topic ;)
     
  14. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Deze mensen waren absoluut niet hun geloof aan het opdringen aan ons maar vroegen dit precies om de reden wanneer jij ook een hoofddoek in huis aan doet, er waren namelijk mannen bij.

    En ik hoefde de doek echt niet zo aan te trekken zoals deze turkse mensen wel zouden doen maar het was gewoon een doekje over je hoofd heen.

    Wat ik buiten hun huis deed maakte hun echt niets uit, het was in dit geval gewoon hun huis hun regels. En in hun huis geldt de regel dat iedere vrouw een doekje om hun hoofd heeft als er ook mannen aanwezig zijn.

    Noem mij maar raar maar ik heb gewoon respect voor dit soort huisregels. Lekker belangrijk zeg dat je dan een paar uurtje met een doekje om je hoofd heen moet of je schoenen uit moest doen ( want ja dat moest bij deze mensen ook ) ik vond het een prachtige ervaring en heb nog steeds contact met deze mensen.
     
  15. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    12 okt 2014
    3.356
    2.543
    113
    Vrouw
    Friesland
    Hier in huis hebben wij altijd schoenen uit, ik vind dat fris en inderdaad zoals eerder gezegd, ik wil van de vloer kunnen 'eten' bij wijze van, mijn kindjes kruipen er ook rond. Bij een ander trek ik ook altijd m'n schoenen uit, tenzij het er echt heel vies is.

    Helaas denkt de visite er hier soms anders over, en vind ik het best moeilijk daar wat van te zeggen.
     
  16. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Hier thuis meestal schoenen uit, puur omdat ik dat zelf comfortabel vind. Interesseert me dan ook niks als ikzelf, mijn kinderen, of visite wel met schoenen aan lopen. De enige reden om je schoenen bij mij uit te trekken is als je een stel modderpoten hebt of net in de poep hebt gestaan.

    Ikzelf vind het dan ook een beetje vreemd als je bij mensen komt waar je absoluut niet met schoenen naar binnen mag en je een beetje staat te kloten met je schoenen in de gang om ze daar op een vierkante meter uit te doen en weer aan te trekken
     
  17. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Nou, dan zijn we het met elkaar eens :) . Ik dring ook zeker niemand iets op, maar vind het zo doorslaan om je schoenen niet uit te willen doen omwille van 'de hygiene'. Dat is gewoon onzin, zeg dan gewoon dat je je schoenen niet uit wil doen.

    Ik ben eerder praktisch ingesteld, kom ik ergens en wordt me gevraagd mijn schoenen uit te doen, doe ik dat. Maar als het daar bij wijze van spreke een vieze zooi is, zal ik er niet snel meer komen.
     
  18. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Maar hier in huis dragen we geen hoofddoeken. Als ik iemand zou vragen om hun hoofddoek af te doen hier in huis, omdat dat mijn regels zijn, is dat niet bepaald netjes. Maar andersom mag wel?
     
  19. miss84

    miss84 Bekend lid

    2 okt 2013
    943
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij doen onze schoenen uit. Maar verwacht dit niet van bezoek.k vind het zelf ook vervelend om bij andere m'n schoenen uit te doen. Onhandig,
     
  20. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Als jij wilt dat iedereen die bij jou langs komt geen hoofddoek draagt dan is dat toch jouw goed recht? Jouw huis jouw regels.
     

Deel Deze Pagina