Schoenen aan in huis

Discussie in 'De lounge' gestart door Tranquila, 30 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Maar respectvol is anders...
     
  2. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ivm been Lengte verschil altijd aan. In een schoen zooltje van 1.5 cm. Loop ik op blote voeten of sloffen heb ik gegarandeerd binnen 2/3 dg slijmbeurs onstekking in de heup. Ook beenkramp etc.

    Man en kinderen uit. Doen ze automatisch. Is niet iets wat moet. Bezoek hoeft het niet

    Als ik ergens schoene uit moet dan doe ik dit.
     
  3. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Misschien is het inderdaad niet netjes nee. Maar daarnaast vind ik het vragen van het afdoen van een hoofddoek iets anders dan het uit moeten doen van je schoenen want wat kan jij er qua last van ondervinden als de dame in kwestie haar hoofddoek wel zou omhouden?

    Maar daar zal jij vast en zeker wel weer anders over denken ;)
     
  4. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.702
    42.532
    113
    Echt hylarisch hoe sommigen hysterisch doen over evt vuil onder je schoenen maar dan wel je kindje op een kdv brengen waar de leidsters op hun eigen schoenen lopen.

    Ja er zijn kdv's die met binnenschoenen werken maar bij het gros lopen de leidsters ook op de baby/dreumes groep met hun eigen buitenschoenen rond.
     
  5. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Ja, dat is hier ook zo. Ik probeer er niet teveel bij na te denken. Ze zijn trouwens wel ongelofelijk schoon qua poetsen, dus dat stelt me een beetje gerust.
     
  6. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.702
    42.532
    113

    Het komt goed hoor:)
    Ik wordt hier altijd afgedaan als smetvrees en de ouders die hun kindjes hier komen halen houden de schoenen ook aan;)
     
  7. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Zijn we nou serieus echt bang dat kindjes ziek worden van een vloer waar mensen met schoenen op lopen?? Kom op, kinderen moeten toch wel een beetje weerstand opbouwen. Laten we lekker alles zo steriel mogelijk houden. Dan hoeven ze maar 1 x op een plek te komen waar iets meer bacterien rondzwerven en je hebt gelijk een ziek kind. Beetje vuil kan geen kwaad hoor
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.409
    23.919
    113
    Ik doe mijn schoenen uit omdat ik dat prettig vind. Kan ik ook lekker mijn benen op de bank optrekken zonder na te denken over mijn schoenen. De kinderen moeten hun schoenen meteen uitdoen en opruimen, omdat ze anders hun schoenen weer ergens laten slingeren.

    Ik verwacht van bezoek niet dat ze hun schoenen uitdoen. En ik maak me al helemaal niet druk om een evt vieze vloer (ik zou ook nooit dagelijks gaan dweilen ofzo.) Zelfs niet met een tijgerende baby. Deed ik vroeger ook nooit en mijn kinderen hebben allemaal een ijzeren weerstand.
     
  9. Marrie28

    Marrie28 Fanatiek lid

    27 jun 2007
    1.711
    0
    36
    Hier ook
     
  10. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Ik zou bijna denken dat meer dan de helft hier in een museum woont...
    In een huis mag toch geleefd worden,althans bij ons wel.
    Nu heb ik toevallig mijn schoenen nog aan,normaal loop ik meestal op mijn sloffen waarmme ik soms ook even naar buiten schiet.
    Bezoek mag gewoon de schoenen aanhouden,heb dat liever dan iemand die op de sokken loopt bij ons.
    Kinderen die komen spelen trekken wel automatisch de schoenen uit bij ons omdat onze zoon het liefst op zijn sokken loopt en hij bij binnenkomst de schoenen al uit doet.

    Zandkorreltjes,hondenharen en weet ik wat zal hier best liggen,mijn huis is netjes opgeruimd en normaal schoon,maar hieft geen museum te zijn hoor....
     
  11. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg

    Uuuhm ja,wij hadden destijds twee honden die ook op straat liepen zonder schoenen aan dus het "vuil" mee naar binnen namen...
    Ik dweilde destijds wel vaker en de stofzuiger stond ook niet stil...
    Als Sietse zijn slaapje ging doen ik bed deed ik hem ook even schonen kleertjes aan.....hij was en is zelden tot nooit ziek,doet het super goed en al is de hele klas verkouden dan piept hij er mooi tussendoor...
     
  12. Bacio

    Bacio Bekend lid

    25 jan 2017
    825
    500
    93
    Vrouw
    Zwolle (omgeving)
    Van dattum :D
     
  13. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.984
    5.816
    113
    Wij doen schoenen uit, maar gewoon omdat het lekkerder zit en ik van de kinderen niet kan verwachten dat ze onderscheid maken tussen wanneer schoenen nat zijn of niet.
    Visite mag schoenen aanhouden als ze willen.
    Als iemand vraagt of ik mijn schoenen uit wil doen bij hen thuis, geen probleem. Al lachen ze weleens want ik heb weleens 2 verschillende sokken aan :D.

    En mbt hygiene en kinderen, ik ben meer van 'een beetje weerstand opbouwen kan geen kwaad'. En trouwens, dan had ik het binnen helemaal schoon, stond m'n dochter buiten aan zon hondenpaaltje te likken. :$:D
    Kind heeft nu een weerstand joh :p
     
  14. DarkAngel25

    DarkAngel25 VIP lid

    6 jul 2011
    7.732
    1
    38
    Wij doen de schoenen gelijk uit in de gang. Visite mag ze aanhouden, maar de kinderen vraag ik wel de schoenen uit te doen (kinderen van de visite)
     
  15. Typicalme

    Typicalme Fanatiek lid

    11 dec 2014
    1.158
    442
    83
    Vrouw
    Ik doe mijn schoenen uit, die van mijn dochter gaan ook uit, mijn vriend is wat minder consequent ;) Visite houd ze aan. Ik vind het voor mijn gevoel schoner en het zit lekkerder. Maar ergens probeer/wil ik wel reeel blijven, zoals iemand in een eerdere reactie al zegt, we moeten ook een beetje weerstand houden, onze dochter zal dadelijk op het kinderdagverblijf/school of gewoon in het dagelijks leven ook niet alleen op steriele plaatsen komen en met haar handjes over elkaar gaan zitten..
     
  16. LoeForceOne

    LoeForceOne Fanatiek lid

    28 jun 2015
    1.374
    910
    113
    Jemig de discussie gaat wel ver hoor...

    Bij mijn zoon kdv moesten we bij ophalen van die blauwe zwem hoesjes om de schoenen heen. Leidsters hadden schoenen uit. Vaste regel iedereen hielt zich er aan.

    Wat betreft de rolstoel ik vind dat werkelijk waar belachelijk. Ondanks dat wij ook schoenen uit hebben binnen, is iemand met z'n rolstoel (al zijn de wielen goor) natuurlijk binnen welkom. Net zo als hulpbronnen. Andere honden liever niet ;). Maar medisch noodzakelijke dingen wel. Als jij in medische redenen je schoenen moet aanhouden geen probleem anders graag uit. Ik heb sloffen voor je, je mag op sokken lopen wat mijn gasten prettig vinden.

    Wat betreft het hoofddoek vind ik heel ander verhaal. Ik geloof totaal niet jn een god en heb er een beetje een afkeer tegen. Iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Maar een hoofddoek om doen gaat mij te ver. Ik zal vriendelijk weigeren en niet binnen komen. Dit mag mijn bezoek uiteraard ook bij mij doen :)
     
  17. Tranquila

    Tranquila Bekend lid

    23 feb 2015
    740
    443
    63
    Vrouw
    Die hele discussie ik snap het niet. Waar je de schoenen mag aanhouden hou je ze aan, en waar ze uit moeten gaan ze uit.. Hoe simpel kan het zijn? En hoe simpel is het om elkaar te respecteren? Ik zal niemand dwingen maar ik vind het wel fijn. En vies om met sokken in iemands huis te lopen? Je hebt toch sokken aan? Die gaan toch in de was? Gelukkig ken ik geen mensen die moeilijk doen om zoiets..
     
  18. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.047
    3.479
    113
    Wij hebben nooit schoenen aan in huis maar dat is omdat we dat niet fijn vinden zitten. Zodoende staat er een enorme rij laarzen en schoenen bij de achterdeur waardoor visite altijd meteen het idee heeft dat schoenen uit moeten en meteen driftig hun veters los gaan maken. Waarop wij zeggen dat het niet nodig is dat ze het zelf mogen weten.
    Je kunt bij ons ook vaak van de vloer eten... maar dan letterlijk...
    Tja dat heb je nou eenmaal met kinderen. Veel kruimels :D

    Als het mensen zijn die vaak over de vloer komen vind ik het niet raar dat zij ook hun schoenen uit doen maar mensen die niet vaak komen of een zakelijke afspraak ofzo, die laat je toch hun schoenen niet uit doen? Dat vind ik dan een beetje raar. Stel er komt een adviseur van een bank ofzo.
     

Deel Deze Pagina