Hoe kom ik hier uit?

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door riga01, 7 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. riga01

    riga01 Bekend lid

    28 apr 2010
    977
    392
    63
    Vrouw
    In de zorg
    Den-Haag
    Mijn ex en ik zijn nu ongeveer een jaar uit elkaar. Hij heeft ons zoontje erkend maar geen voogdij. Ook hebben wij samengewoond maar nooit getrouwd of geregistreerd partnerschap.

    De omgangsregeling hebben we tot nu toe altijd mondeling geregeld. Dit ging redelijk goed maar het gaat mij opbreken. Ik ben mijn leven weer goed aan het oppakken maar heb nooit een weekend zonder kind. Mijn ex heeft ons zoontje 2 dagen doordeweeks en weekend nooit. Ik vind dit gewoon niet meer kunnen en zou graag de regeling vast willen zetten en dus veranderen. Hij het ene weekend ik het andere. En hij 1 dag doordeweeks en ik de rest. Daarnaast betaald hij geen alimentatie. Hij vind dat ik genoeg toeslagen krijg en dat hij die 2 dagen dat hij bij hem is al voor hem betaald. Ik vind dit onzin. Ik heb een eigen woning en heb mijn zoontje merendeels van de tijd. Daarnaast woont hij bij zijn moeder en heeft dus veel minder lasten.

    Hoe ga ik dit aanpakken als hij mijn regeling gaat weigeren? En hoe weet ik waar ik kwa alimentatie recht op heb? Ik weet even niet waar te beginnen dames :(
     
  2. Baby 2

    Baby 2 Actief lid

    12 nov 2014
    235
    1
    16
    Dat is het lastige, als je het zelf (moet) regelen... Dus over de dagen geen idee, maar wel mbt de alimentatie, via de site berekenhet.nl kun je dat redelijk makkelijk berekenen. Daarin kun je ook rekening houden met de dagen dat jullie zoon bij papa is. Succes!
     
  3. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Heb je een advocaat? Die kan zowel de alimentatie als de omgangsregeling vast laten leggen.
     
  4. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Dit is iets dat je via een advocaat dient te regelen, als je een wijziging wil waar hij zich ook aan dient te houden. Je laat de omgangsregeling en de vaststelling alimentatie dan bekrachtigen bij de rechtbank. Alimentatie is afhankelijk van jullie draagkracht.
     

Deel Deze Pagina