Baby 3 weken, overvoeden?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door bozoe, 13 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.333
    113
    Nee ze kunnen je niets verplichten, erheen gaan is zelfs niet verplicht.
     
  2. linkydink

    linkydink Actief lid

    29 dec 2015
    104
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een belachelijk advies van dat CB zeg.. dat herken ik gelukkig helemaal niet van het CB hier!

    Je doet het supergoed! Mijn zoontje is 2,5 maand en komt ook zeker nog 8x per dag, en die is niet te vroeg geboren en ook best flink, CB was hier heel tevreden over hem en de borstvoeding!

    En idd geniet er nog maar even van! Hier ligt mn mannetje ook al de hele avond op mn borst hoor!
     
  3. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Nou zijn ze helemaal koekoek? Ik weet niet wat ik lees joh, wat een waardeloos advies, maar gelukkig weet je dat inmiddels wel :p

    Wat heerlijk dat ze het zo goed doet!

    Mbt het cb ben je inderdaad niets verplicht. Ik kreeg bij m'n derde te horen dat ik vooral het ritme erin moest brengen (met een week!!) en haar gerust mocht laten huilen. Ik had namelijk de fout gemaakt door te zeggen dat het een onrustige nacht was die nacht ;)
    Ook nadat ik zei dat ik dat ik liever mijn gevoel volgde en haar gewoon bij me pakte, was dat volgens mevrouw niet goed, voor je het weet gaan ze daar aan wennen. :$
    Ik heb direct aangegeven bij het bureau dat ik geen afspraken meer ingepland wilde hebben met deze verpleegkundige. Ik kom daar dus alleen bij de arts. Bevalt prima :)
     
  4. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Hooo! Ik ben plaatsvervangend boos joh, wat een onvoorstelbaar advies :$ Ja, ze groeit hard. Mag het? Dat gaat vanzelf minder hard, maar nu heeft ze het gewoon nodig. Heerlijk toch? Ik voedde me helemaal suf bij mijn oudste zoon, die bleef maar drinken. En hij groeide ook 250 a 300 gram per maand, hij was een heerlijk bolletje :D En nu is hij juist aan de magere kant. Het is ook nooit goed. En het mooie aan bv is juist dat ze heel goed zelf kan pakken wat ze nodig heeft. Maar dat wist je al :)
     
  5. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    O wauw ik wordt hier echt boos van. Zullen de hormonen nog wel zijn :x
    Wat zielig is, is kindjes dwingen in een tijdschema met grote hoeveelheden voeding per keer en laten huilen als ze honger hebben. Prima als je een kindje hebt waarbij een schema werkt, maar de meeste mensen en zo ook baby's hebben verschillende voedingsbehoeften gedurende de dag en nacht. En ik heb nog geen maatstreepjes ontdekt op mijn borsten, dus je kan ook niet zeggen o ze heeft zoveel op, moet genoeg zijn voor zolang. Dat geeft ze zelf wel aan. Baby's hoeven niet perse in een schema. Sommigen vinden dat prima, mijne niet, die bepalen liever zelf. Steeds als je denkt dat er een ritme in komt gooien ze het ook weer om haha. Het makkelijke van borstvoeding is juist dat je het altijd bij je hebt en je niet op de klok hoeft te kijken, gewoon goed naar je kindje kijken en dan kom je er samen prima uit.
    Die Nutrilon fles voor de nacht, ik zou er serieus een klacht over indienen! Waaróm zou ze minder vaak in de nacht moeten komen? Tenzij jij hebt aangegeven dat je de nachten niet trekt, maar dan zijn er nog best andere dingen die je kan doen om het makkelijker te maken die niet borstvoedingsondermijnend zijn, zoals cosleepen, 's nachts je man laten verschonen, middagdutje met de baby meedoen. Nachtvoedingen zijn juist goed voor je productie en ook goed voor de baby. Oh en dat je ze verwent zo, dat ze noooooit doorslapen zo, niks van waar. Werd er ook bang voor gemaakt bij m'n zoon, maar hij is uiteindelijk gewoon zelf gestopt met nachtvoedingen, rond een jaar ofzo, en ook naar zijn eigen bed gegaan en door gaan slapen.
    Eigenlijk is mijn conclusie dat je het CB beter niet alles kan vertellen. O ik voed op verzoek, geen idee hoe vaak. Soms laat ze wat langer tussen en soms korter, ik kijk niet op de klok. O en ze slaapt prima hoor. Gaat helemaal goed!
     
  6. bozoe

    bozoe VIP lid

    9 jul 2014
    5.420
    5.779
    113
    Volgens het CB is het verstandig om een flesje Nutrilon te geven zodat zij ook kan slapen 's nachts. Ze gaven gisteren aan dat met dit schema zij niet aan haar rust toekomt omdat het alleen maar voeden is. Ik vind dat persoonlijk erg meevallen. Ze ligt trouwens al bij ons op de kamer in de co-sleeper. Vannacht heeft ze zich 2 keer gemeld. Een keer om half 4 en om half 7, terwijl ik haar om half 10 's avonds voor het laatst had gevoed. Dus het is echt niet zo dat ze non-stop aan de borst zit en niet aan slaap toekomt.
     
  7. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Half 10 - half 4 is 6 uur, dat heet al doorslapen. Helemaal niet wenselijk dat er nog meer tijd tussen komt, was het niet iets met dat ze 2x zoveel uur tussen mogen als dat ze kg wegen? Dus dan zou 6 uur de max zijn.
     
  8. Donutlover

    Donutlover Fanatiek lid

    1 jan 2017
    3.316
    1.730
    113
    Denk dat het CB er niet veel van weet.
    In de tijd dat ik bv gaf bij mijn zoontje maakt ze me zo onzeker
    Werd er gewoon verdrietig van!

    Ik zou dus lekker doorgaan zoals je nu doet klinkt perfect zo!
    En idd die clusterdagen/regeldagen horen er allemaal bij
    Met bv vond ik die dagen juist fijn want je kon ze dan gewoon aanleggen en met fv zit je toch weer vast aan die hoeveelheden
     
  9. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Walgelijk! En zó wordt bv dus ondermijnd :x onvoorstelbaar. Je kunt contact opnemen met melkpunt. Zij doen veel aan dit soort misstanden. Je cb heeft bijscholing nodig en dringend ook! Je doet het hartstikke goed. Laat je niet gek maken door zo'n kenau die zich laat sponsoren door nutripiep.
     
  10. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Half 10 tot 4? Terwijl ze ruim 4 weken te vroeg is geboren? Dat is echt echt echt super knap!! Nog even en je moet volgende week al met de boterham beginnen;)
     
  11. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Een baby is niet gemaakt om door te slapen. Het is dus complete onzin dat ze niet aan rusten zou toekomen. Baby's zijn gemaakt om meerdere keren per dag te slapen.

    Echt. Frustrerend dat soort 'adviezen'. Zo ondermijnen ze borstvoeding volledig.
     
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik vind dit echt vreselijk slecht advies. Echt meid, je doet het super goed! Ik lees niks vreemds aan jouw verhaal, enkel dat advies van het cb is ontzettend vreemd. Dus ga vooral zo door!!

    Overigens, als ze wel krampjes zou krijgen, is dat ook heeel normaal en niet per se een teken van te veel voeding!
     
  13. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.866
    7.809
    113
    Amsterdam
    Ts zoals eerder al geschreven is gewoon zo doorgaan hoor. Onze kleine kwam in het begin 400 gram per week nadat ze eerst 10% was afgevallen. Bij ons heeft het CB daar nooit over gezeurd, was altijd borstgevoede kindjes mogen zoveel drinken en aankomen als ze willen.
    Jammer dat het CB zo doet, want zo krijg je ook helemaal geen steun en heb je er eigenlijk helemaal niks aan.
    Bij twijfel neem contact op met een lactatiedeskundige hoor.
     
  14. Marinke84

    Marinke84 Actief lid

    10 dec 2013
    152
    0
    16
    NULL
    NULL
    Vooral luisteren naar de dames van het forum en niet naar het cb. Zoveel voedingen is echt niet ongewoon (zelfs noodzakelijk voor je productie) dus gewoon lekker doorgaan.
    Mijn zoon is nu vier maanden en ik zit nog steeds op 9 voedingen.
     
  15. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.425
    5.511
    113
    Vrouw
    😱😞 Onbegrijpelijk...je baby laat 6 uur tussen 2 voedingen en zelfs dat is niet in orde?
    Hebben deze mensen niet begrepen dat je kindje moedermelk drinkt, en dus een volkomen natuurlijk patroon volgt?

    Ik denk dat jouw cb mijn kinderen al aan de bijvoeding had willen hebben. Die lieten er de eerste weken maximaal 4,5 uur tussen in de nacht...
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou het zeker ook melden. Dit kan echt niet :x
    Nu is ts iemand die op een forum zit en hier een vraag stelt, genoeg vrouwen die verder geen idee hebben en op het cb vertrouwen...
     
  17. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Finley groeide in de eerste borstvoedingsweek boven de curve uit....:D
    Blijkbaar gaf ik slagroom ipv borstvoeding. Mijn kraamhulp vond dit geweldig!

    Heb me overigens nooit wat van het CB aangetrokken. Het ene oor in, het andere weer uit. Zijn adviezen die ze geven en je hoeft er dus absoluut niks mee te doen! Maar ik had overigens wel mazzel met mijn CB. Die zijn erg pro-borstvoeding.

    Wat iedereen zegt: je doet het prima. Laat het CB voor wat het is. En doe net als ik heb gedaan: het ene oor in, het andere oor net zo hard weer uit! Zo lang als je kindje het goed doet en prima groeit, is er helemaal niks aan het handje!
     
  18. Moeder2017

    Moeder2017 Actief lid

    2 jan 2017
    281
    2
    18
    CB verklaar meestal alleen onzin ze weten alles beter volgens het boekje nou kinderen hebben ieder hun eigen ritmes en gewoontes en als moeder ga jd daar vanzelf mee in

    En idd baby's slapen niet door zo snel al is ook niet gezond voor hun bloedsuikerspiegel

    En met bv al helemaal geen fles gaan geven zomaar of je moet willen overstappen voor je het weet gaat je productie kelderen

    Je doet het prima en je kleintje groeit er goed op gewoon zo doorgaan
     

Deel Deze Pagina