Iemand ervaring met houtenvloer vervangen door beton?

Discussie in 'De lounge' gestart door Ganesh, 15 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ganesh

    Ganesh Bekend lid

    21 jan 2014
    500
    2
    18
    Werk, gezin, boeken
    Zuiden
    Hoi,

    Wij hebben een huis op het oog van 1954
    Waar nog veel aan moet gebeuren. Op de beneden verdieping zijn de vloeren van hout. Deze willen we laten vervangen door beton. Daarna vloerverwarming etc. Op Internet vind ik weinig en een offerte kunnen we nog niet laten maken. Heeft iemand een idee wat het ongeveer gaat kosten?

    Alvast bedankt.
     
  2. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Wij laten dat op dit moment uitvoeren. Dat heet een balken broodjes vloer.
     
  3. Ganesh

    Ganesh Bekend lid

    21 jan 2014
    500
    2
    18
    Werk, gezin, boeken
    Zuiden
    Wordt het hout dan helemaal verwijderd? Kun je mij misschien wat meer hierover vertellen. Wat er allemaal bij komt kijken etc.?
     
  4. Imona

    Imona VIP lid

    8 feb 2014
    5.301
    3.882
    113
    Wij hebben dat 2 jaar geleden laten doen. Nu hebben wij een huurhuis dus de exacte kosten weet ik niet. Ik weet wel dat wij toen 500 Euro compensatie van de woningbouw kregen.

    Laminaatvloer er uit.
    Hout er uit.
    Houten draaibanken er uit.(die krengen zijn zwaar)
    Wij hadden een gat onder de vloer van ruim een meter. Dus er moest veel opgevuld worden.
    Eerst heel veel zand om dat gat te dichten. Weet niet precies hoe veel. Kuub. Veel iig
    Daarna 2 lagen dikke tempex. Toen beton en daarna nog een strijkvloer om te egaliseren.

    Het afbreken van de vloer en weer opvullen met tempex en beton duurde een dag of 3. Dat was zo gepiept. Maar het beton moest 6 weken drogen voor de strijkvloer er op kon. Ook de strijkvloer moest 2 dagen drogen voor je er overheen mocht en een week voor je er iets op mocht zetten.

    Wij hebben in totaal 6 weken in onze schuur geleefd. Gelukkig was het zomer. Maar ook met de zomerse pens buien zaten we in de schuur. Wasmachine en droger in de schuur aangesloten en 6 weken lang eten bij vrienden en familie (onze keuken werd ook vernieuwd). Was een pittige tijd maar we hebben er wel iets heel moois voor terug gekregen.
    Een stevigere vloer en ook een stuk warmer. We hoeven lamg niey zo veel te stoken als eerst. Voor ons was het het helemaal waard. Maar het is wel even een aantal weken flink behelpen.
    Ik en mijn man en de hond in de schuur. Gelukkig konden we wel gewoon op bed boven slaoen. Maar dan via de voordeur met een loopplank naar boven. De hond moesten we daar overheen tillen om 'perongeluk pootafdrukken ' in het beton te vermijden.
     
  5. Ilsemarietje

    16 sep 2014
    24
    0
    1
    NULL
    NULL
    Wij zitten daar nu midden in. Verrotte houten vloer, dus echt alles eruit, zand verder afgraven en beton storten. De prijs is afhankelijk van het aantal m2 en of het een broodjes-vloer wordt of een massief betonnen vloer.

    Vanwege vocht problemen is er hier gekozen voor een overdreven dikke laag beton, 30-40 cm. Een normale betonvloer zal zo'n 10 cm dik zijn. De vloerverwarming komt daar dan op te liggen en daar wordt dan een smeervloer op gestort. Deze is vaak ongeveer 7 cm dik.

    De kosten voor onze vloer (25 m2) zijn inclusief slopen, zand afgraven en afvoeren, beton storten, isolatie, vloerverwarming en smeervloer ongeveer €6000,-
     
  6. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.824
    2.674
    113
    't Gezellige Brabant
    #6 Lief of Stoer, 15 feb 2017
    Laatst bewerkt: 15 feb 2017
    Wij waren 2 jaar terug zonder vloerverwarming ca. 2900 euro kwijt voor ca. 35 m2. Dit was incl. zand, beton, isolatie en smeervloer. Het slopen hebben we zelf gedaan. Was met een ochtendje gebeurd.

    De balken werden afgezaagd en deze heeft de buurman nog meegenomen om op te stoken. Het drogen duurde hartje zomer gelukkig niet al te lang. Met openslaande deuren was het binnen 1 dag al beloopbaar. Het heeft echter wekenlang geduurd voordat wij er daadwerkelijk een vloer op hadden hoor. Het plafond is nog vervangen en geïsoleerd en alles gestuct. Ook dat moest weer een poos drogen. Al met al heeft het denk ik zo'n 8 weken geduurd voordat wij de kamer daadwerkelijk gingen "aankleden" (vloer, muurverf etc.).
     
  7. Ganesh

    Ganesh Bekend lid

    21 jan 2014
    500
    2
    18
    Werk, gezin, boeken
    Zuiden
    Bedankt voor jullie reactie. Nu heb ik een beetje een beeld. Ik denk dat de hele onder verdieping gedaan moet worden want neen aan dat er overal hout ligt. Denk zo een 70 a 80 m2. Dan ook nog vloerverwarming en grindvloer. 6 weken lang niet in huis wordt wel moeilijk. Want dat is het eerste waf we zouden willen doen.

    Hebben jullie een aannemer in de hand genomen? Mag ook via pb dan weet ik waar ik moet zijn.
     

Deel Deze Pagina