Diagnose gezocht

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door Gizzie1983, 15 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gizzie1983

    Gizzie1983 Fanatiek lid

    11 apr 2011
    3.340
    207
    63
    Secretaresse
    Noord-Brabant
    Gisteravond een stukje gekeken op RTL4, maar mijn oogleden vielen dicht...;).

    Ben eigenlijk wel benieuwd of er een diagnose voor het meisje (onverklaarbare buikpijn) is gevonden? Iemand die het gezien heeft?
     
  2. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Nee geen diagnose gewoon onverklaarbare buikpijn. Ws ooit een virus gehad met buikpijn en dat ze toen last had van haar buik. Inmiddels virus/infectie allang verdwenen maar koppeling in haar hoofd blijft en zend pijn signaal uit. Vond het een hele vreemde uitzending en ook dat de moeder niet meer werkte. vond ze eigenlijk een beetje overbezorgd overkomen, de uitzending moest ook leiden tot meer begrip. Maar nee niet gekregen...
     
  3. spruitje80

    spruitje80 Fanatiek lid

    5 jul 2016
    4.403
    3.954
    113
    noord holland
    Het was wel een diagnose, het had een naam.
    Het was inderdaad pijn die ontstond door overactieve pijnprikkels gekoppeld aan een probleem dat ooit was geweest (bijv. een ontsteking) Hersenen registreren dan pijn terwijl er op dat moment lichamelijk geen reden is. Ze had ook last van obstipatie, dit was aan elkaar gekoppeld.
    Dit is iets wat vaker voorkomt en waar kinderen overheen groeien, die pijnaanvallen komen langzaamaan steeds minder vaak voor. Ze hadden dat vermoeden dus nadat ze crohn hadden uitgesloten (omdat ze daar zelf het meest bang voor waren) en verder geen lichamelijke afwijkingen vonden hebben ze tijd genomen om te zien of het af nam naarmate de tijd verstreek. Er is een benaming voor (maar die heb ik niet onthouden ;) ), het kan op meerdere manieren tot uiting komen. De pijn is ook echte pijn, maar heeft geen trigger op dat moment.
    Het was idd een wat apartere aflevering. Maar aan de andere kant is het wel iets wat vaker voorkomt. Omdat je niet aan de buitenkant ziet dat er wat is, lijkt er niks aan de hand terwijl er veel speelt binnen het gezin. En dat komt natuurlijk vaker voor. Ook de angst, het gevoel van onmacht en het feit dat het voor de ouders en het meisje erg pittig was (geweest) kan ook veel herkenning zorgen.
     
  4. Miepiemoos

    Miepiemoos Bekend lid

    13 mei 2013
    970
    157
    43
    Ja het had een medische benaming voor onverklaarbare buikpijn. En ik wil niet zeggen dat er idd geen moeilijkheden waren voor het gezin...lijkt me ook pittig en veel kindjes hebben er last van dus kan idd zorgen voor herkenning. Echter, ik vond het geen aparte casus omdat in mijn ogen haar eigen kinderarts de testen al had gedaan. Nu is het nog een keer gedaan om ouders gerust te stellen. Ik vond alleen: ieder huisje heeft z'n kruisje en het was nou niet echt nodig om hoogleraren en professoren erbij te halen voor een casus wat iedere kinderarts kan doen.
     
  5. Gizzie1983

    Gizzie1983 Fanatiek lid

    11 apr 2011
    3.340
    207
    63
    Secretaresse
    Noord-Brabant
    Dank je dames!
     
  6. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    je kunt de uitzendingen ook terug zien. Zijn allemaal herhalingen.

    Ze wilden eerst een nieuw seizoen starten maar rtl4 heeft ervan af gezien. Behoorlijk balen want er waren al heel veel gezinnen die zich hadden aangemeld.
     

Deel Deze Pagina