Jouw reactie als ouder?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Kache, 17 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Iemand schreef zoon dus ik ging er automatisch vanuit :)
     
  2. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Dat het beter kan passen met passend onderwijs kan ik nog inkomen. Naar waarom het in het midden van het jaar is, en op de manier waarop ouders het horen... nee dat niet. Ik had naar de directeur gegaan voor verheldering over deze situatie en aangegeven dat ik de manier van communiceren niet prettig vind.

    Ik heb soortgelijke situatie meegemaakt op de achool van mijn dochter. Heb directie gesproken nadat ik mij goed had voorbereid. Daarna zijn er toch een aantal dingen veranderd omdat ze ook inzagen dat het niet helemaal Top was! Je weet het dus nooit..
     
  3. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.868
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Gezien het bezittelijk voornaamwoord wat TS gebruikt, gaat het om haar zoon.

    Edit: in haar blog lees ik ook dat het om haar zoon gaat.
     
  4. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Was idd op de school van mijn zoon ;).

    Op zich wil ik nog wel even opmerken dat voortgang van mijn zoon al besproken was in het 10 min gesprek, het was echt een afsluitende mededeling... Ik was compleet flabbergasted. Eigenlijk begon het thuis pas een beetje door te dringen wat er nu precies gezegd was.

    Ben ook woest geweest. Ik begrijp dat school dit soort beslissingen moet nemen, maar ik had echt info avond, brief met tekst en uitleg, mogelijkheid tot meedenken en vragen stellen oid verwacht... Ik vond het zo bizar dat schoolleiding ook maar 1 seconde heeft kunnen denken dat het op deze manier wel zou kunnen :$...

    Ben op gesprek geweest bij directrice en duidelijk geventileerd wat ik er van dacht. Tja, veel meer dan 'oeps, sorry' kwam er dan niet uit...

    Mijn zoon zat in een speciale auti-klas en dat past niet binnen de visie van Passend Onderwijs (er mogen blijkbaar binnen een school geen aparte auti-klassen meer bestaan?) en omdat ze acuut personeelstekort hadden hebben ze hals-over-kop de verandering maar doorgevoerd (die eigenlijk voor komend schooljaar gepland stond). Lekker dan ;)...

    Mijn zoon heeft heel heftig gereageerd op deze verandering :(, binnen een paar weken was hij zowat overspannen. Tijdens gesprek met juf bleek de overdracht absoluut bagger te zijn geweest en hielden ze nauwelijks rekening met zijn autisme. Zucht. Ben bang dat de kennis/kunde mbt autisme heel snel gaat verdwijnen op zijn school :( op deze manier...

    Maar goed, was wel nieuwsgierig of dit bij jullie dezelfde soort reactie opgewekt zou hebben en ik geloof dat het antwoord ja is ;).
     
  5. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    :D
    (ik denk dat ik dan nog woester zou zijn geweest :$)
     
  6. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Dat je beslist niet bent mee genomen in een beslissingsproces. Ik zou overrompeld zijn door zo'n mededeling.
    En daardoor ook nadenken of dit wel de juiste school is als er op zo'n manier beslissingen worden genomen.
     
  7. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Tja. Dat is het nadeel van speciaal onderwijs. Je hebt geen keuze. Dit is letterlijk de enige school waar hij praktisch gezien heen kan...
     
  8. Berte

    Berte VIP lid

    24 feb 2011
    6.868
    3.638
    113
    Vrouw
    Thuis
    Ik kan me er gewoon eventjes niets bij voorstellen dat mijn oudste zoon niet meer in een klas speciaal voor autistische kinderen terecht zou kunnen. Hij is net te handhaven (= met extra hulptroepen) in een structuurgroep.

    Wat sneu voor je zoon.

    Ik vraag me trouwens af of je nu echt geen andere keuze meer hebt wat betreft de zmlk school voor je zoon.

    De situatie is nu aanzienlijk voor je zoon (en daarmee voor jou en je gezin) verslechterd, doordat deze zmlk-school de specifieke groepen met ondersteuning voor kinderen met autisme heeft losgelaten. Als er een andere school is die die ondersteuning nog wel biedt, heb je toch een aantal harde argumenten waarmee je kunt rechtvaardigen dat je gemeente de extra kosten voor vervoer moet gaan maken.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.331
    113
    #29 Adje, 18 feb 2017
    Laatst bewerkt: 18 feb 2017
    Wat absurd! Ik zou hier ook geen genoegen mee nemen. Nou ben ik verre van expert in autistische kinderen, maar ik kan me voorstellen dat dit gewoon niet in het belang is van een autistisch kind en dat dat heel anders aangepakt had moeten worden.
    Ik zou, aangezien je misschien idd niet makkelijk van school kan wisselen, zeker nadenken over het indienen van een klacht. Eventueel aankaarten bij het bestuur van deze school. Want deze gang van zaken kan echt niet.

    En misschien verandert een klacht de huidige situatie niet, maar het kan wel voorkomen dat ze ooit weer zo lichtzinnig met je kind omspringen.
    Goh ik word hier gewoon plaatsvervangend boos van... Zo onprofessioneel omspringen met kinderen...

    Trouwens erg raar dat hun visie op passend onderwijs ze om deze manier laat omspringen met hun manier van onderwijs. Ze hebben juist door passend onderwijs zorgplicht en zijn verantwoordelijk om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. Dit klinkt niet als een juiste invulling van hun zorgplicht.
     
  10. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    lang leve de bezuinigingen en passend onderwijs :( :(
    Dit heeft al zoveel slecht gedaan.
    En helaas kan je er NIKS tegen doen. Hier beide kids op speciaal basisonderwijs.
    Ze zeiden dat met het passend onderwijs dat er minder kinderen zouden komen maar de instroom is nog nooit zo groot geweest. Tegelijkertijd zijn er bezuinigingen dus moeten ze het doen met minder klassen.
    Gevolg : minder klassen maar wel meer kinderen.
    Kinderen komen niet meer terecht op de cluster 4 scholen want ze zijn er NET te goed voor, lopen vast op regulier en dus komen ze bij ons op SBO. Die door de bezuinigingen en te grote klassen er niet kunnen zijn voor de kids.

    Andere kant zijn er kinderen met leermoeilijkheden die maar op het regulier worden gehouden want het is passend onderwijs. Ze hoeven niks meer te doen want ze kunnen dat toch niet. Dus staan ze stil en krijgen meer en meer achterstand.
    ALs dan na vele jaren ze uiteindelijk WEL naar het sbo mogen, hebben ze zo'n gigantische achterstand dat het niet meer in te halen is. Onderwijzers zijn te druk met de probleemgedrag kinderen om ook de moeilijk lerende kinderen te kunnen helpen.
    Chaos compleet :( :(

    Sterkte!
     
  11. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Tsja, op de school van mijn zoon is er juist een tweede structuurgroep gestart dit schooljaar, dus dat argument is echt grote nonsens ;). Mijn zoon zit in een onderwijs-zorggroep (waarbij de zorg tegenwoordig betaalt wordt uit de indicaties van de kinderen, want daar is in het "passend onderwijs" geen geld voor).
    Passend onderwijs heb ik nog niet gevonden....

    Maar de gang van zaken bij je zoon.... Ik ben op veel punten ontevreden, maar dit soort dingen worden op de school van mijn zoon wel erg uitgebreid besproken. En zou ook nooit zomaar midden in het schooljaar plaatsvinden....
     
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik zou met open mond zitten waarschijnlijk. Zoiets vertel je echt op een heeeeel andere manier, met vooral ook het wáárom van dit besluit (overmacht?!). Zo hatseflats aan het eind van een 10-minutengesprekje kan echt niet.
     
  13. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Brrr wat frustrerend. Ik vind het al erg voor 'normale' kinderen, maar een autistisch kind... Hadden ze enig idee hoe hij zou gaan flippen? Dat jullie hele gezin 10 stappen terug doet? Dat je al op je tandvlees loopt? Ik vind het echt zo beroerd voor jullie :( En zo slecht van school. Bezuinigingen?! En daar worden de kwetsbare kindjes de dupe van. Hier vind ik het al heel vervelend dat het hele jaar door kinderen weg gaan of erbij komen. Zonder enig bericht. Je zou echt meer verwachten van een structuurgroep.
     
  14. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Dat is ook een manier om van kindjes die extra aandacht nodig hebben af te komen op een school...
     
  15. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Het is al speciaal onderwijs :( ts staat behoorlijk met haar rug tegen de muur.
     
  16. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Jeetje, is het niveau daar zo laag geworden dat ze de meest simpele regels niet weten :O Geen plotselinge grote veranderingen is toch wel 1 van de belangrijkste geboden bij autisme...
     
  17. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Jep :( zo zie je maar, als zelfs degenen waar je op moet kunnen bouwen, het laten afweten. Ouders zijn van een kind met autisme is geen kattepis. En dit soort dingen zijn een drama.
     
  18. Kache

    Kache VIP lid

    11 jan 2012
    6.144
    1.066
    113
    Nee. Hij flipt ook niet bij hun ;), hij bewaart het allemaal voor thuis...
    Het is al zo lang ik me kan herinneren hetzelfde liedje, hij kan zich op school goed aanpassen (echt hoe hij de knop kan omzetten in zijn hoofd :$, wonderbaarlijk bijna) en is dan hoogstens wat drukker en iets meer in zijn eigen bubbel, maar daar heeft leerkracht geen last van. Sterker nog, hij is zo enthousiast en leergierig (gaat overal 1000% voor) en is de braafste van de klas, dat juf wel 10 van zulke kinderen zou willen ;)...

    Maar thuis... dan stort het helemaal in elkaar. Echt een ander kind dan. Hij moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden, eigenlijk... Dat grote verschil tussen kunnen en aankunnen. Hij kan veel, maar kan aan de andere kant veel dingen niet aan.

    We houden de lijntje nu kort met school. Heb ook bij directrice duidelijk benoemd dat ze er maar voor moeten zorgen dat ze 'passend onderwijs' bieden, want als hij het op een zmlk niet redt... blijft niet veel over dan?

    Weet nu in ieder geval ook dat kennis van autisme gering is. Zal mijn eigen expertise dus moeten opdringen ;)... En nu moeten we even afwachten hoe het de komende weken gaat, nu (als het goed is) mijn adviezen in praktijk worden gebracht.
     
  19. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    wauw, precies hetzelfde als onze oudste!! Zou het aan het bouwjaar liggen?? :D

    Hier ook dat hij de braafste en leergierigste van de klas is. Juf wil wel 100 kinderen zoals hem in de klas. Zou ze dan nog makkelijk aan kunnen.
    Maar thuis........echt totaal het tegenovergestelde. Eng haast.
    Hij is echt extreem introvert. Hij durft totaal NIKS verkeerds te doen op school. In al die jaren op school heeft geen enkele leerkracht hem ook maar 1 keer hoeven te waarschuwen of aan te spreken op zijn gedrag

    Onze jongste is totaal het tegenovergesteld en is overal hetzelfde ( moeilijk ) Je zou niet zeggen dat ze broers zijn. Beide autistisch trouwens maar heel anders.

    Ik moet zeggen dat ik het gedrag van de jongste beter kan handelen dan van de oudste. Als je praat met de juf over de jongste dan zien we hetzelfde gedrag en kunnen elkaar begrijpen en tips geven etc.
    Als ik met de leerkracht praat over de oudste dan zitten we elkaar de hele tijd vol ongeloof aan te kijken. Ik omdat ik haast niet kan geloven dat hij zich ZO in kan houden op school. En zij omdat ze niet kan geloven dat hij ZO over de rooie kan gaan en zo onbereikbaar is thuis.
     
  20. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Heb me aangemeld voor je blog zodat ik automatisch een berichtje krijg als je weer wat plaatst. Zo fijn om de herkenning te lezen.

    Wij zien bij Erik dat hij wordt overvraagd ook thuis de woedebuien en dat hij vreselijk huilt dat hij zo moe is en zijn hoofd zo vol zit. Zit totaal in zijn eigen wereld en eet steeds minder en begint weer af te vallen. Een teken van ons dat het hem allemaal teveel is. Hij zit dit jaar in een hele drukke klas en door de bezuinigingen word de klas ook alleen maar groter. Ze mogen eigenlijk maar max 15 kids in de klas hebben maar zitten nu al op 18 en ze willen er later in het jaar nog 6 erbij plaatsen :(
    Ook dat hij in groep 6 zit werkt niet mee. Er wordt meer van ze verwacht. Ze moeten meer kunnen. Dat kan hij helemaal niet. Maar goed helaas luistert de school niet zo goed als bij jou Kache.
    Ik weet dat jij ook hard hebt moeten strijden. Vooral om hem met een normaal iq op de ZMLK te krijgen. Maar hoe hard ik ook strijd. De deuren blijven dicht.

    Zo moest onze jongste perse van ZMLK naar SBO. Wat leren betreft kan ie niet. Maar wat betreft communicatie etc lukt het niet. Maar de school staan meer open om het hem makkelijker te maken omdat ze op school ook het moeilijke gedrag zien net als thuis. Bij oudste zien ze het gedrag niet wat we thuis ervaren en dus veranderen ze bij hem ook niks. Zeer frustrerend
     

Deel Deze Pagina