Maart overslaan?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nutella, 22 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rianne2985

    rianne2985 Niet meer actief

    Ook wij slaan maart niet over. Als het deze ronde raak is dan zou ik 2 december uitgerekend zijn. Ik ben zelf 28 november jarig en mijn schoonvader 30 november. Maar wij wonen in frankrijk en daar vieren ze geen sinterklaas dus die feestdag hebben wij al niet in december.
    Wij willen wel in mei even een ronde overslaan. Onze dochter is in februari jarig en we zouden het niet erg leuk vinden als allebei onze kinderen in dezelfde maand jarig zouden zijn. Niet zozeer voor onszelf maar voor de kinderen. Het is wel zo speciaal als speciaal voor jou de slingers worden opgehangen en niet dat ze na de eerste verjaardag blijven hangen voor de volgende.
    Misschien wat ver gedacht hoor, maar goed zo denken wij er over :)
     
  2. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Maar dan maakt het toch niet uit dat ze in dezelfde maand jarig zijn? Ja de dag na elkaar wordt lastig met ophangen, maar dan nog kan je bijv 1 slinger die speciaal voor diegene is ophangen voor de verjaardag toch? En sowieso heeft de jarige een eigen versierde stoel enzo..
    Ik laat in ieder geval slingers niet een week hangen ofzo..
    Maar goed het is jullie feestje inderdaad :p
     
  3. Baby dream

    Baby dream Niet meer actief

    Wij slaan echt niks over. Wil ik niet en vriendlief ook niet haha. Misschien als je super super vruchtbaar bent en je elkaar maar hoeft aan te kijken en het is raak, dat je dan denkt we wachten even. Moet ieder voor zich weten natuurlijk. Ieder moet dat voor zichzelf bepalen. Maar als je al langer wacht op een zwangerschap maakt het je waarschijnlijk niet uit wanneer het raak is, áls het maar raak is. Hier dus ook zo.

    En je kan natuurlijk ook in januari uitgerekend zijn en dan toch al in december bevallen. Een zwangerschap en bevalling laat zich, in de meeste gevallen - uitzonderingen daar gelaten - toch niet plannen.
     
  4. pingu

    pingu Actief lid

    10 nov 2013
    142
    0
    0
    zuid holland
    Ik was 20 december 2013 uitgerekend, ons kindje ging dood in mijn buik met 14 weken... ik had er alles aan gedaan om een verjaardag in december te hebben..

    Dus nee
     
  5. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    Ik dacht ook dat best een aantal mensen dit deden. Wij niet, want hebben over de eerste heel lang gedaan. Nouhier in de omgeving was het ziekenhuis en de kraamzorg overvol in december. Ik ben trouwens wel blij dat mijn dochtertje niet op een feestdag is geboren...
     
  6. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.911
    1.188
    113
    Nederland
    Na 32 rondes maakte het mij geen bal meer uit. Ik was op 30 november uitgerekend, maar hij had er genoeg van op 7 december. Ideaal? Nee, dat vind ik niet. Het is inderdaad een hectische maand, sinterjaardagkersternieuw, gezellig druk:D
     
  7. myster

    myster Actief lid

    4 apr 2011
    263
    1
    0
    NULL
    NULL
    Mijn oudste is 29 febr jarig, was officieel 21 maart uitgerekend. Geen moment bij stil gestaan, en het maakt je ook echt niet uit. Op dat moment ben je allang blij dat je kindje gezond is ondanks het vroegere termijn...

    Niemand heeft er hier last van...we vieren zijn verjaardag evengoed wel, hij vindt zichzelf juist extra bijzonder..

    Wij hebben nooit een maand overgeslagen maar konden dan ook lastig zwanger worden. En ze zijn alle drie te vroeg geboren, een kind laat zich nu eenmaal niet plannen en komt wanneer zij vinden dat de tijd rijp is
     
  8. regenboogworst

    regenboogworst Fanatiek lid

    22 aug 2014
    1.297
    75
    48
    Nee wij slaan niet over.
    Onze dochter is al jarig in december. En onze zoon in januari.
     
  9. Amare

    Amare Niet meer actief

    Na 26 rondes houd ik er geen rekening meer mee.
    Nu valt onze IUI precies in onze vakantie als we dus ook weg zijn, dus kunnen we niet anders dan overslaan.
    Maar ja, als je de luxe hebt, waarom niet?
     
  10. Tweety01

    Tweety01 Actief lid

    4 mei 2016
    154
    14
    18
    Wij houden er ook geen rekening mee. Wij zijn bijna een jaar bezig en 3 miskramen verder, waardoor er al 3 uitgerekende datums zijn gepasseerd.

    Het maakt voor ons echt niet meer uit wanneer een kindje geboren wordt, als het maar goed gaat en gezond is!
     
  11. San1984

    San1984 Fanatiek lid

    26 apr 2012
    1.066
    0
    0
    Onze wens voor een kindje van ons samen was zo sterk dat we daar niet eens over na hebben gedacht. Uiteindelijk in maart zwanger geworden en ik was 5 december uitgerekend. Uiteindelijk is ze 12 dagen later geboren.

    Nu scheelt het bij ons ook dat er niemand in de decembermaand jarig is. Wij hebben juist veel verjaardagen in de zomermaanden...
     
  12. Mss86

    Mss86 Fanatiek lid

    24 nov 2015
    1.018
    157
    63
    Ik zou niet overslaan, het komt zoals het komt.. Ik zie december ook niet echt als een probleem. Er is altijd wel iets.. In juli en augustus is dan misschien ook niet leuk omdat dan veel mensen op vakantie zijn. In mei en oktober is er ook een week vakantie.. Dan heb je nog Pasen, Pinksteren, carnaval, ook dan hebben mensen soms andere plannen. Dan zijn er nog verjaardagen van andere familieleden en vrienden. Iedereen heeft het altijd druk. Belangrijk is dat je zelf met het gezin straks een leuke dag maakt van de verjaardag van je kind.
     
  13. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Dan zou je nuchter bekeken Februari, Maart en April moeten overslaan.
    Je kunt namelijk overtijd lopen of je kindje kan te vroeg komen.
     
  14. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.509
    497
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Maanden overslaan zijn wij überhaupt niet mee bezig geweest... achteraf misschien wel handig :D als we het wel hadden gedaan.... we hebben nu 4 verjaardagen in zes weken tijd (eigen gezin) en dan nog 2 verjaardagen van mijn kant en 3 van partners kant.

    En wat de anderen ook zeggen, je kunt te vroeg bevallen en overtijd lopen. Mijn zusje was 20-01 uitgerekend en zoonlief meldde zich al op 13-12
     
  15. Pitahaya

    Pitahaya Niet meer actief

    Neee! Echt niet dat ik deze ronde ga overslaan.
    We zitten ook 'pas' in de 3e ronde maar we laten lekker de natuur zijn gang gaan.
    Tuurlijk, misschien niet ideaal maar ach.. ik zou dolgelukkig zijn als ik deze maand zwanger mag raken!
     
  16. Mevrouw Pinguin

    Mevrouw Pinguin Fanatiek lid

    22 mrt 2015
    1.042
    8
    38
    Vrouw
    Ik heb het bij de tweede wel gedaan. Maart en april zelfs (omdat onze oudste in januari jarig is en ik het liever niet op dezelfde dag wilde)

    En ik snap dat het voor mensen die heel moeilijk zwanger raken niet zo leuk is om te horen, maar mijn man en ik hoeven elkaar alleen maar aan te kijken en ik ben zwanger bij wijze van. Dus wij begonnen in mei en ik was gelijk zwanger. Gelukkig is ook alles goed gegaan, anders zou ik er vast anders in hebben gestaan.
     
  17. Sylva

    Sylva VIP lid

    23 jan 2017
    5.695
    3.526
    113
    Vrouw
    Midden van Nederland
    Wij beginnen juist volgende maand. Mocht het in een keer raak zijn dan is de uitgerekende datum begin december en 2 december is grappig genoeg mijn eigen verjaardag :p Het enige wat voor ons telt is dat we al blij zijn als we zwanger mogen worden en een kleintje kunnen verwachten. De maand is echt onbelangrijk. Maar ieder natuurlijk zijn eigen voorkeur!
     
  18. ffff

    ffff Bekend lid

    9 okt 2012
    911
    545
    93
    Totaal geen rekening mee gehouden. In ronde 2 zwanger geworden en was begin januari uitgerekend. Pas toen de decembermaand daadwerkelijk kwam dacht ik telkens: liever niet vandaag, wacht nog maar een dagje! Uiteindelijk werd het half januari, dus het kan alle kanten op.. Was bijna tegelijk uitgerekend met een kennis en die had begin november haar baby al. 't Is niet te plannen ;)
     
  19. Roose79

    Roose79 Bekend lid

    9 sep 2016
    511
    1
    16
    Wij hebben weleens met zulke dingen als feestdagen/decembermaans rekening gehouden door een maand over te slaan. Maar... wij hadden ook echt de 'luxe' dat ik bij alledrie de kindjes makkelijk zwanger werd. Ik kan me voorstellen dat het je na 15 rondes of andere ellende echt niks meer uitmaakt, al krijg je n baby op 25 december.
     
  20. Maantje88

    Maantje88 Niet meer actief

    Hier ook niet, wij gaan maart niet overslaan.
    Zoals bij de meeste is december voor iedereen wel een drukke maand... maar een verjaardag meer of minder maakt ons niet uit :)
    Een kindje is meer dan gewenst en laat zich toch niet plannen ;)
     

Deel Deze Pagina