Onzekere mama

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door jongmama20, 23 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jongmama20

    jongmama20 Actief lid

    16 dec 2015
    251
    0
    16
    Vrouw
    Even een onzekere mama hier 🙈

    Ik heb een nichtje van nu een jaar die met !8 maanden! al liep.. en dus derest voor die tijd ook (kruipen zitten optrekken etc)

    Ik heb een dochter van nu 6.5 maand en als je haar op de grond legt om te oefenen met kruipen dan weet ze gewoon niet wat ze moet doen... ze ligt maar en meer ook niet.

    Ze zit wel al (Als we haar zelf laten zitten), maar we moeten het wel in de gaten houden want ze wil nog wel is dreigen om te vallen.

    In een loopstoeltje raced ze heel de kamer rond.

    Nu weet ik dat ze eerst moet kruipen en vanaf daar zelf ontwikkeld naar lopen etc maar wat nou als ze echt niet wilt gaan kruipen?

    Heb pas een kinderfysio over de vloer gehad en zij zei echt dat die ontwikkeling stap voor stap moet gaan dus ben erg bang dat ik het dalijk niet goed doe.

    Iemand tips of ervaringen of iets dergelijks..
     
  2. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    Meid je kindje is nog maar 6,5 maand, Mijne lagen allemaal nog stil in de box te liggen op hun rug met 10 maand ! Mijn oudste liep met 12 maand en heeft gekropen vanaf 11 tot 12 maand ( en dan is hij nog redelijk vlot met lopen !) mijn tweede liep met 16.5 maand en heeft nooit gekropen ) mijn derde liep met 12,5 maand en ook nooit gekropen, vanaf 10 maand is mijn vierde gaan tijgeren daarna gaan kruipen tot 15 maand en met 15.5 maand liep hij,

    Je verwacht zo jong echt te veel, het komt wel, sommige zijn wat eerder ( met 8 maanden lopen is echt heel erg vlot !! ) en sommige wat later, probeer je eigen kindje niet te vergelijken met andere kindjes, als je kindje met 11 maand nog helemaal niets doet zou ik pas fysio er naar laten kijken. Ik snap dat het onzeker maakt hoor maar dat is echt niet nodig ! Je kindje doet alles op eigen tempo
     
  3. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.638
    21.132
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Wat Hippo al zegt, je kind is nog zo jong! Je verwacht teveel. Dat nichtje is de uitzondering dat ze alles zo snel doet, jouw kind is niet de uitzondering hier hoor! En die loopstoeltjes zijn juist niet goed!
    En wat die FT klopt op zich wel , maar sommige kindjes hebben een rare volgorde. Zo tijgerde Dafne met 7,5 maand, maar ging pas kruipen met 12 maanden, toen liep ze al bijna los. Ook daar heb ik me nooit druk om gemaakt. Trok zich met 9,5 maand op aan alles en klom met 10 maanden de trap op, maar ging pas zelf zitten van lig naar zit met 11 maanden. Dus alles op eigen tempo hoor.
     
  4. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Je geeft zelf al aan: Ik heb een nichtje van nu een jaar die met !8 maanden! al liep..

    Lopen met 8 maanden is echt ontzettend vlot en komt weinig voor.
    Je hebt ook een fysio over de vloer gehad die zegt ook dat er niets mis is.
    Elk kind ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo, zo kon mijn zoon bij 6 maanden los zitten (je moest hem wel neerzetten) zonder om te vallen, terwijl mijn dochter tot 7 maanden steeds omviel maar wel vanaf 7 maanden uit zichzelf kon gaan zitten.

    Mijn zoon is met alles een beetje traag, vooral in vergelijking met zijn 5 weken oudere nichtje (ja ik vergeleek ook steeds) die zat en kroop met 6 maanden en liep met 11 maanden los en kon bij anderhalf echt al goed praten terwijl er bij hem weinig meer dan auto, koek, papa en mama uit kwam.
    Probeer niet teveel te kijken naar andere kindjes, mocht je kindje bij 11/12 maanden nog steeds niet optrekken/kruipen/stappen kun je altijd nog een keer een fysio laten komen.
     
  5. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Je hoeft je inderdaad echt nog niet druk te maken hoor. Ieder kind doet het in zijn eigen tempo. En vergeet ook niet dat kinderen soms een rare volgorde hebben of dingen overslaan. Zo heeft mijn dochter nooit gekropen, alleen maar getijgerd.

    Rond 6 maanden deed ze ook nog niet zoveel. Zelf gaan zitten deed ze met 11 maanden, optrekken tot staan met 1 jaar en echt los lopen met 21 maanden.
     
  6. Tazzy

    Tazzy Fanatiek lid

    20 aug 2013
    1.364
    30
    48
    Mijn dochtertje deed met 6,5 maand ook nog niet veel hoor. Zitten kwam pas met acht maanden en met tien maanden kroop ze, lopen begon met 13 maanden maar was 15 maanden eer ze ook echt los liep.
    Komt goed, de ene ontwikkeld nou eenmaal sneller dan de ander. Daarentegen kon mijn dochtertje wel al snel wat woordjes zeggen.
     
  7. jongmama20

    jongmama20 Actief lid

    16 dec 2015
    251
    0
    16
    Vrouw
    Dankjulliewel voor het reageren.
    ik weet dat ieder kind anders is en ieder het op zijn eigen tempo doet maar omdat mn nichtje dichtbij staat en een half jaar scheelt met mijn dochter ben ik gewoon beetje onzeker en ging ik vergelijken ja.
     
  8. meisje1977

    meisje1977 VIP lid

    1 mrt 2013
    8.108
    472
    83
    Niet vergelijken hoor. Ieder kind zijn eigen tempo. Die ban mij rolde alleen van buik naar rug verder niets. Begon pas bij 9 maanden met kruipen. Met 12 maanden stond hij aan tafel stapje te doen met 14 maanden begon het lopen pas. Komt allemaal goed
     
  9. Emo

    Emo Fanatiek lid

    6 nov 2013
    1.855
    1
    36
    Vrouw
    Moeder
    Zwangerschapspagina
    8 maanden en al zelfstandig lopen, dat vind ik ook super snel, nooit gezien zo klein en al dribbelen, vast een prachtig gezicht zo'n kleine ini mini die zo door de kamer loopt, haha geweldig. Maar goed zoals mijn voorgangers al zeiden, elk kindje heeft zijn eigen ontwikkeling. Mn oudste die liep pas met 16mnd. Maar kroop al met 5mnd en ging van kruipen naar zelfstandig zitten met 7mnd. Mn jongste van nu 8 maanden die kan enkel nog rollen en op zn rug door de kamer schuiven, die vind het vreselijk om op zn buik te liggen en zitten kan hij ook nog enkel met hulp. Maar ik maak me er niet druk om, komt vanzelf allemaal. :)
     
  10. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw

    Is ook logisch ! Het is echt niet vreemd dat je gaat vergelijken, maar probeer je zelf er niet gek mee te maken, wanneer ze naar groep 1 gaan kunnen de meesten lopen en praten ;)

    En soms is het zo dat degene die snel lopen ... Stil liggen op
    Het gebied van praten, omdat ze druk zijn met op avontuur gaan, en de kindjes die niet lopen en kruipen goed vocabulair hebben omdat ze de woorden goed in zich hebben kunnen opnemen ( uiteraard zijn altijd overal uitzonderingen op ;) ) ik bedoel alleen nogmaals te zeggen dat ze allemaal hun eigen weg kiezen en uiteindelijk allemaal op het zelfde punt belanden, het komt meestal echt goed, en die stress erover hebben moet je je zelf niet aan doen. Maak jezelf niet gek ;)
     
  11. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Meid maak je geen zorgen. Jouw nichtje is de uitzondering, niet jouw kindje!
    Mijn oudste ging met 8 maanden al staan en liep al snel overal langs, maar kruipen deed ze pas toen ze bijna 1 was. Loslopen pas met 15 maanden.
    Haar zusje deed het en stuk rustiger aan: die ging pas voor het eerst staan toen ze al ruim 13 maanden was, zij liep los met 18 maanden. Ik heb me echt nooit zorgen gemaakt. Ze was met alles gewoon wat rustiger aan.
     
  12. Love1990

    Love1990 Niet meer actief

    Maak je geen zorgen meid! Met 8 maanden lopen is echt (te) snel. Laat je kindje op haar eigen tempo, zelf ontdekken. leg haar lekker vaak op haar buikje en zet haar niet te vaak zelf zittend op de grond, ze leert veel meer als ze op haar buikje ligt. Onze dame van 6 maanden doet ook niet veel meer dan om haar as draaien en zo nu en dan omrollen
     
  13. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Het is voor een kindje beter om zelf verder te ontwikkelen.

    Loopstoeltjes worden afgeraden.
    Waarom? Omdat deze onveilige situaties kunnen veroorzaken. Een baby kan ineens bij een (lage) tafel en spullen eraf trekken, of bij andere gevaarlijke dingen komen waar ze anders niet bij kunnen. Daarnaast als er drempeltjes zijn kunnen ze omvallen.
    Een 2e reden is dat ze vaak erin hangen, dit is slecht voor botten, gewrichten en spieren. Ze kunnen nog niet zelf voldoende rechtop zitten om goed te zitten.
    Ook kan het de ontwikkeling juist tegen gaan. Vaak lopen ze en niet in, zoals je hoort te lopen, maar zetten ze zich af. Schuin of met de tenen. Dit kan ervoor zorgen dat ze juist later gaat lopen.

    Ook vertel je dat je haar neerzet.
    De juiste ontwikkeling voor een baby is dat ze zelf leren zitten. Neerzetten kan ook juist weer slecht zijn voor spieren, gewrichten en botten en ook kan dit juist de ontwikkeling tegenwerken. Als een baby lichamelijk klaar is om te zitten gaan ze dit ook zelf doen.
    Babys leren vrijwel alles uit buikligging. Ze leren zo kruipen, tijgeren, optrekken en ook zitten.


    Ik snap dat je gaat vergelijken, maar wat ik lees is je nichtje een uitzondering. En om haar te stimuleren kun je haar beter op de grond of in de box neerleggen (ipv loopstoel of neerzetten).
     
  14. jongmama20

    jongmama20 Actief lid

    16 dec 2015
    251
    0
    16
    Vrouw
    Ze zit niet hele dagen in de loopstoel hoor haha. Gewoon af en toe paar minuutjes.
    Ik heb hem op een hoogte staan dat ze met dr voeten op de grond kan en als ze staat zelfs omhoog komt vanuit dr 'zitstand'.
    Ik let goed op hoe ze haar voeten neerzet en ze zet ze echt heel netjes plat op de grond.

    Zoiezo ga ik haar meer op dr buik neerleggen maar omdat ze in gedachte te veel wilt en het niet lukt gaat ze uiteindelijk huilen.

    Over het zitten heb ik het met de fysio toen over gehad.
    Als je haar optilt en ze blijft in de zitstand met haar benen zit ze veelste veel. Dus daar let ik ook continu op. Ze had een periode dat ze niet meer wou liggen en alleen wou zitten.
    Nu zitten we in een periode dat ze liever wil staan en springen op me haha.

    Ik wacht maar rustig af hihi
     
  15. jongmama20

    jongmama20 Actief lid

    16 dec 2015
    251
    0
    16
    Vrouw
    Dat doet ze dan weer wel ja, om dr as heen draaien en naar buik rollen, terug is ze niet fanatiek in..
     
  16. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Google anders ook eens op het van wiechen schema
    Dit is een schema welke het cb aanhoud met het oog op de ontwikkeling. Dat scheelt vaak al een hoop onzekerheid :)
     
  17. Emo

    Emo Fanatiek lid

    6 nov 2013
    1.855
    1
    36
    Vrouw
    Moeder
    Zwangerschapspagina

    Handig, kende het nog niet. Bedankt voor het delen. :)
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.333
    113
    Het is al gezegd, maar idd maak je niet druk! Komt echt wel! Je kindje is niet eens langzaam nog, je nichtje is gewoon heel erg snel. En dat is niet eens heel erg handig. Met 8 mnd lopen wil je niet, geloof me! De wereld wordt dan nog groter voor je baby en is heel bewerkelijk voor jou.

    Mijn tip: kijk gewoon naar jouw kindje. Kijk hoe ze alles leert. Die ontwikkeling is zo mooi om te zien. Leert ze het in grote stappen, dus bv ze lijkt een tijdje stil te staan qua ontwikkeling en opeens kan ze iets nieuws. Of doet ze alles juist stapje voor stapje en zie je haar elke dag/week wel iets heel kleins leren, totdat ze opeens kan kruipen, lopen etc.

    Mijn kinderen deden het allemaal anders, zowel langzaam als wat sneller. En ze vinden het nu geweldig om te horen hoe ze het leerden en wanneer. Dat is een stukje wat dan bij hun hoort.

    Ik zou zeggen 'kijk en geniet' en dan komt de rest vanzelf.
     
  19. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.995
    5.821
    113
    Meid, die van mij kon nog niet eens rollen met 8 maanden.
    Zij liep, net als broer en zus rond 17 maanden.
    En inderdaad, ik ben daar heel blij om, ik moet er niet aan denken dat ze zo vroeg al overal bij kunnen. :$
    Ja als het zo is, is het zo, maar als ik zou mogen kiezen..
     
  20. Nemo2

    Nemo2 Niet meer actief

    Met 6,5 was het alleen nog maar rollen en liggen,
    Met 12 mnd zitten en kruipen gelijk,
    Met 15 mnd optrekken en achter zijn loopkar
    Loslopen met 18 maanden
     

Deel Deze Pagina