Keuken kopen

Discussie in 'De lounge' gestart door Bubblez, 27 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dreamer29

    Dreamer29 Fanatiek lid

    25 feb 2015
    2.546
    965
    113
    Wij hebben een keuken van Superkeukens en dat bevalt prima!
     
  2. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Ik hoor alleen maar goede dingen over Ikea keukens. Mijn ouders hebben hun Ikea keuken al 15 jaar, bekenden van ons ook alweer ruim 10 jaar.
    Alleen de installatie kan een dingetje zijn. Ikea besteed het soms uit aan een extern bedrijf en blijkbaar hebben zij niet allemaal ervaring met Ikea keukens. Gevolg: domme foutjes zoals aan de verkeerde kant van de keukendeurtjes gaatjes boren voor de handvatten, het niet correct installeren van het zelfsluitingsmechanisme enz. (Uiteraard wordt dat wel allemaal kosteloos opgelost/vervangen)
     
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik snap niet hoe het dan kan dat de ikea keukens die ik heb gezien (3 stuks) allemaal zo slecht waren en jullie allemaal vol lof zijn haha.

    Echt wat ik zag, gammele apparatuur, fornuis wat maar bleef wiebelen, klep van de oven die je van links naar rechts goed kon bewegen, kraan die lam was. Kastjes die niet mooi sluiten bla bla.

    Maargoed, ding blijft dat ik dat zelf (evt met medewerker) zelf moet gaan uittekenen. Dat willen we gewoon domweg niet. En gezeur achteraf omdat dingen verkeerd worden gemonteerd hou ik ook absoluut niet van. Al word het opgelost, ik heb dr wel koppijn van.

    Wellicht kijken om het ene hier en het andere daar te halen. Ga dr over nadenken.
     
  4. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    De monteur die wij hadden, deed zowat niet anders dan Ikeakeukens monteren. Hij heeft geen fouten gemaakt.
    Magnetron-oven, vaatwasser, koelkast en vriezer van Siemens en granieten aanrecht en wasbak van natuursteen.nl ofzo.

    Overigens zei de Ikeamedewerkster gewoon eerlijk tegen ons dat je sommige frontjes daar beter niet kunt kiezen, aangezien die eerder beschadigen.
     
  5. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    Hee, grappig! Die lijkt erg op onze keuken. Wij hebben alleen een houten aanrechtblad (zou ik nooit iemand aanbevelen trouwens, vlekken gaan daar nooit meer uit... :( ) en witte frontjes.
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Ik heb over Kvik en Superkeukens van familie en vrienden ook goede verhalen gehoord, zag er ook prima uit. Keukenconcurrent om te janken, hadden de buren. Echt alles ging mis wat mis kon gaan, verkeerd uitgemeten, met de plaatsing de muur behoorlijk beschadigd, apparatuur in de verkeerde kleur geleverd en na een jaar ging de fineerlaag los bij de kastjes rond de oven.
    Mijn ouders hadden Siematic uit Duitsland, scheelt ook in geld.
     
  7. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Misschien zijn die keukens door de mensen zelf geïnstalleerd en is dit niet helemaal goed gedaan? Of je hebt precies 3 slechte keukens getroffen?
    Het is in ieder geval feit dat je overal net een slechte keuken geleverd kunt krijgen of een installateur kan treffen die flinke fouten maakt. Komt bij de duurste winkels voor.

    Je geeft duidelijk aan dat je geen behoefte hebt aan zelf de keuken tekenen enz. Bij een keukenzaak ga je natuurlijk ook met een medewerker zitten om de keuken zo te maken als jullie willen in een speciaal programma op de computer. Bij Ikea kan dit ook gewoon.

    Maar wij hoeven al jouw redenen natuurlijk niet onderuit te halen. Als jij geen Ikea keuken wil...dan wil je geen Ikea keuken!

    Welke keukenzaak dan aan te raden is weet ik niet....wij hebben alleen maar slechte ervaring met de verschillende zaken waar wij geweest zijn.
    Veel succes met jullie zoektocht!
     
  8. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Er zit absoluut wel verschil in hoe je je keuken moet bedenken. Ik ben bij mn vorige huis ook naar de ikea gegaan en dan moet je in een programma zelf in gaan vullen hoe hoog en waar je water en je stroom enzo zit

    Dat wil ik gewoon domweg niet.

    Ik wil naar een winkel. Zeggen hoe lang en hoog hij moet worden. Kiezen wat ik wil en waar. En dat er dan van hun iemand komt die de toko exact op meet en kijk waar het water en stroom en gedoe moet.

    Dus, ja geen volledige ikea keuken voor mij. Ookal is iedereen hier dik tevreden.

    En absoluut kun je overal pech hebben. Alleen bij ikea hoor ik het te vaak. Daar heb ik geeoon domweg geen zin in. ;)
     
  9. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik de hele meetservice niet heb afgenomen bij Ikea, dus ik weet niet hoe dat precies werkt.
    Wat ik begreep kan je wel een dienst afnemen(tegen betaling) dat de door jou genoemde zaken wel gedaan worden.....maar dat kan ik natuurlijk ook verkeerd begrepen hebben.

    Nogmaals succes met jullie zoektocht!
     
  10. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Zou dan gewoon bij een plaatselijke keukenboee gaan kijken. Vaak hoor ik over die grote keukenketens helaas weinig goeds. Boer Staphorst zou indd een optie wezen, geen idee hoe de keukens daar zijn :) vloeren zijn daar helaas wel van slechte kwaliteit. Ze hebben daar wel onwijs mooi spul ☺️

    Klinkt echt lastig. Tegenwoordig moet het allemaal zo licht en goedkoop mogelijk, de goede degelijke kwaliteit lijkt tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend helaas.
     
  11. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    Is dit een ikea keuken?
    Mooi!!
    Moest je deze inderdaad helemaal zelf uittekenen?
     
  12. hardlopertje

    hardlopertje Bekend lid

    9 jul 2012
    853
    28
    28
    Ergens op de aardbol
    Wij hebben een keuken bij keukenkampioen gekocht. Met allemaal Miele apparatuur en cooker enz enz enz. De keuken is best groot en bevat veel apparatuur en heeft ons 24.000 euro gekost. Wij zijn tot nu toe heel tevreden.
     
  13. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.178
    386
    83
    Wij hebben ook al aantal jaren een ikea keuken en wil niks anders. Zijn bij Brugman geweest om te kijken wat hun zouden doen en hun prijs. Als we die dag kochten, dan kregen we korting, dag later niet... Mijn man heeft moeten lullen als Brugman om er überhaupt weg te komen.... Bij ikea waren we 2000a3000 euro goedkoper uit, voor een completere keuken.
    Maar als je ikea écht niet wil, dan zou ik naar Duitsland gaan!
     
  14. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Keukenmaxx in Hoofddorp! Zijn echt super happy!
    Verkoper was mark!
     
  15. Patty82

    Patty82 Bekend lid

    8 sep 2008
    591
    3
    18
    Den Haag
    Ik lees mee, wij zijn ook op zoek naar een keukenboer. Nu naar 2 zaken geweest van mandemakers. Wij hebben onze vorige keuken daar vandaag en dat is ons prima bevallen inclusief prijs. Nu willen we dezelfde keuken kopen, alleen krijgen hem niet voor dezelfde prijs mee helaas.De prijs blijft overal vrij hoog.

    Dames die hun keuken in Duitsland hebben gekocht, welke keukenzaak is dat geweest? Misschien moeten wij dan ook maar de grens over.
     
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    Ja, de kastjes, frontjes, plinten, afzuigkap en het gasstel zijn van Ikea. De koof met spotjes boven de afzuigkap is ook doorvde monteurvgemaakt van Ikeaplanken in dezelfde kleur als de kastjes.
    We hadden zelf thuis grotendeels de keuken uitgetekend met dat Ikea keukenprogramma en het samen met een medewerkster helemaal passend gemaakt.
    Wij hadden een nieuwbouwhuis, dus al zoveel te doen, dat we geen tijd hadden om te installeren en het hebben laten doen. Ze hadden bij Ikea ook zo'n actie met korting op de keuken en korting op de montage. Dan komen ze ook langs om het op te meten.
    Het aanrecht via een ander bedrijf, die zijn ook langs geweest om het op te meten. Dat is een bedrijf wat natuursteen binnen 2 weken op maat levert. De apparatuur van de lokale elektronicawinkel heeft de Ikeamonteur er ook gewoon in gezet.
     
  17. madameV

    madameV Fanatiek lid

    23 mei 2013
    3.905
    168
    63
    Wij zijn over de grens gegaan na keiten schmitz vlakbij Bocholt. Daar praten ze Nederlands en zijn de prijzen een stuk goedkoper. Zonder concessies te doen gingen we van 13 na 7.5 duizend met dezelfde indeling apparatuur etc als op de offerte in Nederland. Succes ermee
     
  18. monica73

    monica73 Bekend lid

    14 mei 2011
    578
    11
    18
    Wij zijn in Nordhorn geweest, Ardland keukenstudio. Ze spreken Nederlands, nemen alle tijd voor je, er is veel keus en de prijs is aanzienlijk lager. Je moet wel een afspraak plannen. Service is ook goed, plaatsing top!
     
  19. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    Hoi! Wij zijn net twee uur bij de ikea geweest om onze basis te laten zien van de keuken en iemand heeft natuurlijk meegekeken. Door jouw foto vooraf te zien, van jouw keuken en de spotjes in de balk, werd ik helemaal enthousiast! Wij willen nml geen bovenkastjes en zaten met het licht... jouw foto net laten zien en ze gaan dit bij ons ook maken!!!

    Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik dit heb laten zien. Geheel anoniem verder natuurlijk. Zou ik je een pbtje mogen sturen!?

    Ik vond het wel fijn bij de ikea... ze dachten echt mee!
     
  20. Me26

    Me26 Fanatiek lid

    29 sep 2012
    4.743
    719
    113
    Mooi! In ons vorige huis hadden wij ook deze van IKEA.
    Nu in ons nieuwe huis krijgen we morgen een nieuwe keuken. In Nederland gekocht, wel een Duits merk.
    Gekocht bij MOOD, zit in Apeldoorn.
     

Deel Deze Pagina