Januari 2008 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Meliske, 13 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Berna, ik heb ook een ruggenprik gehad en weeenopwekkers. Ook nog de vacuum, een knip en 2 rupturen, maar ik hoef dus niet meer bij de gyn te komen, terwijl ik wel graag zou willen dat ze die inwendige ruptuur nog even bekijken (en de andere littekens).
    Dat slapen is ook vandaag (overdag) voor het eerst hoor ;)

    Ik weet nog niet of ik op nacontrole ga bij de vk. Misschien zou ik daar kunnen vragen of ze mijn littekens willen bekijken, maar is de nacontrole bij de vk daar voor bedoeld?

    Het gaat hier vandaag zo op rolletjes, dat ik zelfs tijd heb om me te vervelen, hahaha!
    morgen en donderdag weer kraamvisitie, druk druk druk dus! En Rinaldo moet weer werken helaas...
     
  2. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    Marieke, blijf je dan op tot 23:00 voor de laatste voeding? Ik red dat niet hoor qua slaap, of ik moet tot 11 uur blijven liggen de volgende morgen. Hoe doe je dat joh!

    Anneliesje, ik zou ook niet aan de pil gaan icm borstvoeding. Wel goed dat je nog doorgaat hoor, ondanks het teveel aan melk. Volgens mij ben je straks de enige hier!
     
  3. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    ik blijf ook op tot 2300 voor laatste voeding al is het wel een opgave elke keer hoor voordeel is dat Jesse de hele ochtend vaak slaapt ( met tussendoor een fles af en toe) zodat ik vaak tot 9 uur half 10 kan blijven liggen.

    Weet verder niet wat de vk doet bij de nacontrole?
     
  4. Writer

    Writer Niet meer actief

    hoi hoii
    hier probeer ik ook de laatste voeding om 23 uur te doen , zelf blijf ik nog tot 24 of later , tja mij hubbie doe komt moet altijd tot laat werken dus wil hem nog even zien als hij thuis komt :D ,smorgen slaap ik meestal wel uit als selmen dat ook doet , wat vaak het geval is :)

    ik maak ook voeding voor 24 uur klaar , vond kraamhulp ook goed , we maken dan 3 flessen in een keer met gekookte water en volgende dag in de middag weer

    hoe zit het met pil nemen , we hebben gisteren voor het eerst weer lief gedaan :oops: :D maar heb geen pil genomen want mij vk zei dat ik eerste pil met eerste dag ongesteld moest nemen ,maar ik ben net klaar met bloeden van bevalling dus denk dat ongesteld wel even duurt , dus wat moet ik doen , voor zekerheid toch pil ,ik moet niet denken om weer es zwanger te raken zo snel joh :( dus wat doen jullie?

    ik hoorde ook over staafje ofzo ,iets wat je in je arm doet en 3 jaar mee kan? ben erg benieuwd hoor wil meer over weten

    selmen heeft zo eind middagen nu steeds zo huil uurtje ik snap ook niet wat hij heeft ,,heeft gedronken schone luier , krampen? tja ik weet niet hij poept nu ook om zo veel dagen en denk dat hij daar ook last van heeft :(
    ik ga ,hij piept weer ;)
     
  5. Niet meer actief

    ik blijf ook op tot de laatste voeding 23.00-23.30, maar ik blijf 's ochtends wel lang liggen hoor, zeker tot 10.00 uur.

    Volgens mij wordt hier bij de nacontrole alles nog een keertje besproken van de bevalling en hoe het nu gaat etc. (het is meer een gezellig gesprekje)
     
  6. anita1975

    anita1975 Niet meer actief

    dat staafje in je bovenarm kan indd 3 jaar blijven zitten....
    ik zal er eens over hebbenmet de huisarts binnenkort.
    Hier mag ik voor controle naar de vk maar hoeft niet.
    Ik ga wel maar dat is meer ook voor de gezelligheid ff.
    Wat ik bij Lisa heb gehad, toen moest ik naar de gyn op controle is een uitstrijkje...

    Hier blijf ik trouwens ook gewoon wakker tot de laatste voeding...en die is zo laat mogelijk, tussen 11 en 12 dus...
    ach ik zie wel slaap momenteel wel goed en ben niet echt moe of zo....

    nou zal ff de chocoglazuur over mijn cake doen....
    had zin om cake te bakken....

    truste en tot morgen...
     
  7. Niet meer actief

    ik ga morgen ook een cake bakken, lekker!
     
  8. Niet meer actief

    Meesa, pas op hoor! Je zou best al een eisprong kunnen hebben....Of heb je borstvoeding gegeven? Dan ben je misschien nog iets verminderd vruchtbaar, maar nog steeds oppassen....
    Ik heb hier geloof ik alweer een eisprong gehad en verwacht over 2 weken m'n ongi. Ben benieuwd of dat ook zo is!

    Sja, Guppie, na de voeding van 23 uur komt Marit om een uurtje of 4 en dan tussen 8 en 9 uur. Als ze daarna nog wil slapen kan ik tot 11 uur blijven liggen en daarna rustig douchen enzo. Al vind ik 9 uur ook wel ok. Ik moet er wel erg aan wennen hoor, ben nogal een uitslaper.... Liefst kruip ik er om 22 uur al in :-$

    Hebben jullie beebjes dat ook, dat als het voedingstijd is en het duurt ze te lang dat ze het echt mega op een brullen zetten?
    Ik leg marit altijd even in de wagen als ik de fles verwarm, nou, het luchtalarm is er nix bij :rolleyes: :confused:
     
  9. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    Ik heb dat staafje gehad in mijn arm. Geen goede ervaringen mee was soms 3 weken ongesteld! Voor ik zwanger was gebruikte ik de nuvaring dat beviel wel heel goed.
    Nou ik ga me omkleden en Jesse de laatste fles geven. Hij heeft van 1900 tot 20.30 in zijn bedje gelegen met af en toe wakker en vanaf 20.30 was hij zo wakker heb hem maar eruit gehaald de rest van de avond heeft ie lekker op mijn buik geslapen de boef
     
  10. busybusy

    busybusy Fanatiek lid

    17 feb 2007
    1.543
    0
    0
    Sorry het is een beetje lang geleden!

    Het moederschap bevalt me prima (hoewel ik mijn buikje regelmatig mis hoor!) Rodin is echt een super ventje. Was na de bevalling veel teveel afgevallen en het was maar bekijken of mijn borstvoeding wel genoeg was voor hem. We hebben hem tijdens de kraamperiode een tijdje bij moeten voeden met een kaakspoelspuitje, maar op een gegeven moment had hij voldoende aan alleen de boobies. Ik voed hier op verzoek. Dit zijn meestal een stuk of 6-8 voedingen op een dag waarbij hij aan beide borsten drinkt. Af en toe oefenen we ook met een flesje. Dit hadden ze geadviseerd bij het consultatiebureau. Deze drinkt hij ook goed en doet dan tussen de 10 en 20 minuten over een flesje. De ene keer zit er kunstvoeding (hypoallergeen) in, de andere keer afgekolfde borstvoeding. Het maakt Rodin niks uit, als zijn buikje maar gevuld wordt.

    Hier ook nog niet aan de anti-conceptie. Ik denk dat ik hier voor de condooms ga. Pil kan niet ivm borstvoeding en ik moet eerlijk zeggen dat onze frequentie nu niet zo hoog is (durf ook nog niet zo goed), dus dan kan het nog wel even. Wil op een gegeven moment toch ook weer gaan voor een broertje of zusje voor Rodin, dus wil dan sowieso niet aan de hormonen. Spiraaltje oid zie ik ook niet zo zitten. Moet nog even niet denken aan dat gefrutsel aan mijn onderkantje...

    Vandaag voor de nacontrole bij de verloskundige geweest. Het is inderdaad zoals iemand al eerder zei meer een gezellig gesprekje over hoe je de bevalling vond, hoe het nu gaat en ze heeft het over anticonceptie gehad. Als ik wilde wilde ze kijken of alles mooi genezen is aan de onderkant (ben trouwens ingescheurd na het halen met de vacuumpomp), maar ik vond het niet nodig, dus dit is niet gebeurd. Ik vond het heel fijn om er nog even te zijn geweest en ze hebben Rodin allemaal ook nog even gezien. Ik moet zeggen dat het wel een vreemd gevoel is om daar weer te zijn. Dan zie je andere zwangere moeders en stiekem begint het dan al wat te kriebelen...
     
  11. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    goeiemorgen!

    Ik ben eruit en ga over op voeding tegen krampen. na de fles van 03.00 07.00 17.00 heeft Joey elke keer 1 uur lang krampen! Verder blijft hij weer terug geven en na een week heb ik het helemaal gehad! Zo even aan het CB vragen hoe ik het beste over kan stappen, ze komen toch zo lang om te wegen. Ben benieuwd!
     
  12. Niet meer actief

    Hoi HOi
    En roxanne? wat zeiden ze van het bureautje? ben ook benieuwd
    Busy: Fijn dat Rodin zo goed drinkt! en begint het al te kriebelen weer? hahaha als ik een zwangere vrouw zie denk ik ik moet er niet aan denken nu! hihi mis die buik ook echt niet, zal blij zijn als ik mijn figuur eerst eens terug heb...missen jullie hem wel al?
    Gisteravond een uurtje na de voeding hebben we Romano in bad gedaan en daarna heeft ie heerlijk tot 12 uur geslapen! en toen tot half 5, maar ik weet niet wat het is maar na de nachtfles zeg maar slaapt ie altijd maar 2 uur en dan is ie wakker...zo raar dus vandaag was dat 7 uur en is dat niet zo erg, maar als hij om 3 uur komt en dan weer 5 uur word ik er wel eens niet goed van, snap niet waarom maar goed, hopen dat het over gaat..
    Ik moet over 2 weken ook op nacontrole bij de vk, omdat ik ook knip heb gehad en ruggenprik en weeënopwekkers, vind het ook wel fijn dat ik ff kan gaan, kan ze ff kijken of het al een beetje dicht aan t groeien is vanonder! :)
     
  13. Niet meer actief

    Hallo,

    Best een goede nacht gehad hier, alleen kwam Enzo nu stipt elke 3 uur voor een voeding, er kon niks gerekt worden want dan zette meneer het op een huilen.

    Marieke, Enzo kan dat ook hoor, zo gillen als ik een flesje klaarmaak.

    Roxanne, toch over op andere voeding, ik hoop dat het dan snel beter zal gaan.

    Missme, nou ik mis die buik ook echt niet hoor!

    Nou ik ga even een luiertje verschonen, er ligt er hier eentje heel hard zijn luiertje vol te persen, dat is zo grappig, echt zo'n persgeluidje maakt ie en hij knijpt zijn oogjes dan heel geinig dicht.
     
  14. berna1981

    berna1981 VIP lid

    10 okt 2006
    9.943
    0
    0
    morgen meiden. Hier redelijke nacht gehad. Jesse om 2300 laatste voeding gegeven en toen hoorde ik hem om half 4 weer.. hij had krampen en was nog niet helemaal wakker zag ik. Heb ik hem speentje gegeven en toen sliep hij weer maar dat was elke keer voor een 20 minuten. Om 5 uur werd hij echt wakker en heb ik hem maar een fles gegeven. En toen heeft hij weer lekker tot 9 uur geslapen.
     
  15. Niet meer actief

    wow, ik had me hier een luier vol, er kon niet meer in ;), meneer had goed zijn best gedaan, hahaha
    hij ligt nu even lekker bij me op schoot.
     
  16. anita1975

    anita1975 Niet meer actief

    hoi hoi

    rox wat zei het cb? ben benieuwd!

    hier mis ik mijn buik ook echt niet haha, zal blij zijn als er nog wat af gaat...

    hier is het cb geweest en Tycho weegt nu 4160, nog 10 gram onder zijn geboorte gewicht.
    Over het drinken, wat moeizaam gaat moet ik nu om de 3 uur fles geven en danmaar een half uur voeden en dan stoppen ook als hij maar een beetje gehad heeft, snachts mag ik hem laten slapen zo lang hij wil.
    vrijdag komt ze weer wegen....

    Anita lekker die volle luiers, die heb ik hier niet.......ja 2 keer per week

    busy, fijn dat rodin het zo goed doet zeg...

    berna, dat staafje moet ik dus maar niet hebben....nou ik zie wel ff
     
  17. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    YES! Joey groeit goed en zit al op 3900 gram!

    Verder mag ik direct over op andere voeding. Laat ik nou net een nieuw pak hebben staan... straks maar mijn collega's lief aankijken en vragen of ik het mag onruilen....
     
  18. sterretjes

    sterretjes Actief lid

    24 aug 2006
    199
    0
    0
    Ik ga hier weer voor de Mirena spiraal. Prima, ben er nagenoeg niet ongesteld mee! Super vind ik dat. De koperspiraal neem ik echt nooit meer, super veel bloedverlies, veel krampen tijdens mensturatie. Mirena kan trouwens al 6 weken na geboorte geplaatst worden, ook icm borstvoeding. Hoeveelheid hormoon is verwaarloosbaar.
     
  19. anita1975

    anita1975 Niet meer actief

    fijn rox dat je over kan gaan op die andere voeding en hoeveel is Joey nu gegroeid (met afvallen erbij)
    Tycho zijn laagste was 3860 en is nu 4160

    sterretjes, dat van dat spiraaltje heb ik ook gelezen, nu was ik al bijna niet ongesteld dus wie weet...
     
  20. ProudMum

    ProudMum Niet meer actief

    Joey's laagste is 3430 en nu 3900 dus hij groeit goed!

    mag zo dat pak omruilen gelukkig (had ze even gebeld!)

    Joeu heeft een rommeldagje vandaag, niet willen slapen, krampen, honger.... geef hem o maar de fles en ga dan lekker wandelen, dan valt ie wel in slaap hoop ik....
     

Deel Deze Pagina