man is vreemd gegaan

Discussie in 'De lounge' gestart door boxertjes, 13 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. boxertjes

    boxertjes Bekend lid

    7 aug 2010
    973
    1
    0
    NULL
    brabant
    ik weet op zich goed wat er moet gebeuren want ik kan hem niet meer vertrouwen. hij heeft me voorgelogen en bedrogen en dat accepteer ik niet. ik heb een tijdje terug gevraagd om therapie of even samen weg om te kijken of er nog wat van te maken was maar mijn man wilde niet. hij had al een ander.

    het is dus niet allemaal in drie dagen. ik ben bij een psycholoog voor mijn hooggevoelige dochter en die heeft aangegeven dat ik duidelijk moet zijn tegen dochter omdat ze het toch wel voelt dat er iets is. we vertellen geen details en we doen het samen.

    ik heb nu het idee alsof ik me moet verdedigen hier en daar vraag ik niet om. ik doe het juiste voor mijn dochter want dat is het belangrijkste in mijn leven en ik zal er alles aan doen om haar te beschermen. ik heb gezegd dat ze op deze school kan blijven omdat dat zo is, anders zou ik het niet beloven.

    tips en adviezen zijn welkom.

    commentaar zit ik niet op te wachten want ik voel me al ellendig genoeg.
     
  2. channe

    channe Fanatiek lid

    4 aug 2012
    1.144
    67
    48
    NULL
    Wauw inderdaad wat een nare reacties allemaal!
    Te heeft er vast goed over nagedacht met of zonder man!

    Heel veel sterkte met alles, het is allemaal vervelend genoeg zonder dat andere mensen je veroordelen!
     
  3. Ik snap de vragen wel, als je dit over je dochter genuanceerder in je OP had gezet was er veel meer duidelijk.

    Het zal pittig worden, sterkte met alles !
     
  4. Pixxel

    Pixxel Actief lid

    25 sep 2016
    270
    16
    18
    Vrouw
    Ik heb geen advies, maar wil alleen zeggen volg je hart en veel sterkte! Wat verschrikkelijk!
     
  5. Buitenleven

    Buitenleven Niet meer actief

    Wat een nare reacties allemaal zeg over haar dochtertje! Alsof ts haar hoofd er nu naar staat om genuanceerd te schrijven in de openingspost, ze heeft wel iets anders aan haar hoofd:x

    Ts, sterkte, wat een vreselijke situatie en je hoeft je niet te verdedigen hoe jij handelt naar je dochter, jij kent haar het best en doet wat jij denkt dat goed voor haar is.
     
  6. mellanie76

    mellanie76 VIP lid

    5 aug 2016
    17.645
    800
    113
    moeder
    Rotterdam
    Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Volg je hart.
    Ik wens je veel wijsheid en kracht.
    Neem de tijd voor een goede beslissing.
     
  7. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Sterkte!!

    Kies voor jezelf en je dochter...

    Moeilijk maar je komt er wel
     
  8. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    Helaas is je verhaal enorm herkenbaar. Ik zit in hetzelfde schuitje met veel overeenkomsten met jou verhaal. Tips en adviezen vraag je, zoek een goede mediator die tegelijk advocaat is en aangesloten is bij de vFas vakvereniging. Die kan enorm veel voor jullie betekenen om alles op de juiste wijze te regelen. Financieel kan deze mediator ook uit zoeken of je met jou eigen inkomen in aanmerking komt voor financiële rechtsbijstand, mocht dat zo zijn dan betaal jij maar eenmalig €53 voor alle mediaton gesprekken en eenmalig €78 griffier kosten. Komt je man hiervoor niet aanmerking dan is de helft van de mediator rekening voor hem alleen.
    Deze mediator kan je helpen met ouderschapsplan ed.
    Heel veel sterkte!! Je wereld staat op z'n kop! Maar weet ook dat jij zoveel meer en beter verdiend dan een vent die letterlijk wegloopt voor de problemen in zijn relatie en zijn heil zoekt bij een ander.
     
  9. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Ik geloof in dit soort gevallen niet in vergeten en vergeven.

    Als mijn man vreemd zou gaan dan is dat gewoon einde verhaal, of ik nu kinderen heb of niet dat maakt niet uit. Als hij het ergens anders denkt beter te hebben dan moet hij daar maar heen gaan. Ik ben dan ook een echte schorpioen, ik vergeet niets en onthoud alles.

    Wel zou ik het omwille van de kinderen op een rustige manier met je man ( proberen ) bespreken en niet de kinderen hier de dupe van te laten worden.
     
  10. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Ja, aannames doen op wat er niet staat is natuurlijk veel beter. Dat halfzachte gedoe heeft TS natuurlijk veel meer aan. ;)
    Jij hebt natuurlijk ook veel meer ervaring met scheiden en kinderen.
    Sorry dat ik jou voor het hoofd stoot hoor..;)

    Het is een nare situatie en ik geef aan vanuit mijn persoonlijke situatie dat ondanks dat wij het toentertijd in fases hebben aangepakt het al veel te snel voor de kinderen ging. Ik zeg dat ze op moet passen met wat ze beloofd omdat ik zelf niet alle dingen heb kunnen doen die ik van te voren bedacht had en toen was ik blij dat ik nog niet gezegd had dat mijn zoon bijv op die school kon blijven bijv.

    TS: je hoeft je niet te verdedigen tov je dochter als jij vind dat jullie het goed hebben aangepakt, ik kreeg alleen de indruk uit je eerste posts dat je veel uit emotie hebt gehandeld ( en dat is uiteraard niet kwalijk te nemen) en je vroeg tips om het verder aan te pakken mbt ouderschapsplan etc.
    Kijk mijn reactie is gebaseerd op het punt dat wij dat allemaal al hadden uitgezocht/geregeld voordat wij het de kinderen hadden verteld.

    Maar goed, je hebt het allemaal al klote genoeg, ik wens je veel sterkte voor de komende tijd voor jou en je dochter.
     
  11. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    Ik weet niet hoe het nu precies bij Ts zit, maar heel fijn dat jij en je ex eerst alles hebben kunnen regelen voordat je het aan de kinderen vertelde. Maar dat is wel een soort van ideale situatie. Vanaf het moment dat ik hoorde dat mijn man vreemd ging heb ik hem gelijk het huis uit gezet, de situatie thuis was al erg en door zijn vreemd gaan tientallen keren verergert. Wij hebben dus ook gelijk de dag nadat ik hem de deur uit gezet de kinderen gezamenlijk verteld dat we gaan scheiden. En nee, ze weten niet dat hij is vreemd gegaan.
    En nu pas zijn we alles aan het regelen. De kinderen kan je dus niet in elke situatie in het ongewisse laten tot alles geregeld is.
     
  12. saar24

    saar24 Actief lid

    30 jun 2008
    205
    2
    18
    belgie
    het feit dat hij al weg is bij jou en een andere relatie heeft denk ik niet dat er een reden is om hem terug te laten komen. hij heeft duidelijk al een beslissing gemaakt..

    wat ik wel zou doen is er proberen met hem over te praten waarom dit allemaal zo is moeten gaan. ik zou antwoorden willen. om het zelf af te kunnen sluiten. en dan zou ik daarna ook praten hoe je het wil regelen met alles anders. de regeling met je kind en verder...
    en hopelijk kan je daarna dan ook nog samen dingen regelen voor de kinderen. zoals samen naar een oudercontact gaan of iets samen doen als er op school iets wordt georganiseerd of zo. zodat je dochter kan zien dat mama en papa haar samen graag zie...
     
  13. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    Jeetje ts wat een vervelende situatie. Het is dat je partner al voor de ander gekozen heeft anders zou ik zeggen doe er alles aan om toch samen te blijven voor je kind. Maar helaas heeft hij al anders beslist.
    Heel knap van je dat je er zo mee omgaat en gelijk alles wilt regelen en uitzoeken.
    Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wil je wel graag veel sterkte en succes wensen.
     
  14. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Dit!

    Veel sterkte TS de komende tijd!
     
  15. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Mijn ex is ook vreemdgegaan. Voordat ik daar achter kwam had hij de stekker al uit onze relatie getrokken(2 weken daarvoor, zijn relaties met andere vrouwen duurden zeker al een jaar, al dan niet langer).
    De dag nadat mijn ex de stekker eruit trok hebben we het op mijn verzoek aan de kids verteld. Dat was heel heftig, maar voor mij écht nodig. Anders zou ik hem kansen blijven geven namelijk.
    Toen ik achter zijn dubbelleven kwam heb ik hem ook uit huis gezet. De kids verteld dat papa bij opa & oma ging wonen. De spanning die daar bij kwam kijken was niet goed voor mij en indirect dus ook voor mijn kinderen.
    Inmiddels is dit 1,5 jaar geleden. De kinderen weten niet wat de reden voor de scheiding is.

    Sterkte meid.. ik weet heel goed hoe het voelt.
     
  16. Robin123

    Robin123 Lid

    5 sep 2016
    77
    2
    8
    Veel sterkte het lukt je wel!
     
  17. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Dat snap ik ook inderdaad, alleen vind ik nog dat je er dan niet bij kan zeggen dat er voor de rest niks veranderd (school ed). Want je weet dan gewoon nog niet wat je waar kan maken. Dat is eigenlijk het enige wat ik TS mee wilde geven.
    En ja, het was inderdaad een heel goed uit elkaar gaan bij mij (voor zover dat kan) en toch was het alsnog heel heftig, zeker voor mijn zoon. Logisch.

    Jij ook heel veel sterkte.
     
  18. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Ik ga toch even TS verdedigen hoor. Zij kent haar kind het beste, en zal vast ook weten hoe ze dingen moet brengen en wanneer wel of niet. Soms helpt het niet om zoete broodjes te bakken en alles mooier te maken dan het is. Tuurlijk vind het meisje het vreselijk. Maar de vader heeft gekozen om even uit huis te gaan, dus geeft haar ook weinig keuze!

    TS, hopelijk kun je de juiste keuzes maken. Een keer vreemdgaan is wat mij betreft wat anders dan bewust een relatie aangaan met iemand anders. Je hebt zo geen kans gekregen om aan je relatie te werken. Dikke knuffel.
     
  19. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    Klopt, je moet voorzichtig zijn met wat je kinderen beloofd in zo'n onzekere situatie. Ik heb ook tegen m'n kinderen verteld dat ik er alles aan ga doen om ervoor te zorgen dat ze op dezelfde school en sport kunnen blijven, maar dat ik nog niet zeker weet of het gaat lukken.
    En ja, natuurlijk was het voor jou ook zeer heftig ook al kon je het met je ex eerst allemaal regelen. Scheiding is zo intens heftig en verdrietig voor alle partijen!

    En wat Saar24 opmerkt, dat je graag antwoorden zou willen op de waarom, om het beter voor jezelf af te kunnen sluiten. Ja dat zou heel fijn zijn, maar uit eigen ervaring weet ik dat ik die antwoorden nooit ga krijgen. De keuzes die mijn ex gemaakt heeft, zijn huwelijk en kinderen zo aan de kant schuiven voor een ander....omdat het tussen ons niet goed liep maar daar geen hulp voor willen zoeken.....
    En ben je beiden christelijk, geloof je in God, geloof je in het verbond van het huwelijk...... Dat mijn man ooit in staat zou zijn om deze keuzes te maken en mij en de kinderen zo in de steek te laten...... Dat had ik echt nooit verwacht!!
     

Deel Deze Pagina