Vakantie zonder kleine

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Lexi, 14 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lexi

    Lexi Actief lid

    24 dec 2014
    253
    7
    18
    Pff nou het zit zo. Manlief heeft als verrassing een vakantie voor ons 2-en geboekt van 4 dagen zonder de kleine, die zal op dat moment bijna 15 maanden zijn. Nou heb ik al van vrienden gehoord, als die van mij dat zou doen ging ie maar lekker alleen! Maar hij heeft het goed bedoeld, hij weet dat ik er aardig doorheen zit, dochterlief is niet de makkelijkste, slaapt na een korte goede periode weer niet goed en alles komt door zijn werk en geen familie binnen 700 km dag en nacht op mij neer. Niet om zielig te doen hoor;)

    Maar hoewel ik het echt even nodig heb om bij het komen, de gedachte om haar achter te laten (opa en oma komen oppassen) zit me heel erg dwars. Helpt ook niet dat ik overal lees dat het slecht is voor zulke jonge kinderen om meer dan een dag bij de moeder weg te zijn. Ze is nog nooit meer dan 4 uur zonder mij geweest...

    Weet echt niet wat ik moet doen. Annuleren kan niet, weet niet of het mogelijk zou zijn haar alsnog mee te nemen, vermoed van niet.
     
  2. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.411
    4.732
    113
    Nou, ik zou het wel weten haha. Lekker gaan! :D Snap dat het moeilijk is om je dochter achter te laten maar zij houdt er echt niks aan over hoor. Ze zal zich prima vermaken met opa & oma en jullie kunnen even bijkomen. Wij zijn ook regelmatig een paar nachtjes samen weg en onze kinderen hebben er niks aan over gehouden.
     
  3. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Gaan! Investeer in elkaar en in jezelf! Dat komt heus wel goed met de kleine. Passen zebij julli
     
  4. Barbulet

    Barbulet Lid

    18 aug 2011
    80
    0
    6
    NULL
    NULL
    Gaan!!!! Rond 18 mnd heb ik nachtje hotel geboekt samen met man en het was heerlijk. Hij bleef bij iemand die ik helemaal vertrouw en waar hij zich compleet op zn gemak voelt. Kreeg foto's als updates als ik erom vroeg.

    Mijn zoontje is altijd een moeilijke slaper geweest en dit was 1e keer logeren. Hij heeft geweldig geslapen, was lekker vrolijk bij wakker worden en heeft 2 leuke dagen gehad.

    Wij hebben heerlijk geslapen, rustig uit eten, cocktails gedronken en gewoon genoten van elkaar. Doordat je ook de volgende dag niet meteen vroeg je bed uit hoeft voor je kindje kan je echt optimaal genieten.

    Natuurlijk ken ik dat gevoel wel en ik kreeg Door een aantal mensen een schuld gevoel aangepraat maar ik vind dat echt gewoon gemeen. Je bent er altijd voor je kindje en nu voor kies je even voor jezelf en je man.

    Veel plezier!
     
  5. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Nou ik zou het wel weten! Ik ga! Maar goed ik ga dan ook regelmatig weekendjes weg! Vorig jaar nog 5 dagen stedentrip met m'n zus, heerlijk! Vooralsnog is mijn zoontje een vrolijke peuter met een hele goede band met opa en oma! Ik merk niet dat het hij er slechter van wordt!

    Maar Goed ik ben jou niet he :) dus niemand kan hier voor jou wat zinnigs over zeggen. Lijkt me wel fantastisch als m'n Man dat voor me zou fiksen!
     
  6. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Gaaaan! Heerlijk toch! Wij gaan regelmatig een paar nachten weg zonder de kinderen. Daar geniet ik intens van haha.
     
  7. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Super lief trouwens van je vriend!
     
  8. Lexi

    Lexi Actief lid

    24 dec 2014
    253
    7
    18
    Haha nou dat lucht me wel een beetje op. Vind het ook hardstikkke lief hoor en inderdaad even in elkaar investeren is ook wel hard nodig, ben vaak erg moe en daardoor niet helemaal mezelf. Dan moet mijn man het ontgelden, arm ding. En een keertje in bed kunnen blijven liggen lijkt me heerlijk!

    Denk dat wat me het meeste dwarszit niet zozeer haar achterlaten is, maar meer dat je het haar nog niet uit kan leggen. Ben bang dat ze mama wil, ze hangt nogal aan mij, en dat ze overstuur raakt of bang wordt. En ik zeg mama simpelweg omdat ze gewend is dat ik er altijd ben. Mijn man is vaker weg.
     
  9. Lexi

    Lexi Actief lid

    24 dec 2014
    253
    7
    18
    Opa en oma komen inderdaad bij ons oppassen. Dus ze is iig wel in haar vertrouwde omgeving.
     
  10. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Wat? Slecht? Oh... nou dan ben ik denk ik een hele slechte moeder.... hij gaat sowieso elke dinsdag naar mijn ouders. Daarnaast slaapt hij ook nog een regelmatig een nachtje ergens anders. Het is echt niet slecht voor een kind hoor. Ik krijg altijd beetje kriebels dat het zo gespeeld wordt. Bij sommige kinderen werkt het niet prima. Voor sommige ouders werkt het niet, ook prima. Maar soms wordt het gesteld als een feit en daar krijg je dus dit soort onzekere situaties van.
    Weet niet waar je naartoe gaat? Ik zou niet per definitie zeggen niet gaan. Eerder; Ik ga en als het niet gaat, ga ik terug.

    Super lief trouwens!
     
  11. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Gaan!! absoluut. Het is belangrijk om ook goede ouders te blijven en zo te horen kan je de rust ook even goed gebruiken.

    Wel moet ik eerlijk zeggen dat mijn kind vaker 1 of 2 nachtjes uit logeren gaat. wij gaan binnenkort ook weer een weekend weg zonder kind. Maar ik probeer dan wel te zorgen dat mijn zoontje niet teveel thuis is (want waar zijn papa en mama nou, die horen hier in huis), maar bij opa en oma zelf. dan is het gemis ook minder heb ik het idee
     
  12. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Ohhh heerlijk! De eerste keer dat mijn man en ik samen een lang weekend weggingen was onze zoon 10 maanden. Een moeilijk moment bij het ophalen maar verder echt genoten. En met onze zoon ging het ook hartstikke goed. Komt goed joh, lekker van genieten. Hij krijgt er echt niks als opa en oma een paar daagjes oppassen.
     
  13. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.912
    3.331
    113
    No way dat ik 4 dagen zonder m'n zoon op vakantie zou gaan. Heel lief om een vakantie te boeken, maar als ik ga, gaat zoon mee.
    Ik laat hem nog niet eens 1 nacht alleen. Hoe bagger de nachten ook zijn,
    Maar hij krijgt ook nog bv dus maakt het al wat lastiger om hem alleen te laten.
     
  14. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Oh lijkt me echt heerlijk!
    Wat een lieve man heb jij!
    De laatste keer dat wij met z'n tweeën weg zijn geweest is alweer 8 jaar geleden..
     
  15. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.925
    666
    113
    Vrouw
    Zoontje is nu al iets ouder (3) en nog steeds zou ik echt niet 4 nachten ergens heen gaan zonder hem. 1 nacht ok.. misschien zelfs 2 maar dat zou dan voor nu ook de max zijn.

    Maar goed, wel/niet doen is iets wat iedereen voor zichzelf moet bepalen.
     
  16. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    Wat lief van je vriend zeg! Ik zou zeker gaan. Wij zijn toen de oudste 15 maanden was ook een weekend samen weg geweest. Van tevoren had ik een hele waslijst gemaakt voor opa en oma en het wegbrengen vond ik heel moeilijk. Maar toen we eenmaal weg waren hebben we heerlijk genoten en waren we ook weer even echt partners ipv ouders. En je kleine wordt 4 dagen lang verwend door opa en oma, hun band versterkt daardoor weer, dus een win-win situatie zou ik zeggen!
     
  17. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Wat lief van je vriend.
    Persoonlijk kan ik niet 4 dagen/nachten zonder mijn kids, wij boeken wel eens per jaar een overnachting zodat we even kunnen ontspannen en samen kunnen zijn.
    Maar ik vind die ene nacht meer dan genoeg:p echter is dit natuurlijk persoonlijk, als jij daar behoefte aan hebt moet je het zeker doen.
     
  18. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.614
    3.990
    113
    Wij hebben er ondertussen 2 en zou ik het nu minder snel doen, vooral omdat de oudste (van bijna 4) ons mist, echter als het al geboekt is...tja dan ga ik hoor.

    maar we zijn al meerdere keren weggeweest, 1-3 nachtjes, stedentripjes in binnen en buitenland. (met auto/vliegtuig) gaat meestal prima, lekker logeren en leuke dingen doen bij opa en oma. we missen ze ook wel maar het is super om even heerlijk rustig te kunnen praten met elkaar, even man en vrouw te zijn. dus als mijn man zou aankomen met 4 nachtjes weg zou ik zeker gaan.

    ik zeg er wel bij dat ik een makkelijke mama ben wat dat betreft, beide zijn al van jongs af aan (met 10 weken) gaan logeren bij opa en oma.
     
  19. Emo

    Emo Fanatiek lid

    6 nov 2013
    1.855
    1
    36
    Vrouw
    Moeder
    Zwangerschapspagina
    Ik zou al gelijk fluitend mn koffer aan het inpakken zijn :D gaan en geniet ervan!
     
  20. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    haha ik ook!

    Kind overleeft het heus wel.
     

Deel Deze Pagina