Zoon bijna 6 ziet er ongezond uit

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door yaro, 17 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. yaro

    yaro Niet meer actief

    Allereerst wil ik duidelijk maken dat wij maandag een afspraak hebben bij de kinderarts. Ik ben hier eigenlijk meer opzoek naar ervaringen.

    Mijn zoon van bijna 6 (ASS) is tot zijn 3e echt goed in verhouding geweest met gewicht en lengte en vooral zijn toch wat brede bouw. Hij had spiermassa en wat vet, hoewel niks teveel.

    Daarna ging zijn gewicht niet echt meer mee. Maar door zijn ass is hij een moeizame eter.
    Vorig jaar was hij een week ziek. Hij had geen reserveer en zag er al snel graatmager uit. Bij de kinderarts bleek ook dat zijn lengte achter bleef.
    Hij kreeg eerst fantomalt, maar daar kreeg hij een enorme buik van dus toen over op vetemulsies. Dat ging prima verder. Hij kwam goed aan en ook groeide hij weer goed. Vervolgens de darmproblemen aangepakt en kwamen we uit op koemelkallergie. Zij. Klachten zijn nu weg en hij is ook spontaan van zijn astma af. Geen buikpijn meer, eet over het algemeen ook beter.

    Hij was zelfs aangekomen tot een maand a 1,5 maand geleden nog 18,7 kg gemiddeld.
    Nog steeds wel mager, maar niet meer ongezond mager.

    Echter de laatste weken klaagt hij meer, pijn aan zijn benen, moe, koud. Inmiddels moet ik hem met fietsen zelfs duwen omdat hij anders niet vooruit komt en zit hij met het warme weer van afgelopen week nog vaak te rillen van de kou.

    Niet gek als ik zie hoe hij er nu uit ziet. Hij is eng mager. Dit keer zonder ziek te zijn geweest en zonder slecht eten. Of nou ja, voor zijn doen niet slecht. Eten gaat altijd moeizaam maar hij eet niet slechter dan bijv van de zomer.

    De vetemulsies krijgen wij er niet meer in. Dit is wit en gaven wij met melk. Plantaardige melk drinkt hij alleen chocomelk en mango variant van Oatly. En daarin ziet hij direct verschil en weigert dan te drinken.

    Maar daarnaast vind ik het eng dat hij in zo'n korte tijd zo achteruit gaat. En zijn lichaam, het kan niet gezond zijn. Er is niks meer van hem over. Zelfs zijn gezicht stelt niks meer voor. Zelfs in hele skinny broeken is geen kont meer te zien.

    Als hij bukt zie je zijn bekkenbotten griezelig duidelijk zitten.

    Wie heeft ervaring, of tips? Welke dingen moeten we zeker vragen aan de kinderarts maandag? Wat moet echt uitgesloten worden met onderzoeken?

    Oh coeliakie was met Bloedtest negatief.


    Foto van hoe hij er nu uit ziet:
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. yaro

    yaro Niet meer actief

    Hierbij ook een foto van afgelopen zomer, toen hij netjes aangekomen was en een foto van vorig jaar na een week ziek te zijn geweest en nagenoeg niet gegeten had.
    Ik heb het idee dat hij nu nog erger is dan toen ondanks dat hij nu wel eet.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  3. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Hij eet nu volledig koemelkvrij neem ik aan? Gebruik je iets ter vervaning en zo ja wat?

    Andere allergien uitsluiten?
     
  4. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Ik kan je niet helpen helaas. Aiden (ook bijna 6) ziet er zowat hetzelfde uit :(. Hij is ook een zeer slechte kieskeurige eter. Hij is hooggevoelig en erg gevoelig voor geuren en smaken.

    Wij moeten dinsdag naar de kinderarts voor een intake. Hij krijgt tevens een logopedische screening (omdat hij sommige structuren qua eten niet trekt) en hebben hulp via een jeugdhulpinstantie (ambulant medewerker).
     
  5. yaro

    yaro Niet meer actief

    #5 yaro, 17 mrt 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 mrt 2017
    Hij eet volledig koemelkvrij nu. Hij drinkt vooral Havermelk in mango en chocolade smaak, ranja en water. Water alleen als hij veel drinkt op dit moment, calorieën hebben de voorkeur nu. Eerder met goed gewicht had water de voorkeur. Zuivelvervangers drinkt hij bij de maaltijden. Rijstmelk chocolade smaak drinkt hij ook.
    Als toetje eet hij een bakje appelmoes.
    Groente aardappel en vlees gaat voor zijn doen goed.

    Brood eet hij 1 a 2 per maaltijd met pindakaas in het weekend (heftige allergie in de klas), pure chocopasta, vleeswaren, hagelslag, speculoos. Alles gecontroleerd koemelkvrij.

    Hij eet ook soja vrij want daar krijgt hij uitslag van.

    In het weekend bakken we geregeld cake, vrij van koemelk en fructose (ivm de jongste haar fructose intolerantie) en daar weet hij echt van te smullen. Dit eet hij door de weeks dan ook nog vaak. Hij eet geen snoep, wel koek na school enzo en af en toe naturel chips. Verder eet hij heel vaak komkommer tussendoor, omdat hij dat zo lekker vind. En eet hij gewoon fruit.


    Succes Be Happy!
     
  6. yaro

    yaro Niet meer actief

    Oh misschien ook handig om te melden. Dinsdag hebben we ook de huisarts bezocht en die constateerde geen opzette kliere, lever of milt. Daarom vond hij het acceptabel om de afspraak maandag bij de kinderarts af te wachten. Eerder had de kinderarts geen plek meer.
     
  7. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Och jee manneke toch!
    Ik heb er totaal geen ervaring mee hoor, maar ik schrIk ervan.
    Veel succes maandag! Ben erg benieuwd.
    Sorry geen tips maar ik moest het gewoon even kwijt
     
  8. Springday

    Springday Fanatiek lid

    20 mei 2014
    1.409
    0
    36
    Dat ziet er idd niet zo best uit. Mijn zoon van bijna 6 heeft ernstig ondergewicht. Hij is 115cm en 16,2 kilo maar zelfs hij ziet er niet zo uit. Hij klaagde toen ook een tijdje over hoofdpijn, moe zijn, maar hij had ook geen kracht om dingen te ondernemen zoals zwemmen of gymmen. We zijn toen ook bij de KA terecht gekomen, alles leek verder in orde te zijn. Maanden later is er ook nog bloed geprikt, daar kwam ook niks uit. Hij heeft sindsdien drinkvoeding vanuit de diëtiste en dat helpt wel. Hij krijgt binnen wat hij nodig heeft aan bouwstoffen, hij is minder moe etc. Misschien kun je dus om die drinkvoeding vragen? Die krijgt mijn zoon gewoon als extraatje 2 flesjes per dag, als hij ziek is krijgt ie er 3.

    Sterkte!
     
  9. Lynx

    Lynx VIP lid

    19 jul 2008
    8.501
    2.398
    113
    Ik schrik van de foto's. Ik zou echt vragen om een bloedonderzoek. 't is maar goed dat het bijna maandag is. Krijgt hij genoeg eiwitten binnen?
     
  10. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    Ik denk dat je met een bloedonderzoek , ik vermoed sowieso wat vitamines laag en drinkvoeding een heel eind gaat komen.

    Dat hij mager is is voor mij niet het zorgelijke punt wel dat hij geen energie heeft. Onze zoon is door medicijnen ook echt dun , maar heeft bakken energie en goede kleur dat scheelt. 130,5 cm en 26,4 kg is hij.
     
  11. yaro

    yaro Niet meer actief

    Drinkvoeding drinkt hij niet. Dat is echt uitgesloten, weigert hij compleet. Dat was vorig jaar de 1e stap.

    Hij slaapt normaal maar 10 uur per nacht, heeft van alle kinderen altijd het minste slaap nodig gehad. Nu heeft hij 12 uur geslapen. Vroeg of gijn eerder naar bed mocht en heeft langer geslapen. Hij wordt wakker met wederom hoofdpijn en pijn in zijn benen.

    Ik twijfel om naar de huisartsenpost te gaan, maar ben bang dat ik als een zeikerd over kom omdat over 2 dagen de afspraak met de kinderarts staat en dan niet serieus genomen wordt. Hij is verder wel vrolijk namelijk. Hij voelt wel wat warmer maar de thermometer is er afgelopen week mee opgehouden.
     
  12. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.925
    666
    113
    Vrouw
    Lust hij wel noten? Anders zou ik die eens gaan proberen.. hoge calorische waarde en er zitten ook voedingsstoffen in.
    Persoonlijk zou ik nog even afwachten tot dinsdag en niet nu nog naar de HAP gaan. Als er geen "acuut" probleem is kunnen zij ook niet veel doen nu. Snap overigens wel dat je je zorgen maakt.
     
  13. yaro

    yaro Niet meer actief

    Nee noten eet hij ook niet. Zijn autisme speelt echt parten met eten. Nieuwe dingen eet of drinkt hij echt niet.
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.778
    113
    Wat ontzettend naar! Wat mijn voorganger al schreef lust hij noten? Als hij tenminste niet allergisch voor is. Veel gezonde vette en calorieën. Misschien ook te verwerken in koekjes?
    Hopelijk krijgen jullie maandag antwoorden en voelt hij zich snel wat beter.
     
  15. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Toen dl kleiner was at ze heel slecht. Ik ben toen verse kippenbouillon gaan maken (om groentensoep mee te maken) en dat krijgt ze nog steeds elke dag. Het ruikt heerlijk, is eetlustopwekkend en er zitten veel gezonde vetten e.a. bouwstoffen voor botten en spieren etc. in.

    Misschien lust je zoontje dat ook wel? Ik gebruik ongeveer dit recept (met een EL of 2 appelazijn erbij):
    https://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/jamie-oliver/jamie-oliver-kippenbouillon
     
  16. yaro

    yaro Niet meer actief

    Zonder groente zou hij dat vast wel lusten.

    Maar waar ik vooral mee zit is dat hij nu zo hard afvalt terwijl hij nu wel goed eet.
     
  17. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Goed dat je zowel koemelk als soja vrij eet.

    Lust hij smoothies? Of is dat een no go ivm zijn ass?
    Gebruik je ook wel eens bijv rijstroom voor extra vetten?


    Als hij zich nu zo beroerd voelt zou ik de hap bellen. Het lijkt mij niet een kindje waar je wat langer bij kan wachten zoals hij eruit ziet.
     
  18. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    gebruikt ie medicijnen? Methylfenidaat?
    Want als dat zo is dan kan het daardoor komen. Bij mijn kids op school ( sbo ) veel kids die dit slikken en je pikt ze er vaak zo uit : mager, bleek, kleine gestalte.
    Niet alle kids reageren er zo op hoor. Maar toevallig wel veel kids die ik ken.
     
  19. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Herkenbaar :( als baby was onze oudste tonnetje rond, hij lag de hele dag aan de borst. En nu is hij graatmager. 8 jaar, 140 cm en 23 kg. Dieetvoeding wil hij ook absoluut niet. Autisme gooit letterlijk roet in het eten. Ik kook voor hem standaard hetzelfde, iets nieuws weigert hij te proberen. Hij is bleek, heeft weinig energie en klaagt veel. Ik geef hem multivitamines van solgar en probiotica. En de ka had bar weinig nuttig advies. Logopedie en diëtiste gaan wij ook opstarten. Sterkte!
     
  20. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Je schreef dat het vorig jaar beter ging, na de vetemulsies. Komt het gewichtsverlies nu ook niet gewoon omdat hij die niet meer eet?

    Die bouillon is ook erg vet, als je hem zelf maakt (en minimaal een halve dag op laat staan).
     

Deel Deze Pagina