'Voorlopende / snellere' kinderen

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door debq, 13 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.363
    554
    113
    Vrouw
    Het was een particulier initiatief en het is failliet.
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.555
    3.456
    113
    Ontzettend jammer, weet je dochter het al?
     
  3. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    O, wat erg! Het enige waar ze nog plezier in had! Ik hoop dat er nog iets anders te vinden is.
     
  4. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.363
    554
    113
    Vrouw
    Ze baalt er heel erg van maar ze houdt zich erg groot.

    Gitta, dat is een probleem, ik was uiteindelijk op particulier uitgekomen omdat er niks geschikts in de regio is. Ze moet naar een ander school omdat haar huidige school geen passend onderwijs meer kan bieden maar er is niks passends. Ze wordt gewoon nergens aangenomen :(
     
  5. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Hier helaas ook geen externe dagbesteding meer op maandag.. Oudste is hier erg verdrietig om en boos. Het rare is, school heeft toestemming gegeven, onderwijsinspectie etc ook. Maar omdat de gemeente vind dat het school z'n probleem is, word t niet (meer) vergoedt. Ook omdat de gemeente geen contract heeft met hb dagbesteding.. Pas als het écht niet meer gaat (depressief kind bijv) kunnen ze wat betekenen, mits er contracten zijn dan. We zien oudste weer afglijden, en ik sta machteloos. We konden uiteraard wél van de instantie gebruik maken waar de gemeente wél een contract mee heeft om ná school iets van activiteiten te doen. Op de vraag of zij verstand van hb hebben.. 'Nee, dat niet'.. Echt hoor... Wat triest dit.
     
  6. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Jongste is nu into de tafels leren. Hij heeft van juf (na een gesprek wegens gedragsverschil thuis en school) een boekje gekregen. Hij maakt zo de tafels van 1,2 en 10. En is nu bezig mom de rest onder de knie te krijgen en dan gaan we ze automatiseren.

    Middelste had op dr rapport een voldoende voor sociale contacten. Hier waren wij echt verbaasd over. Júist zij is zo sociaal.. Dr hartsvriendin zit nog in groep 2. En nu speelt ze op schoolplein met een paar groep 8 kinderen. Ook speelt ze regelmatig na school met iemand. Echt samen ook. Snap dr níks van.

    Dr tweelingbroer zn speelafspraakjes kan ik nog op 1 hand tellen en de keren dat er iemand bij ons speelde ging t niet lekker, hij heeft een ruim voldoende. Hij heeft zoveel vriendjes zegt juf, en zó goed samenspelen. Ook iets wat wij echt niet verwacht hadden. Op school ook een voorbeeldige leerling. Toen ik vertelde hoe hij thuis was keek ze of ze water zag branden. Gelukkig bewijs (filmpjes) maar deze mocht ik van jongste niet laten zien!
     
  7. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.363
    554
    113
    Vrouw
    Waarom betaald het SWV het niet Jucade? Is het geen onderwijs dan?
     
  8. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63

    o wat erg zeg....arme meid.
     
  9. Yan

    Yan Bekend lid

    10 dec 2012
    886
    0
    16
    Ik zou ook graag mee willen schrijven in dit topic. Ik weet het ook even niet meer... Mijn zoon heeft een ontwikkelingsvoorsprong. Hij is net 6 geworden vorige week en zit in groep twee. Vorig jaar begon hij zich halverwege het jaar te vervelen en sinds kort begint hij zich dus weer te vervelen. Hij vraagt of hij alvast naar groep 3 mag, omdat hij zo graag wil leren. 'alles wat we moeten doen, dat snap ik al, mama' zegt hij. Het is uiteraard bij de juffen bekend en ook hogerop in de schoolleiding, dat hij hiervoor in de gaten gehouden moet worden. Maar het probleem is, er gebeurd dus eigenlijk niks mee. Hij heeft een paar maandjes in de plusklas gezeten, maar die is t/m groep 4 opgeheven.... een kostenkwestie.
    wij baalden daar verschrikkelijk van, want hij had het daar erg naar zijn zin.
    Maar goed, dit wordt dus niet opgevangen in de klas, tijdgebrek, teveel te doen. Dat snap ik ook, hij zit in een combinatieklas met groep 3.

    Maar goed, wat nu? Hij geeft nu al aan dat hij zich verveelt, en de school doet er niks aan. Misschien maak ik me teveel zorgen, maar het voelt niet goed om niks te doen en het maar zo te laten.
    hij heeft wel de uitdaging nodig. Hij pakt veel zelf op, lezen en rekenen bijv. maar ja, dan hebben we volgend jaar in groep 3 hetzelfde probleem.

    Ik weet even niet wat ik moet doen en aan wie ik hulp zou kunnen vragen.
     
  10. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Yan, na tweeënhalf jaar zelf aan lopen modderen heb ik vanochtend contact gezocht met een specialist hoogbegaafdheid. Ik weet het ook niet meer, hier is het ook bekend (met test en al), maar het is hapsnap, inderdaad plusklas na de herfstvakantie ineens gestopt, de versnelling die is ingezet lijkt nu ineens op losse schroeven te staan wegens een zogenoemde emotionele achterstand van onze dochter. Ik probeer er vertrouwen in te hebben dat deze specialist (die voor meer ouders op deze school optreedt) wél iets kan bereiken, en dan het liefst structureel. Kortom, ik kan je niet helpen, mij lukt het ook niet.
     
  11. Jaimio

    Jaimio Fanatiek lid

    5 nov 2015
    1.363
    554
    113
    Vrouw
    Wat een ellende toch allemaal :x
    Het is zó slecht geregeld voor de kinderen aan de bovenkant.
    Bij ons heeft het SWV een onderzoek laten uitvoeren waar mijn dochter passend onderwijs kan krijgen. Daar is uitgekomen dat het er niet is binnen het SWV en de aangrenzende. Ze moet maar blijven waar ze zit want er is geen passend onderwijs :x
    De op één na dichtsbijzijnde Leo (terugkeer naar de dichtsbijzijnde is uitgesloten vanwege de zware PTSS die ze daar heeft opgelopen) ligt op een uur rijden hier vandaan. Dat is toch ook geen doen :(
     
  12. Yan

    Yan Bekend lid

    10 dec 2012
    886
    0
    16
    Bedankt voor je reactie Gitta. Wat vreselijk frustrerend dat deze kinderen eigenlijk aan hun lot worden overgelaten. Het ligt dus niet perse aan onze basisschool.

    Ik heb inmiddels andere scholen in de buurt gemaild wat hun beleid is wat betreft kinderen met HB/ontwikkelingsvoorsprong. Ik heb ook contact gelegd met een school in Groningen die een HB afdeling heeft.

    Ik wil gewoon dat hij de aandacht krijgt die hij nodig heeft. Net als mijn oudste. Hij heeft dyslexie. Via school getest en de verklaring gekregen en nu in een intensieve behandeling. Waarom kan dit niet voor kindjes met HB/ontwikkelingsvoorsprong?
     
  13. Yan

    Yan Bekend lid

    10 dec 2012
    886
    0
    16
    Het is echt een ellende! En dat bij zoveel kindjes, zoals ik hier lees! Ik voelde me alleen in mijn frustratie, maar ik lees het hier veel meer, helaas...

    Het is toch van de zotte dat er geen passend onderwijs zou zijn voor onze kindjes?
     
  14. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    specialist kan emotioneel en sociaal scores vaststellen. zoontje leek de juf ook zo maar een kleutertje, maar hij scoorde juist hoger en ouder dan de klas van zijn versnelling. maar de juf kan zich niet helpen denk ik hem als een hele kleine jongen aan te spreken want 'hij is zo kwetsbaar' waardoor hij zich ook soms zo gedraagt op school etc.
     
  15. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.832
    12.956
    113
    Vrouw
    Mijn zoon is in januari van groep 3 naar groep 4 overgegaan. In groep 3 zat hij al achterin de klas omdat hij slecht stil kon zitten, van verveling dachten we toen nog. Nu in groep 4 heeft hij wel voldoende uitdaging maar nog steeds kan hij niet stil zitten. Hij zit constant te wiebelen op zijn stoel of gaat er gewoon naast staan. De juf kan hem waarschuwen en of straf geven maar binnen 5 minuten is het weer raak. Dit is thuis met het eten net zo'n ramp. Volgens mijn zoon zelf kan hij niet stil zitten omdat hij 'moet' bewegen. Komt dit iemand bekend voor? En wie heeft de oplossing? Want de rest van de klas heeft er ondertussen echt last van.
     
  16. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.737
    734
    113
    Dit ken ik wel van mijn neefje, ook versneld. Hij kan ook geen seconde stil zitten. Maar of dit per se met voorlopen / hb te maken heeft weet ik niet hoor.

    Passend onderwijs is ook zo'n ding waar ik me zó boos over kan maken! En dan komen er hier in de straat gewoon 3(!!!) busjes om kindjes op te halen voor 'aparte' scholen. Voor kinderen die niet voor lopen kan t allemaal wel 😡😡.

    Vanmorgen met Q naar de huisarts geweest. Zij neemt contact op met de kinderpsychiater (of psycholoog, dat weet ik niet meer). Dan wordt er gekeken of zij iets van haar gedrag kunnen zeggen en of ze een uitspraak kunnen doen of ze onder of overvraagt wordt. Ik ben erg benieuwd of er iets uit komt maar ook super blij dat er nu verder gekeken wordt.
     
  17. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Precies, de vicieuze cirkel. Nu weet ik wel dat onze dochter bang aangelegd is en in groepen de kat uit de boom kijkt en ze komt in deze groep ook niet echt uit die houding. Terwijl ik haar, als ze naar een andere hb-begeleidster gaat (die geen gesprekken met school voert helaas) niet eens naar binnen mag brengen en ze (ook in een groep na haar aanvankelijke schroom) het hoogste woord heeft en eerder bazig genoemd kan worden. Maar in de klas voelt ze zich gewoon niet veilig genoeg om zich te laten zien en gaat ze zelfs naar de juf als ze een bepaalde kleur potlood niet heeft:(
     
  18. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    426
    83
    Is het wel iemand met hb-expertise? Gedrag kun je op meerdere manieren duiden (zoals bij onze dochter: loopt ze nou achter of voelt ze zich niet veilig?) en als je met een beperkte bril van stoornissen kijkt, kan er weleens een niet-passende conclusie worden getrokken.

    Ik ben zó blij dat we dat vorig jaar al hebben laten doen, voordat ze in een hoek gedrukt kon worden waar ze niet in past. Het levert weinig onmiddellijk resultaat op qua lesinvulling, maar ik weet in elk geval waar de verbetering te halen valt en laat me niet in een andere richting sturen (zoals nu, je zal toch naar de JGGZ worden gestuurd met het vermoeden van autisme of zo).

    Jaimio, jouw verhaal vind ik altijd zó erg! Ik neem echt mijn pet heel diep voor je af, je blijft staan naast je dochter en stelt alles in het werk om foute diagnoses te laten schrappen en een goede plek voor haar te vinden. En die blijkt er dus gewoon niet te zijn, zelfs niet in de ogen van het SWV. En dan nu ook geen plusklas meer... Hoe gaat het met je andere dochter en jezelf?
     
  19. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Jep. Heel herkenbaar! Onze oudste is ook een wiebelkont eerste klas. Als hij iets verteld moet hij ook altijd staan en liefst lopen. Thuis gaat hij rondjes rond de tafel lopen als hij iets verteld wat hij heeft meegemaakt die dag. Aan tafel zitten is een ramp. En het is juf ook opgevallen. Gelukkig geeft het geen problemen op school.
    Voor de rest zit hij goed in zijn vel. Krijgt nog voldoende uitdaging . Rekenen loopt hij het meest voor. Lezen en taal ruim voldoende en goed. Alleen spelling gaat slecht. Juf dacht aan dyslexie. Dat gaan ze in de gaten houden. Wanneer cito volgende keer weer V wordt dan kunnen we testen. Maakt voor begeleiding nu niks uit. Voor toekomt op middelbare wel.
    Door zijn intelligentie komt hij met lezen en taal verder wel prima mee. En het is ook goed voor hem dat er iets is wat hij moeilijk vind. Dus misschien is dit juist wel fijn zo.

    Jaimo, wat balen van die Plusklas. Snap echt je frustratie
     
  20. veense

    veense Niet meer actief

    Jaimio, mag ik vragen waarom jij woont? In mijn woonplaats wordt een nieuwe HB school gestart naar de zomervakantie. Is behoorlijk centraal in het land. Mag ook via pb.
     

Deel Deze Pagina