geschrokken weet niet of ik het goed heb gezien

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door cat2, 29 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cat2

    cat2 Niet meer actief

    Toen ons dochtertje net geboren was hebben we 1 van de eerste dagen in het ziekenhuis meegemaakt dat ze lag te slapen en we vonden dat ze niet meer te horen was wbt ademen. We riepen haar naam maar daar reageerde ze helemaal niet op. Ook aanrakingen niet. Toen ze werd opgepakt werd ze wel wakker, maar ze was wel ver weg geweest zeg maar.

    Vanmiddag ging ik bij haar kijken toen ze sliep. Ik hoorde haar niet ademen, en legde mijn hand op haar. Ook toen voelde ik geen ademhaling. Ik riep haar naam daar rreageerde ze niet op. Haar handje was slap toen ik het vastpakte. Pas toen ik haar oppakte werd ze wakker.

    Ik ben hier heel erg van geschrokken. Het ging ook allemaal best snel. Ik weet niet of ik het nu verkeerd gezien heb. En of ik hiervoor de dokter moet bellen. Ze zullen waarschijnlijk al snel zeggen dat ik me vergist heb.

    Ik ben er niet gerust op.
     
  2. miramare

    miramare Bekend lid

    1 mrt 2013
    736
    143
    43
    Als je het vertrouwd zou ik zeker bellen! Beter een keer teveel dan te laat, en laat je niet afschepen! Moedergevoel kun je niet negeren en dat is niet voor niets. Succes!
     
  3. ikkie97

    ikkie97 VIP lid

    7 mei 2011
    10.070
    3.516
    113
    Als je er ongerust over bent, zou ik bellen.

    Maar soms liggen kinderen gewoon heel diep te slapen. En dan is het niet raar dat ze niet op hun naam reageren of dat hun handje slap is.
    Ik ga 's avonds ook altijd nog even bij de kinderen kijken. Soms hoor je ze ademen maar soms ook niet. Ik leg dan bij mijn zoontje ook wel eens mijn hand op zijn rug om te voelen of hij ademt en soms kan ik gewoon niks voelen. Als ik er dan niet gerust op ben aai ik hem even over zijn hoofdje en meestal beweegt hij dan wel iets of snuift een keer.

    Wat je ook kunt doen om te controleren of ze ademen is even je vinger nat maken en dan bij het neusje houden. Als ze ademen dan voelt je vinger koud door de lucht die ze er tegenaan blazen.
     
  4. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Ik zou gewoon eventjes bellen en het verhaa voorleggen hoor! De dokter heeft vast een verklaring en kan je gerust stellen! Snap dat je geschrokken bent!
     
  5. Tassie74

    Tassie74 Fanatiek lid

    23 mei 2011
    3.145
    541
    113
    Utrecht
    Je kunt een spiegeltje voor haar mondje/neusje houden. Als deze beslaat zie je dat ze ademt.
    Ik bleek als baby ook erg geluidloos te ademen zodat mijn moeder bovenstaande dus deed. Elke keer toch weer een opluchting voor haar als het spiegeltje besloeg.
     
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.950
    8.762
    113
    Onze uk slaapt ook erg diep en hoor je nauwelijks.ik geef hem nog een kusje op zijn hoofdje en meestal draait hij dan iets of snuift die.

    Als je het niet vertrouwen de dokter bellen.
     
  7. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Als ze diep slapen, ademen ze ook echt heeeel zachtjes. Met een spiegeltje kun je dat idd zien. Slappe handjes is heel normaal bij diepe slaap. Mijn oudste kun je echt optillen in haar slaap etc, wordt ze niet wakker van. Pas als je echt gaat schudden aan haar, begint ze wat te bewegen. Ik sliep ook altijd zo diep als kind.
    Ik zou me er eerlijk gezegd geen zorgen over maken...
     
  8. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.936
    15.245
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik heb dit ook weleens gehad met ons jongste meisje.
    Dan lag ze heel diep te slapen met zo'n bleek koppie,
    Ik deed dan mijn mond bij haar neus en dan voelde ik haar adem.
    Als je je ongerust maakt mag je dit zeker aankaarten bij de dokter.
    Even hartje luisteren etc maar ik vermoed dat het niets zal wezen.
    Sterkte!
     
  9. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik probeer ook elke avond even of ik mijn kind voel ademen, haha, met soms een hartverzakking tot gevolg. ;) Ze kunnen zo heerlijk diep slapen, die kleintjes. Ik denk dat er niks aan de hand is, maar als je je echt zorgen blijft maken gewoon contact opnemen.
     
  10. Springday

    Springday Fanatiek lid

    20 mei 2014
    1.409
    0
    36
    Onze kinderen slapen soms wel eens in ons bed en als wij zelf naar bed gaan leggen we ze over naar hun eigen bed. Alles hangt dan ook slap en ze worden er niet eens wakker van dat ze overgelegd worden. Maar zoals andere ook zeggen, als je denkt dat er iets mis is dan zou ik het altijd even na laten kijken.
     
  11. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.805
    1.516
    113
    Mijn zoontje Had dat ook en zag dan ook helemaal grauw. De eerste paar keer dacht ik ook dat het goed mis Was maar hij sliep gewoon heel diep!
     
  12. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Hahaha, dat doe ik ook. Vriend snapt niet waarom ik iedere avond bij haar kijk, maar wil gewoon even controleren of ze er goed bij ligt. :)

    TS, gewoon even bellen. Als je niet serieus wordt genomen, dan zegt dat meer over de huisarts of assistente dan over jou. Dochter ademt soms ook geluidloos. Ik ga dan altijd even met mijn vingertop over haar handpalm dan reageren de vingertjes meestal wel.
     
  13. Sue87

    Sue87 Niet meer actief


    Ik hoor dit veel vaker van vrouwen. Zelf kijk ik nog steeds elke avond bij mn zoon en geef hem dan een kus op zn bol. Ik kon toendertijd niet (en nu nog niet) begrijpen dat toen vriend/nu ex dat nooit deed.:$ Je wilt toch even checken of t allemaal goed gaat.

    Ik hoor hetzelfde verhaal van vriendinnen en zussen haha.
     
  14. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.669
    9.623
    113
    Ik ga ook vaak even kijken. Gewoon om ze nog even te zien 😍 En vaak trek ik dan nog even de deken goed, leg buitenboord hangende benen terug in bed...

    @ts: in slaap neemt de spierspanning af. In de diepe slaap is deze heel laag en in de REM slaap vrijwel afwezig. Ik kijk vaak naar een slap handje om te weten of ze diep genoeg slapen om weg te sluipen 😜
     
  15. Emama

    Emama Bekend lid

    13 jun 2016
    792
    118
    43
    als je je ongerust maakt zeker naar de dokter gaan beter een keer te veel als te weinig idd

    en ik dacht dat ik één van de weinige was die dit ook doet ik controleer ook vaak of alles nog goed is omdat het idd vaak lijkt of ze niet meer ademt

    als ze in bed slaapt iets minder want heb een sensormatje.nog steeds wil hem.telkens eruit doen maar toch ook weer niet
     
  16. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Sowieso naar de huisarts gaan als jij het niet vertrouwd. Maar de spierspanning is erg laag in de slaap. Net wakker hebben mijn oudste zoon en ik de eerste minuten nog problemen ermee. Terwijl mijn vriend en jongste gelijk hun spanning terug krijgen (wel veel lichtere slapers). Kan nog behoorlijk verschillen per persoon.
     
  17. sandramarije

    sandramarije Bekend lid

    17 jan 2013
    665
    1
    18
    Ik zou de huisarts bellen, al is het maar voor jouw eigen gemoedsrust.
    En idd liever een keer teveel gebeld als een keer te weinig!
     
  18. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.484
    8.332
    113
    Mijn kinderen reageren ook niet op hun naam als ze slapen en ze zijn dan ook slap. Dat lijken me op zich hele normale dingen. Maar als je twijfelt dan zeker de huisarts bellen! Daar zijn ze voor!
     
  19. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Ik heb 2 van die diepe slapers. Zelfs bij 9 jaar kan de oudste echt heel stilliggen. Soms moet ik echt even stevig wrijven om enige activiteit te zien. Maar de oudste doet het na 9 jaar nog, dus het zal niet ernstig zijn.

    Heb het ooit aan een arts gevraagd (bij de jongste ivm mogelijke hartruis). Maar zolang ze wel goed wakker worden en niet extra vermoeid zijn overdag kan het geen kwaad. Geniet maar van de rust zei hij ;)
     
  20. cat2

    cat2 Niet meer actief

    Dank voor de reacties! We zijn vandaag bij cb geweest en hebben dit ook besproken. Eerst hoorde ze een hartruis. Dit is nooit eerder ter sprake gekomen. Toen ons dochtertje moest gaan liggen hoorde ze geen hartruis meer. Ze gaat ervan uit dat het onschuldig was maar heeft wel een verwijzing naar de kinderarts geschreven. Nav bovenstaande verhaal en andere klachten zoals snurken met open mond slapen zijn we ook doorverwezen naar kinderarts voor slaapapneu. Ik ben erg geschrokken wel goed dat er naar gekeken wordt
     

Deel Deze Pagina