Maart 2017 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Chocochippie, 29 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    #61 RAppel, 1 apr 2017
    Laatst bewerkt: 1 apr 2017
    M'n borstontsteking is eindelijk weg, maar de ontstoken plekken blijven gevoelig en als M te veel tijd tussen de voedingen laat, doet het nog echt pijn.

    In de tuin is er vooruitgang ;) maar denk niet dat we alles dit jaar af krijgen ;).


    @ de mama's die hun kindje ook 's nachts op hun laten slapen: hoe doen jullie dit? Zijn jullie niet bang dat je kindje van je af rolt of dat jij je zou draaien of dat je kindje onder de dekens terechtkomt?

    Hier valt M 's avonds heel moeilijk in slaap in bedje en ben ik vaak nog uren bezig. Nochtans slaapt ze in een co-sleeper, maar alleen in mijn armen/op mij slaapt ze in en blijft ze slapen. Vanaf dat ik haar in bed leg, begint ze te jammeren.

    @ Annabel: vervelend dat je man zo weinig steun bied. Dit komt waarschijnlijk je depressie ook niet ten goede. Heb je hem hier al op aangesproken? Hoop voor je dat je iets meer steun kan krijgen van hem

    @ wakker in bed leggen: M is continu bij mij dus slaapt overdag ofwel in der box, of in de reiswieg of op mij/in draagdoek. Haar overdag boven leggen zal ik denk ik pas beginnen doen als ze zo 'wakker wordt' dat ze niet meer goed slaapt beneden. Volgens mij was dat bij de andere 2 zo rond 3 à 4 maand geloof ik.



    Hier doen de grote zussen meestal niet vervelend als ik voed, al heeft de middelste wel de neiging om steeds net dan op het potje te willen. Als ik haar dan zeg dat ze moet wachten luistert ze echt niet en loopt zelf naar de badkamer. Jammer genoeg gaat ze dan zelfstandig op het potje en wilt ze het ook zelfstandig 'opruimen'. Mijn badkamer heeft dus al meermaals onder plas en poep gezeten, inclusief mijn dochter van 2,5 jaar.;)
     
  2. Annabel26

    Annabel26 Fanatiek lid

    25 jan 2011
    1.931
    0
    0
    Daar was ik wel bang voor, dat ze weg zou rollen of onder de dekens. Maar ik hang echt tegen het hoofdeind van het bed aan. Daar komen de dekens niet. Wat betreft het bovenop haar rollen, ik denk dat het instinct is maar dat heb ik echt nog niet gedaan. Ik slaap ook niet heel diep maar dommel meer een beetje weg.
     
  3. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Hallo!! :)

    Zou ik hier nog aan kunnen schuiven?
    Wat heeft iedereen een schattige baby!
     
  4. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Wij hebben een dochtertje O. Geboren op 10 maart met 40+2weken. Ze woog 3125 gram en 50,5cm.
     
  5. kimmiej89

    kimmiej89 Fanatiek lid

    16 jan 2014
    4.685
    0
    36
    Welkome weer lolabloem.

    Lek zeg al die foto's van die ukkies!!! Super lief

    Hoe gaat het bij jullie met slapen Snachts? Hier ene nacht heel leuk en andere wat minder. Overdag nu ongeveer 4,5 uur tussen de flessen Rn Snachts soms 5a6 maar nu 3,5 uur omdat ze heeft gespuugd na de vorige voeding.
     
  6. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    Dankjewel Kimmiej89. Wat slapen betreft; hier nog steeds om de 3 uur wakker. En tijdens het slapen ook. Hoeveel drinkt jou baby?
     
  7. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Lola welkom 😊! Hoe gaat het?

    De nachten gaan hier best redelijk. S.iem slaapt in zijn eigen bedje. Hij krijgt nu 6 flesjes van 90cc, hij laat er 's nachts ook niet langer dan 4 uur tussen maar slaapt meestal wel echt goed gelukkig. Vannacht was hij 2,5 uur na de voeding weer wakker we zijn 2x geweest. Mijn vriend eerst en toen ik. Denk dat hij wat krampjes had ... Ik heb hem een speentje gegeven en weer lekker strak ingestopt en uiteindelijk heeft hij nog geslapen tot 4.15. Nu slaapt hij ook nog ...
     
  8. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    #68 Keija, 2 apr 2017
    Laatst bewerkt: 2 apr 2017
    Goedemorgen dames!

    Hoi LolaBloem!

    Jammer ik heb de fotos van Rappel gemist:)

    Nachten: ook wisselend. Soms elke drie uur, soms richting de 5 uur, vannacht was fijn: gisteravond 21:30 fles, 2:30u en net om 7:00u. Enige is dat ie pas ron 23:30u in slaap viel.en na de nachtvoeding om 3:30u. Maar ik heb toch wat uurtjes kunnen maken.

    Slapen met baby: dat vroeg ik me ook al oprecht af hoe. Hier is er namelijk door de Kraamhulp imgehamerd dat dat echt niet mocht en grvaarlijk is etc en sindsdien droom ik elke nacht meerdere keren dat ik T. in mn armen heb in bed in mn slaap en hem half plet etc. Word dan heel onrustig en in paniek wakker en Heb dan echt de neiging om te gaan kijken of T nog in zn bed ligt zo echt is de droom. al kan ik wel voorstellen dat je het doet, zit nu soms uren naast T's bed om hem in slaap te krijgen das ook niet altijd ideaal...;)



    Hoeveel is jullie kindje ongeveer wakker? T. is nu nog geen drie weken. In het begin sliep hij echt heel veel maar nu al een heel stuk minder, hij is al vanaf 7uur wakker. Zit echt te denken, zometeen om 10u weer de fles geven? (Zal je zien dat hij net daarvoor in slaap valt...vraag me dan af of ik hem wakker moet maken. Heb wel het idee dat ritme hem goed doet. Maar soms vind ik het ook zo wat om hem als hij eindelijk slaapt hem wakker te maken.. Maar doe het denk maar wel)
     
  9. Annabel26

    Annabel26 Fanatiek lid

    25 jan 2011
    1.931
    0
    0
    Als ik het niet doe dan slaap ik de hele nacht niet.... Denk dat ik dan na een dag of twee helemaal instort. Maar goed ik snap het wel hoor het is ook dood eng.
     
  10. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Ik zal de foto straks nog eens plaatsen.
     
  11. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik veroordeel je ook zeker niet hoor! Je moet ook aan je rust komen en als dit de enige manier is... Ik ben ergens blij dat ik toch maar geen bv ben gaan geven, want die tig keren aanleggen per dag/nacht, de onzekerheid van wat hij binnenkrijgt, en hij zou ook bij ons op de kamer slapen. Maar ik hoor echt élk kleine geluidje wat hij maakt dus ik sliep ook bijna niet. Na de kraamweek zijn we weer naar boven verhuisd en is T naar zijn eigen kamer gegaan. Alle deuren open zodat ik hem wel kan horen maar toch niet elk minigeluidje. Slaap sindsdien iets beter en denk dat we best gelukkig mogen zijn met het slaappatroon van T...
     
  12. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Leuk! Zal proberen beetje online te blijven vandaag als T het toelaat:D
     
  13. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Oké en heb je dan geen koud? Ik ben echt zo iemand die zich volledig in de dekens rolt dus zou koud hebben denk ik.

    De oudste sliep hier overigens ook soms bij me als ze bijvoorbeeld rond 5 uur gedronken had. Dan legde ik haar naast me en sliep zo nog verder. Maar dan lag ze dus niet op me en lag ik wel in m'n dekens en zij niet. Echter ben ik toen ze ouder was, maand of 3, een keer in slaap gevallen tijdens een voeding en toen werd ik wakker van haar getrappel. Bleek ze dus wel onder de dekens terechtgekomen. Dat was zo enorm schrikken toen. Maar ik was in die tijd zo oververmoeid dat ik dus blijkbaar toch m'n kindje in gevaar gebracht heb. Sindsdien durf ik dus niet echt meer samen slapen.
     
  14. Annabel26

    Annabel26 Fanatiek lid

    25 jan 2011
    1.931
    0
    0
    Het voelde niet als een veroordeling hoor, snap ook heel goed dat ze het afraden namelijk. Moet ook zeggen dat het de laatste dagen gelukkig niet nodig was. Alleen als ik beneden op de bank zit. Maar goed het is zeker niet ideaal.
     
  15. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Nog eens de foto van mijn kindjes. Ik haal hem straks weer weg.
     
  16. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Op een gegeven moment kan je inderdaad niet anders. Zeker met meerdere kinderen in huis, zijn alle kleine beetjes slaap zo enorm welkom!
     
  17. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Wat een onwijs leuke foto! Mooie kindjes zeg jeetje ❤️

    Ps fijn dat je borstontsteking beter gaat!
     
  18. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Qua wakker zijn. M drinkt op verzoek en zo voed ik soms om de 3 uur, maar ook vaak om de 2 uur. 's Nachts gaat dit ook zo door, al gebeurt het ook dat ze dan opeens 4 uur of zelfs 5 uur aan een stuk slaapt. 's Nachts is ze gelukkig meestal niet lang wakker na een voeding, al heeft ze toch iedere nacht 1x dat ze na een voeding last heeft van krampjes of melk dat naar boven komt en dan ben ik wel ff bezig. Overdag kan ze wel ff wakker zijn na een voeding, maar is ze niet direct vervelend/huilerig ofzo.
     
  19. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Dankje :)

    Ja daar ben ik ook heel blij mee. Heb me zo beroerd gevoeld vorige week.
     
  20. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Gelukkig maar:). Ik zal ook eerlijk zeggen dat ik wel eens heb zitten knikkebollen tijdens voedingen. Vooral in het begin. Zit expres nu op een niet al te luxe stoel, rechtop. Maar ben wel bang écht in slaap te vallen dan. Vind in zn bed troosten makkelijker dan kan hij niet meer vallen en ik kan op de rand van zn bed wel in slaap vallen met mn pinkje in zn mond;)
     

Deel Deze Pagina