Maart 2017 Mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door Chocochippie, 29 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Lolabloem welkom! En nog gefeliciteerd met O! Gaat alles goed?

    Keija hier zei de kraamzorg dat je je kindje beter bij je kan laten slapen als dat je hele nachten zelf niet slaapt. Dan zit je zelf oververmoeit en met een oververmoeide baby.
    Hier ligt N op mijn borst, ik lig met mijn hoofd op 2 kussens dus ik lig een beetje omhoog.
    Mijn vriend heeft het eens bekeken toen C op mij lag toen ze nog baby was en ik beweeg helemaal niet vandaar dat ik mezelf daarin wel vertrouw.
    De dekens liggen tot halverwege zijn ruggetje en mijn hand ligt daarboven op.
    1 ding is wel voordelig eraan hoor; N lag vanacht aan me gezicht te sabbelen waardoor ik wist dat die honger had :p
    Ik ben dus altijd het huilen voor wat ook wel lekker is ;)

    Qua slapen; hij slaapt snachts dus op mij en houd er 1x 4 uur tussen en dan komt ie na 3 uur weer.

    Hij is overdag wel veel wakker. Nu ook al 1,5 uur 😮
     
  2. LolaBloem

    LolaBloem Niet meer actief

    keija, elmyra, chocochippie dankuwel! Hier gaat het wel redelijk goed denk ik! Ons kleine prinsesje doet het goed! Af en toe erg onrustig in de nacht waardoor we niet kunnen slapen. Maar slaapt overdag lekker lang door.
    O slaapt bij ons op de kamer
     
  3. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    kan dat advies wel snappen dan ja, beiden uitgeput zijn is ook niks. Beetje kiezen uit twee 'kwaden'. Maar soms moet je ook doen wat goed voelt en bij je past want al die regeltjes zijn ook maar opgesteld maar niet ieder kindje past daar in..



    Fijn te lezen dat het goed gaat LolaBloem!!
     
  4. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Fijn dat alles goed gaat Lola.

    Wat betreft slapen denk ik ook dat je moet doen wat voor jou goed voelt. Ik doe geen oog dicht met een baby op me, maar als je wel goed slaapt en vertrouwen hebt dan kan het prima. Ik kan me ook niet voorstellen dat je zomaar half op je kindje gaat liggen in je slaap.

    Bij mij past het niet. S.iem slaapt alleen in zijn eigen bedje. Ook overdag, behalve als we op pad gaan natuurlijk 😅.
     
  5. kimmiej89

    kimmiej89 Fanatiek lid

    16 jan 2014
    4.685
    0
    36
    Ik bied nu 5x 150+5 aan
     
  6. TigerMom

    TigerMom Fanatiek lid

    10 aug 2015
    3.157
    100
    63
    Welkom LolaBloem :D Gezellig. En gefeliciteerd natuurlijk.

    Wat betreft het slapen. N. heeft soms nachten dat hij nergens anders wil slapen dan bij mij. Dan ligt hij of op mij of naast mij. Ik zorg er altijd voor dat de dekens veilig liggen en ik weet dat ik zelf stokstijf stil blijf liggen en ook echt niet diep slaap als hij bij me ligt. Deze nachten breken mij wel op, veel last van mijn spieren en hoofd dus ik heb nu een gedragen shirt van mij onder zn hoofd liggen waar normaal de hydrofiel ligt. Dit lijkt te werken, want vannacht heeft hij maar een uurtje bij me gelegen toen hij krampjes had.

    N. komt gewoon om de 3 a 4 uren. 'S nachts komt hij ook gewoon om de 3 a 4 uren. Heel soms dat hij er wat langer tussen laat, maar dit gebeurt bijna nog niet. Ik geef nu gemiddeld 7 flessen van 90cc+3, maar ik merk dat hij af en toe nog erg hongerig is. Dus momenteel maak ik 120cc+4 klaar. Maar die drinkt hij eigenlijk nooit op nog, maar soms helpen die paar slokjes extra wel om in slaap te vallen voor hem.
     
  7. lis91

    lis91 Actief lid

    10 okt 2016
    437
    33
    28
    Vrouw
    Mooie kindjes zijn er in maart geboren zeg! Leuk om te zien :D

    S groeit echt als kool, als ik de foto's van zijn eerste week zie en die van nu jeetje wat een verschil! Ik word als het goed is binnen 4 weken geopereerd en dan hoop ik heel lang van het ziekenhuis af te zijn en volop te kunnen genieten van onze kleine man.

    Gaat iemand babyzwemmen doen?

    Hier gaat het voeden redelijk, hij komt overdag ongeveer om de 3 uur maar drinkt niet altijd de volledige fles leeg, dus komt hij wat vaker. 's avonds valt hij rond 22:00 in slaap tot ongeveer 04:00 en en dan rond 08:00 weer.. Slapen is nog bij ons op de slaapkamer maar dit willen we nu gaan afbouwen zodat hij in zijn eigen kamer gaat slapen..
     
  8. Lanara

    Lanara Actief lid

    4 jul 2016
    154
    80
    28
    Docent hoger onderwijs
    Belgiƫ
    Dag dames

    Fijn dat er hier een nieuwe groep is voor de mama's!
    Even geleden, dus een korte update: met ons gaat alles heel goed. C. drinkt heel goed en slaapt ook heel goed. Het is bv, dus mama slaapt iets minder (zeker als je om de 2u moet voeden), maar vannacht was bv. zalig met een blok van 4u en een blok van 3u tussen start voedingen. Mag van de vroedvrouw, als ik hem dan overdag om de 2u voed.

    Ik lees hier dat sommigen met de baby bij zich slapen. Het is ook al gebeurd dat ik na een voeding gewoon in slaap val met de baby in mijn armen, hoor. Oververmoeid zijn is inderdaad ook niets... Gelukkig houdt ml een oogje in het zeil of neemt hij de baby over...

    C. is al een week en een dag oud, wat vliegt de tijd. Papa is voor het eerst weer een hele week werken, dat vind ik wel spannend. Gelukkig heb ik vanmiddag en donderdag kraamzorg en dinsdag komt de vroedvrouw weer langs. Toch wat hulp in huis, en zo gaat de tijd snel voorbij.

    Ik denk op termijn wel aan babyzwemmen te doen, ja. Lijkt mij heerlijk voor mama en baby!
     
  9. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Welkom Lola! Gezellig dat je meekletst.

    Hier heeft Z. vaak krampjes na de een na laatste of laatste voeding van de dag. Als we nog wakker zijn dan leg ik haar bij me op de bank. Maar als we al op bed liggen doe ik hetzelfde als choco. Ik denk dat het voor iedereen anders is. Je weet zelf het beste hoe je in je slaap bent denk ik. Ik ben geen draaier dus ik lig ook met Z op mijn buik super stil.

    En zijn de krampjes voorbij dan gaat ze weer haar bedje in. Overdag hou ik haar na de voeding even bij me als ze nog alert is. Maar die periodes worden natuurlijk steeds langer en ze zal ook moeten gaan wennen om even zelf wakker in bed/box te liggen. Dus ik leg haar vaak al wel neer voordat ze in slaap valt.
     
  10. Keija

    Keija Bekend lid

    30 jun 2016
    717
    5
    18
    Ik wil denk ook wel ietsmet babyzwemmen gaan doen als het uitkomt met werk/vrije dag.

    Hier spuugt T nog wel af en toe na devoeding (maar soms pas na een half uur of langer). Meestal maar een paarmondjes maar Gisteravond weer veel en alles over zichzelf, bed en vloer.. Pff en toen een tijd lang overstuur. Grlukkig uiteindelijk wel een hele goede nacht gehad. Krampjes lijken minder met de nieuwe fles. Hoop op nog. Zo'n goede nacht. Ben zo verschrikkelijk moe, ben ook sinds deze week voor het eerst echt alleen nu manlief weer aan het werk is. Moet echt mn eigen draai gaan vinden maar mis mn man zo onwijs als hij weg is:(
     
  11. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Babyzwemmen met C heb ik dat gedaan! Echt super leuk :)
    Zij heeft ook een diploma gehaald toen ze 3 maanden was haha!
    Nu ga ik het niet doen, helaas.
    Ik kn dan maar een paar keer gaan, zodra ik weer moet gaan werken kan ik niet meer op die dag.

    Lanara voed jij zittend? Ik wil zo graag liggend voeden maar het lukt nog niet. N is zo een driftkikker als het niet snel genoeg gaat.

    N is een buikslaper 😓 Ik vind het doodeng om em zo in zijn wieg te leggen, ben zo bang dat het niet goed gaat. We leggen em nu overdag in de box op zijn buik te slapen en letten dan goed op. Tot nu toe gaat dat super en hebben we nog niet moeten ingrijpen omdat ie zijn gezicht niet draait. Maar ik blijf het eng vinden.

    Morgen ben ik voor het eerst (onverwachts) alleen met de kinderen.
    Zie er best tegenop..
    Mijn vriend werd gebeld door zijn werk dat er zoveel zieken zijn dat ze echt met een personeelstekort zitten en of die alsjeblieft kon komen helpen...
    tis maar voor 1 dag, meer mocht niet van mij :p maar ik baal er wel van.
    Gelukkig krijgt ie in ruil daarvoor maandag vrij zodat ie alsnog die 2 weken heeft.

    Oh en morgen komen ze eindelijk voor de hoortest.
     
  12. Lanara

    Lanara Actief lid

    4 jul 2016
    154
    80
    28
    Docent hoger onderwijs
    Belgiƫ
    Choco ik zit rechtop in bed, ik heb n verstelbare matras, heerlijk :)
     
  13. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Z slaapt het beste op haar zij. Ze heeft dan ook minder last van krampjes. Overdag is dat goed in de gaten te houden, maar 's nachts vind ik het ook eng hoor. We hebben nu een knuffeltje voor haar liggen, zodat ze niet doorrolt. Maar soms kan ik niet slapen bij het idee dat er iets gebeurd en leg ik haar toch maar op haar rug :)

    Pffff een verstelbaar matras is ideaal denk ik. Ik heb nu met de wond van de keizersnee echt nog wel moeite om uit bed op te staan. Morgen is mijn vriend voor het laatst thuis. Geen idee hoe ik het ga doen met bijv de oudste uit school halen.
     
  14. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Aaah jaloers!
    Ik zit ook rechtop maar dan gewoon met 2 kussens tegen het hoofdbord aan.
     
  15. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    mir ja snachts durf ik het ook echt nog niet. Mijn vriend heeft zoiets van leg em gewoon op zijn buik hij red zich echt wel maar ik durf het nog niet aan.
    Hij ligt nu (Jawel!) in zijn bed :$ op zijn buik... ben al 10x wezen kijken in een half uur 🙈
     
  16. Mir2402

    Mir2402 Niet meer actief

    Hahaha....en? Allemaal goed gegaan? 😜
     
  17. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Ja hij heeft overdag 2,5 uur in zijn bedje geslapen.
    Snachts een uur 🙄 En de rest van de nacht op mij.
    Ach het is een begin...

    Cb is geweest. Hij weegt nu 3650 gram.
    Hij heeft waarschijnlijk een schimmel bij zijn liezen. Moet nu eerst kijken of het met sudocreme en talkpoeder weggaat. Als het niet minder is zaterdag moet ik een schimmelcreme halen.
    Er begint ook echt al een geur vanaf te komen dus grote kans dat het een schimmel is.
     
  18. Elmyra

    Elmyra Niet meer actief

    Leuk hoor babyzwemmen!!! Als je de kans ziet zou ik dat zeker doen ... Hier is er geen beginnen aan. Geen idee waar ik mijn andere twee kids zou moeten laten, daar heb ik niet elke week oppas voor. Met hun zou ik ook graag aquamini doen. Maar dat komt ook net niet uit. Mijn vriend is vrijdag vrij maar dan zou ik alleen met de oudste kunnen. De middelste zit in een leeftijdsgroep die alleen op woensdag les heeft. Naja de dames kunnen in ieder geval tzt wel tegelijk op zwemles als ze 4 en 5 zijn.

    Met z'n vijven maar een keer zwemmen ... vraag me niet waarom ik dat wil want met de twee dames was de laatste keer al een hele onderneming. Dat is dan toch echt makkelijker als 1 of 2 van je kindjes al wat ouder zijn. Maar toch gaan we het een keer doen :D.

    Choco das toch een begin idd! Zo kan je het langzaamaan opbouwen/wennen hoor. En ook goed gegroeid :D! Hier ligt ie vanaf begin in zijn eigen bedje maar wij hebben ook niet anders gedaan hoor ... Slaapt ook niet altijd even goed, het word eerder minder de laatste 1,5 week. Slaapt minder en huilt meer en elke dag standaard einde middag, begin avond een huilperiode. Rond de 5 weken zit ook een sprongetje geloof ik en hij is nu 5 weken of het is een groeispurt. S.iem was ook 3650 gram zondag (heb een weegschaal te leen van een vriendin). Ook flink gegroeid de afgelopen 2 weken want 2 weken geleden was hij nog 3248 gram.

    Hier is het wel druk met 3 kleintjes. Maar als S.iem ook goed slaapt heb ik wel tussen 13-15 even 2 uurtjes voor mij want de meiden liggen dan ook. Dus dat is wel fijn *verrekikhebnogmaar45minuten* :p. Kan ik even mijn rust pakken of wat dingen doen die moeten gebeuren.

    Hoe gaat het verder met iedereen?
     
  19. Chocochippie

    Chocochippie Niet meer actief

    Elmyra word vast een hele onderneming met 3 kleine kinderen maar het zal vast erg leuk zijn! :D

    Wat betreft het slapen; We leggen N al vanaf dag 1 in de wieg maar in het zh zeiden ze ook al dat het echt een mamaplakker is. Hij hield het daar ook hooguit een uur vol en dan brulde die alles bij elkaar.
    In de box slaapt ie wel overdag, de wieg heel wisselend.
    Maar ik ben allang blij als die even zelf slaapt ipv op mij :p
    En tsja die nachten komen vanzelf wel...
     
  20. RAppel

    RAppel Fanatiek lid

    2 mei 2014
    1.155
    191
    63
    Ik moet even iets kwijt...

    Toen ik zwanger was van de tweede had mijn man laten weten dat het na deze voor hem klaar was. 2 kinderen vond hij ideaal. Ikzelf had dat gevoel toen nog niet helemaal, maar op dat moment had ik me erbij neergelegd en was ik ervan overtuigd dat ik ook vrede zou vinden bij het idee dat de tweede ook direct de laatste was.

    Echter bleef een derde kindje toch in mijn hoofd spoken en toen de 2e 1,5 jaar was, heb ik het toch ter sprake gebracht dat het voor mij nog niet compleet voelde en die wens voor een derde aanwezig bleef. Na lang praten stond mijn man achter een derde kindje en uiteindelijk zijn we er dus voor gegaan.

    M'n derde zwangerschap was best wel zwaar door de 3e keer HG en bekkeninstabiliteit in combi met fulltime studeren en al 2 kinderen hebben die ook hun liefde en aandacht nodig hadden.

    Gedurende heel de zwangerschap kwam ook steeds meer het gevoel bij mij dat het na deze zwangerschap voor mij compleet was. Ook mijn man gaf dit aan.
    Nu bijna 3 weken bevallen overheerst bij mij ook het gevoel van compleet te zijn. Ik geniet ten volle en merk dat in vergelijking met de vorige 2 keer, ik een grote rust over mij heb en dat het juist voelt allemaal.

    En nu.... Mijn man komt gisteren naar me toe dat hij toch even met me wilt praten en hij vraagt hoe ik nu sta tegenover nog een kindje of zwangerschap en ik zeg hierop dat het voor mij echt compleet voelt en ik blij ben met onze 3 meisjes.
    Hij begon toen te vragen waarom ik dit gevoel had (omdat de zwangerschap zwaar was? Omdat ik nog verder wil studeren? enz). Dus ik geef al mijn redenen en ik zag al dat hij iets niet durfde zeggen. Dus ik vraag aan hem: Hoe sta jij er dan tegenover?

    Nou ja zegt ie, ergens zou ik misschien toch wel nog een 4e willen. :$

    Euh ja, dat had ik dus niet zien aankomen..

    En nu wankelt alles voor mij een beetje. Ik was zo overtuigd van m'n gevoel dat alles goed zit en nu zit ik beetje in een 2strijd. Ik weet best dat ik nu nog helemaal niet moet beslissen of er nog 1 komt of niet. Maar vind het wel moeilijk hoor dat hij zo opeens daarmee komt...
     

Deel Deze Pagina